ΟΗΕ. ΕΝΑΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΟΗΕ: Η Ρωσία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας

ΟΗΕ: Η Ρωσία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας

“Πόντιος Πιλάτος” είναι ο ΟΗΕ ή ένας εγκληματικός Παγκόσμιος Οργανισμός;  Και τα δύο. Προσχηματική η ύπαρξή του και εγκληματική η αδράνεια  και η συμμετοχή του    σε εγκλήματα ή στη  συγκάλυψή τους.

Σήμερα ,ξεπέρασε εαυτόν και έφτασε να  επιτρέψει την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, από  τον…πρόεδρο της Ρωσίας Κύριο  Πούτιν!  Και επί το  αληθέστερο,δικαιότερο  και  φρικώδες ,   από  το  Νέο Χίτλερ της ανθρωπότητας.  Πάνω από 700.000 οι νεκροί. Εκατομμύρια οι πρόσφυγες από τη μανία  για αίμα του δικτάτορα  της Ρωσίας.

Σε αυτή, λοιπόν την  αιμοβόρα ύαινα,  η ντροπή και ο εξευτελισμός του πολιτικού και δικαικού  του πολιτισμού  του 21ου αιώνα , αντί να   έχει εκτελεστεί ή φυλακιστεί,   ο ΟΗΕ  ανέθεσε  το ρόλο του …ειρηνοποιού της ανθρωπότητας και της ασφάλειας του κόσμου. Μαζί και της Ουκρανίας (βεβαίως, βεβαίως!).

Να θυμίσουμε μόνο τα δύο (στα εκατοντάδες)  συγκλονιστικά σύγχρονα φρικιαστικά ιστορικά γεγονότα  στα οποία εμπλέκεται  ο  βρώμικος  αυτός  παγκόσμιος  Οργανισμός του  ΟΗΕ.  Και δεκαετίες μετά από τα  εγκλήματα που παραθέτουμε, εξακολουθεί, όχι μόνο να  υπάρχει, αλλά και  να συνεχίζει να  διαπράττει  ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ  στην ουσία,  τα τα ίδια ανοσιουργήματα:

α. Η γενοκτονία στη Ρουάντα, 1994.  Σφαγιάστηκαν  ένα εκατομμύριο άνθρωποι ,κυρίως της φυλής Τούτσι. Μνημειώδης και  κυνική η αδράνεια του  παρόντος, στρατιωτικά,  ΟΗΕ ,  μπροστά στη γενοκτονία ,  που υποκίνησαν οι Γάλλοι.  ΄Οσο και  υποκριτική η   συγγνώμη, που ζήτησαν  αμφότεροι,  χρόνια μετά.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά, η Ρουάντα θυμάται τη γενοκτονία του 1994

β. Γενοκτονία στη Σρεμπένιτσα.

Σφαγή στην Σρεμπρένιτσα: 25 χρόνια απο την θηριωδία (εικόνες)

Η πόλη είχε κηρυχθεί ασφαλής περιοχή από τα στρατεύματα του ΟΗΕ  δυο χρόνια νωρίτερα. Όταν οι Σέρβοι την κατέλαβαν, οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ , δεν έκαναν καμία προσπάθεια να υπερασπιστούν την πόλη. Και όχι μόνο.  Πολλοί Βόσνιοι που   κατέφυγαν  στο στρατόπεδο του ΟΗΕ για να ζητήσουν προστασία,   εκδιώχτηκαν.  Οι Σέρβοι έσφαξαν   8.000 αγόρια και άντρες, μουσουλμάνους της Βοσνίας.

Το ΑΙΣΧΟΣ έχει όνομα. Εδώ και χρόνια.  ΟΗΕ!

________________________________________________________________-

1.Σόου Γεραπετρίτη για την επανεκκίνηση δρομολογίων

Νέο επικοινωνιακό σόου για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη από την κυβέρνηση. Ο μέχρι πρότινος εξαφανισμένος Γιώργος Γεραπετρίτης επιβιβάστηκε σήμερα στο τρένο 882, για το δρομολόγιο Αθήνα – Καλαμπάκα, και μάλιστα στο… πρώτο βαγόνι δίπλα από τον μηχανοδηγό.

Ακέφαλο Καβαλάρη στο δάσος Royalty Free Φωτογραφίες Αρχείου

Ο χάρος βγήκε, βγήκε παγανιά
μες στη δική μου γειτονιά
κι από τον πολύ συλλογισμό
έχασε το λογαριασμό

Ο χάρος βγήκε, βγήκε παγανιά
και θέρισε μια γειτονιά
και έγινε μαύρος ουρανός
και ανεμοζάλη και καπνός

2. Φινλανδία: Πανηγυρίζει την πρωτιά η Δεξιά. Τρίτη η Μάριν. Ρεκόρ για την ακροδεξιά

Η παγκόσμια βιομηχανία παραπληροφόρησης,έλεγε λίγες ημέρες πριν:

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Φινλανδία είναι ένα ευτυχισμένο μέρος, καθώς, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η χώρα ανακηρύχθηκε η πιο ευτυχισμένη στον κόσμο, στην ετήσια έκθεση του World Happiness Report για το 2023, η οποία κατατάσσει την παγκόσμια  ευτυχία σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σημειώνεται πως η έκθεση δημοσιεύεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας”.

***

Κάτι χρόνια πριν,  βρέθηκα στο Ελσίνκι. Κι από κει για καμιά εβδομάδα με το Φινλανδό φιλαράκι, πήραμε γύρα την επαρχία,  να δω κι εγώ και να μάθω περισσότερα για την παγωμένη  άκρια του κόσμου .

Εκείνες οι εντυπώσεις  που μου έμειναν από τη χώρα  ήταν  δύο. Η μία  θετική και η άλλη,  αρνητική.  Το πρώτο , η αμεσότητα στην επικοινωνία των ανθρώπων, ντόπιων και ξένων,  σε σχέση  με τη Σουηδία, ας πούμε, που δεν την λες και εύκολη την κατάκτηση ενός τέτοιου  κοινωνικού αγαθού (γνώρισμα και του ΄Ελληνα).  Το αρνητικό ,  ένας απόλυτα ορατός  και διάχυτος  εθνικισμός ,που οι ίδιοι οι Φινλανδοί   τον ερμήνευαν    ως πατριωτισμό ( άλλη μια ταύτιση με τους ΄Ελληνες).

΄Ενα απομεσήμερο…σκοτάδι, σε κάποιο ψαροχώρι,   πίναμε   τη μπυρίτσα μας   σε μεσαίο , όπως πάντα , ποτήρι,  σε ένα πολύβουο μπαρ στην παραλία. Τίγκα μισομεθυσμένοι ή και λιώμα οι  ψαράδες,   να κατεβάζουν τις μπύρες  με τα τεράστια γυαλικά,, σαν την κούπα του  Κύκλωπα, ακουμπισμένα στις ξεχειλισμένες  από τις φόρμες ,κοιλιές .

Λίγο μετά,  χωθήκαμε  άνετα σε μα παρέα δίπλα και πιάσαμε την πάρλα επί παντός … μεθυσμένου   επιστητού.  Κάποια στιγμή,που έλεγα κάτι,  ξαφνικά , τρώω μια κλωτσιά στο πόδι κάτω από το τραπέζι από το φίλο  που μετέφραζε και με   βλεφάριζε, μάλιστα,   άγρια.  Κατάλαβα πως τελικά  δεν τους εξήγησε   ό,τι τους έλεγα  και άλλαξε κουβέντα.

-Τί έγινε, ρε παιδί, τον ρωτάω μετά που αναχωρήσαμε.  «Καλά, είσαι εντελώς  αφελής και παλαβός;», μου κάνει. -Τί πείπα ,ρε φίλε κακό,  επέμενα.   «Εσύ λες σε μεθυσμένο Φινλανδό και στο χωριό του μέσα πως ο τόπος εδώ  σε  διώχνει και πως  σε μια τέτοια παγωμένη και ανήλιαγη  άκρη , δε θα μπορούσες ούτε λεπτό να μείνεις;”

Και ήταν αλήθεια. Φανταζόμουνα σε εκείνο το μπαρ  την Εύβοια, την παραλιακή Χαλκίδα  και τα καταγάλανα νερά της  θάλασσας στα πόδια της να σουλατσάρουν πάνω-κάτω κάθε 6ωρο με ακρίβεια   και με λίγωνε η νοσταλγία. Τί, ψέματα να έλεγα;

Κι απορώ ακόμα. Πώς οι Βόρειοι της Ευρώπης  δεν κάνουν και τώρα κανέναν  ντου, νότια, όπως παλιά οι Γότθοι, οι Σλαύοι και τα δεκάδες  άλλα φύλα, να καταλάβουν από  τη μια άκρη  στην άλλη,  αυτή την πεντάμορφη χώρα;  Ναι, αυτόν τον ευλογημένο τόπο  με τα χίλια κουσούρια  και τις άλλες τόσες αρετές του.

Κάπως  έτσι εννοούν  την πρωτιά σε ευτυχία και χαρά οι Φινλανδοί.  Σοβινιστικά, πατριωτικά.

Και για να λένε τέτοια, μάλλον δεν έτυχε ποτέ να κατέβουν Κρήτη και Καλαμάτα. Αλλιώς, πώς να τολμήσεις να ξεστομίσεις τέτοια αμετροέπεια  και ΄Υβρη  περί… ευτυχίας και χαράς (!)  σε τέτοια χώρα;

Τί να το κάνω εγώ που  εκεί   δουλεύει ρολόι το κράτος;   Ακόμα και οι δικοί τους , οι νέοι  « Όρμπαν και Μητσοτάκης της Φινλανδίας», που εκλέχτηκαν, θα είναι σίγουρα, απείρως καλύτεροι.  Δε λέμε.
Αλλά, ποια είναι ,πώς και ποιος καθορίζει τα  κριτήρια  κατάταξης  μιας χώρας, ενός λαού  σε τέτοιες  λίστες …χαράς και ευτυχίας με  φέικ  προδιαγραφές;

Γράφαμε παλιότερα ( 25 Φλεβάρη 2016)

ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΟΥΗΔΟΙ ΚΑΙ …ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ…

“…Κι αυτή η έρευνα  ακολουθεί τα χνάρια των άλλων σχετικών (“μούφα” κι αυτές), που αφορούν τώρα την…ποιότητα ζωής στις διάφορες πόλεις. Βιένη , Στοκχόλμη, ΄Οσλο και άλλες κεντρικές και βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, κατέχουν εδώ και χρόνια τις πρώτες θέσεις σε τέοιεες λίστες για τις πόλεις με ποιότητα ζωής .

Μόνο που δε μας λένε σε τί ακριβώς συνίσταται αυτή η περίφημη ποιότητα . Στο φαϊ και το πιοτό, ας πούμε;  Και ακόμα.  Ποιος εφεύρε, αξιολόγησε και ενέταξε  στον κατάλογο  τα κριτήρια με τα οποία μια χώρα, μια πόλη, κρίνεται πως διαθέτει καλή ή κακή ποιότητα ζωής; “΄Ηξεις αφήξεις”. Ούτε οι ίδιοι που κάνουν τέτοιου είδους “έρευνες” ξέρουν τί τους γίνεται. Εντελώς προσωπικά και ως εκ τούτου, καθόλου αντικειμενικά ή επιστημονικά αυτά τα κριτήρια.

Παραδείγματα: Γιατί βασικό κριτήριο στην κατάταξη χωρών με ποιότητα ζωής  είναι οι…καλές υπηρεσίες του κράτους και όχι το κλίμα; Παλιότερα στο Κίεβο,τη Στοκχόλμη ,τη Βιένη και άλλες  ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που εργαζόμουν ή επισκεπτόμουν, έδινα μάχη από  Σεπτέμβρη μέχρι Μάη (και βάλε) με τα… στοιχειά της φύσης!  Να κρατήσω, ας πούμε, στο κεφάλι μου σωσμένη την ομπρέλα ή τις κάλτσες μου στεγνές και τα δάχτυλα μου να μην είναι “μπούζι”. Αδύνατον. Και βλαστημούσα την ώρα και τη στιγμή που βρισκόμουνα σ αυτές τις χώρες- κόλαση, όταν στην Ελλάδα την ίδια εποχή ο καιρός έδινε ρέστα με την καλιτάδα του.

Και να ήταν μόνο ο καιρός; Δεκάδες άλλα κριτήρια στα οποία δε συμπεριλαμβάνονται ας πούμε, τα σπίτια-διαμονή, το φαγητό, η διασκέδαση, η επικοινωνιακή ευκολία ,οι οικογενειακοί δεσμοί και άλλα τέτοια, είναι εντελώς παρανοϊκά ή έχουν σκόπιμα επινοηθεί και χρησιμοποιηθεί, για να βγάλουν αυτές τις χώρες πρώτες στον κατάλογο με την καλύτερη ποιότητα ζωής και άλλες κάτω στην κλίμακα. “Παραμύθια της Χαλιμάς”.

Βεβαίως,ουδείς αρνείται τη σωστή οργάνωση του κράτους στις χώρες αυτές, την έλλειψη διαφθοράς και διαπλοκής (τουλάχιστον όχι σε τέτοια έκταση, που συναντάμε στα Βαλκάνια), την ευγένεια, την κουλτούρα,το σεβασμό του διπλανού  και την υγιή γενικότερα νοοτροπία των λαών τους.  Και άλλα πολλά και ποικίλα τέτοια, φυσικά.  Υφίστανται αυτά, όντως, τα δοκιμάσαμε και τα ζηλεύουμε.  Αλλά, δεν έχουν δα την αποκλειστικότητα ούτε τη δύναμη να ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας ζωής σε τέτοια ύψη. Υπάρχουν σωρό άλλα ντισαβαντάζ  σ΄αυτές τις χώρες που τον κατεβάζουν κατά γης.

Κι αν εμείς, που δεν πιστεύουμε σε σύνορα και έθνη, σε καλούς και κακούς λαούς, λέμε… Ελλαδίτσα και πάλι Ελλαδίτσα για “καλή ζωή” ,ο λόγος μας πρέπει να έχει κάποια βαρύτητα, συγκρινόμενη  με εκείνη των εθνικιστών και των συμφερόντων. ΄Ενας φυσικός παράδεισος είναι αυτή η χώρα μας. Πάει, τελείωσε. Και χωρίς ίχνος άρρωστου εθνικισμού και φτηνού  πατριωτισμού.

΄Ενα μόνο θα επιθυμούσαμε διακαώς. Να είχαν την Ελλάδα στα χέρια τους οι Σουηδοί (ως λαός) και κάποιους  Ελληνάρες  να στους στέλνανε  εξορία εκεί πάνω. (2 μεσημέρι από Φθινόπωρο  αρχίζει να νυχτώνει και το Καλοκαίρι, 11 και βάλε η ώρα τη νύχτα, ντάλα ο ήλιος στον ουρανό και τεράστιος δίσκος,  να παθαίνει τραλαλά το βιολογικό σου ρολόγι!). Να σου πω εγώ για πότε στρώνουν κει πάνω   και γίνονται αρνάκια κάτι  αμετροεπή και σαλεμένα ζόμπι εδώ κάτω.

΄Εχουμε μια πανέμορφη χώρα, που δυστυχώς σε κάποιους Συν-Ελληνες δεν τους αξίζει. Αλλά να ήταν μόνο αυτό το άδικο στον κόσμο;

3.Γιώργος Λιάνης: Οι αντιδράσεις μετά τις αποκαλύψεις για την Αλίκη Βουγιουκλάκη – Τι απαντά ο ίδιος

NDP photos

Πέρα από τον γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννη Παπαμιχαήλ που έχει δηλώσει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του Γιώργου Λιάνη, πολλοί είναι και οι ηθοποιοί που έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους με όσα ειπώθηκαν για την αείμνηστη ηθοποιό. Ανάμεσά τους η Έφη Πίκουλα, η Ζωζώ Σαπουντζάκη και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου οι οποίες μίλησαν στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»

Από τον Γιώργο Λιάνη με αγάπη και σεβασμό προς όλους.

Τα Χριστούγεννα του 2016, δηλαδή 7 χρόνια πριν, σε ένα δισέλιδο αφιέρωμα της Realnews έγραψα αυτό το περιστατικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που δημιούργησε ΤΩΡΑ αυτές τις τόσο δυσάρεστες για μένα αντιδράσεις.

Τον Μάιο του 2021 εξέδωσα το βιβλίο μου: «Συνομιλώντας με τον 20ο αιώνα». Είναι μια κιβωτός που περιέχει 40 συνεντεύξεις μου με μεγάλες προσωπικότητες όπως: Ρίτσος,Ελύτης, Εγγονόπουλος, Τσιτσάνης, Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Τσαρούχης, Παναγούλης, Μουστακλής, Κατράκης, Χορν, Λαμπέτη, Μερκούρη και κορυφαίες ξένες προσωπικότητες όπως η Πλισέσκαγια, Βάιντα και Σμοκτουνόφσκι.

Εκεί συμπεριέλαβα δυο μεγάλες συνεντεύξεις της Αλίκης με έκδηλο τον θαυμασμό και την αγάπη μου όπως πάντα για αυτήν. Αλλά συμπεριέλαβα και το επίμαχο συμβάν. Από το 1970 έως σήμερα σε πάνω από 20 συνεντεύξεις μαζί της μιλώ με αγάπη και σεβασμό χωρίς θράσος αλλά με θάρρος για όλα. Αυτά υπάρχουν στα Επίκαιρα στον Ταχυδρόμο στα Νέα, σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά αφιερώματα.

Το Δεκέμβριο του 2022 έδωσα στον διακεκριμένο Κύπριο δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος μια μεγάλη συνέντευξη που παίχτηκε τον Μάρτιο στη Κύπρο. Ο δημοσιογράφος με ρώτησε αν το συμβάν με την Αλίκη είναι αληθινό και του το επιβεβαίωσα. Όμως το κλίμα της συζήτησης για την Αλίκη όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει και ο ίδιος ήταν γεμάτο αγάπη και νοσταλγία γι αυτό το ξεχωριστό πρόσωπο.

Με εντυπωσιάσει το γεγονός γιατί δεν υπήρξε αντίδραση στους δεκάδες χιλιάδες που είχαν διαβάσει την εφημερίδα, στους δέκα χιλιάδες που διάβασαν το βιβλίο μου και υπήρξε αυτή η καθυστερημένη καταιγίδα αντιδράσεων; απλούστατα έπαιξε ρόλο η ΣΥΓΚΥΡΙΑ.

Έπρεπε να δοθεί συνέχεια στο σήριαλ που παιζόταν εκείνες τις μέρες σε μια άλλη υπόθεση.

Μήπως για το θέμα αυτό που άχαρα μπήκε στη ζωή μας έχει μεγαλύτερη σημασία η γνώμη αυτών που διάβασαν το βιβλίο, το προλόγισαν και το παρουσίασαν στο κοινό;

Ευάγγελος Βενιζέλος, Μίκης Θεοδωράκης, Προκόπης Παυλόπουλος , Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Λαλιώτης.

.****

Βουγιούκλω,  όπως τη έλεγε ο κόσμος.  Και ξάδερφο της  Μιμής,  το Λιάννη.    Και οι δυο τους  δάσκαλοι   της αποβλάκωσης και υπεύθυνοι στο δικό τους μερίδιο και μέτρο  στην κατάντια αυτού  του λαού. Με τις συμπεριφορές  τους και αυτοί ,  άνοιξαν σχολές και φοίτησε σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού.

Ο Λιάνης,  από τα λαμπρότερα  αστέρια του διαχρονικού γκεμπελισμού.  Επί συναπτά έτη , από το ξεφωνημένο και βρώμικο συγκρότημα του Λαμπράκη (ΔΟΛ), ο ανήθικος αυτός κοντυλοφόρος, ανήγαγε την παραπληφόρηση  σε  επιστήμη. Και το ρεπορταζ σε μελό  ταινία του παλιού ελληνικού κινημταογράφου.

Η άλλη, η εθνική  μας γατούλα με τη σειρά της, μεγάλη και τούτη δασκάλα με  τα “χρυσά μαλλιά” (κι ας μην ήταν δικά της),  δίδαξε και δεκαετίες ολόκληρες  τις νέες   “αξίες” και  τις “αρχές” της μεταπολεμικής, ελληνικής κοινωνίας. Την καψούρα, το σεξισμό, την ελαφρότητα, την “αξιοπρέπεια” της απολίτικης και  στον άλλο κόσμο, ξεχρεωμένης,  φτώχειας  . Το λούμπεν , εν γένει,  αυτό που ο φιλος της ο Λιάνης,  καθορίζει ως..τέχνη! Και μάλιστα… υψηλή  με  ιέρεια  την  ηγερία του , Αλίκη Βουγιουκλάκη,

Και τώρα,  μαλώνει η η ομήγυρις   της αθλιότητας  για το αν πέταξε η όχι βυζί έξω  η γατούλα του καναπέ, για να πάρει μάτι ο σεξολάγνος  δημοσιογράφος. Και ο μοναχογιός της,  με    μοναδικό   προσόν του  το όνομα των γονιών του , τον απείλεί    με… μηνύσεις. (΄Ημαρτον,θε μου!).

Από κοντά και οι λοιπές  “Καπαδόκισες”. ΄Οπως η  άλλη, επίσης μεγάλη ιέρεια του σεξισμού, η  Κυρία Σαπουντζάκη μας,  που τούτη,  ειδικά, κι αν  δεν έκανε  χρυσοφόρα  μπίζνα…  το  βυζί και το  μπούτι  έξω. ΄Εβγαλαν μαχαίρια να σφαγούν για το  ποιος και πόσο βαθιά  στο βόθρο  μέσα,  είχαν τα κεφάλια , όλος τούτος ο  ανεκδιήγητος,   λούμπεν  και αμετανόητος    συρφετός.

Επί  χρόνια καταταλαιπώρησαν    (και  συνεχίζουν)  όλα αυτά τα  χρυσά (αλλά  πάντως) “νούμερα” ,  τον  έρημο ,  “προδομένο αυτό λαό”.  Τελικά  τον έκαναν σαν τα μούτρα τους . Αφού   είναι  σίγουρο  πως  “με όποιον δάσκαλο  καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις”.

Βρεγμένη σανίδα..!