ΟΙ “ΕΛΙΖΕ” ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ. ΜΕ ΤΙΝΟΣ “ΠΛΑΤΕΣ”;

1. Απών ο μεσίτης από τη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ

δίκη για δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου

“Μητέρα Ζακ:

«Παρακαλώ, μην αφήσετε την κοινωνία να γίνει έτσι που ένας να σκοτώνει έναν άλλο άνθρωπο και να λέει οποιαδήποτε δικαιολογία». Με αυτά τα σπαρακτικά λόγια η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη, απευθύνθηκε σε δικαστές και ενόρκους, προκαλώντας συγκίνηση σε όσους βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί τον φόνο ενός ανθρώπου ούτε η περιουσία μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν σε άμυνα, θα μπορούσαν να τον αφήσουν μέσα στο μαγαζί και να κάνουνε τη σύλληψή του. Και έτσι ίσως το παιδί μου να ήταν εδώ και να σας έλεγε γιατί μπήκε στο μαγαζί και να μην ήταν μέσα σε ένα υγρό τάφο, και να μάθαινα και εγώ γιατί μπήκε σε αυτό το μαγαζί. Σας παρακαλώ κάνετέ το για την οικογένεια σας».

Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου μίλησε για την ημέρα που ο γιος της έπεσε θύμα θανατηφόρου λιντσαρίσματος στην οδό Γλάδστωνος και απηύθυνε ένα «γιατί» στους κατηγορούμενους: «Εφτασε η μέρα που κυνηγημένος φτάνει στο καταραμένο μαγαζί και δέχεται το μίσος του τέρατος και δεν ξέρουμε γιατί ήρθε αυτό το μίσος; Τι κρύβεται πίσω; Θα του έπαιρνε κοσμήματα του και χρυσαφικά; Αφού δεν έγινε αυτό. Θέλω να τους ρωτήσετε, γιατί; Οι δικαιολογίες δεν στέκουν. Έχουν πει ψέματα για να στηρίξουν αυτές τις απάνθρωπες και βίαιες πράξεις τους και δεν έχω λόγια να περιγράψω τις πράξεις τους. Η αστυνομία δεν τον προστάτευσε. Η εικόνα είναι εκεί. Την έχουν δει εκατομμύρια άνθρωποι. Και τώρα είναι στα δικά σας χέρια και παρακαλώ μην αφήσετε κοινωνία να γίνει έτσι που ο ένας θα σκοτώνει έναν άλλο άνθρωπο και θα λέει οποιαδήποτε δικαιολογία».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να γίνει η δίκη σε μεγαλύτερη αίθουσα όπως επίσης να παρίστανται φωτορεπόρτερ επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε επτά άτομα από ΜΜΕ και οργανώσεις”

***

Ούτε σε Χούντα!

Αλλά,  ξέρετε τί είναι θαυμαστό σε αυτή τη χώρα; Η υπομονή  των οικείων των θυμάτων.  Τους σκοτώνουν τα παιδιά θρασύδειλοι φονιάδες, περιμένουν τιμωρία και απαντοχή  από τα  εντεταλμένα όργανα μιας πολιτείας να αποδίδουν δικαιοσύνη και αυτά προκαλούν και  ασελγούν στη μνήμη των αδικοχαμένων,  ακόμα χειρότερα κι από τους ίδιους τους δράστες.

Στη δίκη  δεν παρουσιάστηκε ο βασικός κατηγορούμενος, φονιάς του Ζακ. Στη Γαλλία αυτή την ώρα  προσάγουν  με χειροπέδες τον ίδιο το Σαρκοζί στο δικαστήριο , π. πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, γιατί κλήθηκε ως κατηγορούμενος για τις πλαστές δημοσκοπήσεις και αρνήθηκε να παραστεί. Τον κουβαλάνε  τσουβαλιαστό!

Κι εδώ μιλάμε για φόνο. Και ο δολοφόνος δεν είναι δα και ο πρόεδρος της Γαλλίας!  Προκαλεί και κοροϊδεύει τους πάντες. Τους “γράφει” όλους. Τους γονείς περισσότερο και την οικογένεια . Κι αντί  να τον κουβαλήσουν τον αναίσχυντο  σηκωτό, η “έδρα” διώχνει με προσχήματα  και δικαιολογίες  παρατηρητές  ακόμα  και φωτορεπόρτερ από τη δίκη.

Σημείωση.΄Εχουν περάσει τρία (3) ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που σκοτώσανε οι “νοικοκυραίοι” στη Γλάδστωνος  τον πολυδιάστατο ,”πολύχρωμο” και πληθωρικό   Ζακ.  Και οι φονιάδες κυκλοφορούν ανάμεσά μας ελεύθεροι.  Σαν να  σκότωσαν μύγα.  Προκαλούν κι από πάνω με όσα κατά καιρούς λένε για τον…αλήτη!

Ελλάς το μεγαλείο σου!

2.Σέρρες: Νεκρός από κορωνοϊό 45χρονος καθηγητής -Ήταν αρνητής, είχε υπογράψει να μη διασωληνωθεί<

Χρήστος Καραμάνης

“Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ο ίδιος δήλωνε αρνητής του εμβολιασμού και του ιού, έχοντας εκφράσει, μέσω των social media, τη δυσπιστία του απέναντι στην επικινδυνότητα του κορωνοϊού, τη χρήση μάσκας και το κλείσιμο των σχολείων, από την περίοδο της έναρξης της πανδημίας στην Ελλάδα, τον Απρίλιο του 2020.

Ο άτυχος 45χρονος, παντρεμένος και πατέρας τριών μικρών παιδιών, ο οποίος νοσηλευόταν τις 15 τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Σερρών, κατέληξε την Τετάρτη το πρωί, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον σώσουν.”

***

“Λαλημένο” το άτομο. Δε στεκόταν στα  καλά του, σίγουρα

Και, όχι. Ο νεκρός “ου  δεδικαίωται”.  Επειδή ήταν δάσκαλος, αλλά  και πατέρας 3 παιδιών .

Καλά, εσύ .  Είχες καντάρια   τρέλα.  Τα τρία μικρά παιδιά σου πώς  θα μεγαλώσουν;

__________________________________

                                                        ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.Ξανά στα δικαστήρια ο Νικολά Σαρκοζί και μάλιστα «διά της βίας» -Για υπόθεση «στημένων δημοσκοπήσεων» επί ημερών του

“Έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των «δημοσκοπήσεων του Ελιζέ»
Έξι πρόσωπα από τον περίγυρο του Νικολά Σαρκοζί κατηγορούνται για την πολύκροτη υπόθεση που στη Γαλλία έχει πάρει τον τίτλο «οι δημοσκοπήσεις του Ελιζέ» και αναφέρεται στην προσπάθεια καλλωπισμού της εικόνας του τότε προέδρου της Γαλλίας, αλλά και διασπάθισης δημόσιου χρήματος για τον σκοπό αυτό.<

Οι δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία του Ελιζέ
Η υπόθεση των «δημοσκοπήσεων του Ελιζέ» αφορά σε μια σειρά από δημοσκοπήσεις που φαίνεται πως εστίαζαν σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας ή ακόμη και αναφορικά με τους πολιτικούς αντιπάλους του Νικολά Σαρκοζί, αλλά και πιο προσωπικά ζητήματα γύρω από τον τότε Γάλλο πρόεδρο και το υπουργικό του συμβούλιο (η γνώμη των πολιτών για το ενδεχόμενο ενός γάμου του τότε προέδρου με τη νυν σύζυγό του, Κάρλα Μπρούνι, ή η εγκυμοσύνη της τότε υπουργού Δικαιοσύνης Ρατσιντά Ντατί).

Η γαλλική δικαιοσύνη εξετάζει τόσο το περιεχόμενο των δημοσκοπήσεων αυτών και πώς επελέγη αυτό, όσο όμως και τη διαδρομή του χρήματος με το οποίο χρηματοδοτήθηκαν. Μεταξύ άλλων, φαίνεται πως το συμβόλαιο με εταιρείες δημοσκοπήσεων για τη διενέργεια ερευνών για λογαριασμό της προεδρίας ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ”.

***

*Σε όλες τις χώρες που άπλωσε η  Novartis τα πλοκάμια της απάτης, ουδείς μίλησε για σκευωρία. Σκάνδαλο μέγα, που στην Αμερική μάλιστα η  δικαιοσύνη εξάντλησε την αυστηρότητά της και παράλληλα κατονόμασε και τους ΄Ελληνες αξιωματούχους (υπουργοί) που χρηματίστηκαν). Μόνο στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν υπάρχει για τους εισαγγελείς σήμερα σκάνδαλο τέτοιο, αλλά τα δικαστήρια  αθωώνουν αβέρτα τους πασιφανώς ενόχους και στέλνουν σε υπηρεσίες  “αρχείου” εισαγγελείς  ,που επιχείρησαν να καθίσουν τους ενόχους στο σκαμνί.

*Στην Αυστρία και τώρα στη Γαλλία τα σκάνδαλα δημοσκοπήσεων έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.   Στην Αυστρία μέχρι που έπεσε και ο εμπλεκόμενος Καγκελάριος Κουρτς.  Στη Γαλλία κουβαλάνε σιδηροδέσμιο τον π. πρόεδρο  Σαρκοζί στο δικαστήριο  πάλι  για στημένες δημοσκοπήσεις

*Στην Ελλάδα βοά η ίδια απάτη ,οι  πλαστές , “κατ΄παραγγελία”  δημοσκοπήσεις, αλλά ,οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί,  δημοσκόποι και δημοσιογράφοι, σφυρίζουν αδιάφορα. Και όχι μόνο. Οι οι ΄Ελληνες  “Ελιζέ”, οι Φαναράδες, οι Μαρινάκηδες ,οι Αλαφούζοι, οι Κυριακού  συνεχίζουν να παρουσιάζουν  πέτσινες δημοσκοπήσεις , χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός εισαγγελέα.

Αυτή η χώρα μπάζει από παντού.   Μπανανία.  Ειδικά ο χώρος της Δικαιοσύνης και του Τύπου. Και είναι σίγουρο ιστορικά πως σε τέτοιες περιπτώσεις  προκλητικής  αδιαφορίας  των υπευθύνων  και  σκανδαλώδους  συγκάλυψης τέτοιων εγκλημάτων,   η “Δικαιοσύνη” περνά σε άλλα χέρια, σε ξένα από το θεσμό  “κέντρα”. Με ηθικούς αυτουργούς εκείνους  που σήμερα κάνουν πως δε βλέπουν  το κατάντημα μιας χώρας οι θεσμοί της οποίας  δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά πράγματα από τη μαφία.

2.Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες ο Μπολσονάρο για τη διαχείριση της πανδημίας

Δεν είναι ο  μόνος ένοχος ο ακροδεξιός Ζαΐρ Μπολσονάρο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία. Εμείς μπορούμε να σας απαριθμήσουμε  κι άλλους … “Καπαδόκες” και μάλιστα… μετρημένους στα δάχτυλα ,αλλά  σε πολλές γύρες.   ΄

΄Ενας απ΄αυτούς , είναι και ο δικός μας εδώ  Κούλης.  ΄Ισως είναι ο μοναδικός παγκοσμίως που   έκανε την πανδημία εφαλτήριο προσωπικής ανάδειξης σε…λαοπρόβλητο ηγέτη  (Θου,  Κύριε)! μέσω των Γκεμπελίσκων της χώρας  της   λίστας Πέτσα. ΄Εδωσε εκατομμύρια στους απατεώνες από τα δικά μας λεφτά, για να τον  λιβανίζουν κάθε τρεις και μία με τις πέτσινες δημοσκοπήσεις τους.

Πάνω από 15.000 νεκρούς έχει φορτωθεί. ΄Ενα αντισυνταγματικό lockdown  και φυσικά μια οικονομία που την τίναξε στον αέρα και σε λίγο, όπως ακριβώς έκανε ο  επίσης  Δεξιός “γόνος” Κώστας Καραμανλής ,θα  “λακίσει  νύχτα” και θα  την παραδώσει χρεοκοπημένη στους Συριζαίους.

Ουαί και  αλλοίμονό σου,  Αλέξη Τσίπρα, αν συνεχίσεις στον  ίδιο χαβά ,όπως τότε.   Αν προχωρήσεις σε νέα  “ομερτά”  και με τον Κούλη. Οι πληγές είναι πολλές και συσσωρευμένες. Δε σε παίρνει πια να κάνεις τέτοιες, άλλες  μυστικές, εγκληματικές συμφωνίες.

Περιμένουμε να δούμε, Συριζαίοι μου,  αν θα μας βάλετε  πάλι απέναντί σας. Να σας σφυροκοπάμε αλύπητα,  όπως παλιά. Από σας εξαρτάται.

3.Ο Καρανίκας ανέβασε λίστα με τις μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και το αποθεώνει

Νίκος Καρανίκας

Η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:
“Στις 18 Σοσιαλισμός” “Αλλαγή”
18 Οκτώβρη 1981, ηττήθηκε η Δεξιά με την ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι είδαμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις υπέρ της δημοκρατίας, της κοινωνίας και συγκεκριμένα του εργατικού κινήματος… εκτός από την γνωστή διαφθορά.
Το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον Ανδρέα τον κατηγόρησε και τον πολέμησε η ΝΔ από την πρώτη μέρα, χρεώνοντας του από την 17Ν μέχρι το Τσερνομπίλ, αλλά ο ίδιος δεν φοβήθηκε τα δημοσιεύματα της Δεξιάς ούτε το επικοινωνιακό μπούλινκ του συστήματος και προχώρησε άμεσα σε μεταρρυθμίσεις.
Μεταρρυθμίσεις που ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορούν να γίνουν καθώς έλεγαν ότι δεν είναι έτοιμη η κοινωνία για τέτοιες αλλαγές…(κάτι τέτοια έλεγαν και οι δικοί μας αν δεν κάνω λάθος, όπως για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών, τη νομιμοποίηση της κάνναβης κτλ κτλ).
Θα θυμίσω σε μερικές και μερικούς κάποια έργα του ΠΑΣΟΚ γιατί με αφορμή την διεύρυνση που δεν έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγονται διάφορες ανιστόρητες αριστερίστικες βλακείες και η κριτική εστιάζεται στην διαφθορά και οχι στις αλλαγές:
■Δημιουργήθηκε το ΕΣΥ (εθνικό σύστημα υγειάς)
■Καθιερώθηκε ο μαθητικός κανονισμός και τα δικαιώματα μαθητών και σπουδαστών
■Καθιερώθηκε Αγροτική Σύνταξη σε όλους τους αγρότες
■Καθιερώνεται η πενθήμερη εργασία και συντάσσεται ο εργατικός νόμος και ο συνδικαλισμός αποκτάει δικαιώματα και έπαυσε η δίωξη και η απόλυση για λόγους συνδικαλισμού. Πρώτη φορά αναγνωρίζεται και αποζημιώνεται το εργατικό ατύχημα
■ Διεκδικήθηκαν από Ευρώπη τα ΜΟΠ
(Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα)
■ Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης
■Επιστροφή στην Ελλάδα των πολιτικών προσφύγων του Δημοκρατικού Στρατού.
■Καταργήθηκαν οι φάκελοι πολιτικών πεποιθήσεων και πράξεων
■Καταργήθηκε η χωροφυλακή και μαζι της ο γνωστός τότε «Φόβος του χωροφύλακα»
■Καταργήθηκαν πολλοι νόμοι απ την εποχή του Μεταξά και του εμφυλίου, όπως του τεντιμποϊσμού, της κατασκοπείας κτλ
■καθιερώθηκε το μονοτονικό σύστημα γραφής
■Καταργήθηκε η στολή των μαθητών (ποδιές)
■Καθιερώθηκε η ισότητα των δύο φύλων και η γυναίκα δεν χρειάζονταν άδεια από τον πατέρα ή σύζυγο για να δουλέψει, να ανοίξει επιχείρηση …
■Νομιμοποιήθηκε ο πολιτικός γάμος
■Καταργείται ο θεσμός της προίκας
■Νομιμοποίηση των αμβλωσεων
■Θεσπίζεται το συναινετικό διαζύγιο και εξισώνονται τα δύο φύλα
■Νομοθετήθηκε η διατήρηση του πατρικού ονόματος της γυναίκας και μετά το γάμο επίσης η θέσπιση ισότητας των συζύγων ως προς τη γονική τους ιδιότητα.

***

Είναι αλήθεια όσα μνημονεύει ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα. Ιστορικά σφραγισμένα πλέον.  Ουδείς αρνείται πως  το ΠΑΣΟΚ του ΄81,  ως κυβέρνηση, έφερε τα “πάνω κάτω” για εκείνη την εποχή. Είναι, μάλιστα,  ένας από τους βασικούς λόγους που τον πρώτο καιρό,  μέλη του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν και   ουκ ολίγοι  προερχόμενοι από το λεγόμενο     εξωκοινοβουλευτικό χώρο!

΄Ομως,  μια άλλη ημέρα, σε μια άλλη επέτειο, οφείλει να καταγράψει ο Καρανίκας και τα μεγάλα σφάλματα του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση ,αλλά και του Ανδρέα  Παπανδρέου   προσωπικά. Και δεν είναι λίγα, ούτε αμελητέα.

Ειδικά να μας μιλήσει για το κράτος των ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ,την ισχύ των   “εργατοπατέρων” ,του συνδικαλισμού ως επάγγελμα  και φυσικά για  τα “πάμπερς”  Κοσκωτά στον τότε πρωθυπουργό της χώρας και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Το νόμισμα, αγαπητέ, έχει δυο όψεις. Αν δεν έχει ή την  κρύβεις, τότε είναι κάλπικο.

4.Ντοκουμέντα, μυστικά και μια «εμμονή» του Αλέξη Παπαχελά -Διαβάσαμε το νέο βιβλίο του «Ένα σκοτεινό δωμάτιο, 1967-1974

Ενα σκοτεινο δωματιο

Μόνο Ντοκουμέντα δεν μπορεί να διαθέτει ούτε να αξιοποιεί ο  Παπαχελάς. Και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν έχει τα προσόντα, ούτε τα ιδεολογικά κότσια  να πλησιάσει την αλήθεια. Πόσο μάλλον να τη διασφαλίσει σε ένα βιβλίο που μόνο τους δικούς του και του εκδότη του κερδοσκοπικούς  στόχους εξυπηρετεί.  Την αλήθεια μόνο δεν εξυπηρετεί. Αντίθετα, την κακοποιεί.

Μετά την…αγιογραφία Μητσοτάκη και τις άλλες … εμπορικές ,συγγραφικές  δουλειές που υπογράφει ο ίδιος δράστης- βιαστής  της Ιστορίας, σήμερα   ξαναχτυπά. Πάλι με στημένες ιστορίες,  χαλκευμένα στοιχεία και κρυμμένα …μυστικά και ντοκουμέντα.  Μια γνωστή  πένα απάτης,  παραπληροφόρησης και παραπλάνησης.

Τί θα ήταν, άλλωστε,  ο διευθυντής  της εφημερίδας του δικτάτορα Μεταξά; Μιλάμε για την ακροδεξιά, σοβαροφανή φυλλάδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.