ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΖΩΗ. ΟΙ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΤΩΝ FUNDS

1.α.Γ. Βαρουφάκης:  Κόκκινα δάνεια.  Φύκια για μεταξωτές κορδέλες η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλιο για το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας της Κουμουνδούρου

β. Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας έδωσε στα funds τα κόκκινα δάνεια με λύσσα

Ορίστε τι μας θυμίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου! Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου!

γ Π. Λαφαζάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν όχι μόνο ο εμπνευστής αλλά και το κόμμα που υλοποίησε τον σχεδιασμό, ο Αλέξης Τσίπρα στη Βουλή κατηγορεί τη… ΝΔ!

Η φωτογραφία της ημέρας στα social media: Η υπόκλιση Λαφαζάνη στον Μίλερ!

(Η βαθιά υπόκλιση που έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όταν υποδέχθηκε τον ισχυρό άντρα της Ρωσίας, αφεντικό της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ)

****

Ο  Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης και η Θυγατέρα Ζωή, είναι, παραδέχονται οι ίδιοι  …Αριστεροί.  Αλλά εγώ ξέρω πως  αριστερός πρωτίστως σημαίνει ήθος.  Και οι ανωτέρω ,  μπορεί, όντως,  να διαθέτουν τέτοιο ύφος, αλλά το ήθος τους,  πόρρω απέχει από αριστερό. Είναι το ίδιο με εκείνο του ΄Αδωνη,  σε διαφορετική  χρήση λεξιλογίου.

Να μη λέμε πολλά λόγια. Να αφήσουμε τα γεγονότα να μιλήσουν.

Λάβροι και οι τρεις κατά των Τραπεζών. Καλά μέχρι εδώ.   Να υποθέσουμε, λοιπόν,  πως είναι ειλικρινείς και νοιάζονται  για το «κεραμίδι»  του κόκκινου δανειολήπτη,  ως πρώτη κατοικία,  να μην του τη ληστέψει  ο Τραπεζίτης που ομνύει  στο όνομα της αλήστου μνήμης  φαμίλιας και των γόνων της.

Οι δυστυχείς και αφελείς ψηφοφόροι πείθονται και στέλνουν  και τους τρείς… επαναστάτες   στη Βουλη, να υπερασπιστούν το σπίτι τους.  Τί θα συμβεί;  Απλά και καθαρά,χωρίς πολλά  μπλα-μπλα και τισριμόνιες.

Αν κλέψεις τέτοιες και τόσες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δώσεις στην    τριάδα της συμφοράς ,  η επάρατη Μητσοτακική Δεξιά στις 22 Μάη   θα επανακάμψει και  θα  σχηματίσει άνετα κυβέρνηση . Κι αυτό, πλην των άλλων,  σημαίνει πως σε  μια βδομάδα μέσα  στη  χώρα από τη μια ως την άλλη άκρη, θα έχουν στησει τα funds πανηγύρι πλειστηριασμών .

Οι τρεις βέβαια… επαναστατημένοι, πλην  Μαυρογυαλούροι  αριστερίζοντες,   με προεξάρχουσα τη Ζωή,  την ίδια στιγμή, θα ωρύονται, αλλά,  ως γνωστό, άλλη ισχύ στον παρόν πολίτευμα,  πλην  των κραυγών, δεν έχουν .

Ο με το σαρδόνιο κληρονομηθέν  χαμόγελο του πατέρα του, υιός,   θα απολαμβάνει τη σκηνή όπου η…Δημοκρατία λειτουργεί   ρολόι,  αφού  η  Αντιπολίτευση, ασκεί το…λειτούργημα να οδύρεται για τα θύματα  και να απειλεί τους θύτες, όπως επίσης και η  κυβέρνηση  να  εκτελεί  με άνεση και ..βιασύνη  τα θύματα και να αμείβει τους θύτες.

Αυτό, όμως, δε λέγεται απάτη , μαυρογυαλουρισμός, δημαγωγία, όπως θα πουν πολλοί.  Είναι φτωχές εδώ  οι λέξεις. ΄ΕΓΚΛΗΜΑ είναι! ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ!  Και μάλιστα …κουκουλοφόρων, πεμπτοφαλαγγιτών!   Και τα ονόματα αυτών στη μετόπη του τίτλου, φαρδιά πλατιά.

2.Πέθανε  Γιώργος Μπόμπολας

“Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο Γιώργος Μπόμπολας. Ασχολήθηκε με τον κλάδο των κατασκευών, την ενέργεια και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) και συνέδεσε το όνομά του με την πληθώρα δημόσιων έργων που ανέλαβε την περίοδο των κυβερνήσεων Σημίτη.

Γεννήθηκε το 1928 στον Πειραιά και είχε καταγωγή από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

Ηγήθηκε της «Ελλάκτωρ» που προέκυψε μετά από τη συγχώνευση των Άκτωρ ΑΤΕ και Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ το 1999 και της «Πήγασος Εκδοτική» στην οποία ανήκαν ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel (κατά 25%, έως τον Νοέμβριο του 2019), οι εφημερίδες Έθνος και Ημερησία (έως το 2017), και μια σειρά ιστοσελίδων και περιοδικών εντύπων”.

***

ΟΙ ΕΝ ΠΟΛΛΑΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΠΕΡΙΠΕΣΟΝΤΕΣ ΕΚΔΟΤΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

΄Ενας από τους  δεινώς ασελγήσαντες στο σώμα  του ελληνικού  Τύπου ο αποθανών.  (Ανάμεσα σε πολλούς άλλους). ΄Εκανε βρώμικη μπίζνα με ό,τι ιερότερο διαθέτει μια Πολιτεία. Την πληροφόρηση, την ενημέρωση,  την ανεξάρτητη κριτική.  Διέπραξε και τούτος εγκλήματα καθοσίωσης.

Το δράμα του ελληνικού Τύπου εδώ και δεκαετίες είναι αυτό.  Αλώθηκε και κατάντησε βιομηχανία παραπληροφόρησης και προπαγάνδας     από  χωματέμπορους, πλοιοκτήτες, λογής άλλους εμπόρους και εξωνημένους κοντυλοφόρους -Γκεμπελίσκους. Εν ολίγοις από σιχαμένους μαστροπούς. ΄Ενα πτώμα που όζει σεσηπός  και  κανείς δε λέει να το θάψει.

Η σύμπτωση της ημέρας   με το θάνατο του  “εκδότη” (!)   Γ.Μπόμπολα  ,   είναι η δημοσίευση της απόφασης του Εδικού δικαστηρίου σε χρόνο ρεκόρ για το Νίκο Παππά (*). Αντί να είναι  φυλακή  όσοι , ως τέταρτη εξουσία βρίσκονται  σε απευθείας  εξάρτηση και συναλλαγή με  μια επαίσχυντη  κυβέρνηση , καταδικάζεται ο Παππάς, χωρίς να υπάρχει  ίχνος ενοχής από μια δικαιοσύνη που και  τούτη  , ως  ξεχωριστή εξουσία , λαμβάνει εντολές από το  εκτελεστικό  κέντρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τέτοια Μπανανία η χώρα υπήρξε πάντα. Και  όχι μόνο σήμερα. Η διαφορά είναι  πως  κάποτε κρατούσαν  τα προσχήματα οι περισσότεροι φορείς  και οι   εκπρόσωποι  εξουσιών. Σήμερα έχουν πετάξει κι αυτό  το φύλλο συκής. Ξεβράκωτοι, αηδιαστικοί και διαπομπευμένοι  περιφέρονται από  έδρανα και καρέκλες  σε γραφεία   και πολυθρόνες.

 Δεν πιάσανε  απλώς  πάτο. Σκάβουν να πάνε και παρακάτω! ΄Οπως ακριβώς το είπε πρόσφατα η μητέρα του Ζακ για το δικαστήριο που … τιμώρησε σκληρά και ανεπηρέαστα τους δολοφόνους του τραγικού γιου της!

(*) “Πρωτοφανή αντανακλαστικά του Ειδικού Δικαστηρίου για Νίκο Παππά: Σε χρόνο-ρεκόρ καθαρόγραψαν την απόφαση

Documento

Πραγματικά αστραπιαία αντανακλαστικά επέδειξαν οι δικαστές που συμμετείχαν στο Ειδικό Δικαστήριο που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για συνεργεία στο ίδιο αδίκημα. Μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα, καθαρογράφει η 2.000 σελίδων απόφαση για το Νίκο Παππά, κάτι που σύμφωνα με νομικές πηγές είναι εξωπραγματικά ασυνήθιστο για τους συνήθεις ρυθμούς της Δικαιοσύνης, καθώς για δικαστικές αποφάσεις πολύ λιγότερων σελίδων κάνουν μήνες ολόκληρους.

Επίσης το νομικό σκεπτικό της απόφασης που δημοσιεύεται είναι πραγματικά μνημειώδες σε σημείο που πραγματικά απορεί κανείς, καθώς τίποτα από αυτά δεν αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Καταρχήν οι δικαστές στην απόφαση τους υπογραμμίζουν ότι  «ο Νίκος Παππάς, με εξακολουθητικές ενέργειες (πράξεις ή παραλείψεις), επεδίωξε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό που είχε καταστρωθεί από τον ίδιο, αλλά και από άλλα ηγετικά στελέχη του τότε κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ), τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί, με σκοπό την απόκτηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία να τελούν υπό τον έλεγχό τους και να προωθούν τις πολιτικές θέσεις και ενέργειες της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του κατηγορούμενου».

«Ο Νίκος Παππάς ανέλαβε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του ίδιου και της κυβερνητικής ηγεσίας για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού και εφημερίδας, παραβιάζοντας τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του για τήρηση του Συντάγματος και του νόμου, πείθοντας τον Χρήστο Καλογρίτσα να υπακούσει στις εντολές τους ως “πειθήνιο όργανό του”, ως “παρένθετος” τούτου, που θα εξασφάλιζε τη νομιμοφάνεια στις παράνομες και εξωθεσμικές ενέργειές του, ενώ ο ίδιος θα παρέμενε στο απυρόβλητο» επισημαίνεται. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από πουθενά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο, ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το περιβόητο εγχείρημα Παππά για τον οποίο οι δικαστές τον καταδίκασαν δεν υλοποιήθηκε. Δηλαδή ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν πήρε κανάλι και ήταν η τότε κυβέρνηση που ουσιαστικά τον απέβαλλε από την διαδικασία απόκτησης τηλεοπτικής άδειας όταν φάνηκε ότι δεν μπορούσε να καταβάλλει το ύψος της εγγυητικής. Με την κοινή λογική δηλαδή αντιλαμβάνεται κανείς ότι εάν πραγματικά ήθελε η τότε κυβέρνηση να αποκτήσει κανάλι μέσω του Καλογρίτσα τότε πολύ απλά θα έβρισκαν τρόπο να τον κρατήσουν «ζω