Για τη Ρωσία σήμερα. ΄Η ένας νέος “Μιχαήλ Γκορμπατσόφ» και μια βαθιά “γκλάσνοστ” ή ένας ήρωας τυραννοκτόνος

Πέθαβε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ .Guardian:  “Ο άνθρωπος που λάτρεψαν στο εξωτερικό αλλά μίσησαν στη Ρωσία”.

Μιχαήλ Γκαρμοτσόφ

****

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, είχε το θάρρος να  θάψει ένα όζον πτώμα.  Ο Δυτικός κόσμος ακόμα να παραδεχτεί πως ο καπιταλισμός του  στάζει πτωμαϊνη. Προτιμά να τον πασπαλίζει κάθε φορά με φορμόλες και  μυρουδιές ,  για να αποκρύβουν το πτώμα και  τις  απαίσιες  οσμές της σήψης.

Αυτή την ώρα, η Ρωσία χρειάζεται ξανά έναν «Μιχαήλ Γκορμπατσόφ». Προπαντός και επειγόντως  μια νέα “γκλάσνοστ” ( = το άνοιγμα,  Γκορμπατσόφ που έδωσε στους Ρώσους  αδιανόητα  για πριν , επίπεδα ελευθερίας).  Κανένας άλλος λαός,  πλην του Βορειο-Κορεάτικου,  σήμερα στον πλανήτη,  δε βρίσκεται  σε τρομακτική  απομόνωση και  ομφαλοσκοπία που εκτρέφουν  ένα  επικίνδυνο  εθνικισμό και  φυλετική βαρβαρότητα. Μόνο ο ρώσικος.

Ο Πουτινισμός είναι ακόμα χειρότερος από τον παλιό  σταλινισμό και το σοβιετικό μοντέλο εξουσίας. Οι Δυτικές  δημοκρατίες (κοινοβουλευτικές δικτατορίες στην ουσία) με όλα τα ελαττώματα που κουβαλούν , θεωρούνται  (κι ας μη είναι) τα ιδανικότερα πολιτεύματα, συγκρινόμενο με το ρώσικο καθεστώς  του Νέου Χίτλερ της Ρωσίας.

Κι αν είναι δύσκολο αυτή την ώρα να υπάρξει ένας  άλλος    «Μιχαήλ Γκορμπατσόφ», τουλάχιστον ας  βρισκόταν  ένας τυραννοκτόνος. Θα ήταν η  αρχή του τέλους και η έναρξη μιας νέας  “γκλάσνοστ”.  Είναι όρος sine qua non.  Ζήτημα “ζωής και θανάτου”  για την υφήλιο ολόκληρη.

΄Οσο  “ιδρυματοποιείται” ένας ολόκληρος   λαός  και βρίσκεται εν ζωή ο δικτάτορας Πούτιν , η κατάσταση θα εκτραχύνεται  περισσότερο .Και  οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.  Και όχι μόνο για τη Ρωσία.