ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ …ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΣΤΑΣH ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ;

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες γονιών που έχασαν τα παιδιά τους στην τραγωδία των Τεμπών -«Τότε καταλάβαμε ότι ήταν νεκρός..

Σοφία Πλακιά, μητέρα Θώμης και Χρύσας Πλακιά, η δημοσιογράφος Ανθή Βούλγαρη, η Μάρθα Πλακιά, μητέρα Αναστασίας Πλακιά

 

Ήταν 28 Φεβρουαρίου 2023, στις 23:22, όταν το τρένο Intercity και η εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν στα Τέμπη. 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, βυθίζοντας σε ανείπωτη θλίψη συγγενείς και φίλος, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Έναν χρόνο μετά, το Mega, με το ντοκιμαντέρ #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ της Ανθής Βούλγαρη, κατέγραψε τις μαρτυρίες των επιζώντων καθώς και τις αφηγήσεις των οικογενειών των θυμάτων, παρακολουθώντας παράλληλα την πορεία των ερευνών για την απονομή δικαιοσύνης.

Πηγή: iefimerida.gr”

****

Από ποια θεατρικά σανίδια (διάβαζε   χωματερές) ακούγεται   κι αυτός ο οδυρμός για τα θύματα των Τεμπών;  Θέλει κι ερώτημα;  Από τα  Μέσα απάτης και ΄Υβρεως   που στηρίζουν αυτούς, ακριβώς, που δολοφόνησαν  57 ανθρώπους.

Σήμερα,   θρηνεί ο  Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Χρήστος Ράπτης για το δράμα     πριν  ένα χρόνο.   Mega και  iefimerida.gr   με τα σπαραξικάρδια  δάκρυα μιας  επαγγελματίας μοιρολογίστρας, ονόματι  Ανθή Βούλγαρη (βγάζει καλά μεροκάματα  η γυναίκα   απ΄ όπου την καλούν να υποδυθεί τη θλίψη των συγγενών και των  αγαπημένων  των θυμάτων), ανάλαβαν να κρατήσουν τους τύπους και να υποδυθούν (με το αζημίωτο τούτοι) τους τεθλιμμένους συγγενείς.

Την  ίδια ώρα,  όλη η μαφιόζικη αυτή παρέα εκδοτών-καναλαρχών  και κοντυλοφόρων (αν λέγαμε θεατρίνοι, θα έχανε  εντελώς ο χαρακτηρισμός    την πραγματική διάσταση  της σημασίας του) ,ομνύει στο όνομα του  καθεστώτος .  Μιας κυβέρνησης που    εδώ και ένα χρόνο κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της να συγκαλύψει το έγκλημα και να αθωώσει τους δολοφόνους.

Και έμπλεοι    οργής και αγανάκτηση  για την …αδικία που  φορτώσαμε   στον  Κωστάκη Καραμανλή το νεότερο, αναφωνούν  μαζί του   «έλεος, έλεος πια δημαγωγοί»  (αυτοί είμαστε εμείς).  “΄Οσοι  δε θέλετε να ξεχωρίσετε  την αμέλεια, την άτυχη στιγμή, τον κακό χειρισμό  και το  ανθρώπινο  λάθος σε αυτή την τραγωδία(!)»

Είδατε κλάμα η κυρία Ανθή στο  σημερινό μνημόσυνο   των θυμάτων; Ούτε δικοί της άνθρωποι να είχαν σκοτωθεί. Βέβαια, επειδή  ακριβώς  άλλων τα παιδιά σκοτώθηκαν και όχι τα δικά τους , δεν έχει   λόγους  να μην δεχτεί την πρόταση  να κάνει τάχα μου πως κλαίει και θρηνεί για τα παιδιά των άλλων.

Την ίδια ώρα, μάλιστα,  που η ίδια η μοιρολογίστρα και όσοι  εκμίσθωσαν το ταλέντο της,  αγανακτούν  για το άλλο άδικο σε αυτή την ιστορία.  Οι  δημαγωγοί και οι  λαϊκιστές (εμείς πάλι),  να μη  λαμβάνουμε υπόψη  μας  ότι,   την απάντηση για την  αθωότητα  του γόνου Καραμανλή,  την έδωσαν οι περήφανες  Σέρρες.    Με ούτε μία ούτε δύο ,αλλά 18.000  ψήφους, που έστειλαν πεντακάθαρο και αγνό σα βρέφος τον Κωστάκη πάλι στα έδρανα της Ελληνικής Βουλής.  Τί χρεία  (περισσοτέρων των 18  χιλιάδων Σερραίων) μαρτύρων έχομεν;

Είναι τα ίδια που έλεγε και ο  ρασοφόρος  χτες. Στο άλλο τρισάγιο για τα θύματα  στον τόπο της τραγωδίας:  «Τί φωνάζετε και  ξυπνάτε τους κεκοιμημένους; Αφήστε τους στην ησυχία της αδιαφορίας σας να ευχαριστηθούν τον αιώνιο ύπνο τους. Η ελληνική δικαιοσύνη, ανεξάρτητη, ως είναι, επιτελεί στο ακέραιο το  υψηλό της έργο . Παύσατε κλαυθμούς και οδυρμούς. Και υπνώσατε μακαρίως τον ύπνον υμών   ».    (Τί ωραία το είπε παλιότερα ο Ιερώνυμος ,των Αθηνών και πάσης Ελλάδος τούτος,  όχι  ο …δράστης της Λάρισας , για τα…3Δ;  «Δικηγόρο, Δεσπότη και Δημοσιογράφο να φοβάσαι»!).

Μια στάση, λοιπόν κι εμείς εδώ στις Σέρρες. Με ένα ερώτημα-φωτιά   σε γονιούς, αδέρφια, συγγενείς και φίλους των θυμάτων.  Καλός  και άριστος ο αγώνας σας να ξεσκεπάσετε το έγκλημα. ΄Όμως, πριν πάτε στις Βρυξέλλες πώς και δεν περάσατε κι από τις Σέρρες;

Εκεί κι αν έπρεπε πρώτα –πρώτα να πάτε! 18.000 ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας των ανθρώπων σας, δεν συνυπέγραψαν απλώς διαμαρτυρία για το… άδικο που γίνεται στον πολιτευτή  και συμπατριώτη τους να φορτώνεται  το έγκλημα στα Τέμπη. Τον αντάμειψαν κιόλας πλουσίως . Και  τον ξανάστειλαν με  τον  τσαμπουκά της πλειοψηφίας , την  αλαζονεία και την τύφλα  του τοπικισμού στη Βουλή να συνεχίζει το μακάβριο  έργο του . Μαζί με καθεστώς που υπηρετεί και τον στηρίζει,  να γεμίζουν την Ελλάδα με λογής φέρετρα.

Σε λίγο δε θα έχουν μετρημό. Κάντε έναν απολογισμό. Πόσα θύματα μετράει η χώρα σε λιγότερο από πέντε χρόνια  που οι «Σερραίοι»   (οι πανέλληνες)  ψηφοφόροι, όπλισαν τα χέρια των  διορισμένων  υπουργών  από το  καθεστώς να σκοτώνουν ατιμώρητοι, αλλά και υπερήφανοι για το έργο τους;

Για την Ελλάδα ρε, γαμώτο.  Που κάτι εχθροί της  ( πάλι σαν κι εμάς) ,  την διαβάλλουν στην Ευρώπη. Και  τα χάφτουν οι κουτόΦραγκοι, ως κορόιδα  που είναι μια ζωή.

΄Αξια και σεβαστή η « μάνα της Ευρώπης» Μαρία Καρυστινού. Και ο πόνος της μεγάλος. ΄Εχει κι αυτοί και όλοι οι γονείς τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.

 Αλλά, πιστεύουμε, θα ήταν το έργο τους ολοκληρωμένο και σαφές το μήνυμα, αν πριν φύγουν για Βρυξέλλες ,έκαναν μια στάση  και στις Σέρρες.  Μια καταγγελία να απαιτήσουν από  τους «άρχοντες του νομού», που να γράφει σαφώς και με την ενδεδειγμένη τσίπα   πως ο ίδιοι , ως  οι πρώτοι πολίτες  του νομού, δε νίπτουν τα χείρας τους, αλλά  νιώθουν  οργή και αγανάκτηση που 18.000 συμπολίτες τους , όχι μόνο απάλλαξαν ένα ειδεχθή εγκληματία, ΑΛΛΑ    ΟΠΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ  ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ.  ΑΤΙΜΩΡΗΤΙ ΚΑΙ  ΤΟΥΤΟΙ.

Κι όποιος   δήμαρχος  και κοινοτάρχης  αρνιόταν το αυτονόητο, με όποια πρόφαση και δικαιολογία, αν είχε ο Κωστάκης Καραμανλής εξαϋλώσει το δικό μου παιδί, θα ξάπλωνα δυο μέρες στα σκαλιά του δημαρχείου  και της κοινότητάς του ,  πριν πάω στις Βρυξέλλες με μια τεράστια ταμπέλα στα χέρια να γράφει:

Φτου σας, μασκαράδες.  Δολοφόνοι του παιδιού  μου!  (Είδατε λαϊκισμό και ο Homo ;  ΄Οπως ,ακριβώς,  το έλεγε και  ο Κωστάκης με τον Πρετεντέρη και τον Πορτοσάλτε. “Νισάφι, έλεος πια με  εσάς  τους λαϊκιστές δημαγωγούς. Δεν υποφέρεστε”!