ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ

 

΄Ενα φεγγάρι, μόλις τελείωσα την πρώτη μου  σχολή,    δούλεψα  για λίγο    σε ένα δικηγορικό γραφείο.΄Εκανα θελήματα.   Με είχε προσλάβει η …γυναίκα μου που κι εκείνη την ίδια εποχή είχε τελειώσει τη Νομική και έκανε την άσκησή της εκεί. Σκεφτόμαστε να ανοίξουμε μαζί  αργότερα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.  Εκείνη  πτυχιούχος, κι  εγώ τότε  έδινα για το πτυχίο   της Νομικής.     Να κάνουμε, όμως, εδώ μια αναγκαία διευκρίνιση  με την ευκαιρία,  για να πούμε και κάτι άλλο, κωμικοτραγικό. Να μαθαίνει ο κόσμος τις πομπές της Ελλάδας.

Την εποχή εκείνη οι  πτυχιούχοι μιας σχολής  γράφονταν   χωρίς κατατακτήριες σε μια άλλη  “συγγενή”  και μάλιστα σε κάποιες, π.χ  στη Νομική  από Φιλοσοφική (όπως εγώ με πτυχίο από Ιστορικό-Αρχαιολογικό)  στο δεύτερο έτος! Αλλά, ακόμα πιο προκλητικό ήταν τούτο. Πήγαινες   κατευθείαν πτυχίο!!  Χρωστούσες, ας πούμε 20 μαθήματα, τα έδινες σε 2-3 εξεταστικές περιόδους και έπαιρνες πτυχίο Νομικής!!!

Φαίνεται κάποιους “υιούς και θυγατέρες” ήθελαν να βολέψουν, να πάρουν γρήγορα   πτυχίο και θέσπισαν ένα τέτοιο πρωτάκουστο  καθεστώς  να “πηδάς” τα έτη και να πηγαίνεις ντουγρού πτυχίο.   (Συνηθισμένα όλα τούτα, βέβαια,  στη ελληνική Μπανανία. Ο Κων. Καραμανλής, παράδειγμα,   για να περάσει στις πανελλήνιες , ο  Κωστάκης , έδωσε εντολή στον τότε υπουργό παιδείας να βγάλει το μάθημα των Λατινικών από εξεταζόμενο μάθημα, γιατί ο  ανιψιός του  ήταν  σκράπας.  ΄Ετσι, εκείνη τη χρονιά ,  καταργήθηκε ως εξεταζόμενο  μάθημα στις εξετάσεις της Νομικής το πιο κορυφαίο για  τη Νομική σχολή,  τα  Λατινικά.  Λίγο μετά, τα επανέφεραν στην κανονική του θέση. ΄Ετσι  μπήκε ο Κωστάκης Καραμανλής    στο πανεπιστήμιο. Από “την πίσω πόρτα ” και με το… Νόμο!).    Κλείνουμε αυτή  την παρένθεση κα να πάμε στην ιστορία μας.

Σχεδιάζαμε, λοιπόν το αντρόγυνο , να  έπαιρνα κι εγώ, το πτυχίο σε κανένα χρόνο,  να έκανα την άσκησή μου κοντά στη  γυναίκα μου πια και να ανοίγαμε πανιά μαζί και ως  συνεταιράκια στη δικηγορία  στη θάλασσα  της ζωής.

΄Ενα βραδάκι ,λοιπόν,  που είχαμε τελειώσει τη δουλειά στο γραφείο  και φεύγαμε, μας λέει το αφεντικό (γνωστός, πασίγνωστος δικηγόρος):  “Παιδιά, μια και πάτε προς Ομόνοια ,στο δρόμο σας στις αρχές 3ης  Σεπτεμβρίου, νούμερο, τάδε, περνάτε, χτυπάτε  το κουδούνι με αυτό το όνομα  και λέτε στον  μπαγλαμά ,το χαραμοφάη, που θα βρείτε εκεί,   αύριο να τσακιστεί να είναι στις 9 το πρωί στο δικαστήριο για μάρτυρας.  Μην το ξεχάσει, όπως την άλλη φορά που με κρέμασε”.

΄Οντως, περάσαμε, βρήκαμε τον τύπο στο διαμέρισμα, ένα ρεμαλοειδές ήταν, “το και το”, του λέμε, ” είμαστε από το δικηγορικό γραφείο του κυρίου τάδε, αύριο 9 το πρωί  μην ξεχάσατε να είσαστε στο δικαστήριο, που  είστε μάρτυρας”.  Και τί ακούμε να  μας λέει το ρεμάλι; ” Ρε, ουστ, απατεώνες, που θα ξανάρθω εγώ σε σας για μάρτυρας.   Ακόμα μου  χρωστάτε  τα λεφτά από την άλλη δίκη.  Βρήκα αλλού γραφείο.  Ξεκουμπίδια τώρα, μη σας πάρει και σας σηκώσει”!

Πάθαμε. Για πότε κουτρουβαλήσαμε τις σκάλες και εξαφανιστήκαμε, τρέχοντας στην Ομόνοια, ούτε καταλάβαμε. Εκεί στου Μπακάκου, σταματήσαμε, πήραμε ανάσες, αγκαλιαστήκαμε με την Μπετούλα … “κορίτσι μου της λέω, δεν κάνουμε εμείς για τέτοια δουλειά. Αν είναι να έχουμε λίστα με  ψευδομάρτυρες  και στημένες δίκες για να βγάζουμε το ψωμί μας,  να πάμε καλύτερα  στο Φάληρο να πνιγούμε. Κι εκεί τελείωσε το όνειρο και των δυο για δικηγορία. Κι ευτυχώς!

Τέτοιοι  ψευδομάρτυρες   και αυτοφωράκηδες,  ως ο ανωτέρω,  κυκλοφορούν άπειροι  στην πιάτσα. Γνωστό αυτό και οι δικηγόροι το ξέρουνε καλύτερα.   Αλλά, τουλάχιστον δεν τους δίνει επίσημα το κράτος άδειας εξάσκησης τέτοιου επαγγέλματος!  Δεν έφτασαν ακόμα κι εκεί.

Κι αν εδώ το κράτος κρατά τους  τύπους και τα προσχήματα, σε κάποιους άλλους, επαγγελματίες ψευδολόγους και απατεώνες, τους δίνει η πολιτεία  επίσημο δίπλωμα από αναγνωρισμένες  κρατικές σχολές ή  πανεπιστήμια και  επίσης  άδεια άσκησης  επαγγέλματος!   Είναι οι σχολές της Γκεμπελικής δημοσιογραφίας και οι  εταιρίες  πετσινοδημοσκοπήσεων.   Επαγγελματίες ψευδομάρτυρες και αυτοφωράκηδες -αχυράνθρωποι όλοι όσοι βρίσκονται  πάνω σε τέτοιο  τρένο.  Εμείς, τουλάχιστον μετά  λόγου  γνώσεως και  συνείδησης ,  δεν ξεχωρίζουμε  “καλό”  κανέναν από δαύτους.

Μην πάμε μακριά, προ επίρρωση  των όσων λέμε.  Να δούμε πώς ένας από τους κορυφαίους ,παλιούς δημοσιογράφους και μάλιστα της…Αριστεράς(!), όριζε την είδηση σε αυτού του είδους την αισχρή  δημοσιογραφία.

Έλεγε ο μακαρίτης Σεραφείμ Φυντανίδης ( κλεμένο ή όχι  το τσιτάτο,  δεν έχει σημασία): “Είδηση δεν είναι να δαγκώσει σκύλος άνθρωπο, αλλά άνθρωπος  σκύλο”!

Μάλιστα!  Η  εμπορική δημοσιογραφία, η βιομηχανία παραπληροφόρησης στα… καλύτερά της, όπως την όρισε  ένας άνθρωπος που υπήρξε  η  ψυχή  της παλιάς ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.΄Ηταν η εφημερίδα που  διαβάζαμε μετά μανίας νεαροί και  επαναστάτες . Αλλά, όχι “χωρίς αιτία” τότε (και τώρα, ακόμα χειρότερα).

“Πίσω από τις λέξεις  κρύβεται ο  Αλέξης”, ασφαλώς. Εν  προκειμένω , “Αλέξης”  είναι ο Φυντανίδης.  Να, και  η άποψή του για τη δημοσιογραφία,  ως εξής αποκρυπτογραφημένη:   Είδηση δεν είναι η αλήθεια,  η πραγματικότητα, η ουσία,  αλλά  το εντυπωσιακό,  το πομπώδες,  η φαντασμαγορία. Το “περιτύλιγμα”, εν άλλοις.

Πιο κυνικά, έτσι όπως  δε   θέλει να το λέει κι ας το ξέρει,   κανείς  από τούτο  το συνάφι,   η φιλοσοφία (και η…προσφορά)  της δημοσιογραφίας  αυτού τους είδους,  εμπερικλείεται  σε 3 λέξεις:  ΘΕΜΑ- ΑΙΜΑ- ΣΠΕΡΜΑ. Φανφάρες, μπούγιο, βιτρίνα, σκουπίδι.  Τέλος.

Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως τέτοια  θέλει ο κόσμος. Τα  ζητάει η ψυχή τους.  Τα …θέλει ο κ@λος τους. Την εξαπάτηση ,την κοροϊδία,  την ύπνωση, το τάισμα των ενστίκτων. Το “κώμα” ,μέσω  της αποχαύνωσης, του  αποπροσανατολισμού  της λαθεμένης   πορείας των κοινωνιών.  Και σε όλη αυτή  τη νοσηρή  παθογένεια, πρώτη και καλύτερη βάζει φαρδιά- πλατιά  την υπογραφή της , η Τέταρτη εξουσία. Η ανήθικη, η αφύσικη,  η εγκληματική   τακτική των εκάστοτε Γκέμπελς.

Σήμερα στην Ελλάδα ,ζούμε υπό  το καθεστώς  αυτού  του είδους της  “ναζιστικής” δημοσιογραφίας. Καθεστώς ψεύδους, φόβου,  τρόμου , ανασφάλειας και απάτης,  που έχουν εγκαθιδρύσει  οι Μαρινάκηδες , οι Αλαφούζο,  οι Παναγόπουλοι  και οι Φαναράδες. Τα αφεντικά  και οι στυλοβάτες  αυτής της κυβέρνησης. Αυτοί τους έκαναν εξουσία.     Κοντυλοφόροι επίσης  σαν τους  γνωστούς  και μη εξαιρετέους  στα παράθυρα των καναλιών, τα  μικρόφωνα των ραδιοφώνων,  τις φυλλάδες και τα σάιτ τους είναι η απόλυτη επιβεβαίωση  του κανόνα:  Ο υπόκοσμος με τα  “λευκά  κολάρα”, ως εξουσία με επικεφαλής τη ΤΕΤΑΡΤΗ ,κυβερνά σήμερα τη χώρα!

 

Για δείτε απύθμενο θράσος στο παρακάτω δημοσίευμα. Και αποφασίστε,  αν το ρεμάλι  ο ψευδομάρτυρας που λέγαμε  στην ιστορία μας παραπάνω,  δεν  είναι… αγγελούδι μπροστά στη ψευδο-λογία-μαρτυρία της Opinion Poll:

“Η απάντηση της Opinion Poll στις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ: Δεν προσαρμόζουμε τις δημοσκοπήσεις για να γινόμαστε αρεστοί

Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τα ευρήματα δημοσκόπησης της Opinion Poll και φέρνει το θέμα στη Βουλή. Τι απαντά η εταιρεία.

Δεν είμαστε Εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων για να προσαρμόζουμε τα ευρήματά μας ώστε να γινόμαστε αρεστοί”, αναφέρει η Opinion Poll στην απάντησή της προς τον ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβητεί ευθέως τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης που έκανε η εταιρεία, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συγκεκριμένη έρευνα για την οποία αναφέρει πως δεν φαίνεται πουθενά ο εντολέας της, κάνει λόγο για μείζον θέμα δημοκρατίας όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων και του ελέγχου των εταιρειών που τις διεξάγουν. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να εξεταστούν τα στοιχεία που έχουν ήδη κατατεθεί για πρόσφατες δημοσκοπήσεις και ζητώντας να διερευνηθεί και τυχόν θέμα παραβίασης του νόμου”.

 

“Βγάζουν λάδι” και όχι μόνο, τη θέλουν κιόλας να μεσουρανεί, να έχει την αποδοχή και την επιδοκιμασία του ελληνικού λαού στην πλειοψηφία τους,  μια κυβέρνηση  η οποία  έχει χρεωθεί πέραν το άλλων και μπόλικο αίμα.  Τα χέρια τους  στάζουν αίμα.

Πάνω από 12.000 οι νεκροί, εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίστηκαν  την πανδημία η Κυβέρνηση και  αδίστακτα   ζόμπι της  κυνικής   δημοσιογραφίας  . Εγκληματικός τρόπος, με καραμπινάτα ποινικά αδικήματα.   Σε μια πολιτεία  που η δικαιοσύνη της λειτουργεί στοιχειωδώς έστω, αν δεν είναι “Μπανανία”,  όπως η  Ελλάδα, θα πήγαιναν ισόβια για τέτοια εγκλήματα  πολλοί σε αυτή την κυβέρνηση και απ΄αυτούς τους  Γκεμελίσκους  και  τα αφεντικά τους. ΄Εχουν όλοι τους  “διευθύνσεις   και ονόματα”. Οι παροικούντες την  Ιερουσαλήμ και περίχωρα τους γνωρίζουν με τα μικρά τους ονόματα.

Για δείτε:

Χειρότερη σε θανάτους η Ελλάδα

Covid-19: Στις 2 Ιουνίου η χώρα μας είχε 3,14 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, έναντι 1,65 του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

 

Και ποια εγκλήματα άλλα  να ξεχωρίσεις;  Το πραξικόπημα του lockdown; Τη καταστροφή της οικονομίας;  Την ψυχοπάθεια που βύθισαν τον ελληνικό λαό; Την μεγάλη κομπίνα της Νοvartis  που έβγαλαν  λάδι τα “λευκά κολάρα”, τα έκαναν αντιπροέδρους της κυβέρνησης  και τιμώρησαν την  έντιμη εισαγγελέα  Τουλουπάκη;  Τις μίζες από τα   Rafale  και τις φρεγάτες;  Τα σπίτια  που θα αρπάξουν  σε λίγο από το φτωχό και ανύποπτο τότε  δανειολήπτη , για να τα δώσουν (γραμμάτια εξόφλησης του Κούλη)  στους Τραπεζίτες;

Με όλο αυτό το βάρος των εγκλημάτων στους ώμους του γιου του πλέον διεφθαρμένου πολιτικού της Ελλάδας Κων. Μητσοτάκη (και  ο ίδιος στα χνάρια του πατέρα του),  ο αισχρός σφογγοκωλάριος  Πορτοσάλτε και το αφεντικό του ο   Αλαφούζος, πάνε να κάνουν λοβοτομή στον κόσμο, για να πιστέψουν   πως ο Κούλης είναι, τάχα, ο  πλέον αγαπητός και περιζήτητος   πρωθυπουργός  των Ελλήνων σήμερα.  Και το υπογράφουν  ανερυθρίαστα και ξετσίπωτα  με τις πετσινοδημοσκοπήσεις τους οι Φαναράδες και Παναγόπουλοι.  “Θου, Κύριε”!

 

 

Αλέξη Τσίπρα , άλλο ένα μεγάλο  λάθος σου ,ως πρωθυπουργός ,που έκανες.  Παράδωσες τη ενημέρωση ,τον “πυλώνα” μιας δίκαιης  Πολιτείας, που είναι ο σωστός Τύπος, σε ναρκέμπορους,   απατεώνες και  μαυρολεφτάδες.  ΄Ετσι, ελαφρά τη καρδία. Και σήμερα εισπράττεις και συ ο ίδιος  αυτή την αφροσύνη.

Αν, είτε ως αντιπολίτευση  είτε ως κυβέρνηση ,δεν αλλάξεις προτεραιότητες, δεν ιεραρχήσεις τις πραγματικές πολιτικές ανάγκες του τόπου και τις κοινωνίας.   Αν αυτό το πιο ισχυρό και βρώμικο  κεφάλι της Λερναίας ΄Υδρας,  την εγκληματική συμμορία των Γκεμπελοζόμπι,  δεν το βάλεις  ως “ζήτημα ζωής και θανάτου” στην αστική σας Δημοκρατία, ακόμα και πιο σοβαρό κι  από την οικονομία, την υγεία, την παιδεία,  δεν πρόκειται να αλλάξει  τίποτα σε αυτή τη χώρα.

΄Ανοιξε το δρόμο να πάει  ο Τύπος σε σωστά χέρια. Κόψε το δρόμο στους απατεώνες. Και στείλε  φυλακή το Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Χατζηνικολάου, τον Τράγκα.  Διέπραξαν σωρό εγκλήματα. Δεν είναι απλώς  αλήτες.   Είναι κατά “συρροή εγκληματίες”. Κάνε “σημαία” σου αυτή τη διακήρυξη. Και θα μας θυμηθείς. Από εκεί θα έρθει η  συντριβή της συμμορίας που κυβερνά.

Στο λέμε εμείς που ούτε δικοί σου είμαστε, ούτε περιμένουμε κανενός είδους “αλλαξοκωλιά”. Εμείς θα παραμείνουμε έως…τελευταίας ρανίδος σε αυτό εδώ το μετερίζι. Καμιά  εμπλοκή, ακόμα και με τη  “μη χείρω”  εξουσία.

“Εδώ και τώρα” ίδρυση  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ-ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ .   Δε θα  κρατά  στα χέρια του τον Τύπο ο υπόκοσμος. Δεν έχουν θέση στον  τόσο ευαίσθητο τομέα   του  “κράτους δικαίου”   οι διαπλεκόμενοι, οι μαφιόζοι, οι αχυράνθρωποι.   Η χώρα αυτή την ώρα  έχει απόλυτη ανάγκη  να ανασάνει. Κι αυτό θα γίνει μόνο με “οξυγόνο”. Με  λόγο καθαρό, ακέραιο, έντιμο .Από εκείνους που δε θα έχουν “επάγγελμα”  βιοπορισμού ή  τρελής κονόμας  ή κάλυψης εγκλημάτων το  ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ της ελεύθερης δημοσιογραφίας

΄Επρεπε να το  είχες κάνει “χτες”. Αν είχε γίνει,  σήμερα η χώρα δε θα είχε βουλιάξει σε ένα τέτοιο δυσώδη  βούρκο , που όμοιό της η  Ιστορία δεν έχει να παρουσιάσει  στις σελίδες της.

 ΄Ανοιξε νέα σελίδα στον ελληνικό Τύπο. Κλείσε την παλιά .Και στείλε φυλακή  τους Καραγκιόζηδες που  κανοναρχούσαν τη γραφή της μέχρι σήμερα.

______________________________________________________-

Το τεστ:  ΄Ενας πατέρας και ο γιος του ταξιδεύουν στο ίδιο αμάξι. Από  ένα κακό χειρισμό του οδηγού, το αυτοκίνητο πέφτει σε γκρεμό.  Σκοτώνεται επί τόπου  ο πατέρας και τραυματίζεται ο γιος. Λίγη ώρα μετά, βλέπουν το  δυστύχημα  περαστικοί, ειδοποιούν,    έρχονται ασθενοφόρα, παίρνουν το νεκρό και τον τραυματία και πάνε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.  Βγάζουν τον τραυματισμένο γιο οι συνοδοί, βλέπουν οι νοσοκόμοι  την άσχημη  κατάστασή του και φωνάζουν,  “γιατρό, γρήγορα, ρε παιδιά  να έρθει  γιατρός, χειρουργός”.  ΄Ερχεται χειρουργός,   κοιτάζει τον τραυματία και   βάζει τα κλάματα.  “Ο γιος μου, αυτός  είναι  ο γιος μου, ρε παιδιά”, τον ακούνε οι άλλοι να φωνάζει!

Το ερώτημα είναι: Δεν είπαμε πως είχε σκοτωθεί επί τόπου ο πατέρας;  Τί μας λες τώρα;   (Για όσος θέλουν να “ακονίσουν” λίγο το μυαλό τους,  δε θα δώσουμε την καθόλου  τρελή εξήγηση  τώρα.  “Ες αύριον τα σπουδαία”.

Εξήγηση:

(Γιατρός, ήταν  η…μητέρα του τραυματία. Δεν υπάρχουν και γυναίκες χειρουργοί, λέτε;)