Ο ΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

1. Ακρίβεια στους λογαριασμούς ρεύματος: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα με 259,70 ευρώ ανά Μεγαβατώρα

 

Ακρίβεια στους λογαριασμούς ρεύματος: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα με 259,70 ευρώ ανά Μεγαβατώρα

Αυτός ο Πούτιν είναι… για φάγωμα (Photo) | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

H τρυφερή φωτογραφία που δημοσίευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα "χρόνια πολλά" στην κόρη του - ΦΩΤΟ

 

2. Ο Φίλης κατονομάζει το «καρτέλ της ενέργειας»

“Ονόματα και… διευθύνσεις έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, με τον Νίκο Φίλη να επικεντρώνεται στην ενεργειακή ακρίβεια που σφίγγει τη θηλιά για τα νοικοκυριά, την ώρα που η κυβέρνηση παραμένει απλός παρατηρητής στα φαινόμενα της αισχροκέρδειας.

«Να πούμε τώρα τα πράγματα με το όνομά τους για το καρτέλ στην ενέργεια: Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Περιστέρης, Μυτιληναίος, ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ» είπε ο πρώην υπουργός που γίνεται ο πρώτος πολιτικός που βάζει «πρόσωπο» στο λεγόμενο καρτέλ, ενώ, συνεχίζοντας υπογράμμισε «Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας που οδηγεί σε καταλήστευση του λαού και σε άνομα υπερκέρδη».

Γενικεύοντας σχετικά με τα μεγάλα επιχειρηματικά «τζάκια» και τους ισχυρούς της ελληνικής κοινωνίας ο Νίκος Φίλης σημείωσε «να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο οι χρυσοπληρωμένοι από το λαό οδικοί άξονες, να αρθεί η ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο μια μεγάλη συστημική τράπεζα. Να φορολογηθεί ο μεγάλος πλούτος. Να μπεί πλαφόν στον ανώτατο μισθό, όπως πρότεινε ο Μελανσόν. Να αυξήσουμε τη φορολογία των μερισμάτων που αδικαιολόγητα μειώσαμε στο 10% και εξαφάνισε σχεδόν στη συνέχεια ο Μητσοτάκης με 5%. Εμείς να έχουμε την πολιτική πρωτοβουλία κι όχι να περιμένουμε από το ΣτΕ να μας πει τι να κάνουμε, όπως με την απόφαση για τις ιδιωτικοποιήσεις του νερού».

«Στόχος, από τις πρώτες μέρες της προοδευτικής κυβέρνησης, να καταγραφεί στα τιμολόγια του καταναλωτή μείωση τουλάχιστον κατά 50% των αυξήσεων που έχουν δει από την έναρξη του ράλι της ακρίβειας. Δεσμευόμαστε για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Δεσμευόμαστε για αποκατάσταση του «Δ» της ΔΕΗ και επαναφορά της εταιρείας σε στρατηγική υπεράσπισης της κοινής ωφέλειας και όχι της αύξησης των κερδών των μετόχων της…Δεσμευόμαστε να φορολογήσουμε τα υπερκέρδη στην ενέργεια, που μέχρι σήμερα τα υπολογίζουμε στο 1,5 δισ. ευρώ και να τα αποδώσουμε όλα στους καταναλωτές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

***

 Ορθά και άριστα ποιών  ο Φίλης ονομάτισε και ταυτοποίησε το καρτέλ που αδίστακτα  πλουτίζει σε βάρος των Ελλήνων,  Δεξιών και Αριστερών.  Βέβαια, δεν υπάρχει συνειδητοποιημένος πολίτης  που δεν γνωρίζει  τη συγκεκριμένη αυτή μαφία της ενέργειας με τα ηχηρά ονόματα των αισχρών εφοπλιστών.

Να πούμε, όμως, κάτι που σίγουρα οι περισσότεροι αγνοούν. Και δε συμβαίνει μόνο σήμερα, επί Μητσοτακικής δεσποτείας.   Ανέκαθεν ,σε όλες τις ελληνικές Δεξιές κυβερνήσεις ,ίσχυε το ίδιο καθεστώς.

Τα διάφορα καρτέλ και όχι μόνο της ενέργειας στην Ελλάδα, είναι σαν τους ολιγάρχες στη Ρωσία. Και κάνουν και οι δικοί μας αυτό ακριβώς που κάνουν  και κει με τον Πούτιν.  Το 60% των κερδών πάνε κατ ‘ ευθείαν στο αρχινονό Πούτιν. Ουδείς τολμάει να αρνηθεί. ΄Οσοι το έκαναν ,τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Γνωστά και  εξακριβωμένα όλα αυτά . Και επιβεβαιωμένα  από τους ίδιους τους παθόντες.

΄Ιδια ,ακριβώς,  “ομερτά”  κρατούν και οι δικοί μας ολιγάρχες εδώ. ΄Αγνωστα ,όμως, τα ποσοστά που πηγαίνουν  κατ΄ ευθείαν στην τσέπη του δικού μας  γόνου της φαμίλιας. Και δε διακινδυνεύομε  να λέμε ποσά. Αλλά, σε αυτές τις προσωπικές  μίζες Κυριάκου, θα πρέπει να προστεθούν και οι εισφορές στο κόμμα της Ν.Δ από τους ίδιους χορηγούς. Οπότε, μιλάμε για πολλά λεφτά!

Εμ, πώς! “Το ένα χέρι νίβει τ΄ άλλο”. Γνωστό. Στη Δεξιά τίποτα δε γίνεται  χωρίς διάφορο. Ο …τζάμπας έχει πεθάνει  στη φιλελεύθερη  παράταξη. Αλλιώς δε θα ήταν τέτοια.

Μένει ο ΣΥΡΙΖΑ ,όταν με το καλό , μόνος ή μετά  άλλων,  κάνει κυβέρνηση, να ξεριζώσει την καρδιά αυτού του τέρατος της διαφθοράς και της διαπλοκής. Μια κι έξω.

ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ,ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ.  ΑΝ ΟΧΙ, ΚΡΥΨΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ!