Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΠΟΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

  1. ΜΠΙΛΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ!

΄Ελεγε χτες στον καφέ   ο παντού και πάντα αντιρρησίας της παρέας. “Πόλεμοι, βία, λιμοί, λοιμοί,  σεισμοί ,καταποντισμοί, αρρώστιες. Αν έβλεπα το Θεό δε θα του ζητούσα μόνο το λόγο.  Θα τον τουφέκιζα. Ποια κοσμογονική τάξη, ποια σειρά και τι εντελέχεια μου λες…”   Τα γνωστά τσαμπούναγε, ο  αμετροεπής,  που λένε οι αστόχαστοι, οι προχειρολόγοι,οι θορυβοποιοί.

Του λέω. Σε αμποδάει κανείς να την κάνεις  από αυτή τη άδικη ζωή, που δεν την αντέχεις; Χίλιους τρόπους έχεις και ο Χάρος δε θα σου πει όχι. ΄Ετσι κι αλλιώς, δωρεάν σου χαρίστηκε η ζωή. Δεν ίδρωσες να την αποκτήσεις.

Κι άκου.Παλιά είχα μια φιλενάδα που δούλευε στο καζίνο στην Πάρνηθα. Πήγαινα τα βράδια να την πάρω και χάζευα, όσο να τελειώσει, στις ρουλέτες μόνο. Τα χαρτιά τα μισούσα, τότε και τώρα. Πόνταρα  και κανένα  ψιλό (πάντα στον άσσο και… πάντα το έχανα). Λοιπόν, μέτραγα στην τσόχα: 37 νούμερα, μικρά-μεγάλα, κόκινα-μαύρα, α-β-γ δωδεκάδες, μάρκες των τόσο  δραχμών (τότε),  ανώτερο-κατώτερο όριο ποσού να ποντάρεις, κέρδος 1Χ35 κ.ο.κ. ΄Ολα κανονισμένα στη λεπτομέρεια. Μόνο η μπίλια άμα φύγει πάει και στέκεται όπου γουστάρει!

  ΄Οποιος θέλει, παίζει. Μοναδικός όρος να τηρεί τους…όρους. Αν κάνεις του κεφαλιού σου, δεν πρόκειται, θεός να είσαι, να  μείνεις στο τραπέζι.Δέχεσαι ασυζητητί και προκαταβολικά τους κανόνες,που κάποιος τους επινόησε και τους επέβαλε. Αλλιώς, “σε παίρνει και σε σηκώνει”… από την καρέκλα.

Η ζωή έχει τους συγκεκριμένους κανόνες.  Θεός, τύχη, “ανέκαθεν έτσι ήταν το σύμπαν”,δεν ξέρω,ποιους τους έβαλε, ούτε θα μάθω  ποτέ. Ξέρω, όμως, πως καλοί-κακοί αυτοί οι νόμοι, δίκαιοι-άδικοι, μου αρέσουν δε μου αρέσουν,δεν έχω επιλογή να τους αλλάξω.΄Η,επομένως, συμμορφώνομαι με το παιχνίδι της ζωής ή σαν τον άτακτο, τον ανόητο παίκτη παραπάνω με… παίρνει και με σηκώνει, μένω εκτός νυμφώνος. Δε σε όρισε κανείς κριτή και μάλιστα για όσα δεν έχεις λόγο,αφού  είναι πέρα από το δυνητικό σου βεληνεκές αλλαγής.

Και στο κάτω -κάτω, όλα σου χαρίστηκαν. Ζωή, αέρας, νερό, ομορφιά της φύσης, συναισθήματα,δεσμοί,  δημιουργία. Δεν κόπιασες για τίποτα. Ούτε καν ξέρεις ή παίρνεις είδηση  πώς η καρδιά σου,τα πνευμόνια σου,τα νεφρά σου,ο οργανισμός σου ολόκληρος λειτουργεί ερήμην της δική σου βούλησης.   ΄Ολη σου η ύπαρξη  είναι ξένη “προς εαυτήν” κι εσύ ανίκανος να αποφασίσεις τί θα λειτουργεί  και τί θα σταματήσει, επειδή το θέλεις  εσύ. Και για να πω τη βαριά κουβέντα,είσαι απλώς ένα προγραμματισμένο ρομπότ,που θες, δε θες, πορεύεσαι με τη βούληση άλλου, εκείνου που σε προγραμμάτισε να δουλεύεις έτσι.

Οπότε, δυο είναι οι επιλογές σου, που σου άφησε ο κατασκευαστής σου. ΄Η δέχεσαι τη ζωή, όπως είναι και δεν  πουλάς μαγκιές και εξυπνακισμούς, ή γίνεσαι αστόχαστος, μουρμούρης, μίζερος, καταθλιπτικός  και  βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο,ποτέ μισογεμάτο. Στη δεύτερη περίπτωση,”κάν΄την” καλύτερα. Βοηθάς έτσι και σένα και τη ζωή, που δεν την γουστάρεις.  Αν αποδέχεσαι τη ζωή, όπως είναι,απόλαυσέ τη, δέξου τους κανόνες της,πάλεψε να αλλάξεις, ΜΟΝΟ  ό,τι αλλάζει και περνάει από το χέρι σου να το πετύχεις.

Απλά, καθαρά, ξάστερα.Τα άλλα είναι λεονταρισμοί  και αφέλειες. Αλλά και  διανοουμενίστικες ψευτο- μαγκιές.

2. ΠΙΟ ΣΤΑΣΙΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ…ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!

50 νεκροί από το σεισμό στη γείτονα. Εκατοντάδες οι τραυματίες.Μόλις προχτές.  ΄Αλλοι σεισμοί αλλού, τσουνάμια, πλημμύρες, τυφώνες.  Χιλιάδες νεκροί, σακατεμένοι, άστεγοι. Δε σταματάει με τίποτα αυτό το κακό.Τα στοιχεία της Φύσης ,γίνονται στοιχειά πολλές φορές και δεν τα κουμαντάρεις. Ανέκαθεν έτσι ήταν. Λίγα άλλαξαν μέχρι σήμερα στον  τομέα της αντιμετώπισης των επικίνδυνων φαινομένων,  απ΄αυτές τις   φυσικές απειλές.

Θα το επαναλάβουμε για χιλιοστή φορά εδώ μέσα κι ας γινόμαστε κουραστικοί. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η τεχνολογία στον τομέα αυτό. Λέγαμε παραπάνω.΄Ο,τι δεν μπορείς να αλλάξεις, άστο. Τα δέχεσαι όπως είναι  Δεν είπαμε να καταντήσεις    Δον Κιχώτης.

Αλλά τα άλλα,όμως; Αυτά που μπορείς να τα αντιμετωπίσεις; Οι πλημμύρες, ας πούμε.  Γιατί να συνεχίζεται αυτό το κακό;  Πόσο δύσκολο είναι να κυνηγήσουν  από τον ουρανό τα σύννεφα, όταν είναι πολύ φορτωμένα με νερό και πρόκειται να το  ξεφορτώσουν πάνω σε κατοικημένες περιοχές;  Γιατί να μην τα διασκορπίζουν και να τα στέλνουν αλλού να  ρίξουν  το κατά τα άλλα πολύτιμο φορτίο τους;

Γράφαμε παλιότερα:

.ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ (15/11/2017)
15 οι νεκροί από την κακοκαιρία -Πνίγηκαν η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος
Είναι και περίεργο και εξοργιστικό  που ακόμα δεν κατάφερε ο (“τα ζώα μου αργά”) τεχνολογικός μας πολιτισμός να βρει τρόπο να αποτρέπει τέτοιες θεομηνίες. Τί στα κομμάτια;  Στον 21ο αιώνα είμαστε. Και πνίγονται άνθρωποι έτσι για πλάκα από μια σφοδρή καταιγίδα;
Πώς είναι δυνατόν,  να προβλέπεται ή έκταση και η ένταση ενός τέτοιου καιρικού  φαινομένου, συνηθισμένου κατά τα άλλα αυτό το μήνα, όπως λένε οι μετεωρολόγοι, αλλά  να μη  χτυπιέται το κακό εν τη γενέσει του;
Και το πώς θα μπορούσε να  γίνει αυτό, δεν είναι και τόσο δύσκολο να το φανταστούμε.  Απλό. Τα  σύννεφα της καταστροφής και του θανάτου  να κατα-εκ- διώκονται  στη θάλασσα  και να απορρίπτουν  το επικίνδυνο  φορτίο τους στο πέλαγος.  Μακριά από κατοικήσιμες περιοχές.
Κι αν κανείς νομίζει πως τέτοιο εγχείρημα, αυτή η προσδοκία, είναι “παραμύθι για αγρίους”, τον πληροφορώ πως έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια, πριν χρόνια στο Κίεβο, να συμβαίνει αυτό. Το  ξαναγράψαμε παλιότερα.
Σε μια εθνική γιορτή τους, εκεί το 2004 ή 2005 ,είχε καλέσει ο Γιανουκόβιτς τον Πούτιν να παραστεί στην παρέλαση στο Κίεβο.  Η μέρα που θα γινόταν η παρέλαση, όμως, ήταν μέρα σφοδρής κακοκαιρίας με καταιγίδες. Κι όμως. Η παρέλαση έγινε.
Λίγο πριν ξεκινήσει, αεροπλάνα με κατάλληλο εξοπλισμό, κυνήγησαν τα φορτωμένα με τόνους νερό μαύρα σύννεφα και τα έδιωξαν μακριά  από τον ουρανό του Κιέβου. Τσίτσιδο το ουράνιο “στερέωμα” από πάνω μας, σαν να  ήταν καλοκαιράκι!  Και η παρέλαση έγινε κανονικά.
Πολλές φορές το έχουμε αναφέρει. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τη νοημοσύνη ή την ηθική των τεχνολόγων. Κρατούν είτε από ανικανότητα είτε από συμφέροντα, τον πολιτισμό πίσω.
Αν δει κανείς στο διάβα της ιστορίας  πόσο αργά εξελίσσεται η τεχνολογία, πόσο περιορισμένες  είναι οι εφευρέσεις, οι ανακαλύψεις, οι άλλες επινοήσεις αυτού του  πολιτισμού  ανά τους αιώνες, θα φρίξει. Σε αντίθεση με τις άλλες επιστήμες και τις ενασχολήσεις του ανθρώπινου μυαλού,  ειδικά στη φιλοσοφία, την πολιτική, την  οικονομία ,τη νομική, που εξελίχθηκαν  πολύμορφα και εντυπωσιακά από νωρίς.
  Η τεχνολογία ακόμα εκεί, στάσιμη ή με “βήματα χελώνας”.  Ακόμα είμαστε  στα καλώδια-σαραναταποδαρούσες, στα πρωτόγονα κομπιούτερ και στη… φόρτιση της μπαταρίας του κινητού κάθε λίγο και λιγάκι! Μια απέραντη ταλαιπωρία, πέρα από γραφικότητα.
Μα τόσο άχρηστοι αυτοί οι άνθρωποι της τεχνολογίας;

 

Ξαναϋπογράφουμε  το παραπάνω κείμενο. Είναι  εκνευριστική, ανυπόφορη και φυσικά λίαν επικίνδυνη αυτή η ολιγωρία,η ανικανότητα ή και η σκοπιμότητα  της στασιμότητας του τεχνολογικού πολιτισμού.

Βασική αιτία, όμως,   θεωρούμε   την έλλειψη φαντασίας αυτών των ανθρώπων,που καταπιάνονται με τέτοια και όφειλαν να έχουν αλλάξει τη μορφή του πολιτισμού. Σε αντίθεση με το πλούσιο, γόνιμο φαντασιακό ,  άλλων επιστημόνων.

Η φαντασία του ανθρώπου είναι αχαλίνωτη. Κι αυτό έχει λόγους. ΄Ενας απ΄αυτούς είναι τούτος: Δείχνει στον άνθρωπο το δρόμο της εξέλιξης.΄Ο,τι μπορείς  να φανταστείς, ακόμα και το πιο απίθανο, μια μέρα θα είναι εφικτό, πραγματοποιήσιμο. Ας πάμε  πίσω. Ποιος ,εκτός από κάποιον   τρελό “Μιχαήλ ΄Αγγελο”,θα μπορούσε τότε να πιστέψει πως σχεδόν όλες οι “φαντασιώσεις” των “αλλιώτικων”  αυτών μυαλών,  θα γίνονταν  σήμερα πραγματικότητα;  Ο μύθος του Ίκαρου ,μια εντελώς φανταστική περιπέτεια,  δεν ήρθε η ώρα της να γίνει πραγματικότητα;

Θα κυνηγούν μια μέρα τα σύννεφα και θα τα πηγαίνουν πάνω από άνυδρους, ξερούς τόπους στην Αφρική να ποτιστούν. Θα προβλέπουν τους σεισμούς και τα τσουνάμια, ικανή ώρα πριν εκδηλωθούν, για να έχει χρόνο  κόσμος να φεύγει. Μεγάλης έκτασης πάνελ-καθρέπτες  θα αποθηκεύουν μόνιμα σε μπαταρίες την ηλιακή ενέργεια, που θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη  στον άνθρωπο. Θα  φτιάξουν σπίτια, που δε θα είναι  από πέτρες σίδερο και μπετό, να μην   τον  πλακώνουν μέσα οι κοτρόνες και τα τσιμεντένια δοκάρια.

Κι ακόμα. Σε περίπτωση βλάβης του αεροπλάνου και πιθανολογούμενης πτώσης του, θα αποσπάται η άτρακτος με τον κόσμο και με  δυνατά αλεξίπτωτα θα την προσγειώνουν ασφαλή στη γη. Ευαίσθητες κάμερες στο αμάξι,θα εντοπίζουν, κλάσματα δευτερολέπτου πριν, το ατύχημα και ειδικός “εγκέφαλος” θα το μετακινεί ακαριαία  σε άλλη κατεύθυνση.

Απίθανες εποχές, θαυμαστοί καιροί, έρχονται γα το μελλοντικό άνθρωπο. Εμείς,οι “περιλειπόμενοι”,  δε θα τα δούμε. Χαιρόμαστε, όμως, μόνο και μόνο με τη σκέψη πως  ο κόσμος εξελίσσεται σε παράδεισο με το χρόνο. Καλύτερος κι από εκείνον της εβραϊκής μυθολογίας στην Π.Διαθήκη. Τον “κήπο της Εδέμ”!

 

3.Σεισμός στην Αλβανία
Επικριτικός ο Ράμα για την Ευρώπη: Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία μας βοηθούν
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα επέκρινε την Ευρώπη γιατί «δεν βοήθησε αρκετά» την Αλβανία στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που προκάλεσε ο φονικός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ. Αντιθέτως, επαίνεσε την Τουρκία και τον πρόεδρό της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Επικριτικός ο Ράμα για την Ευρώπη: Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία μας βοηθούν | tanea.gr

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα επέκρινε την Ευρώπη γιατί «δεν βοήθησε αρκετά» την Αλβανία στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που προκάλεσε ο φονικός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ. Αντιθέτως, επαίνεσε για μια ακόμη φορά την Τουρκία και τον πρόεδρό της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επικοινώνησε με τον Ερντογάν

Ο αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Open Show ότι έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας και του έχει ζητήσει την πραγματοποίηση διάσκεψης δωρητών από την Ανατολή και τη Δύση.

Ο Ράμα ανέφερε επικριτικά ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έστειλαν μεγάλη βοήθεια, υποστηρίζοντας εκ νέου τον Ερντογάν.

Ποια Ευρώπη;

«Ευρώπη; Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία είναι οι φίλοι μας που τρέχουν» τόνισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας όταν ρωτήθηκε για τη βοήθεια από τις ευρωπαϊκές χώρες.

«Εχω απευθυνθεί τόσο στην Αυστραλία όσο και το Ισραήλ. Μίλησα με τον τούρκο πρόεδρο για τη διοργάνωση διάσκεψης χορηγών από τις χώρες της Ανατολής και της Δύσης», πρόσθεσε.

*****

Δε σου λέω για την αυτονόητη αλληλεγγύη που οφείλουμε ως κράτος να επιδεικνύουμε στους άλλους, και μάλιστα σε γείτονες, σε τέτοιες συμφορές. Και δεν το κάναμε ούτε κι αυτό. Μια  ολιγομελή  αποστολή, διάβασα, έφυγε από την Ελλάδα στην  Αλβανία, για να βοηθήσει. Φυσικά μόνο για να τηρηθούν τα προσχήματα.

Και δες την Τουρκία! “Τα έδωσε όλα”. Πέρα από άξια συγχαρητηρίων για την άμεση βοήθεια, τη σωτηρία  και την  ανακούφιση των πληγέντων,  έκανε και μια έξυπνη επένδυση φιλίας.Που η ανόητη ελληνική κυβέρνηση ούτε αυτό κατάφερε να συλλάβει.

“Μπάζει” από παντού ο Κυριάκος.   ‘Ολο το κυβερνητικό τιμ έχει πέσει πάνω στο “μέλι” και το μόνο που τους νοιάζει είναι να βγουν λάδι στις λαμογιές τους. Να μην τους πάρουν οι άλλοι είδηση. Τα άλλα…”γαία πυρί μιχθήτω”.

Φοβάμαι πως θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα με τους…πατριωταράδες, εκτός των άλλων, δεξιούς, που κυβερνούν. Τους έχει πάρει είδηση ο Ερντογάν απέναντι και θα τραβήξει το σκοινί. Ως πού δεν ξέρω.  Θα μας βάλει σε περιπέτειες  και ο Υιός, όπως έκανε παλιότερα  και ο αποστάτης πατέρας του. Σε κανένα “λούκι” ,που δε θα γλιτώσουμε εύκολα.

Θέλουν αναμπουμπούλα (εκτός από την  ανικανότητάς τους),  για να γλιτώσουν τη φυλακή. Είναι αδίστακτοι και ικανοί για το χειρότερο. ΄Οσο πιο γρήγορα ξεκουμπιστούν, τόσο καλύτερα για τη χώρα.

 

4. Βόλος: Ήταν παντρεμένοι για 10 χρόνια – Έπαθαν ΣΟΚ όταν έμαθαν την αλήθεια

Σοκαρισμένοι έφυγαν από την Εφορία του Βόλου την προηγούμενη Τρίτη (26/11) ένας άνδρας και μία γυναίκα 30 και 26 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας TheNewspaper.gr, ο λόγος δεν ήταν κάποια οικονομική οφειλή προς το ελληνικό Δημόσιο, αλλά μία αδιανόητη είδηση που τους μετέφερε η υπάλληλος της υπηρεσίας.

Το ανδρόγυνο των ρομά είχε παντρευτεί εδώ και δέκα χρόνια και έχει φτιάξει τη δική του οικογένεια. Μάλιστα έχει ήδη τρία ανήλικα παιδιάτα οποία πάσχουν από ποικίλες αναπηρίες. Για τον λόγο αυτό άλλωστε επισκέφθηκαν την ΔΟΥ, προκειμένου να τύχουν πλήρους απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας ως γονείς ανήλικων ΑμεΑ. Συγκεκριμένα, το δικαίωμα της απαλλαγής από τέλη κυκλοφορίας των ανηλίκων αναπήρων, δύναται να παραχωρείται στο πρόσωπο που ασκεί τη γονική μέριμνα ή έχει την επιτροπεία του ανήλικου αναπήρου.

Η υπάλληλος της Εφορίας, πέρασε τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα και τότε αποκαλύφθηκε η σοκαριστική αλήθεια. 

Η εφοριακός τους αποκάλυωες πως είναι αδέρφια! Μάλιστα, πρόκειται για αδέρφια που προέρχονται από την ίδια μητέρα, αλλά από διαφορετικό πατέρα. Εντελώς σοκαρισμένοι και οι δύο από την είδηση, αποχώρησαν από τα γραφεία της Οικονομικής Υπηρεσίας, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν όλα όσα άκουσαν.

***

Η Φύση δεν  έχει καμιά σχέση με την ανθρώπινη ηθική. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, είναι αντίθετη με ό,τι ορίζουν ως ανήθικο ή ηθικό οι κοινωνίες ανά τους αιώνες. Και πολλές φορές  η ηθική της Φύσης  είναι απόρροια των  νόμων της.

3 παιδιά ΑμεΑ έχει το ζευγάρι παραπάνω, που δεν είναι μόνο σύζυγοι, αλλά και…αδέρφια! Προφανώς λόγω αιμομιξίας τα παιδιά βγήκαν έτσι. Και συμβαίνει στην κοινότητα των Ρομά κυρίως, αφού η πολιτεία τους έχει παραπετάξει .Ούτε καν μια στοιχειώδη  ενημέρωση δεν φροντίζει να τους παρέχει.

Η φύση αντιμάχεται και αποκλείει   την αιμομιξία. Τη θεωρεί έγκλημα. Απαράβατος νόμος.  Κι η ανυπακοή  οδηγεί σε σκληρή  τιμωρία.

 

5. ΤΙ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Μαθητές δημοτικού από την Κρήτη εκτελούν «στρατιωτικά παραγγέλματα» στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη [βίντεο]http://www.newpost.gr/ellada/5de26a560d3a8b486a1424ca/mathites-dimotikoy-ekteloyn-stratiotika-paraggelmata-sto-mnimeio-toy-agnostoy-stratioti-binteo

Μαθητές δημοτικού από την Κρήτη εκτελούν στρατιωτικά παραγγέλματα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

 Υπουργείο Αμάθειας και Θρησκεύματος

Image result for Παναγιωταρέα Μενδώνη μακαριστός Χριστόδουλος

Στον…αστερισμό Μενδώνη, Κεραμέως και Παναγιωταρέα και ο δάσκαλος. Πίσω στα χρόνια των καθηγητικών, των παρελάσεων και τω σχολείων-στρατοπέδων με επάρσεις  και υποστολές  σημαιών.
Ο  άφρων δάσκαλος μπέρδεψε το στρατό με την παιδεία.Κι αντί να καταταχθεί  στο στράτευμα μόνιμος  λοχίας, πήγε και έγινε δάσκαλος!
Υπάρχουν  πολλοί τέτοιοι ανεγκέφαλοι στα σχολεία. Τώρα ,με αυτή την κυβέρνηση, η… καλύτερή τους. ΄Εχουν και διοικητική κάλυψη και ασυλία.
Σιγά μη διατάξει  ΕΔΕ η υπουργός Αμάθειας και Θρησκεύματος γι ΄αυτή την ανήκουστη πράξη να εκλάβει ο δάσκαλος την εκπαίδευση παιδιών, εκπαίδευση στρατιωτών.
“Θου, Κύριε…”!