ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ “ΠΕΡΙΣΣΟ”, ΜΟΥΣΕΙΟ!

1. ” ΄Εκθεση  “ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ. ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ”

Η Ελένη Σαμαράκη:

“Ενα άλλο χαρακτηριστικό του στοιχείο ήταν πως υπήρξε λιτοβίωτος και διατηρούσε σχέση µίσους µε τον υλικό κόσµο. «Aγόραζε µόνο ό,τι έχει ένα περίπτερο: καφέ, τσιγάρα, εφηµερίδες. Με το ντύσιµό του για παράδειγµα δεν ασχολούνταν ποτέ. Κάποια στιγµή του είχα αγοράσει παπούτσια Timberland και µια µέρα γυρίζει σπίτι και µου λέει: “∆εν µου λες, τι παπούτσια φοράω; Με είδαν και µου είπαν: ‘Κοίτα παπούτσι ο κύριος Σαµαράκης’. ∆εν τα ξαναφοράω!”. Ζούσε πολύ λιτά την καθηµερινότητά του. Η δε συµβίωση µαζί του κυλούσε χωρίς προβλήµατα. Ωστόσο ήταν άνθρωπος βαθιά µελαγχολικός. Η µελαγχολία του προερχόταν από τα δεινά που έβλεπε γύρω του, όπως και από το γεγονός ότι δεν υλοποιούνταν το όραµά του: να καλυτερεύσει η κοινωνία. Παρά ταύτα παρέµενε ακλόνητος στις πεποιθήσεις του και δεν µεµψιµοιρούσε ποτέ».

O Αντ. Σαµαράκης πραγµατοποίησε την ύστατη πράξη εθελοντισµού στο τέλος της ζωής του δωρίζοντας το σώµα του στο Πανεπιστήµιο Αθηνών για τις έρευνες των φοιτητών της Ιατρικής. Σηµειωτέον ότι επί δύο χρόνια πήγαινε στην Ιατρική Σχολή παρακολουθώντας µαθήµατα ανατοµίας και είχε αποφασίσει να δώσει το σώµα του εκεί – µάλιστα ο σκελετός του και η καρδιά του βρίσκονται στη σχολή. «Ως εκ τούτου δεν έγινε κανονική κηδεία· κάναµε µε τη Μανάνα και τον αδερφό µου µια τελετή µε µια φωτογραφία του µόνο, όπως γίνεται µε τους ναυτικούς».

****

Ο δικός μας Αντώνης Σαμαράκης!    Και ο άνθρωπος που λάτρεψε   τα  παιδιά.

Για χρόνια  γευτήκαμε τα  πλούσια γεύματα  της πένας του , που μας παρέθετε.  Επειδή, ακριβώς,  ο ίδιος  υπήρξε λιτοδίαιτος  και ” διατηρούσε σχέση µίσους µε τον υλικό κόσµο” ,όπως εύστοχα το διαπτύπωσε η  Ελένη Σαμαράκη.

 

2.”Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας 8χρονης περιγράφει πως ακρωτηριάστηκε στην παιδική χαρά -Φώναζε «τι εφιάλτη ζω μαμά»

Το σοκαριστικό ατύχημα συνέβη όταν το κορίτσι κατέβαινε από τσουλήθρα που υπάρχει στο χώρο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας αλλά και από την εικόνα που παρουσιάζει η τσουλήθρα η οποία είναι μέρος μιας παιδικής κατασκευής, η λαμαρίνα της βάσης είναι αποκολλημένη από το πλαϊνό τοίχωμα σχηματίζοντας ένα κενό. Όπως κατέβαινε η μικρή στην τσουλήθρα το δάχτυλό της μπήκε στο κενό, έκλεισε η λαμαρίνα και το δάχτυλο πετάχτηκε στον αέρα, με το αίμα να ξεπηδά σαν συντριβάνι”.

παιδική χαρά, τσουλήθρα

****

Κάποιος  υπάλληλος της  πολυαμαρτωλής  ελληνικής, Τοπικής αυτοδιοίκησης  ευθύνεται για το  πρωτάκουστο αυτό  ατύχημα του παιδιού. Σίγουρα θα τον είχε  προσλάβει  Δήμαρχος σε ανταμοιβή  των υπηρεσιών του, αφού προεκλογικά, κόλλαγε τις  αφίσες του  τοπικού άρχοντα στις  γέφυρες.  ΄Εκτοτε…  μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει,  βρέξει χιονίσει ,  τα …μιστά  πέφτουν.  Σιγά που θα  άφηνε το τάβλι στο διπλανό χωριό , να  πάει να ελέγξει την αποκολλημένη λαμαρίνα στην τσουλήθρα.

Το   καθόλου απίστευτο είναι τούτο.  Δε  θα τιμωρηθεί  ο  υπεύθυνος υπάλληλος και ο Δήμαρχος.  Ούτε φυσικά  ο κατασκευαστής  της καρμανιόλας τσουλήθρας . Θα  πληρώσει  ο Δήμος και θα δώσει αποζημίωση από τα δικά σου λεφτά!  Τα κονδύλια που ρέουν για τις  ρουσφετολογικές ανάγκες της βρώμικης, τοπικής αυτοδιοίκησης.

΄Οσο  για τους αλητήριους  ενόχους,  θα συνεχίσουν,  ο ένας  να  τραβάει τα ουζάκια του  εν ώρα  υπηρεσίας και  ο άλλος  με την καραμπινάτη κακοκατασκευή,  τη  διαπλοκή και την κομπίνα .

Ακτύπητη Ελλαδάρα!

_________________________________________________________-

                                                     ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Κουτσούμπας για εργατική Πρωτομαγιά: “Η μοναδικά σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι ο δρόμος της ταξικής πάλης”

Δημήτρης Κουτσούμπας

Αχ, βρε Κουτσούμπα.  Να ήξερες πόσο αστείος  γίνεσαι. Κάτι, σαν να κυκλοφορείς εν έτει 2022 στους δρόμους  με …φουστανέλα και φεσάκι.  Δε θα σε πούνε γραφικό και ψώνιο;

Ανοίγεις μια κονσέρβα μπαγιάτικη,  που δεν την αγγίζουν πια ούτε σκύλοι αδέσποτοι και πεινάλες , την πετάς   και ησυχάζεις. Κι  έχεις την εντύπωση πως κάνεις πολιτική,   πως αρθρώνεις λόγο κομματικο-πολιτικοκοινωνικό.

Αλλά, «νέο κρασί σε παλιό ασκί δεν κρατιέται», σύντροφε.  Κι αν  χυθεί, με τίποτα πια δε μαζεύεται.  Γι΄ αυτό στις επόμενες εκλογές κινδυνεύεις να αφήσεις  ένα   ΚΚΕ, σκιά εκείνου  του Ιστορικού των Μπελογιάννηδων,  έξω από τη Βουλή. («Καλομελέτα κι έρχεται»!)

Και φυσικά ,πέρα από τα τσιτατοαντιγραφέας, αποδεικνύεσαι  κι ανιστόρητος μια και μιλάς για Ιστορία. Η Ιστορία δε διαβάζεται ανάποδα, όπως το κάνεις ελόγου σου.  Αλλιώς ,δε θα μιλούσες για ταξική πάλη στην εποχή μας,   Για τον απλούστατο λόγο πως δεν υπάρχουν τέτοιες στη μαρξιστική τους περιγραφή τώρα πια.

Ποιες είναι σήμερα οι τάξεις, αρχηγέ; Με ποια κριτήρια εντάσσονται οι εργαζόμενοι στις τάξεις;  Οικονομικά, ας πούμε  μόνο; Ιδεολογικά, ηθικά, φορείς διαχρονικών αξιών  και  αρχών ; Ο  Χρυσαυγίτης  από το Πέραμα  που ιδροκοπάει στον ταρσανά για ένα ψευτομεροκάματο ,  ανήκει στην εργατική τάξη: Ο φτωχός παπάς επίσης; Ο παραγωγός στη λαϊκή που πουλάει τίγκα τις πατάτες του στο φυτοφάραμακο  είναι αγροτική τάξη;  Και πάει λέοντας.

Κλείστε το μαγαζί, σύντροφε (και μην το πάρεις τοις μετρητοίς το …σύντροφε!) . Αφήστε να αναπαυτούν τα κόκαλα εκείνων που έπεσαν   σε ένα κίνημα-λαϊκή επανάσταση που  το Συστημικό σας  ΚΚΕ την αποκαλεί  ακόμα  ΕΜΦΥΛΙΟ. Ντροπή!

Κάντε τον Περισσό  ΜΟΥΣΕΙΟ.  Αφήστε  μόνο το ιστορικό αρχείο ανοικτό. Να έρχονται συνειδητοποιημένοι πολίτες να προσκυνούν. Και μαθητούδια επισκέπτες  από τα σχολεία να βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια πώς οι Χίτες  προπαππούδες τους έκοβαν  κεφάλια παλικαριών και τα παλούκωνα …για του Χριστού την πίστη την Αγία.

Κατά τα άλλα, δεν είστε μόνο ιδεολογικά άχρηστοι, αλλά και επικίνδυνοι. Και   Πουτινιστές , εκτός των άλλων  .΄Ιδια γλώσσα μιλάτε με τους   Ρώσους  Νέο Ναζί. ΄Η αν θέλετε, Νέο Σταλίνες στη μαρτυρική Ουκρανία  σήμερα  και τότε.   Στο περίφημο Χολοντομόρ.

Που κι αυτό, βέβαια, όπως λέτε,  δεν έγινε ποτέ (Δική μας προπαγάνδα.) ΄Οπως και σήμερα ,πάλι  δεν ισοπεδόθηκε η Μαριούπολη. Ούτε έγινε   γενοκτονία στην Μούκα.  Μόνο οι Αμερικανοί οι φονιάδες των λαών κάνουνε τέτοια!

Ρωσία για το σημερινό Σταλίνα οπαδό,  είναι ό,τι η Μέκκα για τον Μωαμεθανό. Τραγικό και απίστευτο πόσο  η ιδεοληπτική εγκεφαλίτιδα  επηρεάζει  καθ΄ ολοκληρία τον  άρρωστο οργανισμό.

2. Ο…δικός μας Γιάννης Πρετεντέρης, Ράπτης  και Αναστασιάδης. Μια ζωή…γιαουρτωμένοι

Τους λες “σας φτύνουν”.  Και απαντούν .” είσαι στραβός;  Με αγιασμό μας ραίνουν”

Το γιαούρτωμα του Χρήστου Ράπτη (ΒΙΝΤΕΟ+ ΕΙΚΟΝΑ) - REPORTAZ NET

Και ο Γιάννης Πρετεντέρης της  iefimerida:

Γιάννης Πρετεντέρης

“Και εγώ ως παραγωγός προγράμματος είμαι υποχρεωμένος να παρουσιάσω και την Πισπιρίγκου και άλλα θέματα που δεν θα επέλεγα να δω προσωπικά. Είμαι υποχρεωμένος να δώσω το προϊόν που ενδιαφέρει. Αλλά το βράδυ που θα βγω με την ανδρική παρέα μου θα κουβεντιάσουμε μόνο πολιτικά και τον Παναθηναϊκό.

Με γυναίκες δεν συζητάτε για πολιτικά;

(γελάει). Συζητάω. Για ποδόσφαιρο δεν συζητάω συνήθως με γυναίκες. Πάντως σπανίως βγαίνω μόνο με άνδρες και αυτοί είναι μια παρέα που μιλάμε κυρίως<

Κατά πόσο η έλευση Μαρινάκη στα media ήταν καθοριστική για αυτή την αλλαγή;

Ο Μαρινάκης προφανώς συνέβαλλε πολύ σε αυτό. Είναι ένας άνθρωπος που επένδυσε στον Τύπο, στα μέσα ενημέρωσης. Το 2017 που τα media βρίσκονταν σε μεγάλη κρίση έβαλε λεφτά στις εφημερίδες, στην τηλεόραση. Αυτό είχε πάρα πολλά χρόνια να συμβεί στον ελληνικό Τύπο. Είναι καλό για όλα τα μέσα ενημέρωσης και του το αναγνωρίζω.

Πώς σαν φαίνεται η επιστροφή του Σταύρου Θεοδωράκη στη δημοσιογραφία;

Πολύ καλά κάνει. Αφού δεν είναι πλέον πολιτικός, καλά έκανε και επέστρεψε στη δημοσιογραφία, τη δουλειά του. <

Πώς θα χαρακτηρίζατε την διακυβέρνηση Μητσοτάκη, ως τώρα;

Οverall είναι μια μάλλον αξιοπρεπώς διαχειρίστρια κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι έχει κάνει μεγάλες πατάτες.

Διαχειρίστρια. Όχι οραματίστρια ή καινοτόμα;

Όπως έλεγε ο Σρέντερ, όποιος βλέπει οράματα στην πολιτική να πάει στον οφθαλμίατρο. Όλες οι κυβερνήσεις κάνουν διαχείριση.  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κάνει μεγάλα λάθη, δεν διαισθάνομαι ότι την πάτησε ο Μητσοτάκης σε κάποια σημείο. Ακόμα δεν το έχει κάνει

*******

“΄Εχει πάρει αέρα το Mega. Πιστεύω ότι θα έχουμε 600.000 τηλεθεατές. Έχουμε ανέβει και μπορούμε να διαμορφώνουμε το περιεχόμενό μας όπως κρίνουμε, να ικανοποιούμε τους τηλεθεατές και να κερδίζουμε και νέους τηλεθεατές. Μπορεί να κάνω λάθος -αν και δεν πέφτω έξω συνήθως, τουλάχιστον στο πρώτο θέμα του δελτίου”.

600.000 χαχόλοι! Αυτή είναι η υπεροψία και η δύναμη ενός από τους 20, τουλάχιστον,   ΄Ελληνες Γκέμπελς που θα  έπρεπε να είναι φυλακή. Για χιλιάδες  κατακίτρινα εγκλήματα. Ο ίδιος μια ακροδεξιά “χολή” σκέτη.

΄Ηταν αυτός που βγήκε μετά τη χρεοκοπία της χώρας και θρασύτατα με την αίσθηση δύναμης που δίνει η ατιμωρησία στην χώρα, είπε το περίφημο εκείνο  “Ξέραμε για τη χρεοκοπία, αλλά δε μιλούσαμε”.   Σε μια Ελλάδα με τεράστιο έλλειμα δικαιοσύνης, θεσμικής ευθύνης, αξιοπρέπειας και εντιμότητας, όχι μόνο δεν πήγαν  και τούτος και  οι λοιποί  αστέρες  του γκεμπελισμού φυλακή, αλλά σήμερα εκτός Κορυδαλλού, και μάλιστα  ολοζώντανος και φρέσκος, δίνει συνέντευξη  και μαθήματα δημοσιογραφίας.

Πώς; Γιατί; Από τον κρετινισμό που πάσχει μια ολόκληρη στρατιά αρουραίων που συμφύρονται  στα λαγούμια του  ΔΟΜ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη) και τρώνε τα αποπατήματα  Πρετεντέρη.  Του αισχρού και αδίστακτου κοντυλοφόρου  που πληρώνεται  ΣΕ ΝΑΡΚΟΔΟΛΑΡΙΑ

Και για να μην είμαστε  άδικοι,  σε όλο αυτό τον οχετό που  βγήκε από το  αθύρωτο και αχόρταγο   στόμα του, είπε και μια αλήθεια. Τούτη:

«Η λίστα Πέτσα πόσο έκανε πιο θολή τη δουλειά των δημοσιογράφων στα μάτια του κοινού;  Δεν γουστάρω που βγαίνουν τώρα και μας κάνουν από πάνω μαθήματα διάφοροι που πήραν τα χρήματα.

Όπως;

Η Αυγή. Η Εφημερίδα των Συντακτών. Κι άλλοι. Πήραν λέει λιγότερα από ότι ήθελαν. Χαίρω πολύ, τα πήραν όμως. Δεν μπορεί μετά να βγαίνουν και να μου κάνουν μάθημα”.

 

 

3.Στάθης Καλύβας: “Σε ΑΕΙ Κύπρου σχεδίασε τη βιβλιοθήκη ο Jean Nouvel -Εδώ παρεμβαίνει η αστυνομία”

Ο ιστορικός Στάθης Καλύβας

Με τίτλο «Η ιδεολογία της ισοπέδωσης», στο άρθρο του, στην Καθημερινή, ο ιστορικός γράφει, μεταξύ άλλων, για τη διαφορά μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, στο θέμα των ΑΕΙ:<

.iefimerida.gr”

****

Πρώτο, πλαστογράφοι, μπουρδολόγοι και πορνολάγνοι της  γκεμπελικής βιομηχανίας Ράπτη-Μαρινάκη,  ο ακροδεξιός Καλύβας δεν είναι Ιστορικός. Δεν έχει τέτοια θεσμική  ιδιότητα .  Πρόκειται για αντιποίηση.   (= οικειοποίηση,  αντιποίηση τίτλου – αντιποίηση στολής – αντιποίηση δικαιώματος – αντιποίηση εξουσίας. Αντιποίηση επαγγέλματος, άσκησή του από πρόσωπο που δε διαθέτει τα νόμιμα προσόντα).

Δεύτερο, να του πείτε πως  τις βιβλιοθήκες τις δικές μας, από συτάσεως ελληνικού κράτους  τις σχεδίαζουν και τις…εμπλούτιζαν (μη χαθεί το είδος), τύποι σαν τον Καλύβα.  “Ναζί χωρίς στολή”.  Οι ίδιοι και οι ίδιοι πάντα.

  Κι αυτός είναι ο λόγος που σήμερα ο Κούλης τους χρειάζεται αστυνομία στα ΑΕΙ . Για να  συνεχίζουν να  διατηρούνται  εσαεί   οι ίδιες κατάπτυστες  βιβλιοθήκες του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.  Βεβαίως,  όπως είπε,  όταν σε όλο σχεδόν τον κόσμο ,ακόμα και στην Κύπρο, τις βιβλιοθηκες τις  σχεδιάζουν οι ” Jean Nouvel”.

Εδώ αφήνουμε έναν  μαϊμού ιστορικό   Ευστάθιο Καλύβα και ένα βαρώνο της γκεμπελικής δημοσιογραφίας  Αλέξη Παπαχελά, να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και να  χαλάνε κόσμο, αν τυχόν σε καμιά  σχολική βιβλιοθήκη βρεθεί ξεχασμένο κανένα έντυπο του

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ κ ΚΡΑΤΟ

 

Θα επρόκειτο για έγκλημα καθοσίωσης!