ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, ΑΝ ΗΣΟΥΝ …ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια»

Novartis: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω δικαστήριο» λέει ο Μητσοτάκης

 Είχε πει το ίδιο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο σκάνδαλο Κοσκωτά,  όταν η πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, σε συνεργασία με την τότε Αριστερά, αποφάσισαν να δικάσουν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και να “διαμοιραστούν τα ιμάτιά” του. “Οι πολιτικοί πάνε σπίτι τους”, είχε πει τότε ο…Εθνάρχης,”όχι στα δικαστήρια”.

Μεγαλόψυχος ,λοιπόν, ο Κυριάκος. Συγχώρησε (!) τον Τσίπρα, που έστησε το σκάνδαλο!!  Ο Κυριάκος , βέβαια, ξέρει πως ΟΛΟΙ οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι.Και όχι μόνο  αυτοί των οποίων ήρθαν στο φως τα ονόματα. Υπάρχουν κι άλλοι,τουλάχιστον 3 πολιτικοί .

Αλλά η πολιτική στην Ελλάδα είναι ό,τι πιο βρώμικο μπορεί κανείς να συναντήσει.σε μια Μπανανία. Απόδειξη; Ο γιος του Αποστάτη, έγινε πρωθυπουργός της χώρας.  Δε χρειάζεται να πούμε περισότερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, καλά να πάθει. Είναι η Νέμεσις που ανέλαβε πια.  Διέπραξε ΄Υβρη και τιμωρείται. Κάλυψε τον Κώστα Καραμανλή για το έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας.  Ας πληρώσει τώρα.

_______________________________________________-

1. Σκληρή απάντηση απ’ τους αρχαιολόγους για το μετρό Θεσσαλονίκης

Συντηρητές και έκτακτοι αρχαιολόγοι κατά των αλλαγών για τον σταθμό Βενιζέλου

Λυπηρή αλλά, δυστυχώς, εντελώς προβλέψιμη είναι η νέα ευθεία επίθεση που εξαπέλυσαν δημόσια πρόσωπα εναντίον των αρχαιολόγων και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με αφορμή τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για τις μοναδικές αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όσοι, ακολουθώντας την πεπατημένη (κυρίως κύκλων που ιεραρχούν υψηλότερα το ίδιον όφελος από το δημόσιο συμφέρον), επιχειρούν για μια ακόμη φορά να αμαυρώσουν το ρόλο της αρχαιότερης υπηρεσίας του ελληνικού κράτους, καλό θα ήταν να αναλογιστούν ότι:

– στην αρχαιολογική σκαπάνη και το επιστημονικό έργο των αρχαιολόγων οφείλεται η αποκάλυψη, η ανάδειξη και η απόδοση στην κοινωνία εκατοντάδων αρχαιολογικών χώρων σε ολόκληρη την επικράτεια, με πολλαπλά και ανυπολόγιστα οφέλη για τον τόπο και τους κατοίκους του,

– στην επιμονή και τους αγώνες των αρχαιολόγων, κόντρα σε ιδιοτελή συμφέροντα κάθε λογής, διασώθηκαν ολόκληρες γειτονιές, αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι και πόλεις, που αποτελούν όχι μόνο μάρτυρες του παρελθόντος αλλά και δημοφιλείς προορισμούς εκατομμυρίων επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων,

– η υπεράσπιση της μνήμης και των μνημείων, των υλικών μαρτυριών του παρελθόντος και της ιστορίας του τόπου, αποδεικνύεται κάθε φορά με πράξεις και έργα και όχι με επικοινωνιακούς πομφόλυγες, πολιτικά συνθήματα μιας χρήσης, εφήμερες πατριωτικές κορώνες, ανεύθυνες και αντιεπιστημονικές προσπάθειες εργαλειοποίησης του παρελθόντος.

Όσοι, ελαφρά τη καρδία, επιχειρούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα για την πορεία των εργασιών στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου:

– ας ανατρέξουν στις έγκαιρες προειδοποιήσεις της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, οι οποίες και αγνοήθηκαν, για την λανθασμένη χάραξη της γραμμής του Μετρό, που αναπόφευκτα θα “έπεφτε” πάνω σε σημαντικότατες αρχαιότητες,

– ας ξαναδούνε προσεκτικότερα, αντί να ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα, τον ρόλο που έπαιξαν διαχρονικά για την πορεία του έργου εταιρείες, σύμβουλοι και πολιτικά πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης.

Προφανώς, η αρχαιολογική έρευνα δεν ακολουθεί τους χρόνους μιας υπουργικής ή βουλευτικής θητείας, όπως άλλωστε δεν τους ακολουθεί και η υλοποίηση ενός μεγάλου και σύνθετου δημόσιου έργου, όπως είναι το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται περί αυτού: δεν είναι η αρχαιολογική σκαπάνη, αντίθετα, είναι οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες για ανατροπή της λύσης η οποία ήδη υλοποιείται στο σταθμό Βενιζέλου που μεταθέτουν την παράδοση του έργου για απροσδιόριστο, στην πραγματικότητα, χρόνο και με επίσης απροσδιόριστη αύξηση του κόστους!

Όσοι εισηγήθηκαν σχετικά, ορμώμενοι από δικές τους επιδιώξεις, βασιζόμενοι σε αναληθή στοιχεία και χωρίς νέες οικονομοτεχνικές μελέτες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην πόλη και τους κατοίκους της, για την καθυστέρηση του έργου και τον κίνδυνο να καταρρεύσει ο υλοποιούμενος σχεδιασμός που θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη έναν μοναδικό παγκοσμίως επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, αντάξιο του λαμπρού παρελθόντος της και συνάμα ισχυρό τοπόσημο στο παρόν και το μέλλον της.

Σε κάθε περίπτωση, ας μην έχουν καμία αμφιβολία οι επιλήσμονες και οι Επιμηθείς: οι αρχαιολόγοι, ως δημόσιοι λειτουργοί, θα συνεχίσουν να εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον που τους ανέθεσε η πολιτεία, ακολουθώντας τους κανόνες της επιστήμης και τις συνταγματικές επιταγές. Αν όχι με θρησκευτική ευλάβεια, πάντως με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την υπεράσπιση των μνημείων και της συλλογικής μνήμης, για την υποστήριξη του κοινωνικού σώματος και της ιστορικής του προοπτικής.

******

Με ένα πρωθυπουργό Υιό πατρός ΚΑΙ σε αρχαιοκαπηλία μπλεγμένου, και υπουργό πολιτισμού μια Μενδώνη…γοργόνα αδερφή του Μεγ΄Αλέξαντρου,  τί περιμένετε, παίδες της αρχαιολογίας;  “Γαία πυρί μιχθήτω”,αν έτσι επιτάσσει το παραταξιακό συμφέρον της Νέας ΕΡΕ.

Οπότε, “ας πάει και το παλιάμπελο”,μαζί  με τις “μοναδικές αρχαιότητες της Θεσσαλονίκης”. Σας κάνει εντύπωση;

2. Πριν την Κεραμέως η Αντωνιάδου είχε πάρει βραβείο από την Άννα Διαμαντοπούλου (Video)

Η Ελένη Αντωνιάδου σε μια φωτογραφία με μπλούζα της NASA

Το «χρυσό κορίτσι της NASA» δεν εργάζεται για τον κρατικό αμερικανικό οργανισμό, απλώς παρακολούθησε ένα μικρής διάρκειας εντατικό πρόγραμμα, στο οποίο έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν πολλές εκατοντάδες προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με ανάρτησή της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, γνωστοποίησε ότι απένειμε το βραβείο Προσφοράς στην Επιστήμη και τον Ανθρωπο στην Ελένη Αντωνιάδου, στο πλαίσιο των 1ων Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος».

Η Ελένη Αντωνιάδου έχει προβληθεί στο παρελθόν από τα ελληνικά μέσα ως το «χρυσό κορίτσι της NASA», όμως η πραγματικότητα είναι κατάτι διαφορετική.

Η Ελένη Αντωνιάδου δεν εργάζεται για τον κρατικό αμερικανικό οργανισμό, απλώς παρακολούθησε ένα μικρής διάρκειας εντατικό πρόγραμμα, στο οποίο έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν πολλές εκατοντάδες προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο.

Η κ. Αντωνιάδου ουδέποτε «επιλέχθηκε από τη NASA», αλλά ταξίδεψε ώς τις ΗΠΑ με υποτροφία που πήρε από το γνωστό ίδρυμα Φουλμπράιτ. Το μόνο στίγμα που έχει αφήσει στη NASA είναι ένα βιογραφικό-συνοδευτική επιστολή για το καλοκαιρινό πρόγραμμα που παρακολούθησε.

Σε αυτό το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ήταν μέλος της ομάδας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL), που έφτιαξε την τεχνητή τραχεία που το 2011 μεταμοσχεύθηκε σε καρκινοπαθή ασθενή, ο οποίος όμως τον Ιανουάριο του 2013 πέθανε καθώς το μόσχευμα απέτυχε.

ον Μάρτιο του 2014, η Ελένη Αντωνιάδου εμφανίζεται στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, όπου αναφερόμενη στην περίπτωση του ασθενούς δήλωσε ανερυθρίαστα:

«Ηταν πολύ σημαντική εμπειρία για μένα […] Ο συγκεκριμένος ασθενής είχε δύο βδομάδες ζωής μόνο. Δεν υπήρχε άλλη θεραπεία να κάνει και γι’ αυτό δόθηκε ως εξαίρεση η δυνατότητα να εφαρμοστεί η δική μας πειραματική μελέτη. Επομένως, ήταν και λίγο τυχερός. Είχε τη γενναιότητα να πει “ναι” και πιστεύω ότι δεν το έχει μετανιώσει πια»!

Σε μια ψύχραιμη ανάρτηση ο Παντελής Μπάγκος, κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας) και καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, απόφοιτος του οποίου είναι η Ελένη Αντωνιάδου, σχολιάζει:

«Σε επίπεδο διδακτορικών σπουδών έχει κάνει τρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια (που θα αρκούσαν και για να πάρει το διδακτορικό χωρίς να κάνει κάτι παραπάνω). Οντως οι εργασίες αυτές είναι πάνω στα αντικείμενα της αναγεννητικής ιατρικής και των βλαστοκυττάρων, άρα η κοπέλα δεν λέει ψέματα. Αλλά, από την άλλη, αυτές οι δημοσιεύσεις, με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια, σίγουρα δεν αρκούν για να τη χαρακτηρίσει κανείς “ειδικό στην αναγεννητική ιατρική”, δεν την κατατάσσουν στους κορυφαίους επιστήμονες,

*****

Μη τρελαθούμε.  Η Ελένη Αντωνιάδη μάλλον επειδή δεν είναι …Κωνσταντίνος Αντωνιάδης,δέχεται πυρά πανταχόθεν, γιατί, λέει,  δεν κατατάσσεται στους κορυφαίους επιστήμονες!

Κατά τα άλλα είναι αριστούχος διδάκτορας, με εργασίες πάνω σε αντικείμενα αναγεννητικής ιατρικής και των βλαστοκυττάρων και μάλιστα με συναρπαστική εμπειρία  ως μέλος  της ομάδας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL), που έφτιαξε την τεχνητή τραχεία που το 2011 μεταμοσχεύθηκε σε καρκινοπαθή ασθενή.

Δηλαδή, μια νέα γυναίκα,που αντί να βγάζει μπούτι στο σεξοπάζαρο επέλεξε να γίνει επιστήμονας και μάλιστα σε ένα δύσκολο αντικείμενο, γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος,  επειδή ακριβώς είναι γυναίκα. Γιατί άλλο λόγο σοβαρό, εμείς δε βλέπουμε.

Τί πάει να πει δεν είναι κορυφαία; Πότε να προφτάσει να γίνει  τέτοια; Ακόμα νεαρούλα είναι.  ‘ ‘Αλλωστε, με ποιες συστημικές διαδικασίες ορίζεται ένας ως… σπουδαίος  και επιφανής επιστήμονας; Μη μας τρελάνετε.

Πολύ δρόμο έχουν ακόμα οι γυναίκες να διανύσουν σε χώρους που καταλαμβάνονται σχεδόν αποκλειστικά από άντρες. Δεν τις συγχωρούν  ποτέ, ακόμα και σήμερα , πως  δε διαπρέπουν…ανάσκελα, αλλά όρθια και με το μυαλό.

Καλή πορεία, κορίτσια. Πιο δυναμικά ,όμως, και κατακτητικά. ΄Εχετε δίπλα σας όλους όσοι  βλέπουν τη γυναίκα από   νέα ως γιαγιά  ως άνθρωπο και όχι ως θηλυκό με ημερομηνία λήξης κάπου στα 40.

3. Η πρώτη αντίδραση Λοβέρδου μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τη Novartis

Η πρώτη αντίδραση Λοβέρδου μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τη Novartis

Με μια οργισμένη δήλωση υποδέχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος την απόφαση να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του με ενδείξεις δωροδοκίας στις οποίες κατέληξαν οι εισαγγελείς καταπολέμησης της διαφθοράς για το σκάνδαλο Novartis.

«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε» δηλώνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Στη δήλωση που έκανε λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει πως ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσει τη γη ανάποδα, θα το κάνει, «προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου».

Υπενθυμίζει πως έχει καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018  μηνύσεις κατά των «κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων» και δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος του, «συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων».

******

Συμβουλή  και όχι μόνο στον  παλιάνθρωπο Ανδρέα Λομβέρδο, που έχει το θράσος να μιλάει για  “ελεεινή και δυσώδη πλεκτάνη στημένη   από   τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της , άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων”!

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

ή κάνε χαρακίρι!

 

“Με την ονομασία Χαρακίρι, ή Σεπούκου, ονομάζεται ο ιαπωνικός τελετουργικός τρόπος αυτοκτονίας, ο οποίος καθιερώθηκε από τους Σαμουράι ως μοναδική επιτρεπτή διέξοδο σε περίπτωση ήττας ή ατίμωσής τους.

Κατά το τελετουργικό αυτό ο προς αυτοκτονία στρέφεται προς τον Ήλιο και γονατίζοντας σύρει το εγχειρίδιο του, το οποίο και στη συνέχεια καρφώνει στη κοιλιακή του χώρα. Ο αυτόχειρας Σαμουράι συνήθως αποκεφαλίζεται από ένα φιλικό πολεμιστή τη στιγμή του πόνου. Ο τρόπος αυτός φέρεται να αποτελεί κωδικοποιημένη ηθική συμπεριφορά από το λεγόμενο «μπουσίντο», το οποίο αποτελεί τον ηθικό κώδικα των Σαμουράι και γενικότερα της υψηλής ελίτ της ιαπωνικής κοινωνίας (μπούσι, δηλαδή αριστοκράτες-πολεμιστές)[1], από τον 13ο ως τον 19ο αιώνα.”

Αλλά, “θέλει αρετή και τόλμη” το χαρακίρι, λαμόγιο και τρόφιμε  της Novartis.