«Me 2.000.000 ευρώ αγοράζεις ελληνική υπηκοότητα. Με 2 τόνους ηρωίνη αγοράζεις κυβέρνηση»!

Μέχρι να σβήσει ο φασισμός από προσώπου γης!

Μέχρι να σβήσει ο φασισμός από προσώπου γης

Με την αντιφασιστική πορεία από το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι μέχρι τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στον Πειραιά, κορυφώνονται το απόγευμα οι εκδηλώσεις μνήμης για τα έξι χρόνια από μια δολοφονία που υποχρέωσε την πολιτεία να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τη Χρυσή Αυγή.

Οι γονείς του Παύλου θα είναι και φέτος στην πρώτη γραμμή της πορείας, την οποία διοργανώνουν φορείς, συλλογικότητες, σωματεία και αντιρατσιστικές οργανώσεις και όλοι μαζί θα στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης του ναζισμού και του φασισμού.

________________________

1. Τραμπ στο Πεντάγωνο: Ετοιμάστε σχέδια επίθεσης κατά του Ιράν – Αντίποινα για τις επιθέσεις στην Aramco
O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο

Και οι “Μουλάδες” δε  θα τιμωρηθούν.  Δε διακυβεύονται ύψιστα αμερικανικά συμφέροντα (ακόμα τουλάχιστον) στην περιοχή. Οπότε  οι ΗΠΑ δεν έχουν λόγο να απαντήσουν δυναμικά και εξαντλούν την αντίδραση σε λεκτικά πυροτεχνήματα. ΄Οπως έγινε και με το Ρώσο δικτάτορα στην Ουκρανία το 2014.

Δυστυχώς, ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να αντιληφθεί πως η Αμερική ιστορικά, καθορίζει τη στάση και  τις όποιες αντιδράσεις της με βάση  αυστηρά τα προσωπικό της συμφέρον. Η υπεράσπιση των αξιών τς Δύσης ,όπως   πομπωδώς  διακηρύσσει,  είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει.

Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

2.α. Ανακοινώθηκε στη Βουλή η δικογραφία Novartis για Τσίπρα-Παπαγγελόπουλο

Τσίπρας Παπαγγελόπουλος διαβιβαστικό δικογραφίας

Ο πρόεδρος του Σώματος, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον Ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών», στις 16/9/2019, ποινική δικογραφία η οποία αφορά τον τέως πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

β. Οταν ο Παπαγγελόπουλος έλεγε ότι θα εισηγηθεί ο ίδιος προανακριτική επιτροπή για τη Novartis

Την παλαιότερη δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όταν κατατέθηκε η πρώτη μήνυση εναντίον του για την υπόθεση Novartis, θυμήθηκε η Ομάδα Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας.

Τότε λοιπόν, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -που έχει δηλώσει ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους- είχε δεσμευθεί ότι όταν έρθει η μήνυση στη Βουλή, θα ζητήσει ο ίδιος να συσταθεί προανακριτική επιτροπή και να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα, αφού, όπως έλεγε τότε, δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο.

γ. Αυτό είναι το πραγματικό σκάνδαλο…»

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι «δεν είναι καθόλου τυχαίος» ο χρόνος της διαβίβασης της δικογραφίας για τη «δήθεν σκευωρία» στη Βουλή, καθώς «συμπίπτει» με την εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του αιτήματος της εισαγγελέως Διαφθοράς για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος -σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα- πρόκειται να διωχθεί για το κακούργημα της δωροληψίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι στο πόρισμα αυτό «περιγράφονται οι ευνοϊκές για τη Novartis υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Λοβέρδου».

«Αυτό είναι λοιπόν το πραγματικό σκάνδαλο Novartis… Αυτή είναι η δικογραφία που θα έπρεπε να απασχολεί όλους και όχι η ψευδοδικογραφία Σαμαρά – Βενιζέλου περί σκευωρίας», υπογραμμίζει η κ. Γεροβασίλη, η οποία στη συνέχεια στρέφει τα πυρά της κατά του πρωθυπουργού.

 

***

Ο αντιπερισπασμός  ορίζεται ως  η ενέργεια που γίνεται με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή ,να αποπροσανατολίσει και να εμποδίσει τη δράση του αντιπάλου στο σημείο αιχμής. Πολεμική τακτική, γνωστή από την Ιστορία,αλλά και μέθοδος που χρησιμοποιείται σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του ατόμου. Φυσικά και στην πολιτική.

Εν προκειμένω, όλη αυτή η …βαρύγδουπη και θεαματική  διαδικασία της αποστολής στη Βουλή  της δικογραφίας  για τον  Αλέξη Τσίπρα και το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πράξη αντιπερισπασμού. Είναι ,όμως , και ενέργεια  απόγνωσης των ενόχων,που είδαν το σκοινί να σφίγγεται γύρω από το λαιμό τους,όλο αυτό τον καιρό,έστω και χαλαρά, ομολογουμένως.

΄Εχουμε ένα παγκόσμιο σκάνδαλο με τη φαρμακοβιομηχανία Νovartis, που απασχόλησε ακόμα και το  FBI, γιατί θίγονταν άμεσα  τα αμερικανικά εμπορικά συμφέροντα. Στην Ελλάδα, στο σκάνδαλο εμπλέκονται πλην των ανθρώπων της Νovartis και πλήθος γιατρών, φαρμακοποιών,  άλλα πρόσωπα συναφών εμπορικών δραστηριοτήτων και σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του FBI και πολιτικά πρόσωπα,τα ονόματα των οποίων,πλην τριων, τα γνωρίζουμε ήδη.

Κι αντί ,να βουίξει ο κόσμος για τον αισχρό και σκανδαλώδη χρηματισμό, των πολιτικών κυρίως προσώπων και  η τότε κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να στραφεί αποκλειστικά και δυναμικά στην λεπτομερειακή και οριστική εξιχνίαση του σκανδάλου και κυρίως στη ουσιαστική, δικαστική του εξέλιξη, αρκέστηκε σε  στρακαστρούκες  εντυπωσιασμού, σε μισόλογα, ευκαιριακή εκμετάλλευση της οργής των πολιτών, μέχρι που σήμερα οι ένοχοι,με την απόλυτη κάλυψη της κυβέρνησης  …Μαρινάκη  και  μια φανερή και στους πλέον αδαείς προσπάθεια αντιπερισπασμού, παλεύουν με νύχια και με δόντια να πάρουν τους προβολείς από πάνω τους και να τους στρέψουν στους αντιπάλους τους.  Να ενοχοποιήσουν ,δηλαδή, οι ένοχοι,  εκείνους ακριβώς,που δεν έκαναν, έστω και πλημμελώς,  τίποτα περισσότερο από τη θεσμική τους υποχρέωση να  δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την εξερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου.  Με άλλα λόγια  “φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης”, κατά τη γνωστή σοφή λαϊκή φράση.

Σήμερα,με την απόλυτη κάλυψη όπως είπαμε της αμαρτωλής κυβέρνησης του Υιού, και με την εξέλιξη της υπόθεσης,που γύρισε μπούμερανγκ σε εκείνους,που δε γνώριζαν να χειριστούν ούτε στοιχειωδώς τη χρήση του όπλου, αντί  η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει κατεβάσει τον κόσμο  στους δρόμους, να φέρει τα πάνω κάτω,να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τους ενόχους και κυρίως να  μεθοδεύσει να φέρει στο φως της δημοσιότητας τουλάχιστον ένα μέρος των στοιχείων που βρίσκονται  στην κατοχή του FBI  ( συντριπτικά για τους  κατηγορούμενους ΄Ελληνες πολιτικούς), συνεχίζει τη χαλαρή αντίδραση,με την πλάτη στον τοίχο,να απολογείται η ίδια αντί των ενόχων και των υπόδικων.

Τεράστια τα λάθη του Αλέξη Τσίπρα. Αρχής γενομένης από την “ομερτά” που συνήψε με τον Κώστα Καραμανλή. Τώρα,αντί να σωφρονιστεί και να μάθει πως “ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον”,αντί να βγει δημόσια να αναγνωρίσει αυτό το μέγα λάθος και να εξαγγείλει σταυροφορία για την τιμωρία των ενόχων της χρεοκοπίας της χώρας και στη συνέχεια των διεφθαρμένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Νovartis,ακολουθεί τη γνωστή πεπατημένη  των χρόνων που κυβερνούσε.Κι αυτή δεν είναι άλλη,από τη γνωστή μέθοδο “τα σκουπίδια κάτω από το χαλί’. ΄Η από φόβο ή από άγνοια.

3. Ο Παπαχρήστος έγραψε στα «Νέα» για τη «μακριά γλώσσα» του Μωραΐτη και λίγες ώρες μετά… τον «έκοψαν» από τον ΑΝΤ1

Μία από τις ειδήσεις της ημέρας είναι και η αποπομπή από τον ΑΝΤ1 του γνωστού στιχουργού Νίκου Μωραΐτη.

Μία απόφαση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα σχετικά με το ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι για το «κόψιμο» ενός επιτυχημένου καλλιτέχνη από ένα τάλεντ σόου.

Περίεργοι συνειρμοί όμως δημιουργούνται και από κάτι άλλο. Βλέπετε, στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα», ο σύμβουλος έκδοσης, Γιώργος Παπαχρήστος, έγραψε στη στήλη του έναν λίβελο για τον Νίκο Μωραΐτη, με τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε την αποπομπή του γνωστού στιχουργού από τον ΑΝΤ1 καθώς έγραφε πράγματα στο Twitter που… δεν του άρεσαν.

Και, ω, του θαύματος, λίγες ώρες αργότερα ο Νίκος Μωραΐτης πληροφορήθηκε προφορικά πως αποτελεί παρελθόν από την εκπομπή του σταθμού του Αμαρουσίου.

Διαβάστε ακόμη: Εκτός ΑΝΤ1 ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης γιατί είναι… συριζαίος

Τι απαντά ο Νίκος Μωραΐτης στο «κόψιμό» του από τον ΑΝΤ1: «Τα πιστεύω μου δεν είναι προς πώληση»

Άνευ άλλου σχολίου, διαβάστε το κείμενο του Γ. Παπαχρήστου στη στήλη «Στίγμα» με τον εύγλωττο τίτλο «Μακριά γλώσσα» και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

«Μακριά γλώσσα

Στον ANTENNA, στο νέο πρόγραμμα του σταθμού, έχει ενταχθεί και η εκπομπή με μουσικά ταλέντα, ονόματι The Final Four. Η εκπομπή θα έχει και τετραμελή κριτική επιτροπή, ένα μέλος της οποίας ονομάζεται Νίκος Μωραΐτης.

Διαβάζω σχετικά με τον άγνωστο μου κύριο Μωραΐτη τα ακόλουθα στο site του Antenna: «Ο πιο καταξιωμένος στιχουργός της γενιάς του. Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους του ελληνικού τραγουδιού (Αλεξίου, Γαλάνη, Πρωτοψάλτη, Μητροπάνο, Χατζηγιάννη, Ρέμο κ.ά.) και τους έχει προσφέρει τεράστιες επιτυχίες, αλλά και διαχρονικά συγκινητικές στιγμές με την ιδιαίτερη γραφή του».

Μάλιστα και πολύ ωραία. Προχθές όμως στο Twitter ο τύπος αυτός, που απ’ ότι κατάλαβα παραμένει ένας ακραία εμπαθής συριζαίος, ανήρτησε στο λογαριασμό του το ακόλουθο tweet:

«Me 2.000.000 ευρώ αγοράζεις ελληνική υπηκοότητα. Με 2 τόνους ηρωίνη αγοράζεις κυβέρνηση»!

Υποθέτω ότι ο κύριος Θοδωρής Κυριακού θα θελήσει να μας δώσει μια εξήγηση για το ποιος αγόρασε κυβέρνηση με 2 τόνους ηρωίνη και ποια κυβέρνηση είναι αυτή και φυσικά εάν συμφωνεί με αυτή την εκτίμηση.

Επίσης, επειδή ο συγκεκριμένος συνεργάτης του με τον καλό τον στίχο και τη μακριά γλώσσα έχει και άλλες απόψεις, όπως για παράδειγμα κάτι που ανάρτησε την Πέμπτη, σύμφωνα με το οποίο «(…) οι κυβερνήσεις βγαίνουν χάρη στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας των ΜΜΕ», όντως ο Antenna διαστρέβλωσε την πραγματικότητα ώστε να αναδειχθεί κυβέρνηση ΝουΔου;

Και τέλος, επειδή βαριέμαι να ανατρέχω στις ανοησίες τού περί ου ο λόγος, θέλω να ρωτήσω τον κ. Κυριακού αν έχει κάποιο σχόλιο για μία άλλη ανάρτηση στο λογαριασμό του συνεργάτη του: «Πιστεύετε» ρωτάει «ότι ο Μαρινάκης θα εξαντλήσει την τετραετία;». Εσείς, κύριε Κυριακού, τι πιστεύετε, αλήθεια, για όλα αυτά;»

****

Ο καλύτερος από δαύτους (τους δημοσιογράφους)  έχει σκοτώσει τη μάνα του!  Φανταστείτε τον Παπαχρήστο που είναι ένας από τους χειρότερους στο συνάφι.
Ο τύπος είναι στη δούλεψη ενός κατηγορούμενου για εμπόριο τόνων ηρωίνης. Ο απλός άνθρωπος θα είχε βάλει μια πέτρα στο λαιμό του  να πέσει στο Φάληρο, αντί να  κυκλοφορεί στην κοινωνία με τέτοιες πομπές.
Αλλά,το άτομο  έχει αφεθεί σε  τέτοιο μιθριδατισμό και παχυδερμισμό  που δεν του καίγεται καρφί.  Είναι η προσωποποίηση  του απόλυτου εξευτελισμού. “΄Οταν ο άνθρωπος αποσυντίθεται   σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης”!