ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. “Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ”

Μπορεί να είναι έτσι, όπως το λέει η θυμόσοφη ρήση του λαού μας, αλλά μπορεί και να μην ισχύει γενικώς. Γιατί, μια μέρα, ας πούμε, ξεκινάει ηλιόλουστη και φωτεινή και καταλήγει συννεφιασμένη και κακότροπη. Κι αντίστροφα.

Στην περίπτωση, όμως, της πρόσφατης συν-κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ ,όσο κι αν φαίνεται δογματική και επικίνδυνη μια γενίκευση σαν την παραπάνω, αν δεν επισυμβούν γεγονότα που η νομική επιστήμη τα χαρακτηρίζει ως «ανωτέρα βία», αν δεν προκύψουν ,δηλαδή, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σεισμοί, λιμοί, λοιμοί, καταποντισμοί, κι άλλες όμοιες συμφορές και θεομηνίες για να τα επικαλεστεί ως πρόσχημα,που θα την απαλλάξουν σύντομα από τις ευθύνες της, αυτή η κυβέρνηση με μαθηματική ακρίβεια έχει εξασφαλίσει τη δυσμενή κρίση της ιστορίας και έχει σίγουρη την αναγραφή της στις «μαύρες δέλτους» της ήδη …”εξ απαλών ονύχων»,από την ώρα που τερατο-γεννήθηκε. Τα σφάλματά της πολλά και μοιραία . Κάποια,μάλιστα, ανοσιουργήματα. Θα επισημάνουμε τα σπουδαιότερα, αλλά επιγραμματικά, επειδή είναι οφθαλμοφανή και «δια γυμνού οφθαλμού» αντιληπτά και δεν απαιτούν εκτεταμένη ανάλυση.

1. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει με την υποστήριξη ενός ακροδεξιού, κομματικού μορφώματος, όπως είναι των ΑΝ.ΕΛ. Δεν είναι τυχαίο, που οι συγκεκριμένοι οπαδοί και τα στελέχη του κομματικού αυτού μορφώματος αναγνωρίζονται από τη λαϊκή γλώσσα, που «κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει» ως…”Ναζί χωρίς στολή» ! Και να σκεφτεί κανείς,πως λίγο καιρό καιρό πριν, ως μαινόμενες τίγρεις οι Συριζαίοι, επέπεσαν (και καλώς) επί του τότε πρωθυπουργού Αν. Σαμαρά, να τον κατασπαράξουν, γιατί διατηρούσε στη δούλεψη της κυβέρνησης και στενό του συνεργάτη ένα συνομιλητή και καρφί του «Κασιδιάρη»,ονόματι Μπαλτάκο. “΄Εχει ο καιρός γυρίσματα»,τελικά. Ποιος να το έλεγε πως ο Τσίπρας δεν έχει απλά συνεργάτη του έναν αντίστοιχο Μπαλτάκο, αλλά ολόκληρο το σκυλολόι των ακροδεξιών συνεταίρων του ΑΝ.ΕΛ.

Στο ΣΥΡΙΖΑ (κι αυτός «κομματικό μόρφωμα» ) είναι, συμφύρονται και στεγάζονται «ποικιλίες» οπαδών. Κυρίως,όμως, διαπλεκόμενοι παλαιοπασόκοι, συντεχνίες , «Αγανακτισμένοι» της πλατείας Συντάγματος, καιροσκόποι, κομματικοί πελάτες και άλλοι τέτοιοι. που ψηφίζουν όπου οσμίζονται ψητό («κινούμενη άμμος»).

Μπορεί τα στελέχη του να διατείνονται πως το κόμμα τους είναι αριστερό, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με την Αριστερά, όση «ο Φάντης με το ρετσινόλαδο». Κι αυτό για χίλιους λόγους. Οι «σοβαροί» αριστεροί είναι σήμερα «αστέγαστοι» στη συντριπτική τους πλειοψηφία. ΄Αλλη, μεγάλη μερίδα οπαδών της Αριστεράς με σταλινική,όμως, νοοτροπία, έχουν για χρόνια «κατασκηνώσει» στο ΚΚΕ, που είναι, βέβαια και τυπικά, ο φυσικός κληρονόμος του ιστορικού ΚΚΕ. Καμιά άλλη Αριστερά δεν ξέρουμε να υπάρχει. Η ιδεολογία της Αριστεράς ,δεν είναι ιδεολόγημα ή πρόσχημα ιδεολογίας, σαν αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ λανσάρει. ΄Εχει στέρεη και συγκεκριμένη βάση στις θεωρίες του Μαρξ,του ΄Ενγκλς,του Λένιν, αλλά και άλλων θεωρητικών και μη του κομμουνισμού και του αναρχισμού. Πού και ποιος από τα «ιερά» αυτά «τέρατα» μίλησε για συνεργασία με τον εχθρό ;

Θα μπορούσε ένα τέτοιος,πραγματικός και όχι κατ΄επίφαση αριστερός να συγχρωτίζεται και μάλιστα όχι σε επίπεδο Βουλής ή κοινωνικών σχέσεων, αλλά σε άσκηση εξουσίας με έναν μισοτρελαμένο εθνικιστή ,όπως είναι ο Πάνος Καμμένος ή με τον άλλον, τον “εδώ πατεί κι εκεί βρίσκεται» ιδεολογικά ,Τέρενς Κουίκ, με μια «Ραχήλ» και έναν ανεκδιήγητο Χαλι-κάλη;΄Ελεος! Από πότε η πραγματική και ακηδεμόνευτη Αριστερά ενέδωσε στο σταλινικό ιδεολόγημα- καμουφλάζ «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Δεν τα αγιάζει σε καμιά περίπτωση κι ας λένε ό,τι θέλουν οι υποστηρικτές αυτής της αθλιότητας.

Η κυβερνητική συνεργασία των δύο κομματικών μορφωμάτων είναι μια τερατογέννηση της πολιτικής, μια ανήκουστη συμμαχία, μια ΄Υβρις για την αριστερά και τους ιδεολόγους φορείς της. Δεν πρόκειται ποτέ και για κανένα λόγο η Ιστορία να συγχωρήσει αυτή την ανίερη συνύπραξη.

2. Η αναφανδόν και προκλητική υποστήριξη της κυβέρνησησης στο δικτάτορα της Ρωσίας Πούτιν, τον οποίο πολλοί (κι εμείς εδώ) τον θεωρούμε, ως ένα νέο «Χίτλερ». Ο Ρώσος, πρώην πράκτορας της διαβόητης KGB και επί συναπτά έτη πρόεδρος της Ρωσίας, είναι ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (Τσετσενία, Γεωργία, Ουκρανία κ.α). Αλλά, και στο εσωτερικό της χώρας έχει σχεδιάσει και αναπτύξει ένα μοντέλο ιδιόμορφου κράτους, προσομοιάζον περισσότερο σε μαφιόζικη ομάδα σε κρυφές ή φανερές διασυνδέσεις και διαπλοκές με Ακροδεξιούς, Ναζί, εθνικιστές, αλλά και κοινούς μαφιόζους. Εκείνοι ,ακριβώς, που τον κρατούν τόσα χρόνια στην εξουσία.

Αυτόν το στυγνό δικτάτορα και εγκληματία, ένοχο για τη δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων μεταξύ αυτών αθώοι επιβάτες αεροπλάνου και παιδιά, διάλεξε ο Τσίπρας να κάνει σύμμαχο και συμπαραστάτη του από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ανάληψης της εξουσίας. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι μόνο ανιστόρητος και γενικώς «αδιάβαστος». Είναι και καιροσκόπος, αριβίστας, αδίστακτος. Του χρεώνει κι αυτό το έγκλημα η Ιστορία.

3. Αν δούμε την εξέλιξη του εθνικοσοσιαλισμού στο «εργατικό» κόμμα της Γερμανίας από το 1919 μέχρι και το 1933, που κέρισε τις εκλογές, το ναζιστικό αυτό μόρφωμα διέπρεψε σε κάθε είδους έγκλημα και θηριωδία. Αλλά, όλο το εποικοδόμημα του ναζισμού, ως ιδεοληψία και ιδεολόγημα, στηρίχτηκε τότε αποκλειστικά στο φανατισμό, τον πληγωμένο εγωισμό του Γερμανού, την απανθρωπιά, το ψέμα, τη δημαγωγία. Ειδικά, όπως όλοι οι ειδικοί παραδέχονται, ο εθνικοσοσιαλμός στην προπαγάνδα απέσπασε το …10 με τόνο. Σε όλες τις εποχές και τις ιστορικές περιόδους. βγήκε πρώτος σε αθλιότητα και θηριωδία.

Τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, τη μέθοδο της δημαγωγίας και του «μαυρογυαλουρισμού», όπως την αναγνωρίζουμε στη λαϊκή γλώσσα, την παρέλαβε από τους Γκεμπελικούς Γερμανούς και την κατέστησε ολόκληρη «επιστήμη» ο αλήστου μνήμης σοσιαλιστής πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου. Κι αυτό το κομματικό και κυβερνητικό εποικοδόμημα του παλιού ΠΑΣΟΚ στηρίχτηκε στη δημαγωγία, την απάτη, το ψεύδος, την υποσχολογία («Τσοβόλα δώσ΄τα όλα»).

Παιδί γνήσιου παλαιοπασοκικού γονέα ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε την ίδια…οικογενειακή τακτική και παράδοση. Ελλείψει, μάλιστα, καθαρής ιδεολογίας και προγάμματος, η δημαγωγία αποτέλεσε και αποτελεί τους μοναδικούς πήλινους πυλώνες του ,που είναι σίγουρο πως σύντομα και με βεβαιότητα θα συντριβούν.

4. Η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι ένα άλλο, τεράστιο κι αυτό έγκλημα της σημερινής συγκυβέρνησης. Προχωρούν με… «βάρκα την ελπίδα». «Πάμε και όπου μας βγάλει». Παλινωδίες, αθετήσεις υποσχέσεων, «κωλοτούμπες»,αλλαγές σχεδίων και προγραμμάτων, αλλά και αψυχολόγητοι τσαμπουκάδες και συμπεριφορές «αληταριού» και λούμπεν, δείχνουν αυτό ακριβώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ούτε για το χρέος, ούτε για το ευρώ,ούτε για το κοινωνικό έργο που έχει εξαγγείλει πως θα προχωρήσει, ούτε και το σημαντικότερο, γνωρίζει ΠΟΥ θα βρει λεφτά.

Δε θέλει, λέει, άλλα δάνεια, αλλά δεν έχει κιόλας άλλες πηγές εσόδων. Πώς θα αποπληρώσει τα χρέη της χώρας, πώς θα καταβάλει μισθούς, συντάξεις, πώς θα καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας ενός κράτους; Ακούσαμε χτες ένα …φέρελπι βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μας καθησυχάζει γιατί, έλεγε σε ένα κανάλι,οι πηγές χρηματοδότησης βρέθηκαν ήδη και είναι οι εξής δύο: Η λίστα Λαγκάρντ και η πάταξη της λαθερομπορίας καυσίμων. Και οι δυο «επιχειρήσεις» είσπραξης ρευστού θα αποδώσουν υποστήριζε κάπου 4 με 5 δισ. ευρώ. Μπράβο,καλώς να το κάνουν! Αλλα μετά; Θα σωθούν σε 2-3 μήνες αυτά τα λεφτά. Τί θα γίνει κατόπιν; Θα κόψουν όπως έλεγε η …Ραχήλ 100 δισ ευρώ και θα τα σπρώξουν,αν και κάλπικα, στην αγορά; «Θου, Κύριε…»!

Μένουμε σ΄αυτή τη η μικρή λίστα,η οποία συμπεριλαμβάνει ελάχιστα μόνο από τα ανοσιουργήματα της παρούσας κυβέρνησης. Αλλά .είναι ακόμα πιο διευρυμένη, είναι και άλλα πάμπολα τα «ημαρτημένα» της … μιξοπάρθενης αυτής συγκατοίκησης ακροδεξιών και..Τσαβεντιστών-Μαδουρικών και Τσιπρικών. Θα μιλήσουμε γι΄αυτά άλλη φορά.

Και μια και αρχίσαμε με θυμόσοφες,λαϊκές ατάκες, να τελειώσουμε έπίσης έτσι . «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μοίρα.» Δε θα ξέρουν σύντομα πού να κρυφτούν οι ασεβείς και προπέτες κυβερνητικοί εταίροι Η Ιστορία τιμωρεί