ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ. ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.
2. ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ.
3. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  Ο… ΘΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΄ΗΜΑΡΤΟΝ!
4. ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΝΑΙ .ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ  ΤΕΤΟΙΑ   ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
5. ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ ΜΕ ΝΑΖΙ;
_____________________________________________________________________
α.”Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έχασαν 7,5 δισ., το Δημόσιο έχασε 19 δισ. σε τρεις ημέρες”
β. ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Die Welt: Τσίπρας, ο Τσάβες των Βαλκανίων που ευθύνεται για την απώλεια 10 δισ. στο Χρηματιστήριο
Die Welt: Τσίπρας, ο Τσάβες των Βαλκανίων που ευθύνεται για την απώλεια 10 δισ. στο Χρηματιστήριο

Ο Τσοχατζόπουλος πήγε φυλακή (και καλώς) γιατί πήρε μίζες κάποιων εκατομμυρίων (μπόνους τις έλεγε ο μακαρίτης ο αρχηγός του Ανδρέας) από τα εξοπλιστικά.  Οι σημερινοί μαθητευόμενοι μάγοι με την προκλητική συμπεριφορά τους, τις φοβιστικές δηλώσεις και τις άλλες  κινήσεις τους, ως υπόλογη κυβέρνηση της χώρας πανικόβαλαν την αγορά, έδιωξαν τους επενδυτές,έφεραν το μέγα χάος. ΄Εχουν ευθύνη και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του.

Ποιος θα “πληρώσει το μάρμαρο” τώρα; Και δόλος υπήρχε και ανικανότητα -αδεξιότητα παρατηρήθηκαν και εν πάση περιτπώσει έγιναν διάφορα που δεν έπρεπε να γίνουν  με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά  δισ ευρώ μέσα σε λίγες ημέρες. ΄Ετσι, αντί να ελαφρυνθεί, όπως λένε πως επιδιώκουν για το χρέος,ήδη το επιβάρυναν  με  26,5 δισ σε 3 ημέρες μέσα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάνε φυλακή. Δεν υπάρχει.

_______________________________________________________________________
Ρεντκεν: Προειδοποιεί την Ελλάδα να μην χρησιμοποιήσει τη Ρωσία ως διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις για το πρόγραμμα
Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει της στάση της στο θέμα της Ρωσίας, ως διαπραγματευτικό χαρτί, για το πρόγραμμα στήριξής της, δήλωσε στέλεχος της κυβέρνησης της καγκελαρίου Μέρκελ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης προειδοποίησε να μη χρησιμοποιήσει η Ελλάδα το βέτο της ενάντια στην επέκταση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ως διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις για το πρόγραμμα διάσωσής της.

«Οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθούν αυτοί οι δύο τομείς πολιτικής πρέπει να σταματήσει προτού ξεκινήσει» δήλωσε ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε ανησυχία στους Ευρωπαίους εταίρους του, όταν επέκρινε μια ανακοίνωση της ΕΕ, με την οποία η Ένωση προειδοποιούσε τη Μόσχα για το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της, εξαιτίας του ρόλου της στην κρίση στην Ουκρανία, αναφέρει το Reuters.

Επίσης, η απόφαση του Τσίπρα να δεχθεί τον Ρώσο πρεσβευτή προτού συναντηθεί με κάποιον άλλον ξένο αξιωματούχο δεν έγινε θετικά δεκτή από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, προσθέτει το πρακτορείο.

Τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να συμφωνούν ομόφωνα για την επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας και η Ελλάδα ενδέχεται να ασκήσει βέτο, σχολίασε ο Ρέτγκεν, που ανήκει στο συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στην Ελλάδα ότι η κοινή δράση είναι αποφασιστικής σημασίας για την ικανότητα της ΕΕ να κάνει τη δουλειά της» υπογράμμισε.

Θα πρέπει να μάθουν στην Ευρώπη  (και να μη ζητούν πολλά πολλά) πως αυτή την περίοδο η Ελλάδα διέρχεται κρίση ταυτότητας.΄Οχι όλοι, δηλαδή, οι ΄Ελληνες, αλλά η κυβέρνηση και οι οπαδοί της.  Βρίσκονται σε σύγχυση φρενών αλλά και σε αδυναμία προσδιορισμού μιας  αξιακής κλίμακας  ή εξεύρεσης  μιας “λυδίας λίθου”,για να βαθμολογούν και να  δοκιμάζουν τα λόγια και τα έργα τους.

΄Οποιος τους τάξει περισσότερα ή ελπίζουν πως θα πάρουν, ότι θα βοηθήσει ,έχει κα τη συμπάθεια της Αθήνας. Υπάρχει  μια κυβέρνηση Ο.Φ.Α (΄Οπου Φυσάει  ΄Ανεμος) στη χώρα,που προσπαθεί με “νύχια και με δόντια”  να κρατηθεί, να μην  καταποντιστεί. Δεν είναι όμως εύκολο. ” ΄Εσπειρε ανέμους θα θερίσει θύελες”. τα δύσκολα  μπροστά  είναι.

___________________________________________________________________________

3. Η Ρωσία «κλείνει το μάτι»: Θα εξετάζαμε μια οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα αν μας ζητηθεί
Η Ρωσία «κλείνει το μάτι»: Θα εξετάζαμε μια οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα αν μας ζητηθεί

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov δήλωσε στο CNBC ότι η Ρωσία θα εξέταζε την παροχή οικονομική βοήθεια στην καταχρεωμένη Ελλάδα λίγες μέρες αφού η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβήτησε τις περαιτέρω κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Ρωσίας.

Ο Siluanov δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ζητήσει από τη Ρωσία βοήθεια, αλλά δεν απέκλεισε μία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών εάν η Ελλάδα το ζητήσει.

«Λοιπόν, μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, έτσι εάν μία τέτοια αίτηση υποβληθεί στη ρωσική κυβέρνηση, θα το εξετάσουμε σίγουρα, αλλά θα λάβουμε υπόψιν όλους τους παράγοντες των διμερών μας σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, επομένως αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Αν υποβλήθεί θα την εξετάσουμε» δήλωσε ο Siluanov στο CNBC σε μία αποκλειστική του συνέντευξη στη Μόσχα.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, οι δηλώσεις του Siluanov έρχονται δύο μέρες αφού η νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας αποστασιοποιήθηκε από τις εκκλήσεις για αύξηση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας – υποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κοιτάει προς την ανατολή, στη Ρωσία για υποστήριξη.