ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ “ΠΑΡΑΓΚΑΣ” ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ

¨”Ο μεγαλοδικηγόρος, οι καταγγελίες για χρηματισμό και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Μη γράφεις για τη Μαρέβα»

Βαγγέλης Τριάντης
Documento

“Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στο «Μακελειό» της Παρασκευής 7 Αυγούστου, ο Δημητρακόπουλος είχε επισκεφτεί δύο φορές τον Στ. Χίο στα γραφεία της εφημερίδας μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019. Σε μια από αυτές ο δικηγόρος φέρεται να ζήτησε από τον δημοσιογράφο «να μη γράφει τίποτα για τη σύζυγο του πρωθυπουργού».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Δημητρακόπουλος φέρεται να είπε στον Στ. Χίο:

«Κράτα χαμηλό προφίλ, η γυναίκα (σ.σ.: η Μ. Γκραμπόφσκι) δεν προκαλεί και δέχεται άδικες επιθέσεις, μη γράψεις γι’ αυτή, δεν θα κερδίσεις, θα χάσετε. Στο κάτω κάτω οι γέφυρες με αυτούς σας συμφέρουν, θα βοηθήσουν, αν βοηθήσεις. Μην κόβεις επαφές, η οικογένεια είναι μεγάλη, η Μαρέβα εκτιμά τους φίλους και τους βοηθάει, δεν είναι αγνώμων. Τι θα καταλάβεις με τις επιθέσεις; Στο κάτω κάτω επιχειρηματίας δεν είναι; Μην είσαι αφελής, μη σε παρασύρουν άλλοι, είναι γενναιόκαρδη οικογένεια, άσ’ τη, ρε φίλε, και θα δεις, από εμένα ό,τι θέλεις. Κανέναν αυτοί δεν αφήνουν να πάει χαμένος, εκτιμούν και προσφέρουν, είναι παντοδύναμοι, θα κερδίσεις κι εσύ πολλά απ’ αυτούς. Θα σου δώσουν και διαφήμιση, θα ανοίξουν πόρτες».

Η είδηση για τη δολοφονική απόπειρα αναπαράχθηκε αρχικά σε κάποια ΜΜΕ δίχως καμία περαιτέρω αναφορά πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, ενώ κανένα από τα πολιτικά κόμματα δεν αναφέρθηκε στην επίθεση. Πρόκειται για σιωπή ιδιαίτερα βολική αλλά και επικίνδυνη ταυτόχρονα για τη δημοκρατία μας. Για αρκετούς πιθανώς ο Στ. Χίος να θεωρείται πρόσωπο που λόγω της δημόσιας παρουσίας του αργά ή γρήγορα θα αντιμετώπιζε προβλήματα. Είναι μια ανατριχιαστική οπτική που δυστυχώς δημιουργεί κακό προηγούμενο και ένα πέπλο δικαιολόγησης της απόπειρας.

Αν δεν κινηθούν άμεσα οι αρχές προκειμένου να βρεθούν οι ηθικοί αλλά και οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής ενέργειας, τότε η επίθεση σε βάρος του Στ. Χίου θα είναι μόνο η αρχή για οποιονδήποτε ανεπιθύμητο ή ενοχλητικό δημοσιογράφο και στη συνέχεια ίσως πολιτικό, συγγραφέα, καλλιτέχνη κ.λπ. Με λίγα λόγια ελλοχεύει ο κίνδυνος να «κολομβιοποιηθεί» η πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας από συστήματα εξουσίας που πιθανότατα θεωρούν ότι είναι υπεράνω κριτικής και μπορούν να λειτουργούν όχι μόνο παρακρατικά αλλά και με όρους νύχτας. Με ακόμη χειρότερη κατάληξη όμως όλα αυτά να τα «χωνέψει» –και μάλιστα εύπεπτα– η κοινή γνώμη.

Να δέχονται δηλαδή οι πολίτες ότι αν κάποιος δημοσιογράφος ή πολίτης ασκήσει κριτική δημοσίως σε οικογένεια επιχειρηματιών ή πολιτικών προσώπων, τότε είναι λογικό να κινδυνεύει ακόμη και η ίδια του η ζωή. Οπως για παράδειγμα συμβαίνει σε χώρες όπως η Μάλτα, η Τουρκία κ.λπ., όπου το παρακράτος ζει και βασιλεύει και καταλύεται κάθε έννοια κράτους δικαίου.

***

Από τις σπάνιες φορές, που  δημοσιογράφος και Μέσο καταφέρουν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα και να  πουν μα φορά   “τα σύκα ,σύκα και τη σκάφη. σκάφη” . Ο Β. Τριάντης  και το Documento του Κ.  Βαξεβάνη,  τα… έσπασαν  σήμερα. ΄Εθεσαν  το δάχτυλο  “επί των τύπων των ήλων” και ελάλησαν τη αλήθεια.

Είναι έτσι, όπως ακριβώς ,  αναλύει το θέμα ο   συντάκτης. Εδώ και πολλά χρόνια  η δημοκρατία της Ελλάδας έχει όλα τα χαρακτηριστικά  της “Μπανανίας.”  ΄Ισως, μάλιστα,  να  μην υπήρξε ποτέ  Δημοκρατία “δυτικού  τύπου”. Παράλληλα ,εδώ και λίγο καιρό, παρουσιάζει  επίσης  πολλά από τα  μαφόζικα χαρακτηριστικά, όπως  εκείνα  που συναντά κανείς σε χώρες σαν το  Μεξικο  την Κολομβία, τη Ρωσία,τη Λευκορωσία, τη Μάλτα.

Οι βασικοί πυλώνες σε μια Δημοκρατίας ,σε ένα κράτος δικαίου, είναι οι  4 εξουσίες . Στη χώρα μας  δε χωλαίνουν απλώς και οι τέσσερις,  αλλά είναι σήμερα (και παλιότερα)  εντελώς  ανάπηρες.  Να  τεκμηριώσουμε αυτή την ιστορική κρίση.

Πρώτα,  η κυβέρνηση. Επικεφαλής της είναι ο  γόνος μια  “φαμίλιας” με ό,τι σημαίνει και υπονοεί ο όρος στην  μαφιόζικη  αργκό. Η αρχή έγινε με τον πατριάρχη της δυναστείας, τον Κων. Μητσοτάκη.  ΄Ενας από τους  χειρότερους των πολιτικών της Ελλάδας,  πέθανε “πλήρεις  ημερών” ,όχι  μόνο χωρίς να τιμωρηθεί για μεγάλα εγκλήματα, αλλά κατάφερε με την “πολιτική” να  καταστήσει  την οικογένειά του από τις πλουσιότερες της χώρας. Μεγαλοεγκλήματα,  όπως αυτό της Αποστασίας και της σύστασης βασιλοχουντικής συμμορίας  (με οικονομικά ανταλλάγματα), της δολοφονίας Μπακογιάννη (κομματικά οφέλη),  της  εταιρίας Mayo, είναι από  τα  σοβαρότερα των εγκλημάτων του.

Ο γιος του, που καρπώθηκε-αποδέχτηκε  όλα αυτά τα προϊόντα  εγκλημάτων, αλλά και  αντιγράφει το χαρακτήρα του πατέρα του,  χρησιμοποιώντας  βρώμικο χρήμα και  ναρκοδολάρια    εφοπλιστών και βιομηχάνων, κατάφερε να αλώσει τον ελληνικό Τύπο, σχεδόν στο σύνολό του και να κερδίσει τις εκλογές.  Σήμερα, ως πρωθυπουργός της χώρας,  έχει αποδυθεί σε αγώνα να αθωώσει τους υπεύθυνους του σκανδάλου Νovartis, αλλά και  των  άλλων ,που βαρύνουν τον ίδιο, τους συνεργάτες και  την οικογένειά του.

Παράλληλα,από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, κάνει ό,τι περνάει από χέρι του, για  να εξωθήσει τον Ερντογάν (άλλο που δε θέλει τούτος) σε ακραίες ενέργειες, με στόχο η “φαμίλια”   να προχωρήσει σε εξοπλιστικές αγορές  δισεκατομμυρίων, για να καρπωθεί τις μίζες. Για το σκοπό αυτό   χρηματίζει ασύστολα το σύνολο το ελληνικού Τύπου  ,που παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό και  καλλιεργεί συνεχώς και αδιαλείπτως  εθνικιστική-πατριδοκάπηλη  υστερία.

Τέλος,  όπως φαίνεται,  από πολλά περιστατικά,   δε διστάζουν πλέον  στον κυβερνητικό κύκλο να χρησιμοποιούν  ακόμα και “εκτελεστές-δολοφόνους  με “συμβόλαια θανάτου,για να βγάζουν από τη μέση τους ανεπιθύμητους και τους ενοχλητικούς”! Μια εξουσία  που καιρό τώρα την έχουμε καταγγείλει ως κυβέρνηση μαφίας  με τον Κυριάκο Μητσοτάκη  στο ρόλο του  Νονού.

Η ελληνική δικαιοσύνη, ειδικά σήμερα, ως εξουσία, είναι και τούτη μέρος της βρόμικης “παράγκας” της Μπανανίας, όπως  λέμε στον τίτλο μας.   Ανώτατα στελέχη της , επώνυμα και μη, όπως  ο  Αγγελής, η Ράικου, ο  Ιωαννίδης, ο Ζαχαρής,ο Σαλάτας και μια πλειάδα άλλων δικαστών και εισαγγελέων ,απαξίωσαν εντελώς το θεσμό της Δικαιοσύνης,συντάχτηκαν με τους ενόχους, αντί με το δίκαιο,  έναντι ανταλλαγμάτων και υποτάχτηκαν στις ορέξεις και τη βούληση  των  υπόλοιπων εξουσιών. ΄Ισως , χειρότερες ημέρες από  τις σημερινές, να μην έχει ζήσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Κι ακόμα τραγικότερα.   Τύπος πλέον στην Ελλάδα  δεν υπάρχει,για  αναδείξει αυτά τα εγκλήματα.. Βεβαίως, αυτό δε σημαίνει πως ο Τύπος παγκόσμια είναι υγιής. ΄Οχι μόνο δεν είναι,αλλά έχει καταντήσει πλέον μια κερδοσκοπική βιομηχανία  παραπληροφόρησης, Και φυσικά δεν υπάρχει πια  κανένας λόγος ύπαρξης ενός, τέτοιου,ναζιστικής-γκεμπελικής  τακτικής Τύπου.

Αλλά, αν  ο Τύπος σε άλλες χώρες βρίσκεται συνεχώς κάτω από την  αποδεκτή  βαθμολογική βάση, ο ελληνικός είναι …υπό το μηδέν.  Ιστορικά  κατέστη  μνημειώδης πια  η εξάρτησή του από κομματικά και οικονομικά συμφέροντα, όπως δεν ήταν  ποτέ σε τέτοια έκταση.  Ακόμα και  τα  λεγόμενα  “αριστερά ΜΜΕ” , μηδέ εξαιρουμένων και εκείνων που  σεμνύνονται πως ανήκουν στο  χώρο της Αντιπληροφόρησης, δεν είναι πλέον,παρά  “βήματα” παραπληροφόρησης και κακοποίησης -βιασμού της  καθαρής, της  ακέραιης  ενημέρωσης.

Αυτή την ώρα, ο ελληνικός  λαός στερείται  υγιούς πληροφόρησης  και κριτικής των δημοσίων δρώμενων. Τα  (κυριολεκτικώς)  αποκαλούμενα  Μέσα  Μαζικής Αποβλάκωσης,  εξυπηρετούν αποκλειστικά  το  κέρδος με αντάλλαγμα να στηρίζουν κόμματα, επιχειρήσεις, βιομηχανίες.  Τέτοια  εγκλήματα ,εκτός των  άλλων αποτελούν και  συνταγματική εκτροπή, επειδή ακριβώς   παραβιάζονται   συνεχώς και προκλητικώς  οι ίδιες οι  εντολές που ορίζει το σύνταγμα για τη λειτουργία και τους σκοπούς του Τύπου. Παράδειγμα πρόσφατο, ο χρηματισμός και η συμπεριφορά   του, για να στηρίξει και να προωθήσει την προπαγάνδα  στο συνταγματικό πραξικόπημα lockdown με πρόφαση  τον κορονοϊό.

Παραθέτουμε στη συνέχεια μια  λίστα  εγκλημάτων με…άρωμα των εξουσιών της ελληνικής Μπανανίας:

1.Δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου.  Ο φονιάς  του 15χρονου παιδιού,  Επ. Κορκονέας ,σήμερα  κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού τον κράτησαν για λίγο διάστημα  φυλακή .Και το δικαστικό σύστημα,  τον έστειλε  μέσα  στην πραγματικότητα για δυο λόγους: α. για εκτόνωση της κοινής γνώμης, που “έβραζε”,πλην Δεξιάς και εκείθεν  και β.  για να τον προφυλάξουν, αν κυκλοφορούσε ελεύθερος  από δολοφονική επίθεση εναντίον του.

2. Δολοφονία Παύλου Φύσσα και λοιπών θυμάτων της ΝεοΝαζιστικής λαίλαπας στην Ελλάδα. Ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης,ο Παπάς, ο Ρουπακιάς,  τα λοιπά  τέρατα του ελληνικού ναζισμού, καλοκαίρι 2020, λιάζουν  τους ζωώδεις …ντουλαπένιους σβέρκους τους στις παραλίες, ατιμώρητοι ακόμα από το 1976   για σχεδόν 60 δολοφονίες και 3.500 επιθέσεις, τραυματισμούς, κακοποιήσεις , καταστροφές και άλλες αταυτοποίητες ακόμα, όμοιες υποθέσεις, που δεν θα  έρθουν το πιθανότερο ποτέ σε φως.

Δολοφονία Γιώργου Τριάρχη στην Τασκένδη το 2006, γιατί  ξεσκέπασε το σκάνδαλο της εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού με εκατομμύρια ζημιά για το ελληνικό δημόσιο. Οι φυσικοί δολοφόνοι και οι ηθικοί, τότε υπουργοί Παιδείας και εξωτερικών  Μαρ. Γιαννάκου και Ντ.  Μητσοτάκη-Μπακογιάννη,  κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Δολοφονία 10 μαρτύρων στην υπόθεση του ναρκοκάραβου  Noor1. Στην απίστευτο αυτό κομβόι δολοφονιών, εμπλέκεται  το όνομα του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη, χορηγού της Ν. Δ και στενού φίλου της “φαμίλιας” Μητσοτάκη  (για παράδειγμα,  ο σύζυγος  της Ντόρας Μπακογιάνη είναι ο εξ απορρήτων  συνεργάτης του  Μαρινάκη!) .Και, όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί ο εφοπλιστής ακόμα, αλλά δε βρίσκονται ούτε ..ανακριτές, για  να αναλάβουν την υπόθεση από φόβο πως θα δολοφονηθουν κι  αυτοί!

Δολοφονία 4 μαρτύρων στο σκάνδαλο Novaris. Το γνωστό μεγαλύτερο σκάνδαλο των  τελευταίων  χρόνων.Η παρέα Σαμαρά-Βενιζέλου ,και δεν  πήγε ακόμα  φυλακή  για το σκάνδαλο ,αλλά, ΚΑΙ,  ως ηθικοί αυτουργοί αυτών των δολοφονιών, βυσσοδομούν να στείλουν  φυλακή, όσους αποκάλυψαν τα εγκλήματά τους και  αγωνίζονται να τους καθίσουν στο “σκαμνί”.

Απόπειρα δολοφονίας Χίου. Η πρόσφατη δολοφονική επίθεση στον ….sui generis δημοσιογράφο με ηθικούς αυτουργούς , όπως καταγγέλλει  ο ίδιος,  το μεγαλοδικηγόρο  Μ. Δημητρακόπουλο και τη σύζυγο  του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Δολοφονικές επιθέσεις στον γράφοντα ,απειλές και καταστροφές περιουσιακών του στοιχείων,επί σειρά ετών, και πρόσφατα, επειδή μια μεγάλη μερίδα  ενόχων , ενοχλούνται από τη λειτουργία και την ιδεολογική στάση του ιστορικού μας σάιτ .

Αυτό το στερεωμένο  σε αίμα ,αδικία, απάτη,διαφορά και συναλλαγή ελληνικό “πολιτικό” σύστημα, ελπίζουμε θα κατεδαφιστεί με μέγα ορυμαγδό.  Και  σύντομα.

Αν όχι,αν, όσων τα ονόματα παραπάνω παραδώσαμε στην ιστορική μνήμη,συνεχίσουν να παραμένουν ατιμώρητοι,ας γνωρίζουν οι γενιές των Ελλήνων πως θα συνεχίζουν να ζουν  υπό  σφοδρότερο  καθεστώς βίας, αδικίας, διαφθοράς, στέρησης και εγκατάλειψης.

Καιρός να κάνουμε τις επιλογές μας.  Κι εμείς οι “περιλειπόμενοι”,αλλά  και  όσοι έρχονται στο κατόπι μας.  Αλλιώς, η συντριβή θα είναι και σφοδρή και ολοκληρωτική.

Ας “διαψεύσουμε”, έστω και μια φορά,  την Ιστορία, που επιμένει να μας διαβεβαιώνει   … πως “η ιστορία τούτο μόνο διδάσκει. Πως ο άνθρωπος τίποτα δε διδάσκεται απ΄αυτήν”.