ΑΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ερντογάν στο CNN Türk: Εμείς λέμε στις ΗΠΑ πως δεν θα βρουν σύμμαχο σαν την Τουρκία

Ερντογάν στο CNN Türk: Εμείς λέμε στις ΗΠΑ πως δεν θα βρουν σύμμαχο σαν την Τουρκία

 

Απειλές Τσαβούσογλου: «Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» η στρατιωτικοποίηση Λέσβου, Σάμου -Θα λάβουμε μέτρα

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

****

Στην Ιστορία δε λέμε πως “αν δε συνέβαινε αυτό, σίγουρα θα γινόταν το άλλο”. Είναι αυθαίρετη και κυρίως αφύσικη κρίση. Στη ζωή δεν υπάρχουν “σταθερές”,  έξω από  δύο: Η βεβαιότητα του θανάτου και η  σταθερότητα της…αλλαγής! ΄Ολα τα άλλα είναι ρευστά και απρόβλεπτα. Κι έτσι, εκεί που λες, αν δε γινόταν εκείνο, θα συνέβαινε το άλλο, στην πραγματικότητα  θα μπορούσαν να συμβούν χίλια δυο στη θέση του “άλλου”.

Στην Ιστορία μπορείς να πιθανολογήσεις.  Να έχεις το παρελθόν σαν μπούσουλα για το παρόν και το Μέλλον. Αλλά, για να καταλήξεις με σιγουριά και   νομοτελειακά , όπως στη φυσική και τη χημεία που   “ίσοι όγκοι … κάτω από τις ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης, δίνουν  ίδιο αριθμό  ….”,  θα ήταν πρωτίστως ανιστόρητο.   Πιθανολογείς πως,  αφού πάντα ή σχεδόν πάντα στο παρελθόν  ίδιες αιτίες παράγουν ίδια αποτελέσματα, υπό  αυτές τις προϋποθέσεις , η πιθανολόγηση  είναι αποδεκτή στην Ιστορία και έχει την κάλυψη της επιστήμης της  Λογικής και της έλλογης  συνέπειας.

Με αυτό τον όρο, λοιπόν,  μπορούμε να υποθέσουμε πως , αν είχαν την κατάλληλη εποχή  προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις  και είχε  πραγματοποιηθεί ,παρά τις απειλές και τις διαφωνίες,  η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ , το πιθανότερο, ο Νέος Χίτλερ της Ρωσίας, να μην τολμούσε να προχωρήσει στην εισβολή σε Ουκρανικά – Νατοϊκά εδάφη το 2014.  Κι αυτό σημαίνει πως δε θα  ερχόταν ποτέ  η αποφράδα   24η Φλεβάρη 2022 που έχει φέρει τον κόσμο στα πρόθυρα ακόμα και ενός πυρηνικού πολέμου.

Και για να έρθουμε στους λόγους που εκθέσαμε όλα αυτά, θυμίζουμε τούτο:  Ο «Τσάρος» και «Σουλτάνος» είναι από την ίδια στόφα φτιαγμένοι. ΄Αρρωστοι και οι δύο  με τεράστια και  αβυσσαλέα  κενά  στον ψυχισμό τους.   Γι΄αυτό  είναι κι  απρόβλεπτοι και επικίνδυνοι.

Οι απειλές του Ερντογάν δεν πρέπει να αγνοηθούν.  Κι αν η αγαθή τύχη (διάβαζε Αμερικανοί) δεν είχαν εξοπλίσει  τους Ουκρανούς  με σύγχρονα όπλα ,ώστε  να  καταφέρουν να αναχαιτίσουν την πολεμική μηχανή  του δικτάτορα  Πούτιν, αν είχε ευοδωθεί  το σχέδιο της…ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (!) του παρανοϊκού «Τσάρου», θα ακολουθούσε την ίδια τακτική, σχεδόν νομοτελειακά και ο «Σουλτάνος».  Θα προχωρούσε  και τούτος σε όμοιες στρατιωτικές επιχειρήσεις (ειδικές  πάντα!)  στο Αιγαίο ή τη Θράκη. Η συντριβή των Ρώσων στην Ουκρανία , του  χάλασε τα σχέδια     και τον αποθάρρυνε από τέτοιο  εγχείρημα.

Είναι αυτός ο λόγος που, όποιος σήμερα στην Ελλάδα  πετάει για  κατανάλωση  χαχόλων   τα γνωστά παλιομοδίτικα   συνθήματα, όπως «Και με μπόρα και με  βροχή, έξω οι Αμερικανοί!»,  «ΕΟΚ και  ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», πέρα    από ανεγκέφαλος είναι και επικίνδυνος.  Και φυσικά γραφικός , για να παίζει την ίδια κασέτα  σήμερα,  μισό αιώνα μετά και υπό αυτές τις συνθήκες, με τα γραφικά εκείνα  τσιτάτα.

Να επαναλάβουμε κι ας γινόμαστε κουραστικοί. ΄Εχουμε καιρό να τα βρούμε με τους Τούρκους.  ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ. ΄Ενας “λαός” είμαστε, άλλωστε,  κι ας μην το κατανοούν οι θερμοκέφαλοι  εκεί κι εδώ. Η πραγματική  φιλία  και συνύπαρξη, θα έρθουν εν καιρώ.

Αυτή την ώρα , οχυρώστε  τα νησιά σαν «αστακούς»  με Νατοϊκό εξοπλισμό. Ο  «Σουλτάνος»,  όσο και ανόητος και ψυχάκιας  κι αν είναι, ξέρει πολύ καλό πως με τον Αμερικανό  και τα 17 του αεροπλανοφόρα ,δεν τα βάζεις ποτέ.  Σε κάνει σκόνη.   Το γνωρίζουν επίσης καλά  και κάτι άλλοι …ομόλογοι   του Τούρκου δικτάτορα ,  τύραννοι  στο Ιράν, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Β. Κορέα.

.