ΕΞΕΜΕΤΡΗΣΕ (ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ) ΤΟ ΖΗΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ;

΄

΄Εχουν μείνει ως ανέκδοτα οι ιστορίες με τις  αθώες Μπιρμπιλοπούλες, την  Ασημούλα και την Ασπασία. Λέγανε πως  ήταν εντελώς  καλοκάγαθες και καλόπιστες , μέχρι… αφασίας.  Η μια ,  ξημερώνοντας   6 Αυγούστου,  Σωτήρος,   μετά από  εξοντωτική νηστεία    ημερών με αποχή  από φαϊ κι από  νερό (!) , είχε,  λέει,  δει …τον ουρανό  ανεωγμένο και το Χριστό καθισμένο σε φιλντισένιο   θρόνο  με λαμπρότητα και στέφανο χρυσό  στην κεφαλή ,περιστοιχισμένος από  στρατιά  Αγγέλων , Σεραφείμ και Χερουβίμ  με τα σπαθιά  ξεθήκωτα  στα χέρια.

Για την αδερφή της,  λέγανε πως στην Κατοχή, ο γιος  της ο  Ελασίτης, είχε ένα ραδιόφωνο ,κρυμμένο  στο  πατάρι.  Και όταν ερχόταν η βραδινή εκπομπή στα ελληνικά του BBC , το έβγαζε κρυφά  και  άκουγε  τα νέα της Αντίστασης.  Αλλά, ο φόβος της  Ασπασίας,  δεν ήταν μη ακούσει κανένας γείτονας τη φωνή και τους καταδώσει (“δεν προδίνει χριστιανός ,το χριστιανό”!) ,   αλλά μη  λιμοκτονήσει  ο …εκφωνητής, κρυμμένος όλη μέρα  στο ραδιόφωνο μέσα!

Αν τα ιερατεία στους αιώνες  κυνήγησαν μετά μανίας κάτι,   μέχρι ολοκληρωτικού αφανισμού, ήταν η  γνώση.  Η επιστήμη. Το ακόνισμα του μυαλού. Πίστευε και μη ερεύνα ήταν το σλόγκαν  των μαύρων εποχών της θρησκειοκρατίας.    Τα κηρύγματα  του «Μεσία» του «Σαμάνου» , απευθύνονταν  στους  αφελείς.   Οι πτωχοί τω πνεύματι κάθε θρησκείας , είναι  Μακάριοι !  Ως ταπεινοί  και αθώοι!  Είναι  τα βασικά γνωρίσματα του πιστού, για να κερδίσει τη βασιλεία των  Ουρανών.

Ο Παύλος, ρητά και κατηγορηματικά , αφορίζει:  Η ΓΝΩΣΙΣ  ΦΥΣΙΟΙ (=φουσκώνει τον άνθρωπο, τον κάνει υπερήφανο),  γράφει στους Κορίνθιους.  Η πόλη τους,  ήταν   ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του αρχαίου ελληνισμού και είχε τη γνώση, μαζί με την απόλαυση, (ου παντός πλείν ες Κόρινθον), ως τις πλέον προσφιλείς ενασχολήσεις της ζωής.  Και ήταν αυτές , ακριβώς , οι χαρές  που η νέα θρησκεία, απαγόρευε δια ροπάλου.  ΟΧΙ  ΓΝΩΣΗ. ΑΛΛΑ, ΟΧΙ  ΚΑΙ   ΣΕΞ  (“καλὸν ἀνθρώπῳ γυναικὸς μὴ ἅπτεσθαι· διὰ δὲ τὰς πορνείας ἕκαστος τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα ἐχέτω, καὶ ἑκάστη τὸν ἴδιον  άνδρα”!) .

 

 

 

Λένε πως το εποικοδόμημα του Χριστιανισμού  στηρίχτηκε στην…Αγάπη.  Μέγα ψεύδος,  σφαγισμένο  από την ίδια την  Ιστορία. (Και όχι σαν εκείνη του Ευσέβιου Καισαρείας).

Αν κάτι ουδέποτε είχαν  (και δεν  έχουν) οι Χριστιανοί, ήταν η Αγάπη. Να πρωτοθυμίσουμε τί;   Τους άγριους διωγμούς εναντίον των Εθνικών (Ελλήνων); Το λιντσάρισμα της Υπατίας; Την εθνοκάθαρση-γενοκτονία του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, του… Ισαποστόλου  και Αγίου;  (Θου, Κύριε,  φυλακήν…).

Τα διδάγματα της  Χριστιανικής  θρησκείας είναι ένα  αμείλικτο κυνηγητό της  Φύσης.  Της γνώσης και της απόλαυσης. ΄Ο,τι  φυσικό ,είναι ανήθικο. Ακριβώς,  το αντίθετο απ’  ό , τι η Φύση πρεσβεύει. Ηθικό είναι το φυσικό.

Κι ακόμα,  όλες οι θρησκείες είναι ασεβείς στην έννοια του Θεού.  Αν ο μηχανισμός της ανθρώπινης λογικής, του ΝΟΥ και όχι η ΠΙΣΤΗ, οδηγεί σε μια υπερκόσμια ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΜΗΝΕΥΤΗ   ΜΕ ΤΙΣ    ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ  ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ  ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ,οι θρησκείες βρίσκονται  σε απευθείας προσβολή ,απαξίωση και  παντελή έλλειψη σεβασμού απέναντι στο Θεό, τον οποίο εξανθρωπίζουν και κατεβάζουν μια τέτοια υψηλής έννοιας  Οντότητα , σε χύδην ερμηνείες.  Και φυσικά,  ένα τέτοιο θεό, τον   καθιστούν  είδος εμπορεύσιμο, μέρος  στις ανθρώπινες δραστηριότητες   του δούναι και λαβείν.  ΄Υβρις!

Η  γνώση είναι, πλην των άλλων, αγαθό, δικαίωμα,  ατομικό και  περιούσιο. Η άγνοια, αντίθετα από  αυτό που λέει ο Παύλος, είναι εκείνη  που “φυσιοί”. Ο ημιμαθής, ο δοκησίσοφος είναι πάντα και σε όλους τους καιρούς,  αλαζόνας και  κομπορρήμων.

Η συστηματική γνώση ,πλην των άλλων, οδηγεί τον άνθρωπο  στην πραγματική ταπείνωση, μόνο και μόνο , γιατί ο ειδήμων, ο  επαϊων,  αντιλαμβάνεται πως,  όσο αποκτά  γνώση, εκείνη του… διαφεύγει.  Και καταλήγει, έστω και σε αυτό μόνο, σωκρατικά να αναφωνήσει:   Εν οίδα ότι  ουδέν οίδα!

Η έλλειψη γνώσης από  το λυσσαλέο κυνηγητό της από το ιερατείο, είναι ο βασικός  λόγος που επιβίωσαν οι θρησκείες τόσους αιώνες ή  αναφάνηκαν  νέες. (΄Ολες, πάντως, περπατώντας στους ίδιους , σχεδόν, δρόμους, με συγγενή και  κάποτε  με  εξ αντιγραφής διδάγματα. Και πρώτο, εκείνο του εξανθρωπισμένου θεού και του απεσταλμένου να αποκαλύψει την αλήθειά του , Κεχρισμένου-Χριστού).

΄Εφτιαξαν  στρατιές ανεγκέφαλων πιστών, χαχόλων και φανατικών. Τέτοιους μόνο  μπορείς  να  στέλνεις στα πεδία των μαχών  να κάνουν κομμάτια τους άλλους,  τους … απίστους.  Αλλά και να διαπράττουν  κάθε είδους έγκλημα, που η  σύνεση, απότοκο της γνώσης, το απαγορεύει και σου υποδεικνύει το σωστό.

Η θρησκεία  απαιτεί πρώτα να είσαι βλάκας και ανόητος.  Μετά πιστός . Ξέρει  πολύ καλά πως αυτά είναι  τα πρωταρχικά συστατικά της πίστης. (Ἔστι δὲ πίστις ἐλπιζομένων ὑπόστασις, πραγμάτων ἔλεγχος οὐ βλεπομένων»!).   Κι αν είναι κάτι για το οποίο  τα σύγχρονα ιερατεία, πλην των ισλαμικών ακόμα,  έχουν βάλει μαύρες  πλερέζες, είναι γιατι δεν υπάρχει πια Ιερή Εξέταση, ούτε μπορούν να  ρίχνουν  τους Γαλιλαίους στην πυρά.  Η μεγάλη τους συμφορά και  η θλίψη!

 

 

Σήμερα, η γνώση θριαμβεύει. Λες και τα μωρά γεννιούνται  σοφά!  Με   γνώσεις, μάλιστα …πληροφορικής,  περασμένες  το DNA τους !  Το 3χρονο θηριάκι είναι απολύτως εξοικειωμένο με τις εφαρμογές του     τάμπλετ και ψάχνει μανιωδώς στο    YouTube να παίζει, όχι  ό,τι κι ό,τι,  αλλά όποια μουσική και ιστοριούλα , αρέσει σε εκείνο!

Και όχι μόνο. Εξ απαλών ονύχων ,μαθαίνει…ρομποτική! Μυείται οσημέραι  στη   νέα  θρησκεία της Τεχνητής Νοημοσύνης. Βιώνει την ανείπωτη χαρά που του φέρνουν  η  καθημερινή γνώση, οι λογής νέες εφευρέσεις, οι κατακτήσεις του ανθρώπινου μυαλού. ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΙΑ  ΓΝΩΣΗΣ.

Η Θρησκεία , ταπεινωμένη  και περίλυπη , περιμένει στην άκρη. Ξέρει  πως πνέει  τα λοίσθια.   ΕΞΕΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟ ΖΗΝ.  Χωρίς οπαδούς και πιστούς μιλιούνια πια,  παρά μόνο  με ένα μικρό κοπάδι από  αφελείς, φοβισμένους και προληπτικούς, γι  αυτό  και φανατικούς , ξέρει πως δεν μπορεί να έχει Μέλλον.

΄Οντως,  ήρθε η…Δευτέρα Παρουσία της.  Μόνο που οι  Αρμαγεδώνες και οι πληγές της Αποκάλυψης  πλέον,   θα χτυπούν  την  ίδια.  Οι φαντασιοπληξίες που επινόησε και   έσπειραν αιώνες    τον τρόμο και τη φρίκη, ως εργαλείο  χαλιναγώγησης του μυαλού,  θα γυρίσουν μπούμερανγκ στην ίδια τη θρησκεία.

΄Εφαγε τις σάρκες της!  Πεθαίνει  ως…χώρα και ο ρόγχος  της είναι θηριώδης.   Κάποια, μάλιστα, ιερατεία,   έχουν  χάσει πια  κάθε έλεγχο. Για αυτό   δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και στο 21ο αιώνα , φτάνουν   σε ακρότητες  εκδίκησης.  Δε διστάζουν να εξαπολύουν   τους λογής Τζιχαντιστές  και του Μάρτυρες,  να εξολοθρεύουν αθώο κόσμο…απίστων!   ΄Η , να στήνουν   αγχόνες για εφηβάκια,  που τόλμησαν  να πετάξουν τη μαντήλα!

Κάντε ένα απλό τεστ. Πείτε στον μπόμπιρα πως πρέπει να σταματήσει να είναι κολλημένος στη οθόνη του υπολογιστή, για  να απολαμβάνει τη δράση των  Video Games και των  ηρώων του,  γιατί κάνει κακό στα μάτια.   Και θα το σκεφτεί, θα  το συζητήσει. Το πιθανότερο, να γκρινιάζει,  αλλά στο τέλος θα αντιληφθεί το σωστό και θα το κλείσει.  Πες του, όμως , πως του παίρνεις το τάμπλετ  για να …ταϊσεις και να  κάνεις μπάνιο στα   τερατάκια  που κυκλοφορύν στην οθόνη του και θα σε κοιτάξει απαξιωτικά, ειρωνικά  και περίεργα, σαν να μην  είσαι με τα καλά σου.  Ασφαλώς,  ουδείς μπορεί να τον  πείσει πια πως τα τερατάκια που ζωγραφίζονται στην οθόνη του,  ζουν και  ζένονται στο κινητό του μέσα.

Πώς ένας τέτοιος σύγχρονος μπέμπης, ως ενήλικας ,   θα  δει ποτέ σαν την Ασημούλα τους …ουρανούς  ανεωγμένους; ΄Η, θα ανατιναχτεί στο Μετρό ζωσμένος το γιλέκο με τα εκκρηκτικά,  για να κερδίσει τα  βουνά από ρύζι και τα μιλούνια τα ουρί, στον Ισλαμικό Παράδεισο;

Το τέλος  των θρησκειών  εγγύς.

 «Ἀναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν Λαοί,  Πάσχα Κυρίου, Πάσχα”!