“ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ “ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ”.

Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης σε πολλές χώρες της Δύσης

Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης σε πολλές χώρες της Δύσης

΄Οσοι αγαπάμε τους Εβραίους είμαστε οι περισσότεροι. Κι αν δεν έχουμε τίποτα με κανένα λαό, με   τους Εβραίους ακόμα πιο πολύ.  Ο πόνος, η   συνενοχή, η  οργή είναι τα κύρια συναισθήματα  που νιώθουμε για ένα  λαό ,που έχει υποστεί τα πάνδεινα στην ιστορική του πορεία  . Με αποκορύφωμα το τελευταίο  Ολοκαύτωμα που  δεν είναι και  το μόνο.  Τα  “Ολοκαυτώματα” για  τους Εβραίους ανά τους αιώνες είναι τόσο παλιά και τόσα πολλά , όσο και η Ιστορία  τους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ!  Και γι΄ αυτόν ακριβώς  το λόγο,  δεν μπορούμε να μην είμαστε επίσης ΟΛΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ.

Κι αν είμαστε οργισμένοι με όσους τόλμησαν να  κάνουν τους Εβραίους  θύματα, σήμερα, πέρα από έκπληξη, νιώθουμε   οργή και θλίψη , γιατί τα  θύματα εκείνων ,ως επιλήσμονες των παθών τους, αλλά και των υποχρεώσεών τους , επέλεξαν αυτή τη φορά να   γίνουν οι  θύτες. Και ανιστόρητο και παράλογο και αφύσικο-ανήθικο.

Η γη του Ισραήλ  από αρχαιοτάτων χρόνων ανήκει στους Εβραίους. Για το ίδιο  λόγο που η ελληνική γη ανήκει στου ΄Ελληνες.  Και  η Κύπρος στους Κυπρίους.  Στην Εθνολογία, την Κοινωνική ανθρωπολογία και το Διεθνές Δίκαιο ούτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς μια γης χάνεται για ένα λαό από οποιαδήποτε λόγο, ούτε   “δηλώσεις  ιδιοκτησίας εκ  χρησικτησίας”   υπάρχουν.   Και μόνο όσοι    δε γνωρίζουν την Ιστορία των Εβραίων από την εποχή που έζησαν ως ιθαγενείς σε αυτή τη γη και τη βίαιη  εκδίωξή τους τους, ως ύστερα   μέχρι και τις ημέρες μας,  κατά την  Εβραϊκή Διασπορά    σε πολλές  χώρες του κόσμου, αμφισβητεί  τους  “τίτλους κληρονομιάς”  και τα   “εθνικά τους συμβόλαια”

Η επιστροφή στη γη τους με τους όρους που ορίζει το  σύγχρονο Διεθνές  Δίκαιο το 1948 και η ίδρυση του Κράτους τους ήταν και νόμιμη και επιβεβλημένη. Ουδείς σώφρων το αμφισβητεί. ΄Οπως ουδείς νοήμων, πλην των  Ναζί  και των φασιστών, επειδή ακριβώς στερούνται  αυτής της ιδιότητας,  μπορεί να διακατέχεται από ανιστόρητα και  αντισημιτικά σύνδρομα.

Αυτά είναι τα “μεν”. Δεδομένα και μη αμφισβητούμενα. ΄Ομως, υπάρχουν και τα “δε”. Επίσης με γρανιτένια  υποστήριξη.  Στο ιστορικό γίγνεσθαι των αιώνων οι  ανατροπές είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του.  Και δεν υπάρχει σπιθαμή γης που να μην έχει αλλάξει μια ή περισσότερες  φορές , “ιδιοκτήτη”. Οι Διασπορές, οι μετακομίσεις, οι  αποικισμοί, οι μεταναστεύσεις λαών είναι το…ψωμί της Ιστορίας.΄Οπως και η ανάμιξη των λαών  μεταξύ τους, η φυλετική και εθνική  “επιμειξία”  επισυνέβησαν και επικρατούν σε τέτοιο βαθμό,  που σήμερα αμιγείς φυλές ,”άριες” και “καθαρές”  δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο.

Τη γη των Εβραίων κατέκτησαν και   κατοίκησαν  στα χρόνια της Διασποράς τους  Αραβικοί  πληθυσμοί με κυρίαρχο λαό αυτόν  που σήμερα αποκαλούμε Παλαιστινιακό. Πλούσια και η δική του Ιστορία, όπως άλλωστε τεράστια και αξιόλογη η Ιστορία  των  Αράβων  γενικότερα. ΄Οσο  ιστορικά είναι δίκαιο να θεωρούμε τους Εβραίους “ιδιοκτήτες” των πατρώων εδαφών,  άλλο τόσο  το κύρος της Ιστορίας επικυρώνει και το δικό τους  εκεί  ιδιοκτησιακό  καθεστώς. Των Παλαιστινίων.

Κι αν έτσι έχουν (και έχουν) τα πράγματα ιστορικά, ούτε ο λαός του Ισραήλ μπορεί να αμφισβητεί τη νομιμότητα της κατοχής των εδαφών από τους Παλαιστινίους, ούτε  ο λαός τούτος   των Εβραίων. Η συνύπαρξη σε αυτά τα εδάφη των μεν και των  δε είναι και νόμιμη και αναγκαία.

Πέρα από το Διεθνές Δίκαιο και τα εθνολογικά συμπεράσματα, που υφίστανται για πρακτικούς περισσότερο λόγους,  κυρίαρχος νόμος είναι εκείνος της Φύσης. Κι αυτός ορίζει πως η γη δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει σε όλους ,όπως ο αέρας και η θάλασσα. Και όποιος αμφισβητεί και αντιμάχεται τους φυσικούς νόμους, και ΄Υβρη διαπράττει και η Νέμεση θα τον τιμωρήσει στον εύθετο χρόνο.

Και με βάση τον υπέρτατο αυτό  νόμο, ο στρατός του Ισραήλ ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ  σήμερα να καταφεύγει σε τέτοιου είδους απεχθή βία, που οδηγεί σε λουτρό αίματος ένα λαό που έχει και ΦΥΣΙΚΟ ,πέρα από ιστορικό δικαίωμα,  να ζει εκεί που ζει και μάλιστα με ασφάλεια ,ειρήνη  και ποιότητα ζωής.  Οι επιθέσεις  τις τελευταίες ημέρες στη Γάζα και οι εκατόμβες νεκρών δε δικαιολογούν με τίποτα τις φωνές  του κράτους του Ισραήλ πως …η Χαμάς  ήρξατο χειρών αδίκων.  “Πονάει κεφάλι, δεν κόβεις κεφάλι”.

Εδώ και τώρα να σταματήσει αυτό το έγκλημα επιθέσεων σε  άμαχο πληθυσμό .  Οι  εν υπνώσει και ολιγωρία σκοπιμοτήτων     ευρισκόμενοι Διεθνείς Οργανισμοί, επιτέλους ας επιβάλουν ΛΥΣΗ. Και αυτοί είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Και οι δύο λαοί με ομόνοια και κατανόηση  οφείλουν να ζήσουν από κοινού  στα εδάφη τους.

“Είμαστε όλοι Εβραίοι” και δεν αποσύρουμε αυτή μας της δήλωση.΄Οσο υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωπο που μαρτύρησαν στα  εβραϊκά “ολοκαυτώματα” της  ιστορίας τους. Ωσαύτως , “είμαστε όλοι  Παλαιστίνιοι”, όσο υπάρχουν γονείς  που ξεριζώνουν τα μαλλιά τους και ξεσκίζουν τα μάγουλά τους    πάνω από τα άψυχα κορμιά των παιδιών  τους, νεκρά από μπόμπες Ισραηλινών.