ΚΑΙ ΕΓΕΝΝΗΘΗ ΗΜΙΝ…ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ !

 Από το γερμανικό εθνικο-σιοσαλισμό του 1931 -1933 στον ελληνικό του 2012-2015.

 

To 1919 το κοινοβουλευτικό καθεστώς της Γερμανίας (Δημοκρατία της Βαϊμάρης) αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, κυρίως λόγω των συσσωρευμένων χρεών από τις αποζημιώσεις που έχουν προκύψει μετά τον πόλεμο με τη Γαλλία. Με το κραχ του 1929 στην Αμερική και τη Μεγάλη ΄Υφεση που ακολούθησε και έπληξε για μία δεκαετία όλες τις βιομηχανοποιημένες χώρες (και στην Ευρώπη), η πολιτική κρίση βαθαίνει στη Γερμανία , για να φτάσει στο αποκορύφωμά της το 1931 και 1932.

ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΟΜΜΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΩΣ: 1. ΘΑ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΕΙ ΤΗ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ 2. ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΓΟΗΤΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ  ΤΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ .

Αλλά τί είναι ακριβώς ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός και ποιά τα κύρια χαρακτηριστικά του; Επιγραμματικά θα λέγαμε πως εκφράζει την επιθυμία του έθνους-κράτους να απολαμβάνει την εθνική του ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ  -ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  και να καλλιεργεί την ΕΛΠΙΔΑ για μια αυτόνομη οικονομικη αναπτυξη, σε ένα διευρυμένο και ζωτικό οικονομικό χώρο με στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής των υπηκόων του.

Κι αυτό ακριβώς ήταν το κυρίαρχο μήνυμα, που προπαγάνδιζε ως επίτευγμα  ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός. ΄Οτι στο σύντομο ειρηνικό διάστημα 1933-1939, εδραίωσε την ελευθερία και την υπερηφάνεια του γερμανικού λαού και έδωσε  “ψωμί¨ στους πεινασμένους Γερμανούς όπως χαρακτηριστικά τόνιζε  ο ύμνος των Ναζί.

Και ας συνοψίσουμε: Το γερμανικό εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, λοιπόν, εκμεταλλεύτηκε τότε στο έπακρο δύο παγιωμένες καταστάσεις στη χώρα α.  την εθνική ταπείνωση των Γερμανών από το δυσβάσταχτο χρέος για τις πολεμικές αποζημιώσεις που επέβαλε η συνθήκη των Βερσαλιών και β. τη φοβερή οικονομική κρίση που ακολούθησε το κράχ των ΗΠΑ και εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη.

    Ο ελληνικός εθνικοσοσιαλισμός 2012-2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά και τα συγγενή ή όμορα “ιδεολογηματικά” κόμματα της Ευρώπης είναι τα νέα εθνικοσιοσαλιστικά  τερατουργήματα του 21ου αιώνα που γεννήθηκαν ακριβώς από τους ίδιους γεννήτορες, τις ίδιες αιτίες α. την εθνική ταπείνωση από τα μνημόνια και β τη δεινή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι χώρες, κυρίως  του Νότου στην Ευρώπη, μετά το 2009. Οι συνθήκες ανάπτυξης ενός κινήματος “Αγανακτισμένων”-εθνικιστών στην Ελλάδα ,που ανδρώθηκε στη χώρα μετά το 2010, ήταν ακριβώς οι ίδιες όπως διαμορφώθηκαν στη Γερμανία κατά το διάστημα από το 1924 μέχρι  το 1933, που το “εργατικό”,εθνικοσιοσαλιστικό  κόμμα κέρδισε τις εκλογές .΄Ιδιες και απαράλλαχτες.

Από το «κίνημα» της πλατείας Συντάγματος και των άλλων ελληνικών «πλατειών» γεννήθηκαν 3 κομματικά μορφώματα: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χ.Α Το μεγαλύτερο απ΄αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως συμβαίνει με όλα αυτά τα ευκαιριακά  κομματικά συμμαζέματα, που δεν έχουν πάντα στέρεη και δοκιμασμένη ιδεολογική βάση (όπως, άλλωστε  και το γερμανικό “εργατικό” κόμμα), δεν είναι παρά ένας αχταρμάς οπαδών, χωρίς στην ουσία καμιά ιδεολογική συνοχή.  Ακροδεξιοί, δεξιοί, κεντρώοι, σοσιαλιστές, σταλινικοί, νεο-Ναζί βρήκαν στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν για την ταπείνωση της χώρας από τους “τοκογλύφους” και την οικονομική κρίση που έπληξε δεινά της τσέπες τους.

΄Ολο αυτό το «πολύχρωμο» πλήθος ανάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να το συσπειρώσει-οργανώσει στη βάση ενός αριστερού-εθνικιστικού κόμματος. Κύριο όπλο σ΄αυτό το εγχείρημα ήταν-είναι η άκρατη δημαγωγία και ο φτηνός λαϊκισμός  (αλά Χίτλερ στο γερμανικό εθνικοσοσιαισμό). Αν για κάτι θα έπρεπε να… «θαυμάζει» κανείς το γερμανικό μοντέλο εθνικοσοσιαλισμού είναι η αναγωγή της δημαγωγίας και του λαϊκισμού σε επιστήμη στην οποια διέπρεψαν  ο Χίτλερ , ο Γκαίμπελς και τα άλλα αστέρα του Ναζισμού. Στην Ελλάδα Ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, καλιέργησε ως κομματικό λόγο όχι τον πολιτικό, αλλά τον “μαυρογυαλούρικο” με καταιγισμό από  ταξίματα, υποσχέσεις, ελπίδες, που αυτή τη στιγμή ,ως κυβέρνηση ,αδυνατεί όπως ήταν επόμενο  να εκπληρώσει και θα αναγκαστεί σύντομα να απολογηθεί ΚΑΙ  γι΄αυτό στους οπαδούς που τον ψήφισαν.

Για να αντιληφθεί κανείς την εξ αίματος συγγένεια του παλιού γερμανικού και του σημερινού ελληνικού εθνικοσοσαλιστικού κόμματος, αρκεί να ρίξει μια ματιά  στο “Πρόγραμμα του Γερμανικού Εργατικού Κόμματος” («Πρόγραμμα των 25 σημείων» ). Θα νομίσει πως  τα σημεία  αυτά είναι υλικό από τα προεκλογικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ.

                                         Παραδείγματα

Α.  Από  το “πρόγραμμα των 25 σημείων” , που παραπέμπουν στο  λόγο του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη:

– Απαιτούμε την κατάργηση των συνθηκών των Βερσαλλιών και του Σεν Ζερμέν (Saint-Germain) (μνημόνια).
– Είμαστε αντίθετοι προς την διεφθαρμένη κοινοβουλευτική τακτική της πλήρωσης κρατικών θέσεων σύμφωνα με κομματικές πεποιθήσεις και χωρίς αναφορά στον χαρακτήρα ή στις ικανότητες.
– Απαιτούμε το Κράτος να εκπληρώσει το πρωταρχικό του καθήκον για να εξασφαλίσει τα προς το ζην σε όλους τους πολίτες του.
– Όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
– Κατά συνέπεια, απαιτούμε: την κατάργηση της υποδούλωσης στους τόκους.
-Απαιτούμε την εθνικοποίηση όλων των εταιρειών που έχουν συμπήξει ενώσεις σχηματίζοντας τραστ.
– Απαιτούμε την διανομή των κερδών μεγάλων βιομηχανικών εταιρειών.
– Απαιτούμε εκτεταμένη ανάπτυξη της ασφάλισης των ατόμων μεγάλης ηλικίας.
– Απαιτούμε την δημιουργία και διατήρηση υγιούς μεσαίας τάξης, την άμεση κοινωνικοποίηση των μεγάλων πολυκαταστημάτων και την παραχώρησή τους, με φθηνό αντίτιμο, σε μικρεμπόρους και ότι ο υπέρτατος σεβασμός θα επιδειχθεί στους μικρεμπόρους με την πρόταξη των Κρατικών και Κοινοτικών διαταγμάτων.
– Απαιτούμε αναδιανομή της έθνικής περιουσίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πατρίδας.
– Απαιτούμε την αμείλικτη δίωξη όσων οι δραστηριότητες θίγουν το δημόσιο συμφέρον. Οι κοινοί εγκληματίες, οι τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι κλπ., πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων ή φυλετικής καταγωγής.
– Το Κράτος πρέπει να αναλάβει εκτεταμένη ανασυγκρότηση του εθνικού εκπαιδευτικού συστήματος (με σκοπό να καταστεί αυτό προσβάσιμο σε κάθε ικανό και σκληρά εργαζόμενο Γερμανό, δίνοντάς του τη δυνατότητα ανώτερης εκπαίδευσης και επιτυγχάνοντας, έτσι, πρόοδο). Το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων οφείλει να ευθυγραμμιστεί με τις πρακτικές απαιτήσεις της καθημερινής ζωής. Το σχολείο οφείλει να παράσχει στον μαθητή, εκκινώντας από την πρώτη ένδειξη ευφυίας του, την κατανόηση του Έθνους και του Κράτους (μέσω της μελέτης των πολιτικών υποθέσεων).
– Το Κράτος πρέπει να διασφαλίσει, ώστε τα επίπεδα υγείας του Έθνους να ανέλθουν, προστατεύοντας μητέρες και παιδιά, απαγορεύοντας την παιδική εργασία, ενισχύοντας τη φυσική δύναμη μέσω νομοθεσίας για υποχρεωτική γυμναστική και άθληση και με την εκτεταμένη υποστήριξη συλλόγων εμπλεκομένων στην φυσική αγωγή των νέων.

Β. ΄Οσα  από τα “25 σημεία” του παραπάνω προγράμματος δεν συμπεριλαμβάνται στην παραπάνω λίστα,  καλύπτονται κι αυτά επακριβώς από το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες του άλλου κομματικού μροφώματος των ΑΝ.ΕΛ, που συγκυβερνούν σήμερα με τον…”αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ. Να δούμε τα εθνικιστικά σημεία του γερμανικού  εργατικού  κόμματος τότε και σήμερα:

– Απαιτούμε την ένωση ολόκληρης της Γερμανίας σε μια Μείζονα Γερμανία πάνω στη βάση του εθνικού αυτοπροσδιορισμού.-Germain). (Παραλήρημα Καμμένου  για τις ” χαμένες πατρίδες”)
– Μόνο μέλη του Έθνους μπορούν να είναι πολίτες του Κράτους.
-Οι μη πολίτες μπορούν να ζουν στην Γερμανία ως επισκέπτες και πρέπει να υπόκεινται στην περί ξένων νομοθεσία.
-Η μετανάστευση όλων των μη Γερμανών προς την χώρα πρέπει να απαγορευθεί. Απαιτούμε όλοι οι μη Γερμανοί, που εισήλθαν στην χώρα μετά τις 2 Αυγούστου 1914, να κληθούν να εγκαταλείψουν άμεσα την Γερμανία.
-Απαιτούμε την κατάργηση του μισθοφορικού στρατού και την δημιουργία ενός εθνικού στρατού.

Η συνεργασία των δύο κομματικών μορφωμάτων και η συγκυβέρνηση ήρθε, έδεσε και ταίριαξε  και στα 25 σημεία εκείνου το προγράμματος των Ναζί σε σημείο που κανένα να μην έχει απομείνει απ΄ έξω. Η κυβέρνηση των εθνιοκοσιοσαλιστών της Γερμανίας που προήρθε από τις εκογές του 1933, είχε στη σύνθεσή της φορείς ποικίλων ιδεοληψιών και ιδεολογημάτων που εξικνούντο από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. ΄Ο,τι ακριβώς βλέπουμε να συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας. Η μόνη διαφορά είναι πως αυτός ο κομματικός αχραρμάς, η ελληνική εθνικοσιοσαλιστική κυβέρνη δεν βρήκε ακόμα τον “Χίτλερ” της. Ο Αλέξης Τσίπρας φυσικά δεν κάνει γι΄αυτό το ρόλο. ( εκτός των άλλων και από χαρακτήρα).΄Οσο για τον “ψεκασμένο»,όπως εύστοχα τον  στιγμάτισαν πρόσφατα οι ΄Ελληνες, τον  Πάνο Καμμένο ,έχει μεγάλο… φάρδος φαιδρότητας, που είναι απαγορευτικό για τέτοιους ρόλους.

Ζούμε το τέλος ή την αρχή της ίδρυσης  των  ΗΠΕ (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ)

Τί μέλλει γενέσθαι; Σίγουρα δεν πρόκειται, τουλάχιστον στην Ελλάδα, να έχουμε μια τέτοια εξέλιξη, ένα  ολοκληρωτικό μετασχηματισμό του εθνικοσοσιαλιστικού μορφώματος Τσίπρα-Καμμένου σε Ναζιστικό. Και όχι μόνο λόγω εποχής. (Στη  Ρωσία ,βέβαια, το εγχείρημα πέτυχε εν μέρει, αλλά η Ρωσία δεν είναι Ε.Ε.) Να επισημάνουμε, πάντως πως δύο είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της “ιδεολογίας”  της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης : 1.  Ο αντιευρωπαϊσμός και ειδικά ο αντιγερμανισμός της (Οι Γερμανοί σήμερα είναι ό,τι οι … Εβραίοι  για το  “Εργατικό  Κόμμα” τους τότε, γιατί εξόντωναν  τους λούς, κρατούσαν  την οικονομία  στα χέρια τους και έπρεπε να εξαφανιστούν!).  2. Υπερ-ανάσταση -Υπερ-ίσχυση του έθνους-κράτους και η κατάργηση εν καιρώ της πανευρωπαικής ιδέας,που η ανάγκη θα οδηγήσει τις χώρες της Ε.Ε (με μαθηματική ακρίβεια) στην ίδρυση των ΗΠΕ (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ).

Αυτές οι αρχές που πρεσβεύουν τα σημερινά εθνικοσοσιαλιστικά κομματικά μορφώματα στη Ευρώπη, βέβαια, όπως καταλαβαίνει κανείς θα οδηγούσαν την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση σε διάσπαση,αλλά και τα κράτη σε εθνικές και εμφυλιακές συγκρούσεις. Αν αφεθεί να πετύχει το πείραμα του νέου εθνικοσοσιαλισμού στη χώρα μας με τη σημερινή κυβέρνηση, είναι σίγουρο πως θα το ακολουθήσουν οι περισσότερες χώρες του Νότου. Τα “τύμπανα ήχησαν” ήδη στην Ισπανία. Το σύνθημα “η επανάσταση ξεκίνησε από την Ελλάδα”, στις τελευταίες διαδηλώσεις στη Μαδρίτη είναι ενδεικτικό.

Το έθνος -κράτος με το χρόνο πρέπει να εξαφανισθεί. ΄Οσο οι υπήκοοι εξελίσσονται σε ΠΟΛΙΤΕΣ και τα άτομα και οι μάζες  σε Ανθρώπους, θα έρθει η στιγμή που οι κοινωνίες θα κατακτήσουν ως γονιδιακό τους χαρακτηρισμό μια υψηλή κλίμακα αξιών, με ανθρωποκεντικό περεχόμενο και ο δίκαιος νόμος,  θα είναι  καταγραμμένος  στο συνειδός  των πολιτών ως DNAκή κληρονομιά. Τότε το κράτος θα τείνει να είναι άχρηστο ως και επικίνδυνο.

Σήμερα, ακόμα δεν έχουμε κατακτήσει  τέτοιο επίπεδο πολιτικού και δικαιικού πολτισμού. Ούτε καν τα πρώτα σκαλοπάτια αυτής της εξέλιξης. Είναι στόχος, που θα επιτευχθει κάποια μέρα, όμως.  Ως τότε το κράτος ,δυστυχώς, θα είναι  εδώ και θα είναι ανεκτό και βιώσιμο, μόνο  στο μέτρο που προάγει τον ανθρωπισμό και τις αξίες του Πολίτη.

Το σημερινό κράτος παγκόσμια  έχει βασικό του βραχίονα στήριξης τον εθνικισμό . Στην Ευρώπη, πάντως, έχει ακόμα  ελπίδα και προοπτική να εξειχθεί  σε “Πολιτεία”. Τα κράτη της Ευρώπης τείνουν να γίνουν   ΗΠΕ (ΗΝΩΜΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ). Το εθνικό άνοιγμα των κρατών της Ε.Ε, η διεύρυνσή τους   είναι η αρχή της κατάργησης  του κράτους-έθνους. Γι΄αυτό και όσο νωρίτερα προχωρήσουν οι χώρες της Ε.Ε   σε μια ουσιαστική πολιτική, οικονομική, πολιτιστική ένωση, τόσο πιο κοντά είμαστε στο όραμα να γίνει ο κόσμος ΕΝΑ, μια «φυλή», μια  κοινωνία, μια γλώσσα!

Να γιατί τα εθνικοσοσιαλιστικά κινήματα  αλα  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ  γυρίζουν τον κόσμο και τον πολιτισμό  “πίσω”, ανατρέπουν το έργο της ιστορίας και είναι χρέος μας    να τα πολεμάμε με κάθε τρόπο.  Η σημερινή ηγεσία αυτής της χαλαρής Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης οφείλει να κατανοήσει τον κίνδυνο καιι να προχωρήσει με γρήγορα και σταθερά βήματα στην πραγματική πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ΄Ενωση της Ευρώπης. Μόνο έτσι θα συντρίψει  το “κεφάλι του φιδιού”,τον εθνικοσοσιαλισμό, που δυστυχώς μετακόμισε από τη Γερμανία των παραμονών του 2ου παγκοσμίου πολέμου στην Ελλάδα του 21ου αιώνα!