Ελεύθερος ο Κορκονέας! “Ήδε η ημέρα μεγάλων κακών άρξει τοις Έλλησι”!

“Ελεύθερος ο Κορκονέας, του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό”.

 

Επαμεινώνδας Κορκονέας

“Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, Σπύρος Μαντουδάκης, έκανε στις 9 Ιουνίου πρόταση να υιοθετηθεί η καταδικαστική απόφαση για ισόβια, τονίζοντας ότι ο πρώην ειδικός φρουρός «δεν άξιζε το ελαφρυντικό που του δόθηκε».

«Προσβλητική απόφαση»

Η μητέρα του δολοφονημένου Αλέξανδρου δεν έκρυψε την οργή της για την απόφαση. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η Τζίνα Τσαλικιάν δήλωσε «εάν ζούσε ο Αλέξανδρος, την περασμένη Κυριακή θα έκλεινε τα 29 του χρόνια. Ο δολοφόνος του κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν νιώθω δικαιωμένη από την απόφαση. Είναι μια απόφαση προσβλητική για την ελληνική δικαιοσύνη, την ελληνική κοινωνία, είναι προσβλητική η απόφαση για τη μνήμη του Αλέξανδρου».

Από την πλευρά της συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημείωσε ότι πρόκειται για «απόφαση που δεν στέκεται κοινωνικά, νομικά, πολιτικά. Είχαμε προειδοποίηση για αυτή τη μεθόδευση. Οι ένορκοι με μεθόδευση του δικαστηρίου, δεν άκουσαν μάρτυρα, δεν ξέρουν την υπόθεση, παρά μόνο όσα τους είπαν οι τακτικοί δικαστές».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα τόνισε «είναι ιστορική απόφαση, αποτυπώνει το κοινό περί δικαίου αίσθημα γιατί την έλαβαν οι ένορκοι».

Ηλιόπουλος: Βαθύ άδικο σε αυτή την απόφαση

Την είδηση σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας στον λογαριασμό του στο facebook: Με μία οριακή απόφαση, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το Εφετείο Λαμίας αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, στον δολοφόνο Ε. Κορκονέα. Υπάρχει κάτι βαθιά άδικο σε αυτή την απόφαση. Στο να αναγνωρίζεις “πρότερο σύννομο βίο” σε έναν άνθρωπο που η πολιτεία του έχει εμπιστευτεί την ευθύνη να οπλοφορεί και αυτός επιλέγει να σημαδέψει σε ευθεία βολή και να πυροβολήσει ένα δεκαπεντάχρονο παιδί. Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήρθε τη στιγμή που ξεκινούσε η οικονομική κρίση. Ήταν ένα μήνυμα κινδύνου για μια ολόκληρη γενιά που το κατανόησε και βγήκε μαζικά στους δρόμους σε ολόκληρη την χώρα. Η σημερινή απόφαση δείχνει ξανά ότι για κάποιους αυτή η γενιά συνεχίζει να θεωρείται αναλώσιμη, συνεχίζει να μην έχει μέλλον. Για άλλη μια φορά όμως το μέλλον θα κερδηθεί μέσα από την δημοκρατία τη συμμετοχή και τους αγώνες. Για να νικήσει η ζωή!

******

Ούτε σκλυλί να σκότωνε! Ντροπή,  άθλιοι!

Σας παραδίνουμε στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας κατά καθήκον και υποχρέωση . Αλλά και πλήρεις οργής και σιχασιάς.

Αίσχος!