Η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΙΚΟΥΝΤΙ. “ΤΟΝ ΞΕΡΩ, ΚΑΛΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ . ΕΠΑΙΖΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ SURVIVOR ΡΙΑΛΙΤΙ”!

 

8+1 δυνατά βιβλία λογοτεχνίας για το Μάιο -Τι θα διαβάσουμε στα πρώτα μας μπάνια

Βιβλία νέες κυκλοφορίες Μάιος 2022

IEFIMERIDA.GR

Μπικουτί Φωτογραφίες Αρχείου, Royalty Free Μπικουτί Εικόνες | Depositphotos®

8+1… δυνατές και   συνήθεις λαμογιές και  απάτες του κυκλώματος εκδοτών της  λάιτ λογοτεχνίας.  Κυρίως ροζ που    κυκλοφορούν με το τσουβάλι στην αγορά. Χιλιάδες κάθε χρόνο. ΄Οταν λίγα χρόνια πριν, η έκδοση ενός βιβλίου ήταν πραγματική, φιλολογική είδηση. Τα έχουμε πει αυτά.

Να τρίζουν τα κόκαλα του Νίκου Καζαντζάκη και του Μίτια  Καραγάτση με τον τρόπο που  εδώ και κάποια χρόνια  ένα σκουπίδι,  εντάσσεται στο λογοτεχνικό είδος.  Και φυσικά  με ποια μεγάλη απάτη   to προωθεί το κύκλωμα,  με πρώτους τους εκδοτικούς οίκους.  (Εδώ θα τρίζουν τα κόκαλα του Δημ. Κολλάρου της παλιάς ΕΣΤΙΑΣ).

Για να μην πολυλογούμε.  Να τα πάρουμε με τη σιερά.  Ο Χ σκουπιδο-εκδότης-έμπορος, κάνει πρώτα ένα όνομα στην πιάτσα  με δυνατή  ,πανάκριβη    διαφήμιση . Ουδείς ελέγχει, βέβαια,  ποιος πρώην  κοτοπουλάς ή σωβρακοφανελάς  είναι και που βρήκε   τόσα λεφτά να  επενδύει σε αυτή την απάτη.΄Ενα το κρατούμενο.

Μετά, επειδή και η κουτσή Μαριώ ξέρει πως η διαφήμιση πληρώνεται, άρα μπορεί να είναι σκάρτο το πράμα και το τυλίγουν σε χρυσόχαρτο, τί κάνει ο  κογιόνης  έμπορος της ανακύκλωσης αυτού του είδους της “λογοτεχνίας” ; (και όχι μόνο αυτής). Πιάνει  2-3 κοντυλοφόρους της πλάκας, καληώρα παραπάνω,  τους πετάει δυο  50αρευα και  νά ΄τη πάλι η διαφήμιση στη φυλλάδα του Ράπτη ή το πορνοκάναλο     του  Κυριακού .  Αλλά  τώρα πια,τάχα , ως η καλύτερη επιλογή του…ειδικού κριτικού (τρομάρα του!).΄ Οχι, ό,τι κι ό,τι!

Οπότε,  σου λέει  μετά η  Βαρβάρα , η μόνη που αγοράζει με το κιλό τέτοια σκουπίδια . “Είναι καλό, αριστούργημα , το  είπαν και στο …  ΣΚΑΪ.  Θα το πάρω”.  Και πάει στου Βερόπουλου κουνιστή , και λυγιστή και μαζί  με το απορρυπαντικό για τη λεκάνη,  ρίχνει στο καρότσι  προσφορά  και το 500σελιδο  βιβλίο που είναι δίπλα-δίπλα   προϊόντα.   Και σε 3 ώρες μέσα ,εν αναμονή  με τα μπικουντί στα μαλλιά για περμανάντ,  το έχει  ρουφήξει,   μαζί με τις μύξες από το κλάμα και τον οδυρμό , ως συμπάσχουσα με τους πρωταγωνιστές στην  πλοκή της υπόθεσης.

   Πάει ύστερα και στο πεντικιουράδικο, όπου κι άλλες 5  από τις 6  αναμένουσες σειρά για τρόχισμα νυχιών ,  έχουν εντρυφήσει  στις σελίδες του ίδιου   ροζέ  πονήματος .Και εν ριπή οφθαλμού, η αίθουσα αναμονής καλλωπισμού ,  μεταμορφώνεται σε… φιλολογική αίθουσα  “ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ,” όπου το μάπα καρπούζι  μεταμορφώνεται  στην κριτική γλώσσα , της  ανα μήνα, καψουρεμένης ,   Κατινίτσας ,  σε Οπώρα  πρώτης ποιότητας.

Τύφλα να έχει Το Θείο Τραγί του  Σκελετόβραχου των ελληνικών Γραμμάτων Γιάννη Σκαρίμπα, τον οποίο, βέβαια,  οι περισπούδαστες χαζοχαρούμενες  φαν της Ακρίτα(ς) και της  Σώτης στο  κατάστημα του  μανικιούρ  , αγνοούν, μεν,  παντελώς, ως λογοτέχνη, αλλά   έχουν ακουστά ένα Σκαρίμπα,   συμμετέχοντα  κάποιο  φεγγάρι στο  Survivor ριάλιτι που παρακολουθούν και τούτο  , ανελλιπώς και (φυσικά)…ανερυθριάστως οι εν λόγω χαριτόβρυτες γατούλες.

O tempora o mores.