“ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ” ΤΟ… ΧΑΣΙΣΑΚΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

1. ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ (ΣΕ ΞΑΣΤΕΡΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ)

 

ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κεραμέως για καταλήψεις: Ολες οι χαμένες ώρες θα καλυφθούν -Μαθήματα σε αργίες, Σάββατα, σχολικές εορτές

Η παιδεία της μούχλας |

Τιμωρητική λογική Κεραμέως για τις καταλήψεις

Τιμωρητική λογική Κεραμέως για τις καταλήψεις

***

Οι “μούρες” μας, η στάση του σώματός μας, οι κινήσεις,  είναι εκφραστικές- χαρακτηριστικές της ψυχής, του χαρακτήρα της  ψυχολογικής μας κατάσταση. Κι ας μη λέμε λέξη. Τούτη εδώ η κυρία Υπουργός,  ακόμα και στις καλές στιγμές της, έχει …μάσκα για πρόσωπο. Σκληρά,  αυταρχικά,  χαρακτηριστικά….Αμερικανού ,εκπαιδευτή Λοχία!

Τους ξέρω αυτούς τους ανθρώπους. Στα σχολεία, ως  εκπαιδευτικοί  καταδυναστεύουν τα παιδιά, μόνο και μόνο με την παρουσία τους. Σαν να τα μισούν!  Κι ας έχουν  και οι ίδιοι παιδιά.

Εκπέμπουν ενέργεια αρνητική.  Μπαίνουν στην τάξη κι αν είχες ένα “ενεργόμετρο”, θα τρελαινόταν ο ο δείκτης του στο  κόκινο στην ένδειξη “αρνητική αύρα”.  Τρομάζουν, πανικοβάλουν τους μαθητές  τέτοιοι τύποι.

Είναι  τούτοι , που κάνουν πολλά παιδιά  να έχουν εφιάλτες με το σχολείο.  Να είναι ο φόβος και ο τρόμος τους τα  εκπαιδευτικά ιδρύματα  κάθε είδους για τη μεγαλύτερη  μερίδα της μαθητικής και της  φοιτητικής νεολαίας.

Θυμάμαι,  αναπληρωτής, πρώτη  χρονιά στο Θ΄ Λύκειο του Θησείου στην οδό Τροίας.    Λυκειάρχης ο Γιώργος Μπατζώρος.  Καλός φιλόλογος, αλλά πρωτίστως  σπουδαίος παιδαγωγός και δάσκαλος.

Πριν με “ορκίσει”  για ανάληψη καθηκόντων, με πήρε ιδιαίτερα στο Γραφείο και με ύφος γλυκό, πατρικό, καθόλου δασκαλίστικο και υπεροπτικό, μου λέει “Νικόλα, είσαι “πρωτάκι” στην εκπαίδευση. Κι  αν είσαι ή όχι άριστος καθηγητής  στη διδασκαλία σου, δε θα σε θυμούνται οι μαθητές σου γι΄αυτό. Θα σε θυμούνται,  όμως, για πάντα στη ζωή τους,  αν είσαι καλός δάσκαλος”!

Στην πορεία της εκπαιδευτικής  μου καριέρας, κατάλαβα καλά τί σήμαιναν τα λόγια του Λυκειάρχη μου στα πρώτα μου βήματα ως εκπαιδευτικός.  Ο δάσκαλος δεν είναι μόνο γνώση. Ασφαλώς, χρειάζεται να είναι “διαβαστερός”. Να μην μπαίνει απροετοίμαστος  στην τάξη.  Αλλά  η    ανθρωπιά, η κατανόηση,  η ευγένεια, η επιείκεια, η    απλότητα, η  ΚΑΛΟΣΥΝΗ είναι τα μεγάλα μυστικά του δάσκαλου.

Δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ την Κεραμέως  σε τάξη.  Εννοώ πως δε θα μπορούσε  η ίδια να σταθεί σε  μαθητές μπροστά με τέτοιο ύφος …στρατόκαυλης.   Και τα παιδιά  εισπράττουν αμέσως την αύρα που εκπέμπεται γύρω τους.  Ξεχωρίζουν τον κακό από τον καλό εκπαιδευτικό.  ΄Ο, τι η φύση τους στερεί σε πείρα,  τους το παρέχει πλούσιο  σε διαίσθηση!

 

2. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1. ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 3ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Ξέφυγαν Τραμπ και Μπάιντεν στο πρώτο τους debate: «Η μαριονέτα της ριζοσπαστικής αριστεράς» και το «κανίς του Πούτιν»

Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν

΄Ενα ντιμπέιτ γεμάτο βαριές κουβέντες: Τραμπ: Είσαι χαζός -Μπάιντεν: Είσαι κλόουν -Υβρεις, προσβολές και χάος

**

Επί τέλους, ένα γερό σκαμπίλι στη σοβαροφάνεια!  Ειδικά από φορείς θεσμικών ρόλων, όπως οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι της Αμερικής παραπάνω.΄Ηταν οι… εαυτοί τους.  Και μπράβο τους!

Βγαίνει η …πορνοστάρ    στο γυαλί με το  βρακί,  αλά Σάρα Στόουν στο “Βασικό έστικτο”, αλλά   τη συμβουλεύουν οι από πίσω από την κάμερα να είναι…σοβαρή.  Να μη λέει, τις…λένε, “κακές κουβέντες”!

Στην ιδιωτική μας ζωή  μπορούμε να λέμε ό,τι  γουστάρουμε. Και να κάνουμε ασφαλώς.    Να πηγαίνουν και να έρχονται  οι” σταυροπαναγίες” ,να “κατεβάζουμε καντήλια”, να είμαστε  αθυρόστομοι  σαν τον  Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν μιλούσε  στους υπουργούς του.  Αλλά στη έδρα της Βουλής, το φακό  και το μικρόφωνο μπροστά , οφείλουμε να είμαστε… κυρίες! Να δείχνουμε αυτό ακριβώς το πρόσωπο, που δεν έχουμε.

Ξέρουμε και το δεχόμαστε πως η υποκρισία είναι το βασικό χαρακτηριστικό στις σχέσεις των ανθρώπων. Ακόμα και των που κοντινών μας.  Και φυσικά το δημόσιο βίο η… 20προσωπία, τον καταδυναστεύει.  Και πιο ειδικά στην πολιτική.

Η δημαγωγία δεν είναι απλώς ο λαϊκισμός, να λες αυτά που θέλει να ακούει  οπαδός, να του χαϊδεύεις τα αφτιά.  Πρέπει και να δείχνεις διαφορετικός, αλλιώτικος από τον “κάτω”.  Δε βρίζεις εσύ, δε θυμώνεις, δε λες άσχημες  κουβέντες. Μπορεί κιόλας να αφήνεις  την  υποψία  πως ούτε καν .. κατουράς , σαν κοινός άνθρωπος.

Ο μύθος πρώτα απ’  όλα  να συντηρείται. Πεθαίνει το “πόπολο”  για μύθους και ψέματα,  οι οπαδοί πάσης φύσεως.

Να συνεννοούμαστε.  Δε λέμε σε καμιά περίπτωση να βγαίνεις στο “μπαλκόνι”, τα παράθυρα των καναλιών και να αρχίζεις να  καταντάς… Στέφανος Χίου.  Είναι κι αυτή ακρότητα. Αλλά ούτε και…κρυόκωλος  Νίκος Χατζηνικοάλου. Στο όνομα του “κόσμιου”  λόγου να το παίζεις οσία Μαρία, να μην τολμάς να πεις μα λαϊκή έκφραση και να ζητάς συγγνώμη, αν το κάνεις, να παριστάνεις τελικά  άλλον από αυτό που είσαι.

΄Οχι ,λοιπόν.  Καλύτερα Τραμπ. Δηλαδή,  δεν υποπτευόμαστε πώς μιλάει, ποιο  λεξιλόγιο χρησιμοποιεί ο    Αμερικανός πρόεδρος στην ιδιωτική του ζωή;   Δεν κρύβεσαι  πίσω από το δάχτυλο. ΄Οσο κι αν παίζεις θέατρο.  Ας  είσαι ο καλύτερος ηθοποιός στη χρήση  σεμνού και  κόσμιου λόγου.

Λιγότερο θέατρο, λοιπόν, και  περισσότερη φυσικότητα. ΄Οπως ελπίζουμε θα είναι οι κοινωνίες του μέλλοντος.

 

2.ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΘΝΟ
Οι βόλτες του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον στην Αθήνα -Ο Στάνλεϊ Τζόνσον περιπλανήθηκε στην Πλάκα.Φυσικά, ανάρτησε φωτογραφία και από την επίσκεψή του στην Ακρόπολη:

Η φωτογραφία με τη μάσκα που προκάλεσε αντιδράσεις

Στάνλεϊ Τζόνσον στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Τον πάω αυτό τον… αφλεγματικό Εγγλέζο για δυο λόγους. Γράφει στα υποδήματά του τον καθωσπρεπισμό.  Και είναι και …ανυπάκουος ως πατήρ ενός πρωθυπουργού. Και μάλιστα Εγγλέζου.  Μπράβο του!

Υ.Γ Καλά. Κοιτάζω και τη φωτογραφία του Μπόρις και αναρωτιέμαι ποιος τελικά είναι  γιος και ποιος πατέρας.  Ο Στάνλει δεν έχει εκείνη την άρρωστη πλαδαρότητα του Μπόρις. Φανερό.

 

3. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

“ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ”

Γιώργος Μαργαρίτης – «Αφήστε το ελεύθερο»

“Ωραίο ζεϊμπέκικο το νέο τραγούδι που παρουσιάζει ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Έξυπνοι, υπαινικτικοί και καίριοι, με δυνατές αιχμές οι στίχοι του βετεράνου μάστορα Βασίλη Παπαδόπουλου.(*)

Στέρεα και ταιριαστή και με το λόγο αλλά και το ύφος του ερμηνευτή η μελωδία του Γιάννη Λεμπέση”.(Διαφήμιση)/

***

Δε μας λένε εκεί  στον Περισσό τα αστέρια του ΚΚΕ. Τον Μαργαρίτη, που  τον καλέσανε  πριν λίγες ημέρες στο φεστιβάλ της ΚΝΕ  να τραγουδήσει, ξέρανε  ποιος είναι ο…σπουδαίος αυτός  καλλιτέχνης-ψάλτης;    Αγνοούσαν  πως είναι ένας  τραγουδιάρης – εκμαυλιστής  ουσιών;

΄Εχουν καταντήσει εντελώς γελοίοι οι Κουκουέδες. Με Κανέλλη κα με Μαργαρίτη προσδοκάτε ,αλητήριοι,  πως θα ψαρέψετε  ψήφους χαχόλων;

Είστε για φτύσιμο   πλέον. Κι επικίνδυνοι  για τους νέους  ανθρώπους.   Μήπως,  δεν ξέρατε πως το “χόρτο” είναι ο συντομότερος δρόμος και  για τα βαριά ναρκωτικά; Μαστουρώνονται και οι Κνίτες  τώρα ;  Στις ημέρες μας ήταν  “φυτά”. Αλλά , τουλάχιστον, δεν τα… κάπνιζαν.

Σιχτίρ. Ξεφτιλίσατε το ιστορικό  ΚΚΕ. Η μοναδική ηρωική, επαναστατική  ελληνική σελίδα.  Σιχτίρ, λέμε.

4. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Thylane Blondeau: Το «ομορφότερο κορίτσι του κόσμου» με σέξι φόρεμα στην Εβδομάδα Μόδας -Είναι πλέον 19 ετών
Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Το ομορφότερο κορίτσι του κόσμου

Ο φωτογραφικός φακός την εντόπισε στο fashion show της Etam που έγινε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι. Φορώντας μια αποκαλυπτική μαύρη τουαλέτα με παγιέτες, η 19χρονη τράβηξε την προσοχή των φωτογράφων.

H Thylane Blondeau είχε τα μαλλιά της πιασμένα ψηλά με αλογοουρά και το καλλίγραμμο κορμί της έκλεψε τις εντυπώσεις στο σόου της διάσημης γαλλικής εταιρίας εσωρούχων.

***

Μανία αυτή η προνοφυλλάδα εδώ με  το συγκεκριμένο  κοριτσάκι. Το ποστάρει  ασύστολα να ταϊζει ανωμαλιάρηδες σκουπιδοφάγους της.

Είχαμε και παλιά γράψει  πως καλλιεργεί την παιδεραστία  ο  ακροδεξιός, εκτός των άλλων,  απόπατος του Ράπτη.  Υφέρπουσα    παιδεραστία.

Αλλιώς, πώς εξηγείται πως βάζεις τη φωτογραφία ενός παιδιού, που δυστυχώς εξελίχτηκε σε πορνογύναικο; Βγάζει το ψωμί της στη βιομηχανία σεξισμού.    ΄Εχει δουλειά να βρίκονται  στο   σαλόνια της  φυλλάδας  ένα παιδί με την “ξεβράκωτη” πορεία του, ως γυναίκα;

Δεν υπάρχει σίγουρα εισαγγελέας να μαζέψει τον αχυράνθρωπο Ράπτη. Τα αφεντικά του ελέγχουν  και τους εισαγγελείς. Γνωστό. Ως πότε;

 

 

*Medlook

Μακροχρόνια και μεγάλη χρήση μαριχουάνας σχετίζεται με την πρόκληση οργανικών ανωμαλιών σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, όπως ο ιππόκαμπος και οι αμυγδαλές.

Ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου είναι η λειτουργική και ανατομική περιοχή που έχει βασικό ρόλο στη ρύθμιση της μνήμης και των συναισθημάτων. Οι αμυγδαλές του εγκεφάλου είναι περιοχές που σχετίζονται με το φόβο και την επιθετικότητα.

Ο ιππόκαμπος και οι αμυγδαλές του εγκεφάλου σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν ευρέως και μακροχρόνια τη μαριχουάνα, παρουσιάζουν ανατομικές ανωμαλίες και ατροφία. Επίσης οι χρήστες αυτοί παρουσιάζουν συμπτώματα ψυχωτικών διαταραχών χωρίς ωστόσο να έχουν την πλήρη κλινική εικόνα της σχιζοφρένειας ή των μανιακών καταστάσεων.

Τα σημαντικά αυτά ευρήματα προκύπτουν από έρευνα Αυστραλών γιατρών σε χρήστες μαριχουάνας. Προσθέτουν στις γνώσεις μας σημαντικά νέα στοιχεία για τις τοξικές δράσεις των ναρκωτικών στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

 

Πολλοί άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων και των χρηστών ναρκωτικών, πιστεύουν ότι η κάνναβις δεν προκαλεί σημαντικές βλάβες και είναι σχετικά ασφαλής σε σύγκριση με άλλες απαγορευμένες ουσίες. Μάλιστα υπάρχουν φωνές που ζητούν όπως η χρήση κάνναβις, χασίς και μαριχουάνας να νομιμοποιηθεί.

Η μαριχουάνα είναι μείγμα από αποξηραμένα άνθη και φύλλα ινδικής καννάβεως. Αυτά κονιορτοποιούνται και τοποθετούνται σε τσιγάρο ή πίπα και καπνίζονται ως ναρκωτικό.

Από το φυτό ινδική κάνναβις (κάνναβη), παράγονται οι ναρκωτικές ουσίες χασίς και μαριχουάνα. Το χασίς παράγεται από τους αδένες των φύλλων και των άκρων των κλαδιών μιας ποικιλίας καννάβεως. Η μαριχουάνα βγαίνει από τα άλλα μέρη του φυτού.

Η μαριχουάνα και το χασίς είναι τα παράνομα ναρκωτικά, που χρησιμοποιούνται το περισσότερο παγκόσμια. Παρά το γεγονός αυτό, πολύ λίγα είναι γνωστά για τις μακροχρόνιες επιδράσεις τους στον εγκέφαλο. Οι μακροχρόνιες επιδράσεις στον ανθρώπινο εγκέφαλο των ουσιών αυτών που προέρχονται από την κάνναβη αποτελούν ένα επίμαχο θέμα.

Λαμβάνοντας υπόψη τη ευρεία διάδοση και μεγάλη χρήση της ινδικής καννάβεως, της μαριχουάνας και του χασίς, το γεγονός ότι αυξάνονται οι πιέσεις για νομιμοποίηση τους, όπως επίσης και το γεγονός ότι συσσωρεύονται τα ερευνητικά στοιχεία που τεκμηριώνουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις της χρήσης καννάβεως στον άνθρωπο, καθίσταται απαραίτητο να εντατικοποιηθούν οι έρευνες για καλύτερη αναγνώριση των επιδράσεων τους.

Με βάση το σκεπτικό αυτό, οι Αυστραλοί ερευνητές μελέτησαν τους εγκεφάλους 15 ανδρών με μέσο όρο ηλικίας σχεδόν 40 ετών οι οποίοι κάπνιζαν περισσότερα από 5 τσιγάρα μαριχουάνας για περισσότερα από 10 χρόνια. Η αξιολόγηση των εγκεφάλων των ανδρών αυτών έγινε με μαγνητική τομογραφία (MRI) υψηλής ευκρίνειας.

Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με τα ευρήματα στους εγκεφάλους από 16 άλλους άνδρες με μέσο όρο ηλικίας 36 ετών, που δεν ήσαν χρήστες μαριχουάνας.

Επιπρόσθετα, όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα υποβλήθηκαν σε τεστ προφορικής μνήμης και εξετάστηκαν, για να φανεί εάν παρουσίαζαν κλινικά σημεία που είχαν σχέση με ψυχωτικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια ή η μανία χωρίς όμως να παρουσιάζουν την πλήρη διαγνωστική εικόνα των παθήσεων.

Οι Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι:

  1. Ο ιππόκαμπος των χρηστών μαριχουάνας ήταν κατά 12% μικρότερος σε σύγκριση με τους μη χρήστες.
  2. Οι αμυγδαλές του εγκεφάλου των χρηστών ήταν κατά 7,1% μικρότερες σε σύγκριση με τις αμυγδαλές του εγκεφάλου των μη χρηστών.
  3. Οι χρήστες ναρκωτικών είχαν χειρότερα αποτελέσματα στα τεστ προφορικής μνήμης που σχετίζεται με τη μάθηση νέων πραγμάτων. Ωστόσο το εύρημα αυτό δεν ήταν δυνατό να συσχετισθεί με ανωμαλίες που βρέθηκαν στον εγκέφαλο τους.
  4. Οι χρήστες μαριχουάνας είχαν ψυχωτικά συμπτώματα, όπως ψευδαισθήσεις καταδίωξης, αυταπάτες περί ικανότητας ανάγνωσης των σκέψεων των άλλων, ασυνήθιστες και περίεργες κοινωνικές συμπεριφορές.
  5. Όσο περισσότερη μαριχουάνα χρησιμοποιούσε κάποιος τόσο περισσότερες πιθανότητες είχε να παρουσιάζει μειωμένους σε όγκο ιππόκαμπο και αμυγδαλές, να έχει ψυχιατρικά συμπτώματα και να παρουσιάζει διαταραχές της μνήμης του με προβλήματα μάθησης.

Είναι ξεκάθαρο, ότι τα αποτελέσματα αυτά εξουδετερώνουν τους ευρέως διαδεδομένους ισχυρισμούς ότι η χρήση καννάβεως, χασίς και μαριχουάνας, δεν έχουν καθόλου ή προκαλούν μόνο ελάχιστες αρνητικές επιπτώσεις, οργανικά και λειτουργικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Για την ήπια χρήση είναι πιθανό ότι δεν προκαλούνται σημαντικές νευροτοξικές επιδράσεις. Χρειάζονται όμως έρευνες σε περιστασιακούς ή άλλους χρήστες με λιγότερη κατανάλωση μαριχουάνας ή χασίς για να φανεί ποια είναι η πραγματική κατάσταση. Ωστόσο η μεγάλη καθημερινή χρήση μπορεί να είναι ιδιαίτερα τοξική για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα, που δείχνει ότι η μακροχρόνια χρήση μαριχουάνας έχει αρνητικές επιδράσεις στην ανατομία και λειτουργία του εγκεφάλου σε όλους τους χρήστες και όχι μόνο σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι νέοι και αυτοί που έχουν προδιάθεση για ψυχικές παθήσεις.

Οι μηχανισμοί με τους οποίους η κάνναβις προκαλεί μακροχρόνια βλάβες όπως επίσης και η σχέση ποσότητας κατανάλωσης και σοβαρότητας βλαβών δεν είναι καλά κατανοητοί και απαιτούνται έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης είναι σημαντικό να διαφανεί εάν υπάρχει ανάκαμψη του νευρολογικού συστήματος μετά τη διακοπή χρήσης μαριχουάνας και εάν ναι, πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για αυτό μετά τη διακοπή.

Θα συγκρατήσουμε ότι η χρήση και εξάρτηση από τη μαριχουάνα και το χασίς, θέτουν σε κίνδυνο τον εγκέφαλο και βασικές λειτουργίες του που αφορούν στη μνήμη, στη μάθηση, στο συναισθηματικό κόσμο και είναι αιτία πρόκλησης ψυχιατρικών συμπτωμάτων σχιζοφρένειας ή μανίας.

Είναι σημαντικό τα δεδομένα αυτά να γίνουν γνωστά και να χρησιμοποιούνται για τη διαπαιδαγώγηση των νέων και του ευρύτερου κοινού. Επίσης μπορούν να είναι χρήσιμα για την ανίχνευση, έγκαιρη αναγνώριση και θεραπεία των εξαρτώμενων από τη μαριχουάνα και το χασίς.