ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. Ο ΑΛΕΞΗΣ  ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ.
2. Α. ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο “ΑΡΡΩΣΤΟΣ” ΕΛΛΗΝΑΣ.  YANIS VAROUFAKIS ,Ο “ΑΣΤΕΙΟΣ”!
3. ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ . ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ …ΕΔΑΦΟΣ.
4. ΜΕ “ΨΙΛΑ”  ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
_____________________________________________________________
1. Δείτε με τι αμάξι κυκλοφορεί ο Αλέξης Τσίπρας!

Η σύγχρονη εποχή που ζούμε απαιτεί για την κάλυψη των καθημερινών μας αναγκών την χρήση αυτοκινήτου. Αυτό ισχύει για όλους τους Έλληνες και φυσικά για… τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως παρακολουθήσαμε και από τους τηλεοπτικούς δέκτες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ένα Audi A4.

Το οποίο βέβαια δεν έχει καμία σχέση με το πανάκριβο όχημα του Κυρίου Βενιζέλου.

ingossip

  Διαμέρισμα στην Κυψέλη, αυτοκίνητο AudiA4, αγραβάτωτος…. Κάνουν τη διαφορά. Να του δώσεις λαϊκισμό και κοροϊδία του ΄Ελληνα να ευφρανθεί η ψυχή του.  Λέτε να μην ξέρουν οι ίματζ μέηκερ τί κάνουν; ΄Ιδια κι όμοια ο  Αλέξης από το …Διόνυσο, που μετακόμισε στην Κυψέλη ,ίδια και ο Αλέξης από το… Κερατσίνι.

Ευτυχείτε αμφότεροι!

__________________________________________________________________________

2. Ο Βαρουφάκης έχει ξετρελάνει και τους ξένους -Πορτρέτο στη Le Figaro που… λιώνει για τον Yanis
Ο Βαρουφάκης έχει ξετρελάνει και τους ξένους -Πορτρέτο στη Le Figaro που... λιώνει για τον Yanis

Η δημοσιογράφος Marine Rabreau, που έγραψε αυτό το πορτρέτο για τον Βαρουφάκη στην υπερσυντηρητική γαλλική Le Figaro, σχεδόν λιώνει αποτυπώνοντας στο χαρτί τις πληροφορίες της για τον όμορφο, με ξυρισμένο κρανίο, γνώστη, επιδέξιο κ.λπ. κ.λπ. νέο Ελληνα υπουργό Οικονομικών.

Ο τίτλος του άρθρου είναι «Γιάνης Βαρουφάκης, ο οικονομολόγος που έγινε υπουργός για να αλλάξει την Ευρώπη». Είναι ενδεικτικό ότι γράφει το όνομά του με ένα «ν», όπως ο επιθυμεί ο υπουργός-σταρ!

Γράφει στο άρθρο της: «Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, 53 ετών, καθηγητής οικονομίας και υπερδραστήριος επικοινωνιακά, εκπλήσσει με το στυλ και τη σκέψη του. Πολεμάει τη λιτότητα, αλλά όχι το ευρώ. Σαγηνεύει με την πλούσια πορεία του και τον ριζοσπαστικό λόγο του, ο οποίος είναι συνεχής και “περιπτωσιακά μαρξιστικός”».

Και συνεχίζει: «Το ρούχο δεν κάνει τον παπά. Ξυρισμένο κρανίο, πουκάμισα έξω και λόγος θρασύς. Η χαλαρότητα του Γιάνη Βαρουφάκη κρύβει μια πραγματική αξιοπιστία διεθνή σε επίπεδο οικονομολόγου. Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας συμβολίζει την ελπίδα του λαού που πέθαινε από ασφυξία εξαιτίας της “φρικτής λιτότητας”, όπως λέει, αλλά και την ελπίδα για την εξέλιξη μιας νέας ευρωπαϊκής Αριστεράς».

«Κάνει διαλέξεις, γράφει άρθρα στον Τύπο, είναι πανταχού παρών στις ελληνικές τηλεοράσεις και παρεμβαίνει και στα αγγλοσαξονικά μίντια, στο CΝΝ ή στο BBC. Σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης συγκεντρώνει τον θαυμασμό της ελληνικής νεολαίας, η οποία βρίσκεται στην πλειονότητά της άνεργη, καθώς και των “Αγανακτισμένων”. Το καταφέρνει χάρη στις παρεμβάσεις του που είναι ριζοσπαστικές, παιδαγωγικές και συνεχείς. Βρίσκεται σε πόλεμο εναντίον της λιτότητας αλλά αρνείται να τον κατατάσσουν στους εξτρεμιστές. Επαναλαμβάνει ότι δεν είναι εναντίον της Ευρώπης, ούτε εναντίον του ευρώ, ούτε εναντίον των Γερμανών».

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι, εκτός των άλλων και  πρόβλημα παραπληροφόρησης, με την οποία  η εμπορική δημοσιογραφία, ναι, μεν, βγάζει το …παντεσπάνι της, αλλά τροφοδοτεί κιόλας με ψεύδη την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο τα τελευταία πέντε χρόνια για την πραγματική εικόνα της χώρας μας. ΄Ετσι, για τις κερδοσκοπικές  ανάγκες αυτής της βιομηχανίας ,είδαμε στην Ελλάδα της κρίσης  να χτυπάει κόκινο η ανεργία με ποσοστά στους νέους πάνω από 50%, να αυτοκτονούν κατά…χιλιάδες οι ΄Ελληνες από την απόγνωση  της κρίσης, παιδιά να πεθαίνουν στους δρόμους από την πείνα,  κοριτσόπουλα του…γάλακτος να  κάνουν βίζιτες για…5 ευρώ (Γκάρντιαν και όχι μόνο).  Χτες, ένας από τους “καίσαρες” της παραπληροφόρησης πάλι,  Γερμανός  παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων, όταν έπεσε στο στούντιο το ρεύμα, τον ακούσαμε να ανακράζει αγανατισμένος “άντε  πια ,γίναμε κι εμείς εδώ …Ελλάδα”!

Τίποτα απ΄όλα αυτά, όπως γράψαμε άπειρες φορές, δεν είναι αλήθεια. Τίποτα απολύτως. Η οικονομική κρίση θα ήταν λιγότερο οδυνηρή και θα είχε ξεπεραστεί πιο εύκολα, αν  η βιομηχανία παραπληροφόρησης, δε λειτουργούσε με βάση τους νόμους της αγοράς  (κέρδος), αλλά ως στυλοβάτης της έντιμης πληροφόρησης, της Δημοκρατίας και της εντιμότητας.  Εξαιτίας  αυτής της συμπεριφοράς του “Τύπου” (εμπορική δημοσιογραφία) στην Ελλάδα κι εκτός αυτής, οι Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά και ο παγκόσμιος άνθρωπος, έχουν μια εντελώς στρεβλή εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας.

Καμιά Ελληνίδα  δε βγήκε στο πεζοδρόμιο για 5 ευρώ,που γράφει το αγγλικό ταμπλόιντ (Για…100, το συζητάμε!).  Κανένα παιδί δεν πέθανε στο δρόμο, πηγαίνοντας για το σχολείο από την πείνα! Κι αυτές είναι οι κραυγαλέες περιπτώσεις της παραπληροφόρησης. Αλλά και στα υπόλοιπα δράματα της χώρας, έστω κι αν υπάρχει αλήθεια, όπως για την ανεργία, τις αυτοκτονίες ,την απόγνωση και τη δυστυχία που έχουν καταλάβει τους ΄Ελληνες, οι υπερβολές και το “ξεχείλωμα” .”χτυπάνε κόκινο” κι εδώ.

Καλές συνταγές ,φυσικά, των ταμπλόιντ για  να φτιάξουν την ημερα του  Εγγλέζου και να  βγάλει τη δύσκολη και ανήλιαγη   μέρα του  Λονδίνου, τρεφόμενος από τη φντασίωση για  το κατάντημα και τη δυστυχία του ΄Ελληνα, ακόμα και σε μια  Αθήνα που κάνουν πάρτι ο ήλιος και το φως . Η πραγματικότητα, όμως, είναι  εντελώς διαφορετική.

Αυτοκτόνησαν άνθρωποι από οικονομική απόγνωση. Ναι, και πονάμε γι΄αυτούς.  Πάντα, όμως,  αυτοκτονούσαν άνθρωποι και στην Ελλάδα για διάφορους λόγους. Αυξήθηκαν στα χρόνια της κρίσης. ΄Ηταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού όλοι οι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν την εξωτερική πίεση με τον ίδιο τρόπο. Κάποιοι είναι περισσότερο αδύναμοι και ενδίδουν στην απόγνωση. ΄Οπως ο ασθενής οργανισμός που παραδίνεται  ευκολότερα σε μια αρρώστια. Αλλά ΚΑΜΙΑ επιδημία αυτοκτονιών δν έπεσε, ούτε χιλιάδες αυτοχειριάστηκαν, όπως διαδίδουν οι “φυλλάδες” ανά τον κόσμο  προς άφατη αγαλλίαση και  των “Μαυρογυαλούρων” της χώρας.

Ούτε η ανεργία είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη. Πρόκειται μάλλον  για αεργία.  ΄Εχουμε κατά κόρον γράψει πως σε μια χώρα κατ΄εξοχήν γεωργική, κτηνοτροφική, όταν σαπίζουν στα δένδρα οι ελιές, τα ροδάκινα και  οι φράουλες, γιατί κανείς ΄Ελληνας δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με αυτές τις “πακιστανικές” δουλειές, τότε δεν υπάρχει ανεργία.  Είναι και εκ του πονηρού ,αλλά και αφέλεια να ισχυρίζοντα οι τεμπέληδες και  οι κομματικές αλώπεκες  ,πως “δεν υπάρχουν πια  δουλειές να δουλέψει ο κοσμάκης”.  Εκατομμύρια στρέμματα μένουν ακαλλιέργητα στη χώρα, την ίδια ώρα που στις καφετέριες υπάρχει το αδιαχώρητο και οι ταβέρνες σερβίρουν ακόμα κοψίδια και το  κοκινέλι ρέει άφθονο.

Στα χαρτιά και τις λίστες του ΟΑΕΔ,σίγουρα υπάχουν υψηλά νούμερα α(ν) εργίας. ΄Ομως, όταν στην Ηλεία για παράδειγμα, πριν λίγο καιρό, μετά τα γεγονότα με τους Πακιστανούς που αρνήθηκαν να μαζέψουν φράουλες, ζήτησε στο νομό ο ΟΑΕΔ ΄Ελληνες εργάτες, έκαναν 4 όλοι  κι όλοι αίτηση πρόσληψης! Την ίδια εποχή, πάνω από  20.000 χαραμοφάηδες   ξεκοκάλιζαν σε μια από τις πιο πλούσιες πεδιάδες της χώρας τα επιδόματα ανεγίας! “΄Ασε με κάτω”, τότε.

Η οικονομική κρίση υπάρχει. Τη δημιούργησαν, όμως, οι ίδιοι οι ΄Ελληνες με τη γνωστή νοοτροπία τους, που δεν είναι βέβαια, σημερινή.  Ουδέποτε, όμως, είχε λάβει τις   διαστάσεις των τελευταίων χρόνων η παθογένεια της φυλής. Από συστάσεως ελληνικού κράτους οι Έλληνες δεν είναι και οι καλύτεροι πολίτες της Ευρώπης. Και τα δάνεια ροκάνιζαν και “ζήτουλες” της Ευρώπης ήταν και το μπαχτίσι και τα άλλα κατάλοιπα της τουρκοκρατίας  τα “δούλευαν” στην καθημερινότητά τους. Αλλά το χάλι και το ξεχαρβάλωμα, η μετάλλαξη του χαρακτήρα που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ειδικά  με τη δράση των πρασινοφρουρών και της γαλάζιας  νεοδημοκρατικής “ακρίδας”, είναι κάτι φοβερό, δε μετάγινε τέτοιο κακό στη χώρα. Πελατειακή σχέση με τα κόμματα, ρουσφέτι, διαφθορά, διαπλοκή, λαμογιά, “κουμπάροι”-εργολάβοι-αεριτζήδες, επιδημία εύκολου πλουτισμού   είναι  παθογένειες που  κατέστησαν μόνιμα και κυρίαρχα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου πληθυσμιακού τμήματος.

Σήμερα, με τη νέα  κυβερνητική πραγματικότητα, η παραπληροφόρηση για τη χώρα παγκόσμια δίνει πάλι τα “ρέστα” της. Βρισκόμαστε στον αστερισμό του Αλέξη Τσίπρα και του Yanis Varoufakis. Η Ευρώπη όλη “χορεύει” στο ρυθμό και παραλύει από ενθουσιασμό και φόβο με τις…  ζεμπεκιές που ρίχνουν ο πρώην πρόεδρος του 15μελούς του Πολυκαλιδικού Αμπελοκήπων και νυν πρωθυπουργός της χώρας και το “μαγκάκι”,  ο  Ελληνο-αυστραλός υπουργός του.

Αλέξης Τσίπρας , ο αυθεντικός εκπρόσωπος του “άρρωστου”   ΄Ελληνα ( πιο άρρωστος, πεθαίνεις)! Κουτοπόνηρος, ατσίδας, τεμπέλης-αδούλευτος, αλλά “ζήτουλας” και “επαγγελματίας πολιτικός”. Ημιμαθής έως αδιάβαστος, νόμιζε μέχρι τώρα πως τα σύνορα του κόσμου σταματάνε στον… Προμαχώνα. Ο “τύπος” που εκφράζει,  όσο κανένας, το  σύγχρονο “μεγάλο ασθενή” ΄Ελληνα. Από κοντά και ο Γιάνης ή Yanis (με το …ένα “ν”) Βαρουφάκης. Η “βεντέτα” ,ο σταρ των ημερών που “την είδε”  ήρωας στα μάτια της ελληνικής νεολαίας, όπως μας πληροφορεί η γηραιά,συντηρητική, γαλλική εφημερίδα παραπάνω .

Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Βαρουφάκης και οι δυο μαζί, αν και  διαφορετικοί, είναι τα 2 χαρακτηριστικότερα  κομμάτια του παζλ, της   πραγματικής, όχι της αληθοφανούς εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο Αλέξης Τσίπρας  είναι ο “άρρωστος” ΄Ελληνας ο Βαρουφάκης είναι  ο αστείος, ο “ελαφρύς” ΄Ελληνας. Πετάει στα σύννεφα, λύνει τα προβλήματα στο χαρτί, στη θεωρία ,με ανεφάρμοστα, εξωπραγματικά σχέδια, ενός μυαλού, που “χάνει” από πολλές “μπάντες”. Παράλληλα, γράφει…στιχάκια, δηλώνει, “κατά λάθος οικονομολόγος”, καβαλάει πεντακοσάρες μηχανές, είναι μάγκας και  ως τέτοιος Ελληνάρας κάνει  και  τον τσαμπουκά, “άμα λάχει”, στο…βάρβαρο Ολλανδό. ΄Ομως, λίγο μετά ” “κάνει κωλοτούμπες” στους Ευρωπαίους και συμπεριφέρεται  σαν να μην έγινε τίποτα (η άλλη, η καραγκιόζικη πλευρά του ΄Ελληνα).

Ξέρει πως η Ευρώπη  κρατάει  τη “στρόφιγγα”, αλλά έχει οργιστεί σφόδρα  σήμερα με αυτά που βλέπουν τα ματάκια της   και ετοιμάζεται να την ασφαλίσει. Οπότε… “ουαί και αλλοίμονο”,  ο Αλέξης και ο Yiannis ξέρουν πολύ καλά πως αν κλείσει η στρόφιγα,  κλείνουν και τα  φώτα στη σκηνή για το θίασο του ΣΥΡΙΖΑ και το έργο του παραλόγου που ανέβασε.

Η “Ελλάς της φαιδράς πορτοκαλέας” δε θα μπορούσε να βρει καλύτερη έκφραση και εκδοχή από τη  φρέσκια αλλά…παλαιοπασοκική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ .΄Ελα, όμως, που στην Ευρώπη δεν είναι όλα φραμπαλάς, φραπεδιά, ψευτομαγκιά, προγονολαγνεία, ονειροπώληση  αλλά κατά κανόνα σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, πολιτικός πολιτισμός .

Γι΄αυτό και το “χαστούκι” θα πάει σύννεφο απο δω και πέρα, αν ο Yianis συνεχίζει να το παίζει ελεύθερος καβαλάρης που “τρώνε τη σκόνη” του οι Φραγκολεβαντίνοι και δε “γραβατωθεί” ως υπουργός οικονομίας μιας υπεύθυνης κυβέρνησης, η οποία πρέπει να “φτύσει αίμα”, για να εξωραϊσει  την εικόνα της χώρας, πριν να είναι πολύ αργά. Πριν τα ΑΤΜ σταματήσουν να τα γεμίζουν οι “κωλο-τραπεζίτες” με  ευρωπαϊκό χαρτονόμισμα  και μαζί λάβει τέλος  η εύθραστη ανοχή εκείνων που τους έστειλαν να παριστάνουν τους  “μαθητευόμενους μάγους”  και τους “μπαρμπέρηδες στου κασιδιάρη το κεφάλι”.

Σοβαρευτείτε!

 

___________________________________________________________________________

3. Βόμβα Βαρουφάκη στους Financial Times: Tέρμα το αίτημα για διαγραφή του ελληνικού χρέους
Βόμβα Βαρουφάκη στους Financial Times: Tέρμα το αίτημα για διαγραφή του ελληνικού χρέους
– Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει πως η Ελλάδα ζητά πλέον την αντικατάσταση του χρέους με νέα ομόλογα
– Σύμφωνα με τη συνέντευξη στην εφημερίδα αυτά τα νέα ομόλογα θα εξαρτώνται από την ανάπτυξη της οικονομίας
– Με βάση τη νέα αυτή εξέλιξη πλέον δεν θα υπάρχει καν ο όρος κούρεμα, κάτι που οι δανειστές αποκλείουν
– Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ζητούν ανταλλαγή χρέους με δύο ειδών ομόλογα

Μία συνέντευξη πραγματική βόμβα παραχώρησε ο νέος έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στους Financial Times, καθώς ανακοίνωσε πως η Ελλάδα αποσύρεται ουσιαστικά από το αίτημα για διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Η είδηση αυτή που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας και ίσως της κυβέρνησης μιας και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ταχθεί υπέρ του κουρέματος ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, έσκασε σαν βόμβα την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι διαπραγματεύσεις σε όλη την Ευρώπη και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού, τις ΗΠΑ.

Ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του αναφέρει πως τελειώνει το αίτημα της Ελλάδας για τη διαγραφή του χρέους, κάτι που βέβαια όλοι ανεξαιρέτως οι ευρωπαίοι το απέρριπταν, ακόμα και εκείνοι που στέκονταν στο πλευρό της Ελλάδας για την κατάργηση της τρόικας.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η Ελλάδα θα ζητήσει την αντικατάσταση του χρέους με νέα ομόλογα που θα εξαρτώνται από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στην ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας επισημαίνουν πως πλέον η νέα ελληνική κυβέρνηση αποκαλύπτει τις προτάσεις της προς τους δανειστές και στους οποίους δεν ζητά κούρεμα του χρέους, αλλά ανταλλαγή.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει την ανταλλαγή ομολόγων που θα έχει δύο τύπους. Συγκεκριμένα, ο πρώτος τύπος θα αφορά στην αύξηση του ΑΕΠ και θα αντικαταστήσει τα ευρωπαϊκά δάνεια από τις χώρες της ευρωζώνης. Ο δεύτερος τύπος ομολόγων θα αφορούν εκείνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δεν θα λήγουν ποτέ, θα είναι δηλαδή “αέναα” όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο έλληνας υπουργός.

Σύμφωνα με τους Financial Times ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για έναν συνδυασμό πρωτογενούς πλεονάσματος με μία ατζέντα μεταρρυθμίσεων που θα συνοδεύουν την ανταλλαγή ομολόγων, ενώ σημείωσε πως σε διαφορετική περίπτωση εάν δεν βοηθήσουν οι δανειστές θα ασφυκτιά η χώρα και αντί να οργανωθεί θα αποδιοργανωθεί.

Καλό ακούγεται.  Ας το παλέψουν.

______________________________________________________________

4. Πού θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο πηγές

 

Τη στιγμή που έχει… ανάψει για τα καλά η διαπραγμάτευση στην Ευρώπη και οι πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών πραγματοποιούν περιοδείες για να αναλύσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να ηρεμήσουν τα πνεύματα έπειτα από μια εκρηκτική εβδομάδα το βασικό ερώτημα παραμένει το ίδιο.

«Από που θα εξοικονομήσει η κυβέρνηση έσοδα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της;».

Στο ερώτημα αυτό προσπαθεί να απαντήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, «δείχνει» δύο βασικές πηγές από τις οποίες η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα κοιτάξει να αντλήσει έσοδα.

Λίστα Λαγκάρντ και εμβάσματα

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ο Νίκος Φίλης υπογράμμισε ότι αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους σημειώνοντας ότι ένας από αυτούς είναι η λίστα Λαγκάρντ.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 52.000 εμβάσματα που φεύγουν από την Ελλάδα την περίοδο του Μνημονίου και να μην υπάρχει έλεγχος και καταλογισμός, αν προκύπτει από τον έλεγχο, προστίμων» σημείωσε ο Νίκος Φίλης προσθέτοντας ότι δεν γίνεται να υπάρχουν τέτοιες λίστες και να μην έχει γίνει έλεγχος τόσο καιρό.

Παράλληλα, ανέφερε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που θα μπορούσαν να φέρουν άμεσα έως και 2,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο.

«Μένω σε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, διότι μου έλεγε ένας καλός φίλος που γνωρίζει τα πράγματα, αν ελεγχθούν τα 52.000 εμβάσματα, όχι μονομιάς, αλλά μπορούν να μαζευτούν πάνω από 2-2,5 δισ. διαφυγόντα έσοδα για το Δημόσιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κυνήγι στο λαθρεμπόριο καυσίμων όπως προβλέπει το Μνημόνιο

Η δεύτερη οδός, σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, είναι να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο για το λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς, μόνο από αυτό χάνονται έσοδα 2,5 δισ. το χρόνο.

«Και γίνομαι έτσι μνημονιακός τώρα» σημείωσε, μάλιστα, με νόημα ο Νίκος Φίλης εξηγώντας ότι το Μνημόνιο έχει προτείνει μέτρα για τον έλεγχο και την πάταξη του φαινομένου, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν τα έχει εφαρμόσει.

«Κυνηγούσε τότε τον ταβερνιάρη στην Ύδρα και όχι τον μεγαλοπαράγοντα που έκανε λαθραία εισαγωγή και διακίνηση πετρελαίου στην Ελλάδα», πρόσθεσε με νόημα.

Παιδιά, είσαστε καλά στο ΣΥΡΙΖΑ;  Αρχίσατε πάλι να λέτε τα φαιδρά σας, εκεί που νομίσαμε πως στρώνετε; Με 2,5 δισ. το χρόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων και με άλλα τόσα πες εφάπαξ από τη λίστα Λαγκάρντ (που δε θα τα πάρετε, αν αρχίσουν προσφυγές επί προσφυγών), θα λύσετε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, χωρίς δανεικά; Αυτά που θα εισπράξετε δε φτάνουν ούτε για “ζήτω”. Πόσο θα κρατήσουν να πληρώνονται  συντάξεις, μισθοί, άλλες υποχρεώσεις του κράτους; ΄Η θα …κόψετε  ευρώ ,οπως έλεγε εκείνη η…αλήστου μνήμης   Ραχήλ  προεκλογικά;

Ελπίζουμε όλα αυτά που είπε ο βουλευτής σας να είναι δικιά του “αφασία” μόνο  και να μην απηχούν απόψεις και της κυβέρνησης. Αλλιώς… τη βάψαμε.