ΔΕΞΙΟΣ ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ. ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥ . ΒΥΘΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΑΦΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ!

ΕΛΛΑΔΑ  11/08/2023  09:03
Τραγωδία στους Φούρνους Ικαρίας: Τα δυο σενάρια για τον θάνατο του 11χρονου γιου του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη.Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία των Φούρνων Ικαρίας, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο, από τον ξαφνικό χαμό του 11χρονου Χρήστου, γιού του γνωστού ηθοποιού, Οδυσσέα Σταμούλη, σε παραλία του νησιού.Πηγή:iefimerida.gr

ΕΛΛΑΔΑ  11/08/2023  07:09
Γιατί ακριβαίνουν τα καύσιμα -Η ζήτηση, οι γεωπολιτικοί παράγοντες, οι περιβαλλοντικές ανησυχίες<p>Πηγή: .iefimerida.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  11/08/2023  07:23
Η προφητική μελέτη για τις οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής -Ζοφερές προβλέψεις<p>Πηγή: iefimerida.gr

***

Στο “Δυτικό κόσμο”  τα δημοκρατικά πολιτεύματα  αξιώνουν  και επιβάλουν  διαφοροποίηση της λειτουργίας του κράτους από  τα παλιότερα πολιτεύματα ή τα σημερινά ολοκληρωτικά και θεοκρατικά.   Η διαφορά, όμως, είναι στον τύπο και όχι στην ουσία. Απλώς, οι δημοκρατίες καταφέρνουν να κρατούν τα προσχήματα,  παίζουν το ρόλο τους με καλύτερη τεχνική   σε σχέση με τα  μη δημοκρατικά καθεστώτα. Τίποτα περισσότερο.

Μιλάμε για τα δομικά χαρακτηριστικά του κράτους ,το σκληρό του  πυρήνα, που  σε όλα τα πολιτεύματα και τα καθεστώτα  είναι ίδια. Εσωτερική καταστολή για την επιβολή του νόμου και της τάξης- πάταξη της απειθαρχίας και της μη συμμόρφωσης «προς τα υποδείξεις», εθνικές κόκκινες γραμμές,  συμπεριφορά  σε στρατιωτική ή εμπόλεμη κατάσταση, για να μείνουμε στο κύτταρο της κρατική υπόστασης,  είναι ίδια και στις δικτατορίες και στις δημοκρατίες .Και κάποτε, μάλιστα, ακριβώς ίδια.

΄Ενα απλό παράδειγμα. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα ασκούν λογοκρισία στα μιντιακά μέσα της επικράτειας .  Στις δημοκρατίες δεν είναι απαραίτητο  το κράτος  να διαθέτει ιδιαίτερο γραφείο λογοκρισίας  και  επιβολή ιδεολογικής κατεύθυνσης από τη βιομηχανία παραπληροφόρησης. ΄Εχει  εφεύρει καλύτερους και πιο έξυπνους τρόπους και μάλιστα  επιβολής τέτοιου είδους και έκτασης λογοκρισίας που οι δικτατορίες  τις ζηλεύουν.

Να περιοριστούμε στην ελληνική πραγματικότητα και να σημειώσουμε πως  λίγο πολύ, ο  «Τύπος»   είναι ίδιος σε όλο το δυτικό κόσμο με λίγες εξαιρέσεις και διαφορές. Ακόμα και στις ΗΠΑ που η ελευθερία του λόγου, θεωρείται και είναι από τις υψηλότερες κατακτήσεις   δημοκρατικού κράτους, σε καμιά περίπτωση δε λαμβάνει Άριστα. Βρίσκεται απλώς σε υψηλότερη βαθμολογία σε σύγκριση με  άλλες κρατικές εξουσίες.

Η Ελλάδα, ειδικά μετά  την  πρώτη  “κατάληψη” της εξουσία (με το γνωστό αντισυνταγματικό, λόγω τεράστιας αποχής,   τρόπο  και τους ληστρικούς , εκλογικούς νόμους)   από το Μητσοτακικό  καθεστώς,  η κατάσταση στην ελληνική βιομηχανία παραπληροφόρησης –παραπλάνησης   και προπαγάνδας, βρίσκεται  σε επίπεδο …πουτινικής Ρωσίας.  Τα λόμπι (κυρίως εφοπλιστές ,  βιομήχανοι,  τραπεζίτες και λοιποί  χορηγοί από την οικονομική ελίτ)  που βρίσκονται  πίσω από το παραπέτασμα   της κομματικής …ιδεολογικής κοινωνικής  ανθρωποφαγίας   της  Δεξιάς, με μια κίνηση ματ, όπως θα λέγαμε στο σκάκι, έφερε τα πάνω κάτω στο παραταξιακό παιχνίδι.

Ακολούθησαν  τη δοκιμασμένη μέθοδο της Ναζιστικής  Γερμανίας, όταν ο παρακοιμώμενος του Χιτλερ,”εκδότης και δημοσιογράφος” Γκέμπελς ,εξαγόρασε όλες τις εφημερίδες ,τα περιοδικά και τους ραδιοφωνικούς  σταθμού στην επικράτεια και δώρισε σε καθε σπίτι από ένα, ισχυρής  λήψης  ραδιόφωνο. Ούτε η ήττα της Γερμανίας στον πόλεμο με τη Γαλλία, ούτε οι τεράστιες αποζημιώσεις που κλήθηκε, μετά τη λήξη του Α΄ παγκοσμίου πολέμου  το γερμανικό κράτος  να καταβάλει στους νικητές, ούτε ο εξευτελισμός και η ταπείνωση της  γερμανικής υπερηφάνειας από την ήττα, τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν κυριάρχησε  ούτε υπήρξε γενεσιουργός αιτία και  δομικός αξονικός σύνδεσμος  για τη μετατροπή  ενός ολόκληρου λαού σε αιμοβόρα ναζιστικά ζόμπι. Αυτό είναι αποκλειστικό έργο του Γκέμπελς.

 

 

 

Κατά τους δικούς μας υπολογισμούς  τα παραπάνω λόμπι, οι  ” πραίτορες”  της    προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης, εξαγόρασαν σχεδόν το 90% της ελληνικής  μιντιακής βιομηχανίας ,  που με το χρόνο κατέστη το ισχυρότερο νυστέρι λοβοτομής των οπαδών της  Δεξιάς ανθρωπόμαζας     από τη  Μητσοτακική εξουσία. Μιλάμε για μια πρωτοφανή λαίλαπα  ακροδεξιάς προπαγάνδας ,ολοσχερή κατάπνιξη της ελευθερίας του λόγου ,όχι πια από την κρατική λογοκρισία, αλλά από την ίδια τη βιομηχανία προπαγάνδας- παραπληροφόρησης της παράταξης   και επιβολή ενός συγκεκριμένου  μοντέλου   αξιακής  συμπεριφοράς και αντίληψης των πραγμάτων.

Αυτή την ώρα   ο οπαδισμός του Δεξιού   θυμίζει  αντίστοιχο χουλιγκανισμό.  Τυφλός φανατισμός, μίσος στον “αντίπαλο”, ειδικά στον αριστερό και τον “ξένο”, υιοθέτηση    από το δικό τους, ιδιοκτησιακό  κράτος της γαλάζιας ακρίδας, μοντέλων  ακραίας  βίας, κακοποιήσεων ,  δολοφονιών  και απόλυτης διαφθοράς.

Ο  κλασικός, παλιότερα,  μέσος οπαδός της Κεντροδεξιάς,  δεν υπάρχει πια τα τελευταία  χρόνια. Αν  μη τί άλλο, εκείνος,  έστω και από  συνειδητό θρησκευτικό προσανατολισμό,  μπορούσε  ακόμα να ξεδιακρίνει το άδικο, το εγκληματικό, το ανήθικο (με ποιες ψήφους λέτε ο Ανδρέας Παπανδρέου το ’81 κέρδισε εκείνο το ιστορικό 48%; ).  Ο Μητοτακικός οπαδός   αυτή την ώρα,  αν διακρίνεται από ένα κυρίαρχο, καταλυτικό  χαρακτηριστικό είναι αυτός της ανικανότητας    διάκρισης   του “καλού” και  του “κακού”, έστω , όπως το αντιλαμβανόταν ως τώρα  η  δεξιά, ελληνική κοινωνία .  Οι μιντιάρχες τον   έχουν βυθίσει πια σε μια απόλυτη   συνειδησιακή αφασία ,σε ένα άρρωστο  εθισμό ,  ηθικής παραλυσίας.

-Ο πνιγμός  παιδιών προσφύγων και μεταναστών δεν έχει  για το σημερινό Δεξιό το ειδικό βάρος  του  πνιγμού   ενός ελληνόπουλου. Η κρεατομηχανή του  «Ράπτη»  έχει αλέσει  σε ψιλό  κιμά του μυαλό του  Δεξιού οπαδού. Δε διαθέτει  πια  ίχνος συνείδησης  για να αποτιμήσει την απώλεια της ζωής  του  προσφυγόπουλου. Στην αξιακή του κλίμακα και την αντιληπτική του ικανότητα , ο θάνατος  ενός  ξένου,  ισοδυναμεί  με τον πνιγμό ενός σκυλιού  ή μιας μαϊμούς από την… Αφρική.

-Την  πτωχοποίηση του ελληνικού  λαού, πλην της γαλάζιας ακρίδας που καταληστεύει   ξετσίπωτα    το δημόσιο  χρήμα,  ο  «Ράπτης» τη χρεώνει  εξ ολοκλήρου  στο πόλεμο  του Πούτιν. Στο κάτω κάτω,  δεν έχουμε και την πιο ακριβή βενζίνη στην Ε.Ε. Προηγούνται Δανία και Σουηδία. Ο  αναγνώστης του “Ράπτη”,  ως ζόμπι πλέον, δεν διαθέτει  ούτε καν στοιχειώδη συλλογιστική  για να  συγκρίνει   το μέγεθος του μισθού στις παραπάνω χώρες  με αυτόν στην Ελλάδα.

-Κάηκε πάλι ο τόπος. Και ο σφογγοκωλάριος  «Ράπτης»   των λόμπι,   χρεώνει κι αυτή την τραγωδία στην κλιματική αλλαγή και όχι στην ανικανότητα της κυβέρνησης .  Κι αν είναι έτσι, αν το… θερμοκήπιο φταίει για όλα -δεν μπορείς να τα βάλεις με το θεό,  σου λέει  ο σκουπιδοφάγος της χωματερής.

Ζούμε σε μια δραματική εποχή για την  Ελλάδα. Το 1/5 του ελληνικού πληθυσμού με βαθιά  απώλεια συνείδησης, σε ηθική παραλυσία  διατελούν , βυθισμένο σε  αβυσσαλέα  διαφθορά  και διαπλοκή, κουμαντάρει  τη χώρα ανενόχλητο.  Σοβαρός Τύπου να αποκαλύψει,  να ελέγξει και  να κινητοποιήσει   δυναμικά τις λαϊκές δυνάμεις, δεν υπάρχει.

Ούτε,όμως   και σοβαρή πολιτική  αντιπολίτευση.  Αυτή την ώρα ,  αντιπολίτευση  ασκούν ο…Κουτσούμπας, ο  Ανδρουλάκης, ο Ευκλείδης  και  η ΄Εφη. Το …ανφάν γκατέ  του κομματικού κρετινισμού.

 

 

Η  ανατροπή δε θα ξεκινήσει από το Μητσοτάκη.   Αυτός θα πέσει  σαν ώριμο φρούτο στην ώρα του.  Φτάνει να “γιαουρτώσουμε”  το “Ράπτη” μαζί με  ΄ΟΛΟΥΣ     τους  ενδημούντες  στην  Μπανανία του Γκεμπελιστάν.