ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙ …ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΕΦΑ: “ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΧΕΙΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ”!

“ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΓΙΝΕ Η ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ’89»
“Νέοι βανδαλισμοί στο άγαλμα της πλατείας Εξαρχείων -Με σοκαριστικό μήνυμα για τον Μπακογιάννη

Το άγαλμα που βανδαλίστηκε στην πλατεία Εξαρχείων

Μην σας εκπλήσσει. Δεν είναι καλύτεροι τούτοι από το δήμαρχο. Κι αυτός, αδίστακτος και προκλητικός.  Αμφότεροι φανατικοί  και ανήθικοι.

Εμείς δεν τους ξεχωρίζουμε. Μπακογιάννηδες  και Μπαχαλάκηδες “ρίχνουν νερό στο μύλο του Μητσοτάκη”.  Απολίτικοι ,ανιστόρητοι, επικίνδυνοι. Μια μούρη έχουν. Απλώς, φορούν διαφορετικές μουτσούνες.

________________

1.Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στο Ιράκ -Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις διαδηλώσεις

Ο Αντέλ Άμπντελ Μάχντι ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, πως θα υποβάλει την παραίτησή του στο κοινοβούλιο, μερικές ώρες αφού η ανώτατη σιιτική αρχή της χώρας κάλεσε το κοινοβούλιο να άρει την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό.

Αμέσως στην πλατεία Ταχρίρ της Βαγδάτης -κέντρο των διαδηλώσεων που γίνονται εδώ και δύο μήνες με αίτημα τη ανανέωση μιας πολιτικής τάξης που θεωρείται διεφθαρμένη και ανίκανη- το πλήθος ξέσπασε σε εκδηλώσεις χαράς, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

***

Μέγας χαμός στο Ιράκ. Πάνω από 400 οι νεκροί.  Εδώ σε μας, “άκρα του τάφου σιωπή”.  Ουδείς έχει πάρει είδηση  τί συμβαίνει  στη Βαγδάτη, τη λαομίσητη κυβέρνηση της οποίας, στηρίζει το Ιράν. Κι αυτό σημαίνει  στήριξη από Ρωσία και Τουρκία.  Ρωσία-Ιράν-Τουρκία. Το  “τρίγωνο του διαβόλου” σήμερα.

Στο μεταξύ,τα δικά μας εδώ καλόπαιδα  του Ρουβίκωνα, που πετάνε όπου βρουν και κυρίως σε πρεσβείες … επαναστατικά τρικάκια ,δεν έχουν ακούσει τίποτα για τους νεκρούς διαδηλωτές του Ιράκ ούτε ποιοι    τους δολοφονούν.  Τί να κάνουν, επομένως, να περάσουν από τις πρεσβείες των δολοφόνων;

Είπαμε.”Δεν δαγκώνεις χέρι που σε ταϊζει”.

2.α.Συναυλία – απάντηση στην αστυνομική καταστολή

Συναυλία – απάντηση στην αστυνομική καταστολή - Media

Μια ηχηρή απάντηση στο κλίμα αστυνομοκρατίας έαν χιλιάδες νέοι χθες το Σαββατόβραδο στα Προπύλαια.

Όσοι συμμετείχαν στη συναυλία που διοργανώθηκε κατά της αστυνομικής κατασταστολής έδωσαν τη δική τους απάντηση στο δόγμα «νόμος και τάξη» που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τα επεισόδια κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η Πανεπιστημίου πλημμύρισε με κόσμο που έσπευσε να στηρίξει την «Πρωτοβουλία ενάντια στην καταστολή».

Με το ηχηρό σύνθημα: «Να μη γίνει ο φόβος συνήθεια μας», πολλοί καλλιτέχνες ανάμεσα τους ο Πέτρος Μάλαμας, οι Στίχοιμα, ο Εισβολέας, ο Σπύρος Γραμμένος, τα Υπόγεια ρεύματα και stand up κωμικοί όπως ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος ο Αλέξανδρος Τίτκωβ και ο Γιάννης Ρούσσος ανέβηκαν στη σκηνή για να ενώσουν τις φωνές τους με τον κόσμο.

topontiki.gr

β. Κίνηση αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας -Κλειστή Αμαλίας και Πανεπιστημίου

Συγκεκριμένα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων θα συναντήσουν όσοι βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, λόγω συναυλίας κατά της αστυνομικής καταστολής, που πραγματοποιείται στα Προπύλαια.

Σύμφωνα με την τροχαία, κλειστή αυτή την ώρα είναι η Πανεπιστημίου, αλλά και η Αμαλίας, μέχρι το ύψος της Λεωφόρου Συγγρού. Προβλήματα υπάρχουν και στους γύρω δρόμους.
Πηγή: iefimerida.gr –

***

Η  Μυρτώ ,παλιά φίλη και  συνεργάτισσα  εδώ,  μας έστειλε τα παραπάνω ρεπορτάζ και  γράφει:

 

“‘ Ημουνα παρούσα στη συναυλία.  Μια λαοθάλασσα. Κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει τον αριθμό των παρευρισκομένων.  Σίγουρα πάντως ως 5.000 άτομα.

Κάθισα αργότερα  πάνω από  2 ώρες στο διαδίκτυο να δω πώς παρουσίασαν την είδηση οι ιστότοποι. Περιττό να πω ότι σε ποσοστό 80% την είχαν αποκρύψει  ή την ανέφεραν λακωνικά. ΄Οπως η (πορνο)φυλλάδα iefimerida.gr, που τη σημειώνει  σε μισή γραμμή, αλλά “επ΄ευκαιρία”, σε άλλο θέμα, που προειδοποιούσε   τους “νοικοκυραίους”  να προσέξουν ως οδηγοί στο κέντρο,  γιατί θα βρουν κλειστούς τους δρόμους Πανεπιστημίου  και Αμαλίας. Βγάλτε συμπεράσματα”.

***

Μυρτώ,με όλο το σεβασμό (κι ας είσαι μικρούλα ακόμα)  που  σου έχω, θα ήθελα να απαντήσεις με την ειλικρίνεια που σε διακρίνει πάντα,πόσες φορές έχεις κάνει “κλικ” στην ακροδεξιά φυλλάδα του Χρ. Ράπτη (διάβαζε αχυράνθρωπου των εφοπλιστών), για να δεις  κάτι;  Φαντάζομαι  θα έλεγες “κάποιες .Κι αυτό περισσότερο για να διασταυρώσεις μια πληροφορία. Κατανοητό.

Αλλά, αν εσύ με τέτοια πολιτική και μορφωτική   υποδομή, που  αν έλειπαν από τον κόσμο όλα τα  έντυπα και υπήρχε μόνο iefimerida.gr,  θα το θεωρούσες προσβολή και υποτιμητικό να την πιάσεις στα χέρια σου, όμως χρειάστηκε κάποιες φορές ,  να μπεις να την ξεφυλλίσεις και να ανεχθείς, έστω και λίγο την μπόχα της. ΄Εχω κάνει κι εγώ το ίδιο, αναγκαστικά τις περισσότερες φορές.

Αλλά γιατί τα λέω αυτά;

Είναι δεδομένο και χιλιοειπωμένο πως το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή πρόβλημα της χώρας,δεν είναι εκείνο της οικονομίας (τώρα πια),ούτε άλλο,όπως ,ας πούμε το προσφυγικό, οι αποθήκες  ανθρώπων που φτιάχνουν,   τα σόου στα Εξάρχεια, η συνεχώς αυξανόμενη προκλητικότητα Ερτογάν, εξαιτίας της ανύπαρκτης κυβερνητικής, εξωτερικής πολιτικής. ΄Ολα όσα ακούγονται, δηλαδή,  και επαναλαμβάνονται   συνεχώς για εμπέδωση.

Σοβαρότερο απ΄όλα είναι η άλωση του ελληνικού Τύπου από τη Δεξιά. Και μάλιστα λιγότερο από την κεντροδεξιά. Η ακροδεξιά  έχει  τη μερίδα του λέοντος σε αυτή την επέλαση των βαρβάρων στο χώρο του Τύπου.

Η σοβαρότητα, όμως,  τους προβλήματος δεν έγκειται  μόνο σε αυτό. Ότι, δηλαδή, μια παράταξη και μάλιστα καπιταλιστική, εθνικιστική, ρατσιστική, θρησκευόμενη, ακραία,εν τέλει,  έχει στη διάθεσή της σχεδόν το σύνολο του ελληνικού Τύπου. Το πιο τραγικό και επικίνδυνο είναι πως ιδιοκτήτες αυτών των  γνωστών  Μέσων παραπληροφόρησης, είναι  πρόσωπα σαν το Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Ράπτη,τον Κουρτάκη. Μια ματιά οι αδαείς στα…βιογραφικά τους και θα καταλάβουν περί ποιων λουλουδιών πρόκειται.  Εξώλης και προώλης!

Κι όμως. Αυτές τις φυλλάδες, των συγκεκριμένων ιδιοκτητών και των κοντυλοφόρων υπαλλήλων τους, είτε από συνήθεια, περιέργεια, σύμπτωση ή άλλη αιτία, δεν τις επισκέπτονται μόνο οι  σκουπιδοφάγοι, οι γνωστοί νοικοκυραίοι ,οι πορνόφιλοι και οι  λούμπεν, αλλά και άνθρωποι σαν τη Μυρτώ. ΄Εστω και για λόγους που  δικαιολογούν απολύτως τέτοια ασύμβατη με το πρόσωπο ,πράξη.

΄Ομως,  αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. ΄Οσο τα μηχανάκια επισκεψιμότητας, αλλά και τα πλαστά στοιχεία που δημοσιεύουν  όλα αυτά τα έντυπα,  διαδίδουν  πως σπάζουν ρεκόρ επισκέψεων, οι διαφημιστικές εταιρίες τα κυνηγούν με μανία. Κι αυτό με  τη σειρά του  σημαίνει ζεστό και πολύ χρήμα.

Συμπέρασμα;   Η παραπληροφόρηση, η στρέβλωση, η χάλκευση ,η απάτη   θα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τη χώρα, να αποπροσανατολίζουν, να διαστρεβλώνουν, να διδάσκουν συμπεριφορές,”αξίες”,τρόπο ζωής,όσο  ζει και αναπνέει τέτοιος “Τύπος”.

Γι’ αυτό λέμε. .Ας μη βάζουμε κι εμείς  πλάτη με την χωρίς λόγο επίσκεψη σε τέτοια  βρώμικα λαγούμια.

Είναι ανάγκη το συγκεκριμένο πρόβλημα να μπει στη σωστή σειρά προτεραιότητας. Δεν έγινε ακόμα. Πρέπει να βρεθούν τρόποι, “βήματα”, ακόμα και   “πόρτα-πόρτα”  επισκέψεις, για να σπάσει η προπαγάνδα της ακροδεξιάς.Να μάθει ο κόσμος  την αλήθεια. Να απαλλαγεί από  τη μαυρίλα της παραπληροφόρησης.

Ποιος θα κάνει την αρχή;  Εμείς εδώ αρχίσαμε να  το συζητάμε…

 

3. Κουμουνδούρου: Γιατί τώρα ανοίγει θέμα εκλογών;

Νίκος Παναγιωτοπουλος

Για τους παροικούντες την Κουμουνδούρου είναι ξεκάθαρο ότι την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με τις αντιφάσεις του και τις προεκλογικές του εξαγγελίες που διαψεύδονται κατά ριπάς η μία μετά την άλλη, ένας κορυφαίος υπουργός του ανοίγει θέμα εκλογών, ένα θέμα που έχει ανοίξει ήδη μεγάλη μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, επιβεβαιώνοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η κυβέρνηση. Και εξηγούν:

Το προσφυγικό εξελίσσεται στην αχίλλειο πτέρνα του κ. Μητσοτάκη, καθώς ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος τόσο με την τραγική αδράνεια που επέδειξε 3 μήνες η κυβέρνηση, οδηγώντας την κατάσταση σε πρωτοφανείς συνθήκες στα νησιά πρώτης υποδοχής, όσο και με το χυδαίο προεκλογικό λαϊκισμό του, τα ίδια τα στελέχη του, και στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους βουλευτές του από την περιφέρεια που καλούνται να πράξουν τα ακριβώς αντίθετα από όσα έλεγαν.

Η μεσαία τάξη, σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση αντί για τις πολυδιαφημισμένες φοροελαφρύνσεις, δε βλέπει καμία αλλαγή, αφού αυτές ανέρχονται στην καλύτερη περίπτωση σε ποσοστό μέχρι 1% ετησίως. Η αναφορά του κ. Σταϊκούρα ότι μεσαία τάξη είναι οι άνθρωποι που βγάζουν 6.294 ευρώ ετησίως, δηλαδή 520 ευρώ το μήνα, εκτός από εξοργιστική είναι και ενδεικτική της προεκλογικής κοροϊδίας της ΝΔ. Αντίθετα, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι βλέπουν ήδη σημαντικές επιβαρύνσεις από τις αυξήσεις 500 εκατ. ευρώ στο ρεύμα, την υποχρέωση 30% ηλεκτρονικών συναλλαγών που θα οδηγήσουν σε πρόσθετη φορολόγηση 22% κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ενώ η χαριστική βολή θα έρθει με το νέο ασφαλιστικό, το οποίο προβλέπει αυξήσεις τουλάχιστον 20% στις ασφαλιστικές εισφορές για το 85% των μη μισθωτών. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ακύρωσε τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ. 

Η αριστεία και η αξιοκρατία, που αποτέλεσαν τη βασική ρητορική του κ. Μητσοτάκη για το Δημόσιο έχουν δώσει τη θέση τους στο ρεσάλτο και το πλιάτσικο στο Δημόσιο, όπως φάνηκε από τους αποτυχημένους πολιτευτές, συγγενείς και κομματικούς επιτετραμμένους – όλοι άσχετοι με τον τομέα της Υγείας που διόρισε στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Το 80% των διορισθέντων είναι κομματικά στελέχη και προφανώς η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας απλά επιβεβαιώνει το φιάσκο. Το ίδιο επιβεβαιώνεται και από την κατάργηση του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ, όπου επιχειρεί να προσλάβει ρουσφέτια στη Δημόσια Επιχείρηση με συνθήκες μάλιστα εργασιακής γαλέρας. 

Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν ακυρώθηκε, αλλά την τηρούν και την τιμούν. Η οβιδιακή κωλοτούμπα του κ. Μητσοτάκη γίνεται κάθε μέρα και πιο εμφατική, όπως πιο εμφατικός καθίσταται καθημερινά και ο προεκλογικός εμπαιγμός των πολιτών.

Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ενώ η ονοματολόγια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας …τρέχει και θα συνεχίσει να τρέχει μέχρι ο Πρωθυπουργός στις Χριστουγεννιάτικες του διακοπές να πάει στο βουνό και να πάρει τις αποφάσεις του, τρέχουν και σενάρια που συνδέουν αυτήν την επιλογή με τις πρόωρες διπλές εκλογές.

Οι σεναριογράφοι λένε, λοιπόν, ότι ο Πρωθυπουργός ψάχνει να προτείνει ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής με το ΚΙΝΑΛ αλλά που θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα και αν δεν συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αλλαγή του εκλογικού νόμου θα πάει σε διπλές εκλογές προκειμένου να «κάψει» την απλή αναλογική βάζοντας και μια βάση συνεννόησης με τον ΚΙΝΑΛ για μετεκλογικές συνεργασίες.

****

Στο παραπάνω κείμενο επισημαίνονται αλήθειες,που μόνο οι οπαδοί της Δεξιάς δε θέλουν ούτε να ακούν ούτε  να ξέρουν. Είναι όμως έτσι. Και ο συνειδητοποιημένος πολίτης το γνωρίζει.

Γι΄αυτό και οφείλει από τώρα να ξεκαθαρίσει τη δική του στάση,όσον αφορά την προσέλευσή του ή όχι στην κάλπη. Σύντομα  θα τελειώσουν τα “ψωμιά της κυβέρνησης”.  Μετά τί γίνεται;

 

4.ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΥΦ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Διπλωματικό επεισόδιο λόγω Ερντογάν -Η απάντηση της Αθήνας στις προκλήσεις

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιλάμ Αλίγιεφ

Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, παρόντος του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου.

Ο Ερντογάν διεμήνυσε στην Αθήνα ότι θα προχωρήσει η συμφωνία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα, παρότι η Ελλάδα έχει αντιδράσει έντονα σε αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε κάνοντας λόγο για απειλές σε βάρος της Λιβύης. Παράλληλα όμως τόνισε ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να σταματήσει τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου και κατηγόρησε όσους αντιδρούν- σε ένα μήνυμα προς την ΕΕ- ότι υιοθετούν εκβιασμούς και απειλητική ρητορική.

Στο άκουσμα όλων αυτών, η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου, αποχώρησε από την τελετή εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου TANAP, στα Υψαλα στην Τουρκία, όπου έκανε τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

****

Το διπλωματικό επεισόδιο το δημιούργησε  ο Οικονόμου και η παρέα του.΄Οχι ο Ερντογάν. Μαθαίνουν διπλωματία “στου  κασιδιάρη το κεφάλι” ,βλέπετε.

΄Η δεν πας σε τέτοια  εκδήλωση, ή,  αν πας ,δε φεύγεις. Δημιουργείς εκ του μη όντος επικίνδυνο διπλωματικό επεισόδιο έτσι. Και ο χαμένος είσαι εσύ.

Τί κάνεις; Διακόπτεις, απαντάς στην πρόκληση και μένεις για τα υπόλοιπα. Στοιχειώδης διπλωματία για αρχαρίους.

“Ανοίγουν τον  ασκό του Αιόλου” με τη Τουρκία. Και με τον τρόπο που αντιδρούν στη Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης.  Ανίκανοι και στην εξωτερική πολιτική.

 

5.  O Παραιτηθείς πρωθυπουργός  σε … γλωσσική  “κακοποίηση”

Ο παραιτηθέντας πρωθυπουργός του Ιράν, Αντέλ Αμπντελ Μάχντ
“Ο παραιτηθέντας πρωθυπουργός του Ιράκ, Αντέλ Αμπντελ Μάχντι” (sic)
Ο…παραιτηθέντας! ΄Ετσι ακριβώς το γράφει.
Ποιος άλλος; Ο αδιάβαστος κοντυλοφόρος (iefimerida.gr) που του έδωσαν ένα πληκτρολόγιο και ένα μικρόφωνο και φαντάστηκε  πως έγινε δημοσιογράφος.