ΠΕΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΡΓΙΑΣ

 

Άστεγοι μία Κυριακή βράδυ στο Μοναστηράκι

Εικόνες-γροθιά στο στομάχι με «πρωταγωνιστές» ανθρώπους που ζουν στο δρόμο -Συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsbomb ενός άστεγου, που εδώ και πέντε μήνες βιώνει τον δικό του Γολγοθά…

Κυριακή βράδυ στο Μοναστηράκι.

Στην πλατεία μπροστά από το Μετρό αλλά και στα μπαρ της περιοχής ακούς χαμόγελα και τραγούδια από Έλληνες και τουρίστες, οι οποίοι γίνονται ένα και γλεντάνε μέχρι το πρωί. Λίγα μέτρα από την πλατεία η εικόνα αλλάζει και το θέαμα προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση. Συνάνθρωποι μας, μόλις πέσει το σκοτάδι αναζητούν καταφύγιο στις στοές γύρω από το Μετρό για να περάσουν τη νύχτα τους.

Γροθιά στο στομάχι οι φωτογραφίες εξαντλημένων ανθρώπων που με ότι υπάρχοντα τους έχουν απομείνει ζουν το δικό τους Γολγοθά. Εικόνες εξαθλίωσης στην «καρδιά» της Αθήνας, σε ένα μέρος που αποτελεί πόλο έλξης για τόσο για τουρίστες όσο και για επισκέπτες.

«Ζω στο δρόμο τους τελευταίους πέντε μήνες. Έχασα τα πάντα όταν από χρέη αναγκαστικά να κλείσω ένα μικρό μαγαζάκι που είχα στο Αιγάλεω» λέει στο Newsbomb.gr ο κ. Γιάννης άστεγος που βρίσκει καταφύγιο στην πλατεία. «Εχω μια κόρη παντρεμένη με παιδί, δεν ήθελα να της γίνω βάρος, δεν γνωρίζει καν σε τι κατάσταση ζω» συνεχίζει και τα μάτια του βουρκώνουν.

Δυστυχώς ο κ. Γιάννης δεν είναι ο μόνος. Παρόμοιες ιστορίες θα σου διηγηθούν και οι υπόλοιποι αρκεί να τους προσεγγίσεις με σεβασμό και ανθρωπιά.

Σύμφωνα με έρευνα της ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ» στην Ελλάδα του σήμερα, το φαινόμενο της έλλειψης στέγης μετρά ήδη τρεις δεκαετίες και περισσότερους από 20.000 συμπολίτες μας που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης, βιώνοντας την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Πολλοί περισσότεροι είναι εκείνοι, οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο έλλειψης στέγης ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που πλήττει σχεδόν όλες τις ηλικίες και τις επαγγελματικές κατηγορίες. Δεδομένης της οικονομικής ύφεσης , το πρόβλημα των αστέγων τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις αναδεικνύοντας τώρα, περισσότερο από ποτέ, το έλλειμμα κοινωνικών, στεγαστικών και προνοιακών πολιτικών στην χώρα μας

To ακροδεξιό Newsbomb, ο γνωστός ιντερνετικός σκουπιδοπαραγωγός της παραπληροφόρησης ξαναχτύπησε με άλλο ένα θέμα (από τα… 1000 τέτοια  που έχει ανεβάσει ως τώρα) διαστρέβλωσης της πραγματικότητας , αποπροσανατολισμού , κομματικής τύφλας και φανατίλας με σκοπό ,φυσικά,  το μαύλισμα για “κλικ” πελατών    με… ειδικές ανάγκες.

Ο συντάκτης,λοιπόν, του… περισπούδαστου άρθρου παραπάνω , όχι πιθανόν ,αλλά βεβαιότατα:

1. Δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την Αμερική,τη Γαλλία,την Αγγλία (ισχυρές οικονομικά χώρες με τεράστιο πρόβλημα αστέγων).

2. Δε γνώρισε την Αθήνα των ναρκομανών πριν την κρίση, όταν η πλατεία Βάθη,η οδός Καποδιστρίου, η Ομόνοια,η οδός Σωκράτους  ήταν τίγκα στα πρεζόνια,που έβγαζαν τις νύχτες τους ξαπλωμένοι κατάχαμα στα πεζοδρόμια και  τις εισόδους των πολυκατοικιών και των  μαγαζιών της περιοχής του κέντρου.

3. Αγνοεί πως, όπως κάθε χρόνο, και φέτος στην Αργολίδα,την Καλαμάτα,την Ηλεία  και ως πάνω στην ΄Εδεσσα και τα χωριά της Ημαθίας, θα σαπίσουν πάλι πάνω στα κλαριά τα πορτοκάλια, οι ελιές,οι φράουλες,τα κεράσια και τα ροδάκινα,γιατί δεν υπάρχουν χέρια να τα μαζέψουν. Τί σόι φτωχός και άστεγος είναι αυτός, που προτιμά να κοιμάται στις γωνιές της οδού Αθηνάς- Μοναστηράκι και να ζητιανεύει αναξιοπρεπώς μια φέτα ψωμί, αντί να σκιστεί να κάνει  100 μεροκάματα το χρόνο  και να βγάλει τα έξοδα της χρονιάς του;

4. Κάνει αισχρή  Συριζιανή ή Χρυσαυγίτικη  προπαγάνδα για τους χιλιοειπωμένους λόγους.

Αλλού, λοιπόν, αυτές τις “μίρλες”. Δεν πείθουν κανέναν τα  (τζάμπα) μελό   του εν λογω ιντερνοσκουπιδότοπου για τους αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας,που κατάντησαν λόγω κρίσης στο πεζοδρόμιο.  Είναι “παραμύθια της Χαλιμάς” προπαγάνδα  για κατανάλωση από αφελείς και   …ηθελημένα αυταπατώμενους.

Και να μην ξεχνάνε πως ΟΛΟΙ εμείς είμαστε “παροικούντες την Ιερουσαλήμ”.