“ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ” ΚΑΙ ΤΗ …ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Εμείς  είμαστε μαζί σας σήμερα. Στο δίκιο σας και την οργή σας.  Εσείς πού είσαστε χρόνια, και όχι μόνο τώρα, όταν το παρακράτος της καταστολής και της αυθαιρεσίας άνοιγε κεφάλια άλλων ή δολοφονούσε 15χρονα;

 

Η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη. Αλλιώς,  η διαμαρτυρία καταντάει σαν εκείνη κάποιων κρετίνων , που βγαίνουν από τα ρούχα τους για μια μαγκούρα  που πέταξε η ανάπηρη  γυναίκα σε σκύλο, αλλά την ίδια ώρα, ούτε που σηκώθηκε  ποτέ κανείς τους  από το βελουδένιο καναπέ  να πάνε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη που αργοπέθαινε. Ούτε,  φυσικά,  μια λέξη συμπάθειας και συμπαράστασης.

Εσείς, αλήθεια, κατεβήκατε στους δρόμους σε όμοια καταγγελία;   Γράψατε κάποια αράδα συμπαράστασης στον ετοιμοθάνατο τότε απεργό ;  Για τον πρόσφυγα, τη  «Μαρία του ΄Εβρου» , τους άλλους κολασμένους της γης,  τί κάνατε; Πόση αγανάκτηση σας περίσσεψε; ΄Η μήπως και σεις, σαν όλους τους νοικοκυραίους είσαστε…έξω από τον κ@λο σας;         

_________________________________________

Κατακραυγή για το όργιο αστυνομικής βίας στη Μαλαματίνα

Όργιο καταστολής κατά των απεργών από την αστυνομία • Στο νοσοκομείο αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Σωματείο του εργοστασίου • Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ • Καταδίκη από κόμματα, οργανώσεις και συνδικαλιστές.

Πυρ ομαδόν από κόμματα, οργανώσεις και πολίτες μετά το νέο βίαιο χτύπημα των ΜΑΤ κατά των απεργών στην είσοδο του εργοστασίου της Μαλαματίνας. Τραυματίες συνδικαλιστές, επίθεση δέχθηκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με ξύλο και χημικά στους συγκεντρωμένους απεργούς, οι οποίοι ζητούν ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους, αλλά και υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Επιχείρηση Μαλαματίνα, Γιάννης Φραγγίδης, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο χτυπημένος στο κεφάλι.

Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και άλλοι εργάτες, ενώ το συνδικαλιστικό σωματείο καταγγέλλει ότι η αστυνομία έχει εγκλωβίσει εργαζόμενους μέσα στο εργοστάσιο.
Νωρίτερα, άλλωστε, έγινε γνωστό ότι τα ΜΑΤ απώθησαν και έριξαν χημικά και κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελου και του βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Ο πρόεδρος του σωματείου τραυματίσθηκε από την ασπίδα αστυνομικού, ενώ όταν έπεσε κάτω δέχθηκε κλοτσιές. Αρκετοί απεργοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα αναφέρει το 902.gr.

«Με χτύπησαν τα ΜΑΤ με ασπίδα και μετά με κλοτσιά στο κεφάλι», κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, Γιάννης Φραγγίδης, μιλώντας μέσα από το ασθενοφόρο, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Yellow Radio» της Θεσσαλονίκης.

Οργισμένη καταδίκη από τα κόμματα

Το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ καταγγέλλει, όπως αναφέρει, «την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημικά εναντίον των απεργών στη “Μαλαματίνα” και όσων τους συμπαραστέκονται, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε εργαζομένων».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διστάζει, μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών, να ξυλοφορτώνει τους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, σε αξιοπρεπή μισθό και συλλογικές συμβάσεις».

Και, εν κατακλείδι, τονίζει ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες», ζητώντας «να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις» και «να παρέμβει η κυβέρνηση για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά τους και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας».

«Το ΚΚΕ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή με τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του έξω από το εργοστάσιο στο πλάι των απεργών. Θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των απεργών της “Μαλαματίνα”», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Ανακοίνωση ΜέΡΑ25

Κυβέρνηση και εργοδοσία συνεχίζουν τις κατασταλτικές επιθέσεις απέναντι στους απεργούς στην Μαλαματίνα – Να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από το εργοστάσιο Με ΜΑΤ, χημικά, βία και καταστολή, αλλά και πούλμαν με απεργοσπάστες, προσπαθεί η Κυβέρνηση και η εργοδοσία να καταστείλουν τον αγώνα των απεργών στη «Μαλαματίνα» Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι παρά τις αυταρχικές και εκβιαστικές αυτές πρακτικές και μεθόδους της εργοδοσίας σε συνεργασία με το κατασταλτικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε., παρά τις απολύσεις, τις μηνύσεις και τις διώξεις κατά συνδικαλιστών, παρά την παρουσία ισχυρών δυνάμεων καταστολής του κ. Θεοδωρικάκου, συνεχίζουν δυναμικά τον δίκαιο αγώνα τους. Το ΜέΡΑ25 στηρίζει αυτόν τον αγώνα των απεργών ενάντια στις απολύσεις και την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας, τον αγώνα τους για την άμεση επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων και συναδελφισσών τους, τον αγώνα τους για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Καταγγέλλουμε τη νέα κανονικότητα της Κυβέρνησης που στερεί εργασιακά και συνταγματικά δικαιώματα όπως αυτό της συνδικαλιστικής ελευθερίας. Καταδικάζουμε τις πρακτικές της κυβερνητικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Απαιτούμε να απομακρυνθούν άμεσα τα ΜΑΤ από το εργοστάσιο, να σταματήσουν οι απεργοσπαστικές και τρομοκρατικές πρακτικές και να γίνουν δεκτά όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Θεσσαλονίκης)

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια καταστολής της απεργίας στη «Μαλαματίνα», σήμερα το πρωί, 31/8. Εισαγγελέας, πολυάριθμες δυνάμεις ΜΑΤ προσπαθούν με χημικά, ξύλο και συλλήψεις να βάλουν τους απεργοσπάστες μέσα στο εργοστάσιο. Κοντά 15 απεργοί και αλληλέγγυοι, κατά τη διάρκεια της επίθεσης των ΜΑΤ τραυματίστηκαν, ενώ συνελήφθη, αφού χτυπήθηκε, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της «Μαλαματίνας», Γιάννης Φραγγίδης. Κυβέρνηση, εργοδοσία, δικαστές και αστυνομία, σε κοινό μέτωπο, θέλουν να λυγίσουν τους εργάτες και να περάσουν δια πυρός και σιδήρου την πολιτική των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, των πενιχρών μισθών. Προσπαθούν να επιβάλλουν το νόμο Χατζηδάκη. Οι εργάτες αποφασισμένοι συνεχίζουν. Το Μ-Λ ΚΚΕ δίνει μαζί τους και τη μάχη της περιφρούρησης και την ευρυτερη μάχη, για να νικήσουν.