ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ… ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΤΗΤOΣ!

  1. ΗΠΑ: Σχολείο στη Φλόριντα απέλυσε δασκάλα επειδή είναι ομοφυλόφιλη

“Το σχολείο απαιτεί όλο το διδακτικό προσωπικό να συμφωνεί και να συμμορφώνεται με τη θέση μας για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, που βασίζεται στη διδαχή της Βίβλου που ζητά από όλους τους χριστιανούς να απέχουν από σεξουαλικές δραστηριότητες, εκτός της επαφής ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, στο πλαίσιο του γάμου», ανέφερε το σχολείο σε ανακοίνωσή του”.

Έμοιαζε σαν να ήμουν βρόμικη. Τους είπα “ναι, είναι αλήθεια” και εκείνοι είπαν: “δεν μπορείς να δουλεύεις εδώ”. Μου μίλησαν για αμαρτία και για το πώς δεν θα επέτρεπαν ούτε σε έναν μοιχό να εργαστεί στο σχολείο. Μου είπαν ότι, αν δεν επιδιδόμουν σε ομοφιλοφυλικές δραστηριότητες, θα μπορούσα να παραμείνω ως δασκάλα. Περίμενα να μου πουν από λεπτό σε λεπτό ότι θα πήγαινα στην κόλαση», είπε η δασκάλα σύμφωνα με την Guardian.

Να σημειωθεί πως η νομοθεσία της Φλόριντα δεν δίνει τη δυνατότητα στη 37χρονη να διεκδικήσει τη δουλειά της, καθώς μόλις 21 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομοθετήσει για τις διακρίσεις βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού

****

Εκπαίδευση, δικαιοσύνη,σχεδόν όλοι οι θεσμοί και φυσικά η κοινωνική ζωή  σε όλο τον κόσμο έχουν κυρίαρχη βάση την επικρατούσα θρησκευτική παράδοση. Ο δυτικός πολιτισμός τη χριστιανική, ο εβραϊκός , ο ισλαμικός, ο βουδιστικός τις δικές τους αντίστοιχα.

Μάλιστα  το ελληνικό Σύνταγμα για όσους το αγνοούν ξεκινά με την εξής  θεοκρατική  ατάκα:

ΣΥΝΤΑΓMA ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος!
Και δεν ντρέπονται  οι…δημοκρατικώς  εκάστοτε εισερχόμενοι    στη Βουλή εθνοπατέρες όλων των κομμάτων και των αποχρώσεων να ορκίζονται (θρησκευτικά ή όχι)  πίστη σε τέτοιο Συνταγμα.
Ναμην ξεχνάμε  επίσης πως στην ελληνική εκπαίδευση διδάσκεται το μάθημα  των Θρησκευτικών,που  δεν είναι τίποτα άλλο από  Ορθόδοξο, δογματικό  κήρυγμα. Κι αυτό με τη σειρά του   σημαίνει κανονικός προσηλυτισμός ανηλίκων  με συνταγματική υποστήριξη.
 Να συνέβαινε, επομένως,  η παραπάνω δίωξη της δασκάλας σε μια Ελλάδα, Ιράν, Σαουδική Αραβία, το αντιλαμβάνομαι. Στην Αμερική ,όμως, η οποία θέλουμε δε θέλουμε, διαθέτει την ισχυρότερη συνταγματικά κατοχύρωση  της ατομικής  ελευθερίας  και διασφαλίζει ικανοποιητικά τα σπουδαιότερα ατομικά δικαιώματα, πώς μπορεί να απολύεται  ένας εργαζόμενος λόγω της σεξουαλικής του επιλογής;
Ας μην ξεγελιόμαστε. Μπορεί η Αμερική να έρχεται πρώτη στη βαθμολογία μεταξύ όλων των χωρών του κόσμου ως προς τη συνταγματική κατίσχυση και την εφαρμογή των ατομικών ελευθεριών (ειδικά του λόγου) ,όμως, με άριστα το 10, ακόμα κι αυτή  η χώρα είναι ακόμα στο …7! (΄Οταν , βέβαια, χώρες όπως  οι άλλες  υπερδυνάμεις , η  Κίνα και Ρωσία,  ζήτημα αν μπορούσε κανείς να τις βαθμολογήσει στην ίδια κλίμακα του  άριστα  με…3!).
Η Αμερική είναι ιδιόμορφη και παράξενη  χώρα. Σε κάποια ζητήματα είναι ή του ύψους ή του βάθους. Επισημάναμε εδώ σε άλλο θέμα μας πως, αν η Αμερική έχει σήμερα ένα φαλλοκράτη πρόεδρο (εκτός από ακροδεξιός και ρατσιστής), οφείλεται στο γεγονός πως ένας στους δύο Αμερικανούς είναι…Τραμπ.  Μια  αλήθεια που δεν μπορεί κανείς να μη τη βλέπει. Και ως φαλλοκράτες οι Αμερικανοί  και οι  Αμερικανίδες   υπέρμαχες της παραδοσιακής οικογένειας και ειδικά  της μονογαμίας, τί άλλο θα μπορούσαν να είναι εκτός από  Χρστιανοί;
Δεν είναι τυχαίο που στην ίδια χώρα, ουκ ολίγοι πρόεδροί  της   δήλωναν ευθαρσώς και υπερηφάνως όχι απλώς πιστοί χριστιανοί, αλλά…αναγεννημένοι! Να θυμηθούμε τον Τζιμ Κάρτερ  και τον Τζορτζ Μπους το νεότερο.
«H Αμερική δημιουργήθηκε ως προτεσταντική κοινωνία, όπως ακριβώς το Πακιστάν και το Ισραήλ δημιουργήθηκαν ως μουσουλμανική και εβραϊκή κοινωνία αντίστοιχα» (Samuel P. Huntington «Ποιοι είμαστε; H αμερικανική ταυτότητα στην εποχή μας», Αθήνα, Λιβάνης, 2005, σ. 101). Με τα λόγια αυτά ο Samuel Huntington τοποθετεί το κέντρο βάρους της αμερικανικής ταυτότητας στον τρόπο ζωής που ενέπνευσε στους πρώτους εποίκους η φιλοσοφία του προτεσταντισμού”
.”Τον Ιούνιο του 2002 το τριμελές δικαστήριο του Ενάτου Περιοδεύοντος Εφετείου στο San Francisco αποφάσισε ότι οι λέξεις «υπό τη σκέπη του Θεού», στον ΄Ορκο Πίστης που απαγγέλλουν τα παιδιά στο σχολείο, συνιστούσαν παραβίαση του διαχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος. Ετσι, ο νόμος του 1954, που προσέθεσε τις επίμαχες λέξεις στον καθιερωμένο Ορκο, θεωρήθηκε αντισυνταγματικός και συνεπώς άκυρος. H απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών και διαδηλώσεων σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. O πρόεδρος Bush χαρακτήρισε την απόφαση «γελοία» και η Γερουσία ψήφισε, με 99 υπέρ και 0 κατά, την ανάκλησή της. Σε μια χώρα στην οποία 80-85% του πληθυσμού δηλώνει ότι ανήκει στη χριστιανική πίστη (χωρίς να λογαριάσει κανείς τα άλλα θρησκεύματα) η απόφαση του δικαστηρίου του προοδευτικού San Francisco δεν μπορούσε να έχει θετική απήχηση…..”. (Θ. Βερέμης)
 Εργασία, προσωπικές σχέσεις, όλες οι εκφάνσεις και οι παράμετροι της κοινωνικής ζωής σ αυτή τη χώρα έχουν να κάνουν με τη χριστιανική αντίληψη και ηθική. Και μάλιστα την προτεσταντική (βαπτιστές, μεθοδιστές, ευσεβιστές, ευαγγελικοί ,πεντηκοστιανοί).
Παράλογο, επομένως,  είναι πώς σε μια χώρα που  στηρίζει και προστατεύει , όσο καμιά άλλη τα ατομικά δικαιώματα (οπωσδήποτε και τις σεξουαλικές επιλογές ) ,μια γυναίκα που δηλώνει ομοφυλόφιλη απολύεται  από τη δουλειά της. Από την άλλη, όμως ,δεν είναι καθόλου ανερμήνευτη αυτή η ενέργεια. Απολύτως κατανοητή σε όσους ξέρουν καλά το “μέσο”  Αμερικανό.
Η υπερδύναμη  πολλές φορές, δυστυχώς,  δεν είναι αυτό που δηλώνει και φαίνεται. Αλλά αυτό που είναι στην καθημερινή πραγματικότητα. Και πώς να το κάνουμε;  Αν κάπου ο απόστολος  Παύλος έχει τους πιο φανατικούς οπαδούς (και μάλιστα γυναίκες) είναι στην Αμερική. “Διὰ δὲ τὰς πορνείας ἕκαστος την  ἑαυτοῦ γυναῖκα ἐχέτω, καὶ ἑκάστη την ἴδιον ἄνδρα ἐχέτω”.Μάλιστα.
Σε τέτοιο φονταμενταλισμό δε χωράει σεξ άντρας με άντρα και γυναίκα με γυναίκα.  ΄Οπως το είπε η δασκάλα.   Τέτοιο…αμαρτωλό σεξ  σε στέλνει  κατ΄ευθείαν στην… κόλαση!

2. Σάλος με την «ασυλία» στους τραπεζίτες – «Σάλος με την «ασυλία» στους τραπεζίτες - «Φωνές» και στο εσωτερικό της Ν.Δ. Φωνές» και στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Η φωτογραφική διάταξη της εκ προοιμίου αμνήστευσης των αδικημάτων που διαπράττουν στελέχη τραπεζών έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναλαμβάνει πως πρόκειται για «νομοθετικό έκτρωμα» και να καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης των νέων Κωδίκων και ειδικότερα του Ποινικού Κώδικα προκάλεσε τη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς ντροπή, χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών

Να «μην διανοηθεί να νομοθετήσει αυτό το έκτρωμα για να αθωώσει νομοθετικά δεκάδες κατηγορούμενους τραπεζίτες και να ξεπλύνει το σκάνδαλο με τα άνω των 400 εκατ. ευρώ δάνεια της ΝΔ και του ΚΙΝ.ΑΛΛ.», επανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «εδώ και τρεις μέρες ο κ. Μητσοτάκης κωφεύει εσκεμμένα στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει άμεσα την εκτρωματική διάταξη-δώρο στους τραπεζίτες», διάταξη με την οποία «οι τραπεζίτες θα μπορούν να διωχθούν ποινικά μόνο εάν κάνουν μήνυση στον εαυτό τους».

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, χωρίς ντροπή, χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών, προκειμένου να ακυρώσουν όλες τις εκκρεμείς ποινικές διώξεις σε βάρος τραπεζιτών για υποθέσεις με θαλασσοδάνεια, όπως αυτά που είχαν χορηγηθεί στη Ν.Δ., στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. αλλά και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει ότι «σήμερα, μέχρι και δικοί του βουλευτές, όπως ο κ. Μπούγας, εκφράζουν τον προβληματισμό τους τόσο για το ενδεχόμενο ατιμωρησίας των τραπεζιτών όσο και για τη συνταγματικότητα της διάταξης».

****

Μα για ποιο λόγο εφοπλιστές, τραπεζίτες και ιδιοκτήτες   ΜΜΕ ( και δημοσιογράφοι) έκαναν πρωθυπουργό τον  Κυριάκο;  Γραμμάτια ξεχρεώνει ο Υιός. Και έχει και πολλά άλλα ακόμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ας αφήσει την τακτική  της αντιπολίτευσης  από τα έδρανα και τις έγγραφες καταγγελίες. Να το επαναλάβουμε Μόνο στου δρόμους γίνεται αγώνας και πραγματική αντιπολίτευση.

Κι αν δεν το τολμήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αν δεν κατεβάσει δυναμικά   το κόσμο του στις πλατείες, θα δούμε πολύ σύντομα το ένα μετά το άλλο τα σπίτια των δανειοληπτών με κόκινα δάνεια,να, βγαίνουν στο σφυρί

Εδώ θα είμαστε.

3. Σάλος από τις δηλώσεις Χ. Αθανασίου για «αλλοίωση πληθυσμού» και «νέα Ροδόπη» στη Λέσβο

Αντιδράσεις προκαλούν τα λόγια του αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης σε συνέντευξή του. Για βαθιά ξενοφοβική αντίληψη της Ν.Δ. κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σάλος από τις δηλώσεις Χ. Αθανασίου για «αλλοίωση πληθυσμού» και «νέα Ροδόπη» στη Λέσβο
Ιστορία δεν περιμέναμε να ξέρει ο  Χρ. Αθανασίου. Αυτό δα έλειπε.  Αν  ήξερε, πάντως, θα ήταν πιο νουνεχής και  τουλάχιστον χαμηλών τόνων. Θα είχε συνειδητοποιήσει  πως και ο ίδιος καθόλου δεν αποκλείεται (μάλλον  το πιθανότερο)  να είναι γόνος μεταναστών και προσφύγων πολλών φυλών και ομάδων στη Ελλάδα. Γερμανικά φύλα, Σλάβοι,  Βλάχοι,  Ιταλοί, μια μυρμηγκιά   λαών, κατέλαβε τη χώρα  από τη μια άκρη ως  την άλλη.  Και δε μιλάμε για απώτερους αιώνες .
Επομένως, μόνο  “ιθαγενής”  δεν είναι ο κύριος Υπουργός.  Κι ας μιλάει  ελληνικά. (Πώς και γιατί,είναι μια άλλη Ιστορία).
΄Ελληνας, όμως,  είναι. ΄Οπως και ο”Γέρος του Μωριά”, τον οποίο  οι Προεστοί  και οι Κοτζαμπάσηδες αποκαλούσαν …Βλάχο. Κι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μιλούσε ή είχε αίμα βλάχικο, αλλά δεν ήταν λιγότερο ΄Ελληνας από πολλούς άλλους και ειδικά από Προεστούς και ιερωμένος που ζούσαν πλουσιοπάροχα σε βάρος των Ραγιάδων  λόγω ακριβώς της φιλίας και τη συνεργασίας τους με τος Οθωμανούς.
Επομένως, αμετροεπή, ανιστόρητε και ξενοφοβικέ,  υπουργέ της Δεξιάς, τουλάχιστον όσοι έρχονται στην Ελλάδα σήμερα, ζητούν  άσυλο. Δεν εισβάλουν στη χώρα, όπως  χρόνια πριν ο δικός σου πρόγονος .
Είσαι μεν σήμερα κι εσύ ΄Ελληνας για άλλους λόγους,  αλλά… αγνώστου “πατρότητος”. ΄Ετσι θα είναι  σε κάποια χρόνια και οι οι  ΄Ελληνες, μια και, όπως είπες, στη Λέσβο γεννιούνται σήμερα περισσότερα προσφυγάκια από Ελληνάκια. Και σιγά που θα ξέρει ο αυριανός πολίτης της Μυτιλήνης, αν οι  πρόγονοί του  ήταν πρόσφυγες   από τη Συρία ή μετοικήσαντες   σύντεκνοι από την Κρήτη. Ούτε που θα τον νοιάζει.
Μια χαρά, λέμε εμείς. Πάντα η Ιστορία επαναλαμβάνεται.