ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΗ … ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗΣ. ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Ο “ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ”.

  1. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ:

Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, μα και τι να μαγειρέψω, χα, χα, χα, δεν έχω πια τίποτα»,

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ: “Η κόρη του Μίκη πάτησε πάνω στη φήμη του. Πήρε το έργο του και το έσερνε εδώ κι εκεί με συναυλίες στο πόδι και τραγουδιστές β΄ διαλογής. Εβγαλε χρήματα, πολλά χρήματα. Και τώρα στα 62 της χρόνια, διασύρει τον πατέρα της στο πανελλήνιο λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ο… άκαρδος την άφησε στον άσο. Ισχυρίζεται πως εκείνη πληρώνει την περίθαλψή του, πράγμα 100% αναληθές. Ισχυρίζεται πως εκείνη πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ – για ποια; Για τα ακίνητα που οι γονείς της τής παραχώρησαν. Και μιλώντας για ακίνητα… Αλήθεια τα 2.000.000 ευρώ που της έδωσε ο πατέρας της από πώληση ακινήτου πριν από τρία χρόνια περίπου, τι τα έκανε; Πώς τα ξόδεψε; Πώς ξοδεύονται δύο εκατομμύρια ευρώ μέσα σε χρόνο ντετέ;”

***

“Σε χρόνο  ντετέ”! ( Και ούτε καν με  τρεις τελείες πριν).

Εν τάξει, σοβαρή δεν υπήρξε ποτέ η ΄Ελενα Ακρίτα. “Φρου φρου και αρώματα”. Μια ζωή.

Για ηθική δεν το συζητώ. “Άλλων ιατρός , αυτός έλκεσι βρύων” (=κάνει το γιατρό στους άλλους ,αλλά   τα δικά της έλκη  δεν μπορεί να τα  γιατρέψει”.

Να έχεις εργοδότη και μάλιστα σε έναν  ευαίσθητο χώρο ,αυτό της ενημέρωσης,  έναν κατηγορούμενο για εμπόριο σκληρών ναρκωτικών και για 10 δολοφονίες, και να μην τα βροντάς να φύγεις τόσο καιρό,  δεν απέχει και πολύ η …ποιότητα της  συνείδησή σου  από εκείνη   του αφεντικού σου.

Τα άλλα ,που λέει η..΄Ελενα  είναι λόγια του αέρα (“έπεα  πτερόεντα”, κατά ΄Ομηρο) και πείθουν μόνο χαχόλους αναγνώστες της  και του  ίδιου με αυτή φυράματος .  Πώς το έλεγε εκείνος ο Αμερικανός πρόεδρος;   “Μπορείς να τους δουλεύεις  ψιλό γαζί όλους,  μερικές φορές.  Μερικούς, όλες τις φορές.΄Ολους,  όλες τις φορές, δεν υπάρχει περίπτωση να τους κοροϊδέψεις”.

Από την άλλη, “δείξε μου τη ζωή σου,  να σου πω ποιος είσαι”. Και  ακόμα “τα πολλά, τα παχιά  τα λόγια, είναι φτώχια”. Κάτι ξέρει ο  κοινός ,ο μέσος άνθρωπος  από ζωή.

Κι εσύ,  ΄Ελενά μας,   “τρως ψωμί” (και μάλιστα παντεσπανένιο)  από έναν υπόδικο για  δολοφονίες και εμπόριο  σκληρών  ναρκωτικών. Οπότε, δε σε παίρνει, λέμε εμείς,  να παριστάνεις τον “κήνσορα και τον τιμητή” .Και μάλιστα “επί  παντός επιστητού”.

“Δεν δικαιούσαι δια να ομιλής”, όπως λέγανε παλιά οι πολιτικάντηδες, πολλούς από τους οποίους υπηρέτησες πιστά για χρόνια δίπλα και “εξ απορρήτων” στο άλλο   αφεντικό σου,   του ΔΟΛ, τον αλήστου μνήμης  Χρήστο Λαμπράκη.  Μέγα λαμόγιο,   ως γνωστό και τούτος.

 

 

Στο άλλο “ψητό” τώρα.

Πούλησε  λέει  ο Θεοδωράκης σπίτι  αξίας  2.000.000 ευρώ και τα οποία (χοντρά)  λεφτά  έδωσε στην κόρη του Μαργαρίτα, που  με τη σειρά της σε τρία χρόνια μέσα  τα ξόδεψε η αθεόφοβη  μέχρι δεκάρας .  Και τώρα , βγήκε στη διακονιά για  να συντηρήσει τον εαυτό της, τον πατέρα της και καμιά 60αριά γάτες και σκύλους που έχει υπό την κατοχή και προστασία της. ( Θεέ μου, τί θα ακούσουν ακόμα τα αυτιά μας!).

Η εξέλιξη (κατάντια)  αυτή του Μίκη Θεοδωράκη είναι σε απόλυτη συνάρτηση και σε νομοτελειακή  σχέση   με την υπόλοιπη ιδεοληπτική του πορεία. Ξεκίνησε  κομμουνιστής και κατέληξε  εθνικιστής.  Να αποκαλεί  τους  Χρυσαυγίτες…  “αδέρφια μου Ναζί” στο Σύνταγμα που πήγε  για να διατρανώσει το… αριστερό ιδεώδες  ” η  Μακεδονία είναι μία κι αυτή ελληνική” !

Κατάπτυστος ο Μίκης Θεοδωράκης κι ας μην το αντιλαμβάνεται. Εκείνος έγραψε την προσωπική του  “ιστορία” . Κι εμείς είμαστε εδώ να την κρίνουμε, να την κατακρίνουμε και να τον παραδώσουμε, ως δωσίλογο και ρίψασπι   των διαχρονικών και απαρασάλευτων  αρχών, που υπηρετεί ο κομμουνισμός (όταν δεν αποσυντίθεται στα μόρια έσχατης εξαθλίωσης  του  σταλινισμού και του Μαοϊσμού).

Κι ακόμα. Δε μας πείθει ,ασφαλώς, η προκρούστεια    ηθική  και συλλογιστική της  Ακρίτα. Ναι ,μεν, μας λέει,  καλώς έβγαλε τόσα εκατομμύρια ο Μίκης από την Τέχνη του  (και δεν είναι μόνο αυτά τα δύο εκατομμύρια από το σπίτι που πούλησε, έχει  και άλλα, πολλά ακίνητα!),αλλά κακώς που  τα ξεκοκάλισε η κόρη του τόσο σύντομα.

΄Οχι ,βέβαια.  Αν  ο Μίκης ήταν  αυτό που έλεγε τόσα χρόνια, ακόμα  κι αν πήγε Μακρόνησο, δε δικαιούσαι με κανένα τρόπο κα για κανένα  λόγο να πλουτίζει. Αυτή είναι η μοίρα και η περηφάνεια του Αριστερού.

Κι αν σου ήρθαν τόσα πολλά και μαζεμένα λεφτά ,αμοιβή  της Τέχνης σου, αντί Μίκη Θεοδωράκη να τα καβατζώνεις για να ταϊζει η Μαργαρίτα σου σκυλιά και γάτες, ας τα έδινες να πιάσουν τόπο  σε μια έρευνα, σε ένα νοσοκομείο,  σε  στερημένους,  άρρωστους,  άστεγους.  Καλό είναι να φροντίζουμε   αδέσποτα.  Καλύτερα όμως  άνθρωπο που πέφτει στην ανάγκη μας.

Σε  πιάνει  ίλιγγος, αν σκεφτείς πως εμείς, οι περισσότεροι (και λέω  “ευτυχώς” για την πάρτη μου),  ούτε θέλουμε ούτε και πρόκειται  να  .. ευτυχήσουμε να πιάσουμε  στα χέρια μας τόσο χρήμα.   Σκέψου μόνο πως με 800 ευρύ το μήνα   (και λιγότερα)  ζουν οικογένειες σήμερα.   Είναι 10 χιλιάρικα το χρόνο.  10 ζωές να έχεις, δεν μπορείς να φας, αν δεν είσαι Μαργαρίτα Θεοδωράκη, τόσα εκατομμύρια.

“Δεν έφταιγε ο ίδιος”. Εδώ και χρόνια  τέτοιος ήτανε  ο Μίκης Θεοδωράκης. Παλαβιάρης,  άρρωστος για δημοσιότητα, ιδεολογικά  ανεπαρκής και εν συγχύσει.  Και αν υπήρξε κάποτε  αγωνιστής,  ως γνωστό, “τα στερνά νικούν τα πρώτα”.

 

 

2. α. Άνιση μάχη με την «αόρατη» νόσο

Άνιση μάχη με την «αόρατη» νόσο

Εφσυν

β. Η πανδημία αύξησε τα επίπεδα στρες, μοναξιάς και θυμού στην Ελλάδα – Τριπλάσια αύξηση σε σχέση με άλλες χώρες

” ΄Ανιση μάχη” ! Πώς το έλεγε ο συγχωριανός μου Βύρων  Πολύδωρας  για τις πυρκαγιές το 2007 , που έκαψαν την αρχαία Ολυμπία και τη Ζαχάρω  με πάνω από 60 νεκρούς;  “Ο στρατηγός άνεμος  με τις ασύμμετρες  απειλές”, έφταιγαν για όλα .

Με τέτοιες πομπώδεις ,κούφιες,  τρομολάγνες   λέξεις  κάνανε την τύχη τους οι κοντυλοφόροι  όλο αυτόν τον καρό.  Ο Κορόνα ήτα λαχείο για δαύτους.

Το λέμε συνεχώς. Ο ιός συντηρείται και  υπάρχει ακόμα  για δυο λόγους. Από την τρομοκρατία των “Τζιχαντιστών” του Τύπου  και από τα  αλλοπρόσαλλα και  ανεπαρκή   μέτρα κάποιων  κυβερνήσεων ,μεταξύ αυτών και η ελληνική.

Το κόστος δεν είναι μόνο οι νεκροί και  όσοι έχουν προσβληθεί   από τον ιό. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν γονατίσει ψυχολογικά ,επειδή ακριβώς διαπράττουν το μέγα λάθος να επιζητούν ενημέρωση από τους λωποδύτες της πληροφόρησης.

Αν κάτι τούτοι έχουν να σου δώσουν   είναι η παραπληροφόρηση, ο τρόμος, ο πανικός που γεννούν την κατάθλιψή σου, τη μελαγχολία, την ψυχολογική σου εξόντωση.

 

Πάψε να του ακούς  στην τηλεόραση. Σταμάτα να διαβάζεις τις ασυναρτησίες τους.  Στόχος τους δεν είναι η ενημέρωσή σου, αλλά ο εκφοβισμός σου.  Μην καταντάς  μαζοχιστής.

Δοκίμασε μια εβδομάδα να  απεξαρτηθείς από  τέτοιες   άρρωστες συνήθειες.  Κράτησε μακριά τους βιαστές της ψυχής και της νοημοσύνης σου. Μην τους αφήνεις να αποπατούν στο σαλόνι σου , να λοβοτομούν το μυαλό σου. Θα  αλλάξει  η διάθεσή σου,  θα αποκτήσεις αντισώματα,  δυνατή ψυχική  αντίσταση και  ισορροπία.

Ο παππούς σου δεν είχε σίγουρα  πλεόνασμα σεροτονίνης.  Είχε ακριβώς όση διαθέτεις κι εσύ. Αλλά εκείνος δεν έπασχε από τη δική σου κατάθλιψη σήμερα.

Και δεν είναι πως δεν είχε εκείνος λογαριασμούς ανεξόφλητους, χρέη, ανεργία, προβλήματα. Αντίθετα,. ΄Ηταν πιο  δύσκολες εποχές. .Ακόμα και με πολέμους, που εμείς δε ζήσαμε.

΄Ομως,  τη δική σου σεροτονίνη όση κι  αν είναι ,  τη  στραγγίζει καθημερινά  ο “Χατζηνικολάου” . Σε θέλει αιχμάλωτο,  φοβισμένο  ζώο, ζόμπι,  υποτακτικό.  Για να τρώει τούτος με χρυσά κουτάλια.

Αυτός είναι η κατάθλιψή σου. Ο “άλλος είναι η κόλασή μου”! Κι σήμερα, έχει όνομα και ιδιότητα.

   Τιμώρησέ τον με την αδιαφορία, την περιφρόνησή σου. Περιφρούρησε την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια σου.