Ελλάδα. Σε 55 χρόνια μέσα, δύο δικτατορίες!

Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου - Βικιπαίδεια

Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Κόλλια 1967 - Βικιπαίδεια

Η πρώτη οικογενειακή φωτογραφία της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη - Δείτε όλα τα καρέ (pics) | Ειδησεις

*****

H πρώτη είναι  γνωστή. Και χιλιοειπωμένα  τα   της  επιβολής και της  επικράτησής της.  Αλλά και  ο βίος  και η  πολιτεία της μετά,   σε όλες   τις διαστάσεις,  καταγεγραμμένος.    21 Απρίλη  1967.  Σαν σήμερα ,  55 χρόνια πριν.

Η δεύτερη δεν επικράτησε με τανκς, όπως η πρώτη. Κηρύχθηκε και στέριωσε   με…κάλπες.  ΄Οπως , άλλωστε, όλες οι εκσυγχρονισμένες πια δικτατορίες που,  αντί  να βγάζουν κακό όνομα με τα όπλα και τα βαρέα στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους, με νεκρούς και συλλήψεις ,  όπως γίνονταν  στα πραξικοπήματα τα πιο παλιά χρόνια, στήνουν κάλπες, ενοικιάζουν  …δημοκρατικούς Γκέμπελς με  εξίσου δημοκρατικές δημοσκοπήσεις, που κάνουν μια χαρά την προπαγάνδα των τανκς  και οι δικτάτορες  γίνονται πια κανονικοί  πρόεδροι και πρωθυπουργοί. Καληώρα  Ρωσία,  Λευκορωσία, Ιράν, Βραζιλία, Ουγγαρία,  Ελλάδα.

7 Ιουλίου 2019.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  ο γιος του αλήστου μνήμης  Κωνσταντίνου  Μητσοτάκη που προετοίμαζε  με τον τότε βασιλιά τη δικτατορία   των στρατηγών, αλλά τον  πρόλαβε εκείνη  των συνταγματαρχών, πιστός στις αρχές της οικογενειακής παράδοσης , επέβαλε δια της ψήφου εθνικοφρόνων Μακεδονομάχων ,  Ορθοδόξων χριστιανών, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ στη χώρα.

Σχεδόν,  τρία χρόνια μετά από εκείνη  την αποφράδα ημέρα, η χώρα αιμάσσουσα συνταγματικά, οικονομικά, πολιτισμικά, ηθικά στον απόλυτο ξεπεσμό,  περιμένει ή ξαφνικό θάνατο η  δύσκολη ανάνηψη. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε κώμα.

Με  μια οικονομία  σε χρεοκοπία πάλι,  μέσα σε μόλις 13 χρόνια! Η διαφθορά να  τσακίζει  κόκαλα .  Ο Τύπος  εξωνημένος, πρόστυχος, κατάπτυστος.   Τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα βάναυσα  κακοποιημένα.   28.000  και πάνω  νεκροί ,οι μισοί από τους οποίους σήμερα θα ζούσαν,  αν  ο Πέτσας και ο Παναγιωτόπουλος δεν έκλεβαν  τα λεφτά για να  τα καβατζάρουν για λογαριασμό των κυβερνητικών  λαμόγιων οι σφωγγοκωλάριοί τους,    αλλά   σήκωναν  σε κάθε νοσοκομείο  μόνο 50 @αμημένες  ΜΕΘ!

΄Ολα τά ΄σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Μαζί  και η διαφθορά. Κοντά 3 χρόνια τώρα.

 

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας πάει να  κάνει χαρακίρι.  Αν, ως άλλος Γιώργος Παπανδρέου,  δεχτεί να  ακουμπήσει  την καυτή πατάτα ,που πάει να του πετάξει ο παμπόνηρος και  διεφθαρμένος γόνος. Αν την πιάσει ,  θα γίνει ολοκαύτωμα

Ας το σκεφτεί καλά. Χωρίς να αποδεχθεί την ευθύνη της κατάντιας της χώρας αυτός που την οδήγησε εκεί, χωρίς ουσιαστικές  δεσμεύσεις απ όλα τα κόμματα, ας μη δεχτεί να κάτσει στην πυρακτωμένη καρέκλα.  Θα καεί  μαζί της .

Ας το σκεφτεί, μια και ο μαφιόζος  της φαμίλιας,  ψάχνει τώρα απεγνωσμένα  τρόπο να αποδράσει. ΄Οπως παλιά ο επίσης επάρατος  Δεξιός Κώστας Καραμανλής.

“Οι καιροί ου μενετοί”,  Αλέξη Τσίπρα. Μην  πιαστείς  κορόιδο.  Μη σε πείσουν να προχωρήσεις  ξυπόλητος στα αγκάθια. Κάντο, στη δεύτερη δικτατορία, όπως το έκανε στην πρώτη , ο παμπόνηρος  Σερραίος, όταν επέστρεψε   ως Σωτήρας της χώρας από τα συντρίμμια που είχε συσσωρεύσει  η Χούντα.

Αυτό περιμένουν, ως λύτρωση  μετά τα ανοσιουργήματα  που διέπραξαν όλα αυτά τα χρόνια, αφού επέβαλαν και συντήρησαν μια από τις χειρότερες στην Ευρώπη  , ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ  ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ . Μην  κάνεις το λάθος να κυβερνήσεις με διαμαρτυρημένα τα δικά τους γραμμάτια.  Ας αναλάβουν να τα σκίσουν, αν τους παίρνει,  οι ίδιοι. ΄Η  να τσκακιστούν να τα  εξοφλήσουν. ΄Οπως έστρωσαν, ας κοιμηθούν.

Κανόνισε!