ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ_ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1.Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΔΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
2. ΣΕ ΜΙΑ “ΒΑΛΙΤΣΑ”  ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ!
3. ΜΕ “ΤΑΛΙΜΠΑΝ” ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗΣ, ΟΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ-ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.
4.  ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ…ΓΩΝΙΑ!

 

5.ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

________________________________________________

1 α. Έτοιμη για πόλεμο και με πυρηνικά η Βόρεια Κορέα λέει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

 

REUTERS/KCNA

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης σημείωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη «για κάθε πόλεμο, έναν πόλεμο με συμβατικές δυνάμεις ή έναν πυρηνικό

 

Έτοιμη για κάθε πόλεμο «με συμβατικές δυνάμεις ή έναν πυρηνικό πόλεμο» είναι η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ – Ουν όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο KCNA.

Η  Πιονγκγιάνγκ εκτιμάται ότι απαντάει έτσι στη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα περί της πιθανής κατάρρευσης του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ – Ουν..

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια μιας ναυτικής και αεροπορικής άσκησης, σημείωσε το πρακτορείο χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.

«Δήλωσε επισήμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στα λυσσασμένα σκυλιά που γαυγίζουν ανοιχτά ότι θα οδηγήσουν (το καθεστώς) σε κατάρρευση, εισάγοντας “αλλαγές” στο σοσιαλιστικό σύστημα, το οποίο ο λαός μας θεωρεί πιο ακριβό και από την ίδια του τη ζωή», πρόσθεσε ο KCNA.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη «για κάθε πόλεμο, έναν πόλεμο με συμβατικές δυνάμεις ή έναν πυρηνικό πόλεμο».

Στις 22 Ιανουαρίου, σε μια συνέντευξή του ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφερθεί στην πιθανότητα κατάρρευσης του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ. Η Βόρεια Κορέα είναι «η πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου, στην οποία έχουν επιβληθεί οι περισσότερες κυρώσεις» αλλά τελικά το Ίντερνετ “θα διεισδύσει στη χώρα αυτή» και «θα δούμε αυτού του είδους το καθεστώς να καταρρέει», υποστήριξε.

β. ΝΑΤΟ: Δεν αρκούν οι βομβαρδισμοί για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος

Oι αεροπορικές επιδρομές δεν επαρκούν προκειμένου να ηττηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό που θα βοηθούσε είναι η περαιτέρω ενίσχυση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας από τις χώρες της Δύσης.

Οι ΗΠΑ ηγούνται των χωρών που μετέχουν στο διεθνή συνασπισμό ο οποίος διεξάγει αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους. Το ΝΑΤΟ ως διεθνής οργανισμός δεν εμπλέκεται, ωστόσο κράτη μέλη του συμμετέχουν στο συνασπισμό.

 Η Αμερική με  τις βαρύγδουπες δηλώσεις της εδώ και πολλές δεκαετίες πως είναι η ηγέτιδα δύναμη του κόσμου και  τα όπλα της η  εγγύηση της ασφάλειας και της παγκόσμιας ειρήνης, απεδείχθη, ειδικά τον τελευταίο καιρό,   πως στην ουσία δεν είναι τίποτα απ΄όλα αυτά.  Ούτε υπερδύναμη δείχνει να είναι, ούτε υπεροπλία να διαθέτει, ούτε έχει το σθένος  να αναμετρηθεί με τις δυνάμεις του “κακού” στον κόσμο.

 Φτάνει μόνο να θυμίσουμε πως  δεν έδωσε ποτέ ένα γερό μάθημα στο νέο Χίτλερ της Ρωσίας, όταν ο  τελευταίος,  παραβαίνοντας κάθε κανόνα και αρχή της διεθνούς νομιμότητας, προχώρησε στην προκλητικότατη εκείνη  μονομερή ενέργεια προσάρτησης τμήματος ανεξάρτητης χώρας στην επικράτειά του. Ούτε τώρα μετά από 5.000 νεκρούς στην Ουκρανία (μεταξύ αυτών άοπλοι πολίτες, παιδιά, επιβάτες αεροπλάνου) και τη συνέχιση της προκλητικότατης συμπεροφορά του, μπόρεσαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να τον αναχαιτίσουν. Το ίδιο και με τον έτερο παρανοϊκό  δικτάτορα της Β.Κορέας που απειλεί, όπως διαβάσαμε παραπάνω, ξεδιάντροπα την ανθρωπότητα με χρήση πυρηνικών όπλων!

΄Οσο για τους  εγκληματίες φονταμενταλιστές ισλαμιστές (Ταλιμπάν, Αλ Κάιντα, Τζιχαντιστές) ζουν και βασιλεύουν, “αλωνίζουν” τις χώρες, εξοντώνουν αθώους, απειλούν , τρομοκρατούν την υφήλιο , χωρίς κανείς να φαίνετα ικανός αυτή την ώρα να τους αναχαιτίσει.  ΄Ιδια προκλητικοί είναι και οι “μουλάδες” του Ιράν, οι οποίοι, ενώ  από τη μια εργάζονται εδώ και πολύ καιρό   με σπουδή και φανατισμό για να εξοπλιστούν με πυρηνικά, από την άλλη  εξαπατούν την παγκόσμια κοινότητα και διατείνονται πως η πυρηνική αυτή ενέργεια είναι για …ειρηνική χρήση. Την ίδια ώρα, όμως,  απειλούν πως είναι έτοιμοι  να εξαφανίσουν  το Ισραήλ ,τη Μεσόγειο και οποινδήποτε άλλο εχθρό τους από το χάρτη. Αλλά, μπορείς να… εκτοξεύσεις στο Βόρειο Πόλο έναν εχθρό σου με συμβατικά όπλα, όπως απειλούσε παλιότερα το Ισραήλ ο ανεκδιήγητος π.πρόεδρος του Ιράν;

Με τέτοια ανικανότητα , αδιαφορία ή και κακή εκτίμηση  των κινδύνων, που απειλούν την ανθρωπότητα (ή άλλων αφανών σε μας αιτιών ή κεκρυμμένων συμφερόντων), οι  Αμερικανοί αποδόμησαν τελικά την ίδια τους τη φήμη πως αποτελούν  την εγγυήτρια υπερδύναμη της παγκόσμιας ειρήνης και “πριόνισαν  το κλαδί που κάθονταν”. Δεν τα καταφέρνει  (ή δε θέλει ) η Αμερική να κόψει τη φόρα  στους  λογής επίδοξους σφαγείς της ανθρωπότητας (πόσο μάλλον να τους συντρίψει).

Η υφήλιος  βρίσκεται εν κινδύνω. Δεν υπάρχει “δίχτυ ασφαλείας”  για κανένα μέρος του κόσμου, όταν ένας θεότρελος Κιμ Γιονγκ – Ουν για παράδειγμα,  μπορεί αύριο το πρωί να κάνει την υφήλιο παρανάλωμα των πυρηνικών.

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως  μικρές και μεγάλες χώρες  ειμαστε “μόνοι” και αβοήθητοι, εκτεθειμένοι στην εγκληματική μανία οποιουδήποτε παρανοϊκού ηγέτη ή τρομοκράτη. Οπότε, μονάχα  οι ευχές μας απομένουν. Αλλά αυτές από μόνες τους δε σώζουν.

______________________________________

2. Σε μια βαλίτσα όλο το βιός μας

Λέμε κι εμείς αργότερα  να στήσουμε ένα πανηγυράκι στη μέση της πλατείας  Συντάγματος, για να τιμήσουμε την κατάληψη της…Βακτριανής (σήμερα υπό κατοχήν  Αφγανιστάν-Τουρκμενιστάν) από το δικό μας στρατηλάτη  “Μέγ΄ Αλέξανδρο”. Και , γιατί όχι, να ζητήσουμε,ως νικητές, την επιστροφή των εδαφών της αρχαίας Βακτριανής  που μας πήραν  οι επόμενοι,  αλλοεθνείς επιδρομείς.

Ανοικονόμητα είναι η τρέλα , ο εθνικισμός και η διαπλοκή σ΄ αυτό  τον τόπο. Στην παραπάνω εκδήλωση  (όχι τη δικιά μας, αλλά  αυτή με τις… βαλίτσες) πρωτοστατεί λέει ο Τάσος Τέλ(λ)ογλου. Μεγάλη μορφή της δημοσιογραφίας ο τύπος!  Δεν είναι αυτός που με τον “έτερο Καπαδόκη” (άλλο…τέρας της εμπορικής δημοσιογραφίας ), ονόματι Αλέξης  Παπ(π)α-Χελάς, έγραψαν εκείνο το ασυνάρτητο και ανιστόρητο (εν μια νυκτί)…πόνημα για τη 17 Ν,  για να κάνουν αρπαχτή;

Τί τα θες; Μέσα σε όλα αυτοί οι τύποι, τελικά. Διαπλεκόμενοι ως τα μπούνια. ΄Αλλωστε, ο εθνικισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων ,δεν έλεγε ο “σοφός”;

_______________________________________________________________________

3. ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ BLOOMBERG ο  Τσίπρας καθησυχάζει τους Ευρωπαίους: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC

Με δήλωσή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος πως η Ελλάδα θα φτάσει σε συμφωνία με την ΕΕ και καθησυχαστικός ως προς τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Ο δημοσιογράφος του αμερικανικού πρακτορείου σχολιάζει πως ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί σήμερα να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τους πιστωτές της Ελλάδας, έπειτα από μια εβδομάδα κατά την οποία παρατηρήθηκε μαζική ρευστοποίηση σε ομόλογα και μετοχές, η οποία προκλήθηκε από την εξαγγελία του πως επιθυμεί να τερματίσει τη συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στο Bloomberg δηλώνει: «Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ».

                              Κι αν γίνει αυτό κύριε Τσίπρα,

1. Τί θα πεις στους τρελαμένους  οπαδούς σου που σε φέρανε στην εξουσία, γιατί τους έταξες πως θα σκίσεις τα μνημόνια και θα τους δώσεις να τρώνε  με “χρυσά κουτάλια”;Τί σε θέλουν πια, τί να σε κάνουν;

2. Γιατί να κάτσουν να συζητήσουν με σένα οι Ευρωπαίοι για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους (π. χ επιμήκυνση χρόνου, για κούρεμα δε συζητάνε), με έναν αλλοπρόσαλλο  πρωθυπουργό, έναν “Ταλιμπάν” της πολιτικής  και όχι  με έναν άλλον συνετό και σοβαρό ΄Ελληνα;

Παίξατε και χάσατε ήδη  από το πρώτο λεπτό του αγώνα, κύριοι. Τώρα, έρχονται για σας τα δύσκολα.  Τώρα , θα μετράτε “πόσα απίδια πιάνει  ο σάκος”.΄ Ολα εδώ πληρώνονται τελικά.

__________________________________________________________________

4. Όλοι περιμένουν τον Καραμανλή
 Οι αιχμές Σαμαρά κατά του προκατόχου του  στη χτεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας δεν ήταν τυχαίες. Επίδοξοι διάδοχοι αναμένουν ένα νεύμα του πρώην προέδρου της Ν.Δ ή μία κίνηση που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σήμερα η συνάντηση με Ντόρα.
φράση του Αντώνη Σαμαρά στο ξεκίνημα της εισήγησης του χθες στην εκτελεστική γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας: “ η παράταξή μας κατάφερε να μείνει ουσιαστικά αλώβητη. Έχασε το μικρότερο ποσοστό που έχασε ποτέ σε περίοδο διακυβέρνησης, ακόμα κι όταν υπό κανονικές συνθήκες είχε διαθέσιμα χρήματα να μοιράζει σε παροχές”, ήταν μία έμμεση αιχμή κατά του Κώστα Καραμανλή.
Ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ, στην προσπάθεια να υποβαθμίσει την έκταση της ήττας και ενώ η δυσαρέσκεια στο γαλάζιο παρασκήνιο εναντίον του όλο και φουντώνει, συνέκρινε με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής με αυτό του 2009, όταν ο κ.Καραμανλής είχε χάσει από το Γιώργο Παπανδρέου.

Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβαίνουν.  Υπάρχει περίπτωση ο υπόδικος Κ. Καραμανλής να προταθεί για  πρόεδρος δημοκρατίας ή αρχηγός της Ν.Δ πάλι; ΄Ετσι λένε.

Αλλά, ο π. πρωθυπουργός έχει καταδικαστεί από το αδέκαστο δικαστήριο της Ιστορίας και μένει να δικαστεί και από μια θεσμικά ανεξάρτητη   δικαιοσύνη, γατί, ως πρωθυπουργός της χώρας,  για να ταϊσει τη “γαλάζια ακρίδα” των οπαδών της Ν.Δ και να ξαναβγεί πρωθυπουργός, δε δίστασε να διπλασιάσει το χρέος και να εκτοξεύσει το έλλειμμα  (σχεδόν) στο 16%. Κατέστησε έτσι το χρέος μη βιώσιμο. ΄Ολη η τραγωδία που ζήσαμε και ζούμε ως λαός, έχει βασικό  υπεύθυνο με …ονοματεπώνυμο. Τον υπέδειξε χτες  και ο Α.Σαμαράς, έστω και μέσω “αιχμών”. Είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός  της Μεταπολίτευσης. Ο “ανιψιός” Κώστας Καραμανλής.

Δεν το σώζει ούτε ο “κολλητός”  του Τσίπρας ούτε οι φανατικοί κεντροδεξιοί Νεοδημοκράτες, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αντί Σαμαρά και σ΄αυτές τις εκλογές. Τέτοιες  συμφωνίες παράνομες  και καταχρηστικές   ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ. Πρώτα από την ιστορία.

________________________________________________________________________

5. Οι Podemos κατέκλυσαν τη Μαδρίτη. Σήκωσαν και ελληνικές σημαίες.

Στους δρόμους της Μαδριτης βγήκαν σήμερα χιλιάδες Ισπανοί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του αριστερού κόμματος Podemos για μεγάλη συγκέντρωση στην Πουέρτα δελ Σολ, που σκοπό έχει να δείξει πως το 2015 η χώρα θα έχει μια κυβέρνηση των πολιτών.

“Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την Κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών” δήλωσε ηγέτης του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Στη συγκέντρωση, υπάρχουν και ελληνικές σημαίες, ενώ τα συνθήματα που επικρατούν είναι “Τώρα είναι η ώρα”, “Μπορεί να γίνει” και “Τικ Τακ”, δηλαδή ο ήχος του ρολογιού που χτυπά αντίστροφα για την κυβέρνηση Ραχόι.

Μάλιστα. κατά την κεντρική του ομιλία, ο Ιγκλέσιας σημείωσε πως ο Ραχόι θα χάσει στην Ισπανία όπως ο Σαμαράς στην Ελλάδα, καθώς η γερμανική Ευρώπη της Μέρκελ δεν μπορεί να συνεχίσει. “Φυσάει άνεμος δημοκρατικής αλλαγής στην Ευρώπη” τόνισε.

“Η αλλαγή ξεκίνησε από την Αθήνα. Τώρα είναι η δική μας ώρα” πρόσθεσε.

H Ισπανία έχει ήδη μπει σε προεκλογική τροχιά και η πρώτη δοκιμασία για τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι είναι οι τοπικές εκλογές στην Ανδαλουσία στις 21 Μαρτίου 2015. Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Podemos προηγούνται στην πρόθεση ψήφου.

Οι Podemos επιστράτευσαν όλα τα μεσα που διαθέτουν για την επιτυχία της συγκέντρωσης. Πάνω από 260 πούλμαν έφτασαν στη Μαδρίτη για να μεταφέρουν πολίτες, ενώ τουλάχιστον 100 μέλη των Podemos διέθεσαν τα αυτοκίνητά τους για τον ίδιο σκοπό.

 ΄Αρχισαν τα “τύμπανα του πολέμου”  να χτυπούν στην Ευρώπη και θα γίνουν όλο και πιο πολλά και δυνατά, όσο περνούν οι μέρες και οι εβδομάδες. Δεν πρόκειται για κάποιο καθαρό, αριστερό κίνημα που θα σαρώσει την Ευρώπη. Είναι ένα λίαν  επικίνδυνο ξέσπασμα εθνικισμο- φασισμού και αγανάκτησης,ένα σμίξιμο ιδεοληψιών με συνιστώσες από όλα τα άκρα (ειδικά σταλινισμού και ναζισμού). Κυρίαρχη επίσης εκδοχή και βασικό γνώρισμα αυτού του ξεσηκωμού   αποτελεί  η φιλοσοφία της αρπαχτής, της διαπλοκής, της εύκολης ζωής και των πελατεικαών σχέσεων  των οπαδών.

΄Εχονται δύσκολες ημέρες για το οικοδόμημα της Ευρώπης.

Ζούμε μέρες παραμονών του εθνικοσοσιαλισμού