ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ!

 

Οι  αντιδεξιοί κομματικοί σχηματισμοί  δηλώνουν  πως ο  πυρήνας της   πολιτικής τους  ιδεολογίας, είναι αντιρατσιστικός-αντιφασιστικός (αυτό έλειπε, να μην είναι!).    Και   μάλιστα,   χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα  (και μπράβο τους) , για  τη ρατσιστική συμπεριφορά της κυβέρνησης, ιδιαίτερα  στις μειονότητες . Ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά, και σε όλους τους τόνους,  κατηγορεί την κυβέρνηση  για  βαναυσότητα και απανθρωπιά  απέναντι στους πρόσφυγες με τις   αποδεδειγμένες   επαναπροωθήσεις, που είναι ο  βασικός στόχος  της κυβερνητικής  πολιτικής  στο προσφυγικό.

΄Ομως, σύμφωνα με όσα δημοσκοπικά στοιχεία  παρουσιάζουμε στη συνέχεια,  δε φαίνεται  να έχουν  την έγκριση της πλειοφηφίας,  οι  μέχρι σήμερα συμπεριφορές και οι εκφρασμένες απόψεις  του αντιδεξιού κομματικού τόξου,  σε  άλλα ευαίσθητα  ζητήματα, όπως αυτό που αφορά  την ισότητα των δύο φύλων.    Και μιλάμε για  μια πλειοψηφία…συντριπτική !

Στην πρόσφατη δημοσκοπική μας έρευνα, που  όπως είχαμε  ανακοινώσει  εδώ , ξεκίνησε  αρχές Νοέμβρη και περατώθηκε χτες , επιβεβαιώθηκε  η αρχική μας διαπίστωση   πως , ΕΙΔΙΚΑ  το κόμμα της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης,  εισπράττει την απαρέσκεια  μιας μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας   σε τρία κορυφαία ζητήματα.  α. της απόρριψης  της  κοινή γονικής μέριμνας και επιμέλειας. β. της   αποδοχής του  όρου “γυναικοκτονία”. γ. της υιοθέτησης των θέσεων  και  των συμπεριφορών του ελληνικού ΜΕ ΤΟΟ.

Μοιάζει αντιφατικό και αδιανόητο, αριστερά κόμματα  να  είναι αποδέκτες τέτοιων καταγγελιών  και μάλιστα σήμερα, μια ανάσα πριν τις εκλογές.   Κι αυτό με τη σειρά του   σημαίνει πως από το εκλογικό σώμα, όσοι προσέλθουν σύντομα  για να  ψηφίσουν, τα αντιεδεξιά κόμματα θα χάσουν ένα μεγάλο ποσοστό  ψηφοφόρων, εξαιτίας της λανθασμένης στάσης τους απέναντι στα τρία παραπάνω ζητήματα,

Το  δείγμα αυτής μας της δημοσκοπικής έρευνας ανέρχεται σε 2.000  άτομα (1000 γυναίκες και 1000 άντρες)    Η ηλικία προσδιορίστηκε κατά μέσο όρο , με  πρσοωπικά κριτήρια    των συνεργατών μας ,που διεξήγαγαν την έρευνα.  Κι αυτό σημείνει πως  η ηλικιακή ταυτότητα-ισορροπία  της είναι επισφαλής.

                                         ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1.  Γονική  μέριμνα  και επιμέλεια από κοινού.  Υπέρ ή κατά;

 ( ΥΠΕΡ= 1480.  ΚΑΤΑ= 397  ).

2. Να θεσμοθετηθεί στο ποινικό  δίκαιο όρος “γυναικοκτονία” αντί του υφιστάμενου ανθρωποκτονία;

    (ΝΑΙ= 189.  ΟΧΙ=  1670).

3. Υιοθετείτε στο σύνολο τους ή στο μεγαλύτερο μέρος , τις απόψεις και τη συμπεριφορά του ελληνικού ΜΕ ΤΟΟ;

    (ΝΑΙ=217.      ΟΧΙ =1.567)

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα εξουσίας, οφείλει να επιδείξει  ωριμότητα  και  να ξανασκεφτεί (έστω και τόσο αργά)  στις προεκλογικές του διακηρύξεις, αν πρέπει να επιμένει σε τέτοιες θέσεις που βρίσκουν αντίθετη την ελληνική κοινωνία.  Να παρατηρήσουμε, επίσης  πως σε αντίθεση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση,  η κυβέρνηση  δε βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη γνώμη  της πλειοψηφίας, όπως καταγράφηκε στην παραπάνω έρευνα.  Και αυτό  δηλώνει πως ένα σημαντικό ποσοστό  ψηφορόρων, θα χαθεί για το ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότατα θα το κερδίσει η  Ν.Δ, εξαιτίας της  εμμονής του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, να υιοθετεί αβασάνιστα απόψεις και θέσεις  που όχι μόνο  δεν έχουν κοινωνική αποδοχή, αλλά και παρουσιάζουν πολλά στοιχεία που συνθέτουν τον ορισμό της έννοιας… ΕΜΦΥΛΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!

Ας ξαναδιαβάσουν εκεί στην Κουμουνδούρου το παρακάτω κείμενό μας . ‘ Ωρα  να ξυπνήσουν.   “Οι καιροί  ου μενετοί”.

 

ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , Ο ΠΑΣΚΑΛ ΜΠΡΥΚΝΕΡ ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ (*)

18 Νοέμβρη 2022

Το μεγαλύτερο (ανάμεσα σε  πολλά άλλα) πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα, όπως επανειλημμένα γράφουμε , είναι η έλλειψη ικανών συμβούλων ΄Η, καλύτερα, η παρουσία  δίπλα του ανθρώπων  που τον σπρώχνουν στο γκρεμό.  ΄Οπως για παράδειγμα ο μακαρίτης  Ηλίας Νικολακόπουλος,  ο…άλλα αντί άλλων, συμβουλάτορας της  Κουμουνδούρου.  Φίλος του Τράγκα και του Χατζηνικολάου,  αλλά παράλληλα,  κατά δήλωσή του…  αριστερός  και σύμβουλος  του Τσίπρα! ΄ Ενας από εκείνους που με τις… σοφές  συμβουλές του,  οδήγησε   το  γόνο της διεφθαρμένης  φαμίλιας  Μητσοτάκη  στην πρωθυπουργική καρέκλα.

Επομένως, καθαρά και ξάστερα: ΄Η, τέτοιοι σύμβουλοι, είναι εντελώς «αδιάβαστοι» ή, εκτός τόπου  και χρόνου ή  ανεπαρκούς αγχίνοιας (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο).

Αλλά, καλά τούτοι.  Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, με ισχυρή πολιτική  υποδομή πια, μετά τις «παιδικές, ιδεολογικές αρρώστιες»  που πέρασε,  με δυνατό  αριστερό εξοπλισμό  και  καλές  εξετάσεις ως πρωθυπουργός,   δεν αντιλαμβάνεται τα τεκταινόμενα;    Δεν ασφυκτιά  από τη βαριά,  περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα;

Πώς διολισθαίνει   εδώ και καιρό  στον γκρεμό; Γιατί   πέφτει σε σοβαρές  παγίδες; ΄Οπως  η πλέον επικίνδυνη αυτή την ώρα για το κόμμα του.   ΄Ετοιμη να  καταπιεί  ένα  αριστερό  κίνημα, που αν και δυνατό και υπέρτερο  σε πολιτική εκπροσώπηση στην Ελλάδα,  δυστυχώς έχει καταδικαστεί σε ουραγό,  λόγω αιτιών, που  δε δικαιολογούνται  σε καμιά περίπτωση.

Η αμείλικτη  ΝΕΑ πραγματικότητα είναι τούτη. Καιρό τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει  μολύνει επικίνδυνα  τον πολιτικό –ιδεολογικό του ιστό, εξαιτίας  ενός πρωτοφανούς, απερίσκεπτου και ανεξήγητου  ρατσιστικού μισανδρισμού.   Πρωτοστατεί στη φασιστική ,έμφυλη  αντιπαράθεση  που τον οδηγούν κάποιες «Μαινάδες»  μέσα στο κόμμα ή το  ελληνικό,  ακροδεξιό μόρφωμα ΜΕ ΤΟΟ.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε εδώ και καιρό , πόλεμο κατά του αντρικού φύλου!  ΄Οχι κατά της πατριαρχίας  της φαλλοκρατίας  και της διαστροφικής συμπεριφοράς κάποιων «τεράτων¨, αλλά συλλήβδην κατά του αρσενικού  φύλου. Σαν να είναι ο άντρας η αιτία όλων των δεινών και όχι και τούτος θύμα,  όπως ακριβώς το αναλύει, έστω και με τις υπερβολές του σε κάποια σημεία του,  ο Γάλλος διανοούμενος  Πασκάλ Μπρυκνέρ στο νέο του βιβλίο «Ένας σχεδόν τέλειος ένοχος»,

 

 

Στην τελευταία  μας  δημοσκόπηση, πριν λίγους μήνες, εντελώς  απρόσμενα, οι συνεργάτες μας έγιναν  μάρτυρες μια στατιστικής πραγματικότητας που ομολογούμε,  την υποψιαζόμαστε μεν, αλλά  δεν την είχε κανείς πάρει στα σοβαρά. Και η  αλήθεια που βγήκε στατιστικά είναι τούτη:     Η ΜΕΓΑΛΗ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ !

΄ Ηταν πραγματικά μια έκπληξη και την  ανακοινώσαμε την ίδια στιγμή τότε, μαζί με τα αποτελέσματα   της δημοσκόπησης. Είχαμε, μάλιστα,  εξαγγείλει μια νέα έρευνα με αντικείμενο αυτή τη διαπίστωση.    Μια δημοσκόπηση που εδώ και δυο σχεδόν εβδομάδες, έχει ξεκινήσει, πάλι  πανελλαδικά και το  δείγμα φιλοδοξούμε να φτάσει τα  2.000 άτομα. (Ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να πούμε περισσότερες  λεπτομέρειες).

΄Εχουμε, λοιπόν,  εδώ και καιρό, ένα  ΣΥΡΙΖΑ που έχει  κηρύξει   πραγματικό πόλεμο,  όχι κατά της ελάχιστης εκείνης μερίδας  αντρών, που συμπεριφέρονται  με βιαιότητα κατά γυναικών (ίδια, ασφαλώς συμπεριφορά τέτοια  άρρωστα άτομα, θα επιδεικνύουν  στη ζωή τους και σε άντρες), αλλά στον αντρικό πληθυσμό γενικά,  ως φύλο ,ως «ράτσα» και «γένος» πλέον.  Ο καλύτερος, ως γνωστόν, τρόπος  απαλλαγής του ενόχου και απόσεισης της ατομικής ευθύνης, η οποία συλλογικά πλέον μετατίθεται στο «είδος», τη «ράτσα»   που δεν μπορεί, και να θέλει, να πράξει διαφορετικά, εξ αιτίας του ατταβιστικού φορτίου που κουβαλάει από τη φυσική του κατασκευή. (Ίδια, ακριβώς, ερμηνεία για όλες τις ρατσιστικές ,ειδικά τις ναζιστικές  συμπεριφορές. )

Σε αυτό, λοιπόν  τον έμφυλο πόλεμο-ρατσισμό,  αυτή την αλλόκοτη  εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Φύσης,  ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ  ο ΣΥΡΙΖΑ.   Σε αντίθεση με τη Ν.Δ που σε ανάλογες περιπτώσεις ,όταν προκύπτουν τέτοια περιστατικά βιαιότητας,  τηρεί τις λογικές  αποστάσεις, επιμερίζει προσωπικές ευθύνες σε άτομα και όχι σε σύνολα ,αλλά κι αποφεύγει  χτυπήματα «κάτω από τη μέση» ,όπως  ακριβώς δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα το γκεμπελικό επιτελείο της παράταξης, αλλά και σημαντικά στελέχη του  κόμματος του Αλέξη Τσίπρα,  φαντάζονται πως  κάνουν  αντιπολίτευση με  υστερικές  εμμονές    σε παιδοβιασμούς,  βιασμούς και  γυναικοκτονίες. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΘΥΤΕΣ ΑΝΤΡΕΣ!  Και μάλιστα, αν είναι και στελέχη της Δεξιάς, η υστερία λαμβάνει πλέον τα χαρακτηριστικά αλλόκοτου   παραληρήματος.

Μέχρι και ειδικό  άρθρο συνέστησαν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει   με αναφορά   (συνηθισμένη  στη γαμική  παράδοση και όχι μόνο την ελληνική)  στην εκπόρνευση   μιας 12χρονης  από τον Κολωνό. Όμως, χρόνια τώρα δεν είδαν , δεν άκουσαν στο ΣΥΡΙΖΑ  για τα  τσιγγανάκια που τα παζαρεύουν οι οικογένειες από τα 6 τους και στα 12 είναι  ήδη γονείς!   Εδώ η πορνεία  καθίσταται  νόμιμη δια του (αφύσικου) γάμου και τέτοια  εκπόρνευση και αγοραπωλησία , κατανοητή , λόγω φτώχειας!

Αλλά  και σε άλλα, ακρούντως   ευαίσθητα κοινωνικά  ζητήματα, όπως αυτό της συνεπιμέλειας των παιδιών  στα διαζύγια,  ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε σε ένα πραγματικά φασιστικό-ρατσιστικό-απάνθρωπο έγκλημα,  αρνούμενος     τη   φυσική  συνεπιμέλεια  , φτύνοντας στην κυριολεξία στα  αναφαίρετα ,ως φυσικά,  δικαιώματα και μάλιστα  του ΝΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑ , ο οποίος ,πλην των άλλων , ελάχιστη σχέση  έχει πια  με τον παλιό «πάτερ φαμίλια».  Το …αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ “εκχωρεί”  πραξικοπηματικά την ανατροφή του  παιδιού  στη μάνα. Και  καταδικάζει τον πατέρα-γονιό σε  φορέα  “επιχορηγίας” , με αντάλλαγμα τις εβδομαδιαίες,  ολιγόωρες συναντήσεις με το παιδί του,   που μπορεί κι αυτές  να τις στερηθεί,  αν δεν υπάρξει καλός “κουβαλητής” στο νέο νοικοκυριό  που άνοιξε η πρώην του!

Αν ήμουν  Συριζαίος, αλλά και πατέρας μικρού παιδιού,  μετά από μια τέτοια  ανήκουστη συμπεριφορά  από  το κόμμα μου  στα γονικά δικαιώματά μου , «θα είχα τινάξει τη σκόνη από τα παπούτσια  μου» και … θα την έκανα. Όχι ψήφο, ούτε πέρασμα απ ΄έξω από την Κουμουνδούρου και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ,  θα έκανα.

Μισούν τον άντρα.  ΄Οχι μόνο οι «Μαινάδες» του ΣΥΡΙΖΑ .  Συνυπογράφουν αυτή  την υστερία, κορυφαία στελέχη του κόμματος. Μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας,  που ακολουθεί, αν δεν το συναισθάνεται,  αφύσικη, ρατσιστική και φασιστική πορεία.  ΄Εχει προχωρήσει σε ένα  απίστευτο, αλλά πραγματικό και ορατό δια γυμνού οφθαλμού, σε μας τουλάχιστον ,  χαρακίρι!

 

 

 

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  έπιασε την μπάλα στον αέρα. Μια παράταξη  παραδοσιακά υπέρ  της πατριαρχίας και  της φαλλοκρατίας, «έβαλε νερό στο κρασί» της και χωρίς κραυγές, κορώνες, μισανδρία   και έμφυλο ρατσισμό, κράτησε τις φυσικές και λογικές  αποστάσεις .  Και κέρδισε, έστω και αν δεχτούμε  ως  δημαγωγικά τέτοια τερτίπια, μεγάλη μερίδα   αντρών ψηφοφόρων.

Μια απόδειξη είναι και  η πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηθοποιό  Βάνα Μπάρμπα,  που δημόσια έχει πάρει θέση κατά των  υπερβολών  και των  συλλήβδην επιθέσεων  κατά του αντρικού φύλου  του μορφώματος του ΜΕ ΤΟΟ .   Δεν αποκλείεται ,μάλιστα, να την   ετοιμάζει και  για υπουργό πολιτισμού, αν καταφέρει ο γιος του Κων.Μητσοτάκη  με όλα αυτά τα τετρτίπια,  να πάρει πάλι  τις εκλογές.

Η Βάνα Μπάρμα (**),  ώριμη  πλέον ηλικιακά,  “ιέρεια”  επί συναπτά έτη της βιομηχανίας θεάματος και του σεξισμού, χορτασμένη όμως  σεξουαλικά και χωρίς νευρωτικές στερήσεις, κράτησε  έξυπνα,  φρόνιμες   αποστάσεις από  το  Μπεκατωρισμό-Παπαχαραλαμπισμό.    Και σήμερα ασφαλώς,  εξαργυρώνει αυτό το γραμμάτιο.

Στις ιστορικές μας κρίσεις, είμαστε και το γνωρίζουμε, εξαιρετικά  αυστηροί  με τις  κυβερνητικές επιλογές, αλλά και το χαρακτήρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Του   αναγνωρίζουμε, όμως, στο συγκεκριμένο ζήτημα  πως αντελήφθη  τα  σημεία των καιρών, έπιασε  την ευκαιρία από τα μαλλιά και κατάφερε ΑΚΟΠΑ, να κερδίσει, έστω και ευκαιριακά, ανδρικούς  ψήφους, που παραδοσιακά ανήκαν σε άλλους κομματικούς χώρους , έξω από το δικό του.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ.  Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΝ ΔΕ ΣΗΜΑΝΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ,  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ,  ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΣΤΑ…ΠΕΝΑΛΤΙ.  Ο ΕΜΦΥΛΟΣ ΡΑΤΣΙΜΟΣ  ΚΑΙ Η ΜΙΣΑΝΔΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΘΑ  ΓΙΝΟΥΝ  Ο  ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ.  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ  ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΟΠΗΣΗ.

 

Υ.Γ  ΑΣ  ΔΩΡΙΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ  ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ  ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΚΑΛ ΜΠΡΥΚΝΕΡ  “ΕΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ”.   ΑΛΛΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ… ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΗΝ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ, ΜΕ…ΚΑΤΑΛΟΓΟ!   ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΙ “ΜΑΙΝΑΔΕΣ” ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ  ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΤΩ ΚΡΑΝΙΩ ΣΕ Ο ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΓΙΗ  ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΑΝΔΡΙΣΜΟ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΩΝ.

 

(*) Πασκάλ Μπρυκνέρ: Πώς κατέληξε ο «λευκός» άνδρας ο αποδιοπομπαίος τράγος της εποχής μας

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στο Προεδρικό: Η εκπληκτική ...

Ο διάσημος Γάλλος διανοητής Πασκάλ Μπρυκνέρ στο νέο του βιβλίο «Ένας σχεδόν τέλειος ένοχος», που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά, εξηγεί πώς η νέα Αριστερά, έχοντας μετατοπίσει το κέντρο βάρους της από την πάλη των τάξεων στην πολιτική ταυτοτήτων, μετατρέπει ρατσιστικά τον λευκό ετεροφυλόφιλο άνδρα σε ένοχο για τα πάντα, οδηγώντας λαϊκιστικά τον δυτικό πολιτισμό σε ένα πολύ επικίνδυνο δρόμο.

***