ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ “ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ”, ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ,ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ

                                      ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Οικονόμου για Τσίπρα: “Πολιτική εξαθλίωση -Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει το αδιάβλητο των εκλογών από το 1974”

 

Οι 4 όροι του κ. Τσίπρα για «το αδιάβλητο των εκλογών»
Nωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει 4 όρους στην κυβέρνηση ενόψει εκλογών, και ζήτησε, μεταξύ άλλων, κοινής αποδοχής διοικητή της ΕΥΠ και υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση «να υιοθετήσει ένα ελάχιστο πλαίσιο ενεργειών που θα αποκαταστήσουν, έστω εν μέρει την δημοκρατική ομαλότητα και θα διασφαλίσουν την δημοκρατική και αδιάβλητη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.

«Πρώτα από όλα τον καλούμε να τερματίσει άμεσα τη λειτουργία του κακόβουλου λογισμικού και να θεσμοθετήσει τη καθολική απαγόρευση της εμπορίας του από εταιρίες στην χώρα μας.

Δεύτερον, να αντικαταστήσει άμεσα με πρόσωπο κοινής αποδοχής τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη.

Τρίτον, να ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο την άμεση αντικατάσταση της αρμόδιας για την ΕΥΠ εισαγγελέως κας Βλάχου η οποία φέρει τεράστιες ευθύνες για την εκτροπή.

Τέλος, να δεσμευτεί ότι με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου θα διοριστεί με διακομματική συναίνεση υπηρεσιακός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος θα έχει αυτονόητα την αρμοδιότητα της ΕΥΠ και όλων των υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας που διαθέτουν συστήματα παρακολουθήσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πρόκειται επαναλαμβάνω για τις ελάχιστες προϋποθέσεις και εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών και την αποκατάσταση της στοιχειώδους εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας

***

29 Οκτώβρη 1961: Όταν ψήφισαν και τα δέντρα…
Οι εκλογές βίας και νοθείας του 1961.΄Οταν φήφιζαν και τα δέντρα

 Τουλάχιστον,  μας διαβάζουν στην Κουμουνδούρου. Εδώ και καιρό λέμε το ίδιο. Ο Μητσοτάκης είναι και  αδίστακτος και διεφθαρμένος. ΄Όπως όλοι οι  ασύνετοι, οι έχοντες  άγνοια  κινδύνου και υπεροψία .Προετοιμάζει «βία και νοθεία» του 1961.  Ειδικά με την ψηφοφορία  των Ελλήνων του Εξωτερικού.

΄Αργησε , όπως πάντα, ο Αλέξης Τσίπρας  να δει τί μαγειρεύουν   μπροστά στα μάτια του .   Και  εδώ  φταίνε, κυρίως,  οι σύμβουλοί του.

Το κυρίαρχο θέμα  θα πρέπει να  είναι αυτό από εδώ και στο εξής. Τα μάτια σας δεκατέσσερα.   Ο γιος του  «Μητσοτάκη  κάθαρμα» της Αποστασίας  και  συνέταιρου της…   “Esso Pappas”,  θα προδώσει  πάλι.   «Το μήλο κάτω από  τη μηλιά θα πέσει»

2. Το αντιμεταναστευτικό μένος μιας κόρης μεταναστών

Σουέλα Μπρέιβερμαν, υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας ⫸ Το παιδί δυο πάμφτωχων ανθρώπων, που έφτασαν στη Βρετανία από την Κένυα και τον Μαυρίκιο τη δεκαετία του ’60 και έχτισαν εκεί τη ζωή τους με μόχθο και αυταπάρνηση, αποτελεί σήμερα την αιχμή της πιο συντηρητικής, ευρωσκεπτικιστικής πτέρυγας των Συντηρητικών, εξαπολύοντας απίστευτες δηλητηριώδεις κατηγορίες ενάντια σε κάθε άνθρωπο… σαν τους γονείς της.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες που διασχίζουν με σαπιοκάραβα τη Μάγχη συνιστούν «εισβολή» για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κινδυνεύει από την «ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση». Ετσι δήλωσε τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σουέλα Μπρέιβερμαν.

***

Τους γνωρίζω καλά αυτούς τους τύπους. Από πρώτο χέρι. ΄Οσα χρόνια  γυρίζω στις ξενιτιές ,  τους βρίσκω   μπροστά μου.  Βασιλικότεροι του βασιλέως. ΄Ηρθαν οι γονείς του από κάποιο…νησί του Διαβόλου  μετανάστες ή πρόσφυγες   κάτι χρόνια πριν  στην Αγγλία; Τώρα  αυτοπροσδιορίζεται Εγγλέζος και μισεί το μετανάστη στη…χώρα του (!),  Αλβανό, Πολωνό, Βιετναμέζο.

΄Ασε δε ο Ελληνάρας.  Μετανάστης ο ίδιος. Αλλά και  φυλές και ράτσες στα  χώματα που θεωρεί  πατρίδα,  ων ουκ έστιν αριθμός. Και όχι  μόνο αυτοδιαχειρίζεται μονοπωλιακά την ελληνικότητα , ως απ΄ ευθείας  απόγονος του Περικλή, αλλά κυνηγάει με το δίκανο τον Πακιστανό, που ως φτωχός μετανάστης, είναι  κλέφτης , βιαστής ,  β κατηγορίας άνθρωπος.

΄Εκαναν τα ίδια οι Αμερικανοί  στους ΄Ελληνες φουστανελάδες που στις αρχές του προηγούμενου αιώνα αναζητούσαν κατά μιλιούνια την τύχη τους στη χώρα που έβρισκες  στο δρόμο το χρυσάφι. Και όταν  έφταναν, αντί για χρυσό, έτρωγαν ξύλο και βρισίδι, εισέπρατταν  καταφρόνια , αναζητούσαν φαϊ στους σκουπιδότοπους  και ύπνο κάτω από τα γεφύρια. Κατώτερη  φάρα, μαυριδερή και κατσικονούρικη τους ανέβαζαν και τους κατέβαζαν οι ντόπιοι.    Αλλά, το  εγγόνι του, ως Ελληνάρας , τα ξέχασε  όλα αυτά. Θεωρεί  εαυτόν ανώτερο του  Πακιστανού!

Μια πίκρα  το κατάντημα τέτοιων  αστόχαστων και  ανάπηρων στο μυαλό  τύπων.    ΄Οπως η παραπάνω κυρία εξ Ινδίας, που ως έχουσα εξουσία σήμερα,  καταδιώκει  απηνώς τους μετανάστες, επειδή τούτη έγινε πια Εγγλέζα!  Δεν θέλει ούτε να το σκεφτεί πως  μέσα της  τρέχει   αίμα από τους παππούδες της  ,που προτιμούσαν  να πνιγούν  στα θολωμένα   νερά του Γάγγη , παρά να  ενοχλήσουν  ιερή αγελάδα,που περπατούσε δίπλα τους.

26 Ιουλίου 2019, γράφαμε:

ΜΙΑ “ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ” ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ

“…Μοναδική παραφωνία σε όλη αυτή τη θεσπέσια παρέλαση των παλιών, αυστηρά κωδικοποιημένων και μόνιμων πια στη μνήμη επισκεπτών,  κάποιοι συμπατριώτες.Μια  μικρή, ασεβής  μερίδα , ικανή να χαλάσει να καταστρέψει , ό,τι  γόνιμο και παραγωγικό  συντηρεί ως ανάμνηση ο εγκέφαλος παιδιόθεν. ΄Ηταν κάποτε φτωχά, θεόφτωχα,αλλά αθώα παιδιά. Συνομήλικοι. Η ζωή, η ανέχεια των πέτρινων εκείνων χρόνων,όχι μόνο τους σκόρπισε  ακόμα και στα πέρατα της γης μερικούς ,αλλά  και  τους ισοπέδωσε   την ψυχή, αμαύρωσε τα πιο όμορφα κομμάτια της. Κατάντησαν φανατικοί, παραδομένοι σε ένα άγριο ακροδεξιό φονταμενταλισμό.  Δεν καταλαβαίνουν …θεό από αντίρρηση,γόνιμο διάλογο, λογικά επιχειρήματα.Ούτε καν άποψη ειδικού . ΄Εχουν γυρίσει το ρολόι  της ζωής και της Ιστορίας σε χρόνια επάρατα, τραγικά και μαύρα.

Τους    “έχασα”  ατομικά και συλλογικά από το πρώτο βράδυ,που έφτασα στην  Ανδρίτσαινα. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, βέβαια.  Μεγαλώσαμε  και με αυτούς μαζί . Ο χρόνος,όμως,  έκανε την ύπουλη δουλειά του και στα κορμιά,αλλά το χειρότερο στην ψυχή τους. Τουλάχιστον εγώ σεμνύνομαι πως  ακόμα  έχουν  το λεύτερο να φτερουγίζουν άσπρα περιστέρια μέσα μου και ποσώς νοιάζομαι αν ο πανδαμάτωρ χρόνος  δούλεψε κανονικά στο φυσικό του έργο.

Φρικιαστική η εικόνα της προδοσίας.  Εβραίοι, “λαθρό” μετανάστες, πρόσφυγες, αλήτες φοιτητές- μπαχαλάκηδες”, προδότες της Μακεδονίας,  άλλοι  και κυριολεκτικά σε ολόκληρη  την υφήλιο …εχθροί τους ΄Εθνους  καραδοκούν να πλήξουν θανάσιμα στην καρδιά την  ελληνικότητας με ό,τι αυτό σημαίνει.  Πόνος ψυχής κάθε  κουβέντα τους, κατάρα και ύβρις. Και το χαίρονται, είναι τιμή για δαύτους!

Τους έκραξα. Και έκανα πράξη την απειλή μου.  Πάτησα κάνσελ στο αρχείο της μνήμης. Τότε.  Στις  παιδικές τους μορφές,τα παιχνίδια μας, τις τρέλες. Την παιδική μου αθωότητα δεν τη μοιράζομαι πια με κανένα που δεν αξίζει τέτοιας τιμής.  Τελεία και παύλα!

3. Ιράν: Γυναίκα σκοτώθηκε ενώ βιντεοσκοπούσε τις ταραχές -Νεκρός και πολλοί τραυματίες σε επεισόδια στο Καράτζ

Μια Ιρανή 36 ετών σκοτώθηκε από σφαίρα ενώ βιντεοσκοπούσε την καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία στο βορειοανατολικό Ιράν, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Η μη κυβερνητική οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τις τελευταίες στιγμές της γυναίκας αυτής, της Σιρίν Αλιζαντέχ. Τα πλάνα, διάρκειας μικρότερης του ενός λεπτού, γυρίστηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου

ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Ἄργειε νάλθῃ ἐκείνη ἡ μέρα,
κι ἦταν ὅλα σιωπηλά,
γιατί τὰ ’σκιαζε ἡ φοβέρα
καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά”

(Στίχοι από το ποίημα  “Ὕμνος εἰς τὴν Ελευθερίαν” του Διονύσιου Σολωμού)