ΤΡΕΧΑΤΕ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ. ΠΑΡΑΤΑ ΜΕ ΤΩΡΑ!

1. Βενιζέλος: «Η υπόθεση Καϊλή είναι τραγική, αδιανόητη πολιτικά, θεσμικά και ηθικά»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Πιο υποκριτής και παλιάνθρωπος… πεθαίνει.   Εμετικός και σιχαμένος!

Τον παραδίνουμε στις γενιές που έρχονται ως ιστορικά κατάπτυστο και επαίσχυντο.  Ας σπεύσουν οι ενήλικοι γόνοι του , αν δεν είναι το ίδιο ξεδιάντροποι με  τον γεννήτορά τους, πρώτα να επιστρέψουν τα κλεμμένα ,που κληρονόμησαν   και ύστερα να αλλάξουν όνομα ,για να μη συνεχίσουν και τούτοι να είναι   όνειδος της κοινωνίας στον αιώνα.

2. Ο μητροπολίτης Φθιώτιδας χάρισε στον Τσίπρα κορνίζα με τον Βελουχιώτη

Επίσκεψη στον μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών περιλάμβανε η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δέχτηκε από τον μητροπολίτη ένα δώρο-έκπληξη, ο οποίος επισήμανε με νόημα ότι είναι σε κόκκινη συσκευασία. Του είπε, επίσης, πως ελπίζει το δώρο του να βρει μια θέση στην Κουμουνδούρου, καθώς και ότι συνδέεται με την ιστορία της Αντίστασης.

Συγκεκριμένα, του είχε ετοιμάσει σε κορνίζα την ιστορική φωτογραφία του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη κατά την είσοδό του στη Λαμία, μαζί με τον π. Γερμανό, τον παπα-Ανυπόμονο.

Μάλιστα, στην κορνίζα ήταν και ιδιόχειρη αφιέρωση του μητροπολίτη προς τον Αλέξη Τσίπρα. «Ομολογώ ότι δεν περίμενα να έχω τέτοια έκπληξη», δήλωσε χαμογελώντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

****

Θέλει κότσια μια τέτοια κινηση και με  αυτό το δώρο,  αν είσαι δεσπότης και έχεις στην “Ιερά Σύνοδο” αφεντικό τον ακροδεξιό Ιερώνυμο. Και παράλληλα, χρειάζεται  να διαβάζεις και  την ιστορία χωρίς γράσο στα μάτια.

Κάποιοι κληρικοί σαν το Συμεών ,εξιλεώνουν ακόμα τους ρασοφόρους. Ο κόσμος έξω,και όχι μόνο οι προληπτικοί,  δε θέλουν να βλέπουν στα μάτια τους παππά.   Κακό συναπάντημα το λένε.

Χαρά στο κουράγιου σου,  Συμεών!

3.Διακογιάννης: Η φωνή που «ένωνε και δονούσε» τα παιδικά μας χρόνια -Οι μεταδόσεις του έμειναν ανεξίτηλες

“Πέθανε σήμερα (13/12), σε ηλικία 91 ετών ο Γιάννης Διακογιάννης, αφήνοντας πίσω του μία τεράστια παρακαταθήκη όσον αφορά την δημοσιογραφία και τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Γιάννης Διακογιάννης υπήρξε ένας από τους πατριάρχες της εγχώριας αθλητικής δημοσιογραφίας και θεωρείτο ένας από τους κορυφαίους του είδους του, καθώς είχε μεγάλες γνώσεις πάνω στον κλασικό αθλητισμό, ενώ οι περιγραφές του ήταν αρκετά παραστατικές που μαγνήτιζαν το τηλεθεατή / ακροατή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και στη συνέχεια σπούδασε μουσική στη Γαλλία, όμως τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Κατάφερε και κάλυψε όλα τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα όπως το Μουντιάλ από το 1954 έως το 1998, τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου, αλλά και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου. Παράλληλα διετέλεσε και παρουσιαστής της εμβληματικής εκπομπής «Αθλητική Κυριακή».

Ο εμβληματικός Γιάννης Διακογιάννης είναι ίσως ο μοναδικός αθλητικός συντάκτης που έγινε στίχος σε τραγούδι και συγκεκριμένα του «Αρχίζει το ματς», του Λουκιανού Κηλαηδόνη. «Πως μας ενώνει και πως μας δονεί, του Διακογιάννη η φωνή», έλεγε το τραγούδι που θα συνόδευε γενιές και γενιές.”

Τεράστιο μερτικό στην αποχαύνωση των γενεών και ο εκλιπών.  Αποκοίμισε μάζες, άνοιξε  ατραπούς  σε λεωφόρους στις εξουσίες, να διαβαίνουν εύκολα και χωρίς κόστος. Εκτόνωσε συσσωρευμένη λαϊκή οργή, την ώρα  που δεν  έπρεπε.

Εν πάση περιπτώσει,   σαρξ εκ της σαρκός του συστήματος και τούτος.  Χρόνια ο Γιάννης Διακογιάννης,   ισχυρός   πυλώνας της ελληνικής σόου μπίζνες,  της  αισχρής και  κερδοφόρας  βιομηχανίας θεάματος ακροάματος

΄Ενας ακόμα “ταξικός” σου αντίπαλος που κατάφερε να σε πείσει πως είναι φίλος σου. Και  σου τράβηξε έξυπνα το χαλί κάτω από τα πόδια σου .Ούτε καν το πήρες είδηση.

 Αυτή είναι η δική σου τραγικότητα. Δε διαθέτεις  ίχνος από  ικανότητα  διάκρισης, για να ξεχωρίσεις ποιος είναι ο εχθρός και ποιος ο φίλος.  Χόρεψε  αντάμα με τον Κηλαηδόνη και μοιραστείτε την πίπα του… μπάφου, που και καλά , σου την πασάρει και ελόγου του  συναπτές  δεκαετίες , τάχα για  κείνη της ειρήνης.

Εμ, δε!