ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ (ΣΟΒΑΡΗ) ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

1. Οργή Τσαβούσογλου: «Η Γερμανία έχασε την αμεροληψία της για το Αιγαίο» είπε on air στην Μπέρμποκ

iefimerida.gr

2. Εργαλείο της προβοκάτσιας των Ελλήνων η Γερμανία» λέει ο Τσαβούσογλου – Η απάντηση της Μπέρμποκ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να κατηγορήσει το Βερολίνο πως «γίνεται εργαλείο της προβοκάτσιας των Ελλήνων». Άμεση η απάντηση της Γερμανίδας ΥΠΕΞ. «Δεν ξέρω αν η μετάφραση ήταν λάθος, όμως η Γερμανία δεν είναι θύμα προπαγάνδας. Ενδιαφερόμαστε για τα σύνορα της ΕΕ», δήλωσε η κα. Μπέρμποκ.

Η Καθημερινή

2. Ενόχληση έδειξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών από τις δηλώσεις της Αναλένα Μπέρμποκ στην Αθήνα,

Υποστήριξε ότι η Γερμανία δεν επιδεικνύει αμεροληψία στα ελληνοτουρκικά. Κατά την κοινή τους συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να ακούει και τις δύο πλευρές «χωρίς προκαταλήψεις».

efsyn

***

«Εργαλείο της προβοκάτσιας των Ελλήνων η Γερμανία» λέει ο Τσαβούσογλου – Η απάντηση της Μπέρμποκ

 

Μην πιστεύετε  λέξη απ΄όσα λένε οι ΄Ελληνες Γκεμπελίσκοι παραπάνω. Η αλήθεια είναι πως μόνο που δεν…κοιμήθηκαν μαζί Μπέρμποκ και Τσαβούσογλου.

«Και τι χρυσή και τί καλή είναι η Τουρκία. Τί θα κάναμε χωρίς αυτή». Μέλι έσταζε (διπλωματικό παράδοξο)   ακόμα   και στην Αθήνα για τη μοναδική αξία  της Τουρκίας στην Ευρώπη  η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας!  “Για τα μάτια”  έκανε   μπροστά στον Τσαβούσογλου  και μια αιχμηρή, με διπλωματική αβροφροσύνη , δήλωση για τα σύνορα της …Ευρώπης.

Φυσικά,  ουδείς στην Ε.Ε (και  οι Αμερικανοί πρώτοι ) δε  συμμερίζεται τις ελληνικές θέσεις στα ελληνοτουρκικά ,πλην εκείνης πως τα σύνορα δεν αλλάζουν. Και  πως για την Ε.Ε αυτά τα σύνορα συμπίπτουν με τα  της Ελλάδας . ΄Ολες οι άλλες διαφορές  συμβουλεύουν (και ορθά) είναι  για  το Διεθνές Δικαστήριο. Και επιλύονται με διάλογο, τονίζουν    ΑΠΑΝΤΕΣ.

Πλην Κούλη ,Αλέξη και των αχυρανθρώπων τους. Τα γνωστά γκεμπελοειδή  που καταβροχθίζουν αμάσητα τα κομμάτια που τους πετούν.  Και δεν χορταίνουν ποτέ.

 «Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν». ΄Ο, τι θέλουν τα αφεντικά.   ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ  είναι η διαφορά μας με τους γείτονες . Και ορκίζονται στο λόγο της…δημοσιογραφικής τους τιμής  (Θου ,Κύριε!)  πως όλοι οι…σύμμαχοι  συμφωνούν μαζί μας. Τόσο αχρείο το γκεμπελικό αληταρiό  στη χώρα.

Τους  φτύνεις, τους γιαουρτώνεις και δεν καταλαβαίνουν Χριστό.   Βρέχει, σου λένε οι παλιάνθρωποι.