ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ “ΕΛΛΑΔΑ 2021” . ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ- ΤΖΕΡΤΖΕΛΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Φασιστική επίθεση κατά μαθητή πρόσφυγα στη Θεσσαλονίκη

Φασιστική επίθεση κατά μαθητή πρόσφυγα στη Θεσσαλονίκη

Δεν έχουν τέλος οι φασιστικές ενέργειες κατά προσφύγων και μεταναστών. Τελευταίο θύμα ένας μαθητής γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο τραυμάτισαν στο χέρι και απείλησαν ώστε να μην ξαναπάει στο σχολείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί πριν την έναρξη των μαθημάτων και, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το παιδί πήγαινε στο σχολείο του επιτέθηκαν δύο άτομα μαυροντυμένα με κουκούλες, ηλικίας περίπου 25 – 30 ετών.

Τα άτομα αυτά του χάραξαν το χέρι και τον απείλησαν λέγοντάς του να μην ξαναπάει στο σχολείο και να σηκωθεί να φύγει από τη χώρα.

*****

Οι κουκουλοφόροι είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του, για να κερδίσουν τις ακροδεξιές και ναζιστικές ψήφους, καλλιέργησαν το ρατσισμό ,τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και την  ξενοφοβία. Τα εισπράττουμε σήμερα. Είναι ηθικοί αυτουργοί. ‘ Εχουν την ίδια ποινική μεταχείριση με τους φυσικούς.

Να μην τα ρίχνουμε όλα στο Μιχαλολιάκο. Η Δεξιά ανέκαθεν έφτανε και προχωρούσε από την περιφέρεια στο κέντρο του φασισμού. Το  ξέρουν όλοι, όσοι διαθέτουν  έστω και ελάχιστη τσίπα και ιστορική μνήμη.

______________________________________–

1.Οι Μαρκ Μαζάουερ και Στάθης Καλύβας στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Ο Μαρκ Μαζάουερ και ο Στάθης Καλύβας στην επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Στάθης Καλύβας. Ο  κύριος …Δεξαμενή σκέψης της  Νέας  Δημοκρατίας και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”,  Το..πράγμα μιλάει από μόνο του.

Από κοντά  φυσικά  και ο έτερος  Καππαδόκης Μαρκ Μαζάουερ, καρασυστημικός ιστορικός και  αρθρογράφος των  Financial Times, της  εφημερίδας που ομνύει στην οικονομία της Αγοράς. Μάλιστα στο Μαζάουερ, έχουν δώσει   βραβεία  (αντιλαμβάνεστε  ποιοι και γατί) περισσότερα κι από τα βιβλία του  για την…εξαίρετη δουλειά  στη στήριξη του συστήματος που τον ανέδειξε και τον τιμά. 

Επομένως, ποιον, λέτε, θα επέλεγαν από τη…δεξαμενή προόδου, ελεύθερης σκέψης και ανεξαρτησίας ,που δεν είναι άλλα από το  πάλαι ποτέ φασιστικό κόμμα  της ΕΡΕ του  Κωνσταντίνου Καραμανλή  και το ακροδεξιό  σήμερα της Ν.Δ με αντιπροέδρους  στην κυβέρνηση έναν “χωρίς στολή Ναζί” και ένα διεφθαρμένο   πρώην δικαστικό; Εξαίρετη και σημειολογική η επιλογή  των συγκεκριμένων    στρατευμένων ιστορικών.

Αμφότεροι, ως  άνθρωποι που στηρίζουν το Σύστημα, τις Δημοκρατίες της μειοψηφίας, έχουν φυσικά κομματική ταυτότητα και όχι μόνο  την ιδεοληπτική της  φιλελεύθερης παράταξης. Είναι οπαδοί. Το καυχώνται μάλιστα και  και το επικαλούνται  στα βιογραφικά τους.

Αυτό το  εξαρτημένο με χίλιους τρόπους  δίδυμο, οι “κοντυλοφόροι”  του ιστορικού ψεύδους θα είναι στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης! Και τι θα πουν; Μα, τα γνωστά που “εξ απαλών ονύχων” διδάσκονται οι ΄Ελληνες. Τα ψεύδη της εθνικιστικής Ιστορίας.

-Δε θα πουν πως την Πόλη την παράδωσε στο Μωάμεθ το παπαδαριό της εποχής και πως για σχεδόν τετρακόσια χρόνια το  ιερατείο ήταν  “κώλος και βρακί” με την Πύλη. Είχαν όλα τα προνόμια και ήταν  εκείνοι  που πολέμησαν με λύσσα την ελληνική εξέγερση ( Δες , Ανωνύμου του ΄Ελληνος,  ” Ελληνική Νομαρχία”).

-Μήπως θα πουν πως η ελληνική επανάσταση ήταν στην ουσία μια  ρώσικη υποκίνηση, για τη λύση  του λεγόμενου Ανατολικού ζητήματος;

-Θα αναφέρουν πως μια πλειάδα “ηρώων” της Επανάστασης   δεν ήταν παρά γιαλαντζί αγωνιστές, πλιατσικολόγοι και διεφθαρμένοι ως το κόκαλο;

-Θα παραδεχτούν πως ο “γέρος του Μωριά” δεν ήταν κανένας απόγονος του… Περικλή, αλλά όπως ακριβώς τον αποκαλούσαν    οι Προεστοί,  παλιόβλαχος στο αίμα και τη λαλιά;

Θα πουν μήπως πως ο Ιωάννης Καποδίστριας,ήταν  ο υπουργός Εξωτερικών των Ρώσων,που τον έκαναν κυβερνήτη για να έχουν τον αχυράνθρωπό τους στην ευαίσθητη  αυτή περιοχή; Πως δεν ήταν  παρά ένας τύραννος, που τον εκτέλεσαν οι Μαυρομιχαλαίοι όχι για προσωπικούς λόγους, όπως θέλουν να λένε οι  στρατευμένες πένες, αλλά, επειδή ακριβώς ήταν ένας Ρώσος δικτάτορας,που κυνηγούσε αμείλικτα όποιον αγωνιστή  της επανάστασης δεν “έκλινε γόνυ” στον Τσάρο;

΄Οχι, δεν πρόκειται  να πουν  καμιά ιστορική αλήθεια. Δεν είναι πραγματικοί  ιστορικοί, παρά μόνο στα “τυπικά προσόντα”. Κατά τα άλλα,  πληρώνονται για όσα πρέπει να πουν .

Είναι  ακόμα πιο αισχροί και από τους δημοσιογράφους.  Οι καθεστωτικοί ιστορικοί με τα εθνικιστικά ψεύδη και την υστεροβουλία τους  είναι οι κυρίως υπεύθυνοι του   σοβινισμού, του ψετοπατριωτισμού , του ρατσισμού των μαζών.  Τέτοιοι “ιστορικοί” διεξάγουν τους πολέμους  με τα…ιδεώδη που  διδάσκουν  να μάχονται  οι στρατιώτες.

Αλλά σε μια τέτοια κοινωνία ,η οποία στηρίζεται στο αφύσικο , το ψεύδος, την απάτη και ζει με αυτά, γιατί οι ιστορικοί και οι δημοσιογράφοι της  να είναι καλύτεροι; Με τέτοιες “πένες” ηδύνεται ο όχλος. “΄Αρτον θεάματα” και εθνικιστική τύφλα.  Σ΄ όλη την υφήλιο.

 

2.Συνάντηση Αγγελοπούλου-Τσίπρα σήμερα για την επιτροπή «Ελλάδα 2021» -Σε ποιους πρότεινε να συμμετέχουν

Η Γιάννα Αγγελοπούλου σε παλαιότερη συνάντησή τους

Τί θέλει η …”αλεπού στο παζάρι”;  Αλέξη Τσίπρα,  τί δουλειά έχεις εσύ σε συναντήσεις  με την  Αγγελοπούλου, που  κουβαλάει τόσες  και τέτοιες  αμαρτίες από το παρελθόν;  Και εν πάση  περιπτώσει  είναι ένα εξέχον  μέλος  της οικονομικής ολιγαρχίας.

Στο  εθνικιστικό πανηγυράκι   ” ΕΛΛΑΔΑ 2021″ οφείλεις να σταθείς επικριτικά. Καμιά συμμετοχή σε τέτοιες  φιέστες, που μόνο τα παραταξιακά και κομματικά συμφέροντα της Δεξιάς εξυπηρετούν. Δε θα τιμηθεί   έτσι η  ελληνική επανάσταση. Θα θαφτεί  για άλλη μια φορά.

Βγες με θάρρος να το καταγγείλεις. Μην παίζεις το παιχνίδι του διεφθαρμένου συστήματος .Κάνε τα διαφορά,αν έχεις τα ιδεολογικά κότσια. Αποφάσισε με ποιους είσαι. “Δυο καρπούζια στην ίδια  μασχάλη δεν κρατιούνται”.

 

3.Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρνήθηκε τα πάντα ο Μιχαλολιάκος

Νίκος Μιχαλολιάκος

Αρνήθηκε τα πάντα. Την εμπλοκή της ΧΑ στη δολοφονία του Φύσσα, τα τάγματα εφόδου και τις εμπρηστικές ομιλίες του ναζιστικού περιεχομένου στην απολογία του ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Ποια εγκληματική οργάνωση; 25-30 χρόνια ήμασταν με γραφεία, τηλέφωνα, δημόσια παρουσία. Από το 1982 εγγράφως δηλώνουμε εθνικιστές, όχι ναζιστές. Είδαν τις δημοσκοπήσεις και έστησαν κατηγορητήρια», είπε.

η δολοφονία στο Κερατσίνι την καταδίκασα από την πρώτη στιγμή, αλλά μην ξεχνάμε ότι για ανάλογο περιστατικό δεν δικάστηκε ούτε κατηγορήθηκε ποτέ η ΟΝΝΕΔ η η ΝΔ».

*****

Να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους.  Η ιστορική αλήθεια που παραδίνουμε στις σημερινές και τις κατοπινές γενιές  για τη Χ.Α και τον αρχηγό της,  συνοπτικά  είναι τούτη:

΄-΄Ολα τα  βασικά ,υψηλόβαθμα στελέχη της Χ.Α  είναι νοσταλγοί των Ναζί.Υποκλίνονται στον εθνικοσοσιαλισμό  και το ναζισμό. Αρνούνται  το Ολοκαύτωμα. Είναι εγκληματικές φυσιογνωμίες, ρατσιστές και  υπέρμαχοι της Αρίας φυλής.  Φαλλοκράτες και ομοφοβικοί.

-Από τους οπαδούς της ένα μεγάλο ποσοστό είναι κι αυτοί Νεο-Ναζί.   Οι υπόλοιποι.   εθνικιστές  και λούμπεν στοιχεία στην πλειονότητα.

– ΄Εστησαν μια εγκληματική  Οργάνωση  στο…καταστατικό της οποίας η βία ήταν το πρώτο “άρθρο”.   Εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία της  οικονομικής κρίσης, περίμεναν μια άτακτη χρεοκοπία,για να συσπειρώσουν τον κόσμο,που θα  βρισκόταν  σε  σύγχυση και κατάσταση υστερικής κρίσης. Δεν τους βγήκε.

-Δολοφόνησαν 60 ανθρώπους και  κακοποίησαν σχεδόν 3.500 , κυρίως μετανάστες και αντιΝαζί. ΄Ενας απ΄αυτούς ήταν  και ο Παύλος Φύσσας  Δε χρεώνεται μόνο ο Μιχαλολιάκος  την ηθική αυτουργία κι αυτού του εγκλήματος, αλλά όλα τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης.

-Τεράστια ευθύνη για το “βίο  και την πολιτεία” της Χ.Α μετά το 2012 έχει η π. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη  που νομιμοποίηση με την υπογραφή της την εγκληματική οργάνωση και την έστειλε στη Βουλή.Την ίδια  ευθύνη  έχουν επίσης και   δημοσιογράφοι,ειδικά του ΣΚΑΙ και άλλοι μεγαλόσχημοι, που  χάιδευαν  προκλητικά τους Ναζί.   Οι αποστάσεις που κρατούσαν ήταν  “για τα μάτια”,  προσχηματικές.

-Βασική ευθύνη έχει ο Κωνσταντίνος  Καραμανλής,  ο οποίος έβγαλε από τη φυλακή  τον βομβιστή Μιχαλολιάκο , που   έβαζε τυφλές  βόμβες σε πλατείες και σινεμά. Ο ιδρυτής της ΕΡΕ και της Ν.Δ δεν ήθελε επ΄ουδενί να ταυτιστεί η τρομοκρατία με τη Δεξιά. Προσφιλής του διακήρυξή   ήταν πως τρομοκράτες βγάζει μόνο η Αριστερά.

-Ο Μιχαλολιάκος έχει δίκιο για τη δολοφονία Τεμπονέρα, όταν  λέει πως  δε χρεώθηκε  την ηθική αυτουργία  η τότε  κυβέρνηση της Ν.Δ  του  Κων. Μητσοτάακη

 

4. DW: Η «διαμαρτυρία μπάρμπεκιου» με χοιρινό κοντά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων προκαλεί θυμό.

Μπάρμπεκιου με λουκάνικα και σουβλάκια σε αυλή

Μιλάμε για  φασίστες, που απλώς κρύβονται κάτω από τα φουστάνια της Ν.Δ.     Πάντως , αν αύριο άλλοι φονταμενταλιστές    προχωρήσουν σε  μια παρόμοια συμβολική διαμαρτυρία  με υποτιμητική χρήση    συμβόλων (σημαίες, σταυρούς, εικόνες),  παραδόσεων  και συνηθειών  Ελλήνων ή Χριστιανών ,  μη βγουν οι ανεγκέφαλοι και φωνάζουν.   “Οφθαλμόν αντί οφθαλμού”.΄Ετσι πάει.