ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ … ΤΗΣ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ “ΠΑΡΑΚΑΤΩ”

                                         ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Μηλίτσα Μπιτζάνη, διευθύντρια της Α΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»:  «Ξέρετε τι είναι να αφανιστεί μια ολόκληρη οικογένεια και να μην έχουμε συγγενή να ειδοποιήσουμε;»

Στην πλειονότητά τους όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ Covid είναι ανεμβολίαστοι. «Σε ενάμιση μήνα νοσηλεύσαμε 56 ασθενείς, μόνο οι πέντε ήταν εμβολιασμένοι, η κατάσταση των ανεμβολίαστων είναι δραματική, δεν έχει καμιά σχέση με τους ασθενείς της προηγούμενης περιόδου, τα πνευμόνια τους είναι κατεστραμμένα», σημειώνει η Mηλ. Μπιτζάνη, προσθέτοντας ότι «οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύτηκαν είτε δεν είχαν προλάβει να αναπτύξουν ανοσία ή είχαν νοσηρότητες που δεν επέτρεψαν στο εμβόλιο να τους βοηθήσει. Ωστόσο πρέπει να υπογραμμιστεί ότι αν είχαμε φτάσει σε ένα επίπεδο 90% εμβολιασμού, η πίεση στο σύστημα δεν θα είχε καμιά σχέση με αυτό που ζούμε σήμερα. Βοηθήστε όλοι να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι, δεν μπορεί να έρχονται στη ΜΕΘ άνθρωποι που λένε όλοι το ίδιο “ποίημα”, έρχονται προφανώς καθοδηγούμενοι και μας αντιμετωπίζουν λες και σπουδάσαμε και δουλεύουμε για να πεθαίνουμε τους ανθρώπους».

****

“Βοηθήστε όλοι να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι…”

Τί λέτε κυρία Μηλίτσα μου;  Το φασίστα δεν τον βοηθάς, τον πολεμάς. Τον τιμωρείς τον ανεμβολίαστο, ως τέτοιο. Παίζει  με τις ζωές των παιδιών μας. Είναι, πέρα από ανόητος, χαιρέκακος και μοχθηρός. Τα κύρια χαρακτηριστικά του παλιοχαρακτήρα.

Περιφέρονται ζωσμένοι με  βομβογίλεκα  σε δρόμους και  πλατείες . Και τί κάνεις; Περιμένεις  να τιναχτείς μαζί του; Παράλογο.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ. ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ.

ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.  ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ  “ΕΝ ΟΥ ΠΑΙΚΤΟΙΣ”.

 

2. Λάρισα: Καθηγήτρια κατήγγειλε για βιασμό τον προϊστάμενό της -«Άλλες 17 γυναίκες έχουν βρεθεί στη θέση της»

“Σοκ έχει προκαλέσει στη Λάρισα η υπόθεση μιας καθηγήτριας, μητέρας δύο παιδιών, η οποία κατηγορεί τον προϊστάμενό της ότι τη βίασε.

Σύμφωνα με το Mega, τη Δευτέρα το φόρεμα της καθηγήτριας θα βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ταυτοποιηθούν τα ίχνη DNA με αυτό του προϊσταμένου της. Οι δυο τους είχαν μεταβεί σε παραλία της Λάρισας μετά τη δουλειά της άτυχης γυναίκας, όταν και ο συνάδελφός της την κακοποίησε. Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ της λαρισινής εφημερίδας «Ελευθερία», η καταγγέλλουσα εργάζεται σε περιφερειακή υπηρεσία εκπαίδευσης που εδρεύει στη Λάρισα και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του προϊσταμένου της στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Όπως ανέφερε, το περιστατικό έλαβε χώρα περί τα μέσα Σεπτεμβρίου σε παραλιακή περιοχή του νομού Λάρισας. «Πήγαν με το αυτοκίνητο και πριν κατεβούν, επειδή δεν είχε πολύ κόσμο -ήταν μέσα Σεπτεμβρίου-, έμειναν λίγο στο αυτοκίνητο ώσπου να πιουν ένα πρώτο ποτό», περιέγραψε ο κ. Παπαλιάγκας. Συνεχίζοντας τόνισε ότι η πλευρά του καταγγελλόμενου επιχειρεί μία «προσπάθεια αναστροφής και σπίλωσης» καθώς υποστηρίζει ότι υπήρξε μια συναινετική έξοδος. «Όταν βγαίνεις με κάποιον άλλο συναινετικά, σημαίνει ότι μπορεί να σε στριμώξει;», διερωτήθηκε ο κ. Παπαλιάγκας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Παπαλιάγκας ανέφερε ότι ο βιασμός έγινε απέναντι από ένα μπαρ, σε έναν χώρο πάρκινγκ, στην παραλία, μέσα στο αυτοκίνητο. Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει ιατροδικαστική έρευνα καθώς «δεν χρειάζεται στις περιπτώσεις αυτές» γιατί «υπήρξε βιασμός με ισοδύναμη πράξη».

Η γυναίκα καταγγέλλει επίσης, σύμφωνα με το Mega, ότι άλλες 17 γυναίκες έχουν βρεθεί στην ίδια θέση με αυτή από τον συγκεκριμένο συνάδελφό της”.

***

Εν αρχή ην  η  Μπεκατώρου. Κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση έναν παράγοντα της ιστιοπλοϊας  -προϊστάμενο και μάλιστα μετά από  δύο ολόκληρες  δεκαετίες.  Σε αναγνώριση της προσφορά της στην ελληνική κοινωνία ,   κάλεσε την παθούσα  σε συγχαρητήριο δείπνο μέχρι και η  πρόεδρος της Δημοκρατίας!  Τη φήμη της ζήλωσε λίγο μετά η ηθοποιός Παπαχαραλάμπους, η οποία επίσης κατήγγειλε κάτι   χρόνια μετά,  συνάδελφό της , κι αυτό “αφεντικό” για όμοια συμπεριφορά.

Και εγένετο ούτω και στην Ελλλάδα  ME TOO, που σημαίνει  :  “Ναι, ήμουν κι εγώ εκεί επίσης!   ΄Ενα ακόμα θύμα του άγριου και βάρβαρου άντρα”. ΄Ενα φασιστικό, ακροδεξιό μόρφωμα που αντικατέστησε   τις παλιές εκείνες  “Μαινάδες”  του “σουτιέν και της κυλόττας ” με την πολεμική ιαχή ” καλός άντρας , ο νεκρός άντρας”.

Και λέγαμε   πως,  πάει στα κομμάτια, αυτά γίνονται  με τους θεατρίνους κυρίως κι ,όχι και με τους εκπαιδευτικούς. Δεν είχε ακουστεί προϊστάμενος  να  βιάσει τη  υφιστάμενη σε σχολείο ή γραφείο.    Να ,όμως , που συνέβη κι αυτό στον τόσο ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Και  αφού έγινε στα σχολεία,  μένουν  τα δικαστήρια.  Ακόμα δεν ακούστηκε κάτι, αλλά …ποτέ μη λες,  ποτέ.

Να σημειώσουμε ,λοιπόν,  κάποια κοινά χαρακτηριστικά των καταγγελιών αυτών:

  1. ΄Ολοι οι καταγγελόμενοι είναι ΑΝΤΡΕΣ , προϊστάμενοι  των “θυμάτων”.
  2. Οι καταγγέλουσες,  πριν προχωρήσουν στη δημοσιοποίηση, βρήκαν  ομοιοπαθείς ,ως  μάρτυρες.  17 η καθηγήτρια στη Λάρισα (!).
  3. Όλα αυτά τα περιστατικά καταγγέλλονται   τα μεν δύο πρώτα με δεκαετίες καθυστέρηση και το  Λαρισινό   από το Σεπτέμβριο, που έλαβε χώρα.

Να επισημάνουμε, λοιπόν, όπως το κάναμε και άλλες φορές ,κάποιες σημαντικές  παραμέτρους  αυτού του  φαινομένου, του “Μπεκατορισμού”, όπως το χαρακτηρίσαμε. Και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα που, φυσικά, ούτε εφετμές  μπορούν να χαρακτηριστούν, ούτε υποχρεωτικό είναι να γίνονται  αποδεκτά  απ΄όλους.  Όμως,  στηρίζονται σε ιστορικά δεδομένα  και τουλάχιστον έχουν λογική βάση!

  1. Ο βιασμός δεν είναι ένα ξεχωριστό (δεν πρέπει να είναι)  έγκλημα και μάλιστα …γενετήσιας ελευθερίας. Τί πάει να πει αυτό; Τα γεννητικά μας όργανα  απολαύουν διαφορετικής ελευθερίας και  αξιοπρέπειας;  Και είναι περισσότερο  δικαιωματικά ευαίσθητα από τα άλλα όργανά μας ; Το μάτι δε δικαιούται ελευθερίας, τουλάχιστον ίσης , με το γεννητικό όργανο;   Κι αν δεχτεί επίθεση , είναι λιγότερο εκτεθειμένο σε κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού  απ΄ότι  εκείνο;  Και ακόμα χειρότερα.  Οι ποινές   για ένα  κακοποιημένο μάτι  είναι προκλητικά ηπιότερες από αυτές   ενός αιδοίου κι ας μην έχει τούτο υποστεί ούτε μια αμυχή.   Μια τρελή ιστορία  είναι ο ποινικός  χαρακτηρισμός ” εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερία”. Ζέχνουν  θρησκευτικο-ιδιοκτησιακή  μπόχα.   Επί τέλους. Και όχι μόνο για το βιασμό. Καιρός να  αποκαθάρουμε το δίκαιο από τις θρησκευτικές επιρροές και τις αγκυλώσεις. “Εδώ και τώρα”,  αποχριστιανοποίηση του ποινικού κώδικα!
  2. Η   βιομηχανία παραπληροφόρησης  -παραπλάνησης  της εμπορικής δημοσιογραφίας ,   η γνωστή για τις επιδόσεις της σε θέματα με  “σπέρμα-αίμα-ψέμα”  είναι  απολύτως υπεύθυνη για τις παρενέργειες  όλου αυτού του πλέγματος του “Μπεκατορισμού” και της διάδοσής του. Και δε θα εκλείψει   στις μελλοντικές κοινωνίες  χωρίς  την εξαφάνιση    της μάστιγας με φορείς τους κοντυλοφόρους  του Γκεμπελισμού.
  3. ΄Οποιος ασκεί εξουσία, αν είναι γυμνός από στοχασμό , λογική και ηθική,  είναι σίγουρο πως   θα εκμεταλλευτεί την εξουσία του  για την ικανοποίηση προσωπικών συμφερόντων , απολαβών  και παθών-εξαρτήσεων. Η διαφθορά με εφαλτήριο την εξουσία έχει πολλές τερατογεννήσεις.
  4. Το  θύμα της σεξουαλικής  κακοποίησης ενδίδει ευκολότερα στις  ορέξεις  του  αφεντικού , είτε από φόβο για  τις συνθήκες εργασίας του  ή  και την  απώλειά της, είτε για την εξυπηρέτηση  δικών του,  ιδιοτελών συμφερόντων (καλύτερη μεταχείριση ,εξέλιξη,  απολαβές).
  5. Αν η άσκηση εξουσίας έχει συνοδευτικά και την  εξάρτηση  και τη διάβρωση από το  σεξισμό  (σεξομανία) ,  τότε τα πράγματα είναι ακόμα   χειρότερα . Και στις υπότροπες περιπτώσεις,  απαιτείται πια   η άμεση  αφαίρεση της όποιας εξουσίας, αλλά και  η  υποχρεωτική ,θεραπευτική  αντιμετώπιση του αρρώστου-σεξομανή.
  6. Το “θύμα”  (πραγματικό  ή  όχι),  δεν προχωράει  άμεσα σε καταγγελία, όπως ένα  πραγματικό θύμα,  φανερής  σεξουαλικής κακοποίησης ,π.χ  στο δρόμο. Περιμένει καλύτερες εργασιακές ή κοινωνικές συνθήκες, οικονομικές ή άλλες απολαβές  (περίπτωση   διδύμου Μπεκατώρου-Παπαχαραλάμπους).   Γι΄αυτό ,ακριβώς,  μια τέτοια  συμπεριφορά είναι  ακόμα χειρότερη και πλέον ανήθικη από την ίδια  την κακοποίηση.
  7.  Τέτοιο βιασμοί  στην ουσία δεν έχουν  τα χαρακτηριστικά που ο νόμος απαιτεί. Συνήθως,  αν δεν είναι συναινετική  η συνουσία, είναι ανεκτή και χωρίς αντίσταση.
  8. ΄Ενα θύμα σωματικής κακοποίησης  και όχι μόνο βιασμού,  αντιστέκεται φωνάζει,  χτυπάει, κάνει ό,τι μπορεί για να αντισταθεί.   Σε “βιασμούς” αυτού του είδους,  οι καταγγέλλουσες   βρίσκονται εκούσια  στον ιδιωτικό  χώρο του θύτη,  συνήθως μετά από “ένα ποτό”  και το  “μπούτι έξω” , δεν αντιστέκονται ,  κι ας  είναι σε θέση ισχύος  (περίπτωση  πρωταθλήτριας (!)  Μπεκατώρου) και δεν υφίστανται κακοποίηση,  τραυματισμός μέλους του σώματος, πέρα από τη …διείσδυση.  Κι αυτή είναι απολύτως σίγουρο πως δεν είναι εύκολη ,αν  υπάρξει αντίσταση.
  9. Ο “βιασμός” είναι σύνηθες όπλο εκβιασμού.  Σε περιπτώσεις επίσης εκδίκησης,  συναισθηματικής  “προδοσίας”,  ζήλειας, αλλά και οικονομικών, πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων και  εξυπηρετήσεων, κατέχει δεσπόζουσα θέση.  Μια  τέτοια εγκληματική περίπτωση είναι η καταγγελία για βιασμό δυο γυναικών  (ψευδής, εκ των  υστέρων  αποδεδειγμένη) κατά του ακτιβιστή  Τζούλιαν  ΄Ασανζ,  ο οποίος συνελήφθη  εξαιτίας αυτής της αισχρής καταγγελίας  και  σήμερα, μετά από τόσα χρόνια ανείπωτης ταλαιπωρίας,  βρίσκεται έγκλειστος και μελλοθάνατος,  λόγω συνθηκών  στις αγγλικές φυλακές.
  10. Το πλέον  σημαντικό επιχείρημα  πως τουλάχιστον το 70% αυτών των καταγγελιών δε συνιστούν έγκλημα βιασμού ,αλλά έχουν άλλες αιτίες, είναι τα  στατιστικά αποτελέσματα της άποψης  των γυναικών, όπως  είχαμε  ανεβάσει  εμείς εδώ παλιότερα.  Σε ποσοστό   7ο-75 %   οι γυναίκες  αποφαίνονται  πως οι αιτίες  τέτοιων καταγγελιών   εξυπηρετούν  άλλους στόχους και δεν αποδεικνύουν  μη συμμετοχή-συγκατάβαση ή ανοχή σε συνουσία  εκείνων που εκ των υστέρων καταγγέλλουν σεξουαλική  κακοποίηση.  Το επίσης σημαντικό εύρημα είναι τούτο. ΄Αντρες και γυναίκες, σε νεαρές ηλικίες περισσότερο,  εκφράζουν έντονη αποδοκιμασία, αλλά και  παράπονο και φόβο,  γιατί με τέτοιες συμπεριφορές ,οι ανθρώπινες σχέσεις με τη σφραγίδα και του σεξ,  εμπερικλείουν επικίνδυνη κατάληξη.  ‘Ενα  “one night stand”  κατάντησε  πια μια   “απασφαλισμένη βόμβα”.  Τώρα πλέον,  αν καθίσει ένα ζευγάρι σε κλειστό χώρο  για “ένα ποτό”, είναι πιο αναγκαίο, ακόμα κι από  το να έχουν μαζί τους προφυλακτικό, να διαθέτουν  προς υπογραφή  συμφωνητικό  που να εγκρίνει  το γνωστό …”ό,τι ήθελε  προκύψει”. Τραγική κοινωνική εξαθλίωση, που πλήττει, κυρίως, τις νέες γενιές!
  11. Τέλος. Ας το πάρουμε όλοι είδηση. Δεν  υπάρχει περίπτωση  να εκλείψει η μάστιγα του σεξισμού, ούτε  οι πραγματικές   σεξουαλικές  κακοποιήσεις  (αλλά και οι πέτσινες), αν συνεχίσουν  να υπάρχουν στις κοινωνίες  διακρίσεις σε  ΦΥΛΑ και όχι ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ . Κι αυτό σημαίνει ρόλοι θηλυκοί (πάντα με αναφορά σεξιστική) και αντρικοί  (το ίδιο).  Οι μελλοντικές κοινωνίες είναι από τις πρώτες  παθογένειες που θα χτυπήσουν . ΤΟ ΣΕΞΙΣΜΟ ΚΑΙ  ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΩΝ  ΦΥΛΩΝ.

3. α. Επεισόδια στην Κηφισίας στη συγκέντρωση των πυροσβεστών -Η ΕΛ.ΑΣ. έριξε χημικά και νερό με αύρα

Χημικά και νερό από την ΕΛ.ΑΣ. στους πυροσβέστες

Διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδοτήσεων και την αύξηση του κόστους παραγωγής / Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

β.Κρητική «απόβαση» αγροτών στον Πειραιά -Διαμαρτυρία στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

****

Αν λάβει κανείς υπόψη του πως οι συντεχνίες και οι κοινωνικές  ομάδες που διαμαρτύρονται , γιατί  έχουν δεχτεί σκληρά  πλήγματα από τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την εξουσία της και τα προβλήματά τους,  φτάνουμε σε  νούμερα πολύ υψηλά δυσαρέσκειας και εκλογικής απαρέσκειας. Μπορεί και σε … ακέραιο αριθμό με 6  ψηφία στο τέλος.

Κι αν επίσης σκεφτεί κανείς πως συνήθως  οι διαφορές  των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας σε ψήφους, είναι αυτή της  “κινούμενης άμμου”  ( κάπου 300.000) , σήμερα,  ιδιαίτερα,  φαίνεται καθαρά πως οι  Φαναρο-Παναγόπουλοι έχουν γεμίσει πια την  υφήλιο με “ψέμα και των γονέων”. Ουδείς τους ανέχεται πλέον να αποπατούν  όπου βρουν, χωρίς συνέπειες.  Πόσω μάλλον,  όταν  κι αυτές  πάρουν τις ορθές τους  κατευθύνσεις  και σε  επίπεδο  ποινικό. Καιρός οι εισαγγελείς μας   να γίνουν “Αυστριακοί”.