“ΕΠΑΙΞΕΣ ΕΝ ΟΥ ΠΑΙΚΤΟΙΣ”, ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ. “ΕΣΠΕΙΡΕΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙΣ ΘΥΕΛΛΕΣ”

“Κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη για τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πλέον διανύει την 51η ημέρα απεργία πείνας και 6η μέρα απεργία δίψας, ενώ από χθες το βράδυ δήλωσε πως σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεων του αρνείται τη διαδικασία της ανάνηψης”.

Κρίσιμες ώρες για τον Κουφοντίνα - Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Αθήνα

 

 

Η  σπουδαιότερη από τις παρακαταθήκες της Ιστορίας είναι τούτη:  “Λαός που δε διδάσκεται από την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει”. Το ίδιο ισχύει και  για  τα άτομα ξεχωριστά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρα από εμπαθής και  μισάνθρωπος είναι και ανιστόρητος. Σε όλα  τελικά  βαθμολογείται …κάτω του μηδενός!  Κι αν ,μεν, επρόκειτο για τον ιδιωτικό του βίο, ουδείς θα έλεγε κουβέντα.   Δε θα ήταν  ούτε ο πρώτος  ούτε ο τελευταίος που τα “κάνει θάλασσα”.  Αλλά  μιλάμε για τον πρωθυπουργό της χώρας.

“Μπάζει” από παντού. Μαζεύει σωρό τις “καυτές πατάτες” και τις πετάει τσουρουφλισμένος  όπου βρει.  ΄Οπως και  σήμερα, με τον τρόπο που χειρίστηκε την τραγωδία Κουφοντίνα.

Αντί να αρθεί στο ύψος του αξιώματος ενός πρωθυπουργού  και της έστω και στα χαρτιά, διακηρυγμένης και χιλιοειπωμένης αρχής πως η Πολιτεία , το κράτος δικαίου είναι “υπεράνω”, ως “ιδέα”, που σημαίνει πως δεν εκδικείται, δε  μεροληπτεί,  δε συμπεριφέρεται  με παραφορά ,  δεν  ακολουθεί  θυμικές  τακτικές  βεντέτας, εν τούτοις, ως  ανώτατος εκπρόσωπος της θεσμικής ιδιότητας  του κράτους,  επιδεικνύει  συμπεριφορές  αλλοφροσύνης, κυκλοθυμίας και παράνοιας που ούτε ο τελευταίος των … Ζωνιανών  θα καταδεχόταν να   ακολουθήσει.

΄Εστησε βεντέτα με ένα μελλοθάνατο! Σκυλεύει και δημαγωγεί πάνω στο πτώμα ενός απεργού πείνας και δίψας.  Ανιστόρητα, ανερυθρίαστα, ξετσίπωτα ,  ανόητα!  Εν τέλει…Μητσοτακικά,  όπως πάντα,  σε αυτή την οικογένεια!

Ο πατέρας του, ο αλήστου μνήμης Κων. Μητσοτάκης  της “Αποστασίας”, προετοίμαζε  με τον τότε βασιλιά Κωνσταντίνο και τους στρατηγούς  πραξικόπημα.  Οι συνταγματάρχες, όμως,  τους πρόφτασαν και τους έδεσαν.  Πλην Σπαντιδάκη που αποκάλυψε στον Παπαδόπουλο το σχέδιο της βασιλικής Χούντας με τον ξάδελφό του  Κων. Μητσοτάκη, επικεφαλής.

Από κει και πέρα για το χάος που ακολούθησε με τη δικτατορία, η Ιστορία έχει κατανείμει τις ευθύνες.  ΄Ενας, ο  πλέον υπεύθυνος και  ηθικός αυτουργός του εγκλήματος της κατάλυσης του Πολιτεύματος,   είναι ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού. Οι δολοφονίες,  τα μαρτύρια-βασανιστήρια , ό,τι τρομερό και απάνθρωπο ακολούθησε  τη στρατιωτική χούντα, έχουν ηθικούς αυτουργούς.  Ο  Κων. Μητσοτάκης είναι ένας απ΄αυτούς.

Η ίδρυση και η δράση της λεγόμενης Επαναστατικής  Οργάνωσης της 17 Νοέμβρη, αλλά και του ΕΛΑ και των   άλλων  όμοιων οργανώσεων εκείνης της εποχής και στα κατοπινά χρόνια,  ήρθαν ως απάντηση σε αυτά  τα ατιμώρητα  εγκλήματα.  Η Α΄ 17 Νοέμβρη αυτό το στόχο είχε.  Να τιμωρήσει τους στυλοβάτες του δικτατορικού  καθεστώτος, κάτι που όφειλε και δεν έκανε η Πολιτεία.

Σήμερα,  ο γιος του χειρότερο πολιτικού στη σύγχρονη Ιστορία  του τόπου,  επαναλαμβάνει  τα εγκλήματα  του πατέρα του με άλλο τρόπο.   Αφήνει να πεθάνει ένα από τα μέλη της  οργάνωσης της  Β 17 Ν  και με αυτή την  άφρονα και ανιστόρητη επιλογή, καθίσταται πλέον  και  τούτος  ηθικός αυτουργός, όχι μόνο της θανατικής ποινής, που επανέφερε  (από την πίσω πόρτα) το κράτος της Δεξιάς  και επέβαλε σε ένα  απεργό πείνας και δίψας, αλλά  είναι και ο βασικός υπεύθυνος, όσων θα ακολουθήσουν τον επερχόμενο θάνατο του  Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κι το χειρότερο από τα αποτελέσματα  που θα προκύψουν και θα επακολουθήσουν ,αν επισυμβεί  αυτός ο   θάνατος , είναι η νέα φάση του ΄Ενοπλου Λαϊκού  αγώνα  που  βρίσκεται επί θύραις.    Φορείς  του, θα είναι  οι  νέες  οργανώσεις  που θα συσταθούν.  Και θα   ζητήσουν πίσω το αίμα του  απεργού πείνας-δίψας , που αφήνει αυτή την ώρα  ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πεθάνει.

Αν δεν υπάρξει  σύνεση,  έστω και αυτή την έσχατη ώρα,  η εκδίκησή τους  θα είναι φοβερή, απρόβλεπτη και πολύχρονη. Ουδείς γνωρίζει, ουδείς μπορεί από τώρα να προβλέψει το μέγεθος και τα αποτελέσματα της αιματηρής δράσης  στη νέα εποχή του “Αντάρτικου Πόλεων” που θα ζήσουμε οσονούπω,  αν δεν την προλάβουμε.

 

Κυριάκο Μητσοτάκη, θα  γίνεις   πάλι  τελικά  …πυλώνας , πάνω στον οποίο θα στηριχτεί  αυτό το νέο , ένοπλο κίνημα στην Ελλάδα;  Τόσο άφρων,  λοιπόν και απαίδευτος είσαι;  Αν  γεννηθεί ένα τέτοιο κίνημα,  δε θα είναι προσωρινό.  Θα έχει, είπαμε και διάρκεια, αλλά και πολύ αίμα. Απρόβλεπτες  οι νέες καταστάσεις που θα προκύψουν και άγνωστα τούτη την ώρα τα  νέα θύματα. Θα το επιτρέψεις να συμβεί; Θα είσαι ο αποκλειστικά  υπεύθυνος. Και ιστορικά χρεωμένος.

 

H Ιστορία έχει αξία για όσους τη συμβουλεύονται ,γιατί μπορεί από την πείρα του παρελθόντος  που επεξεργάζεται και καταγράφει να “δει” καθαρά  και ξάστερα  από “Σήμερα” το “Αύριο”. Η πρόβλεψη από τις σημαντικότερες ενασχολήσεις της επιστήμης του Θουκυδίδη  δεν είναι  ούτε μαντική  ικανότητα  ούτε προφητική τέχνη. Είναι εμπειρία, μάθηση,  ειδίκευση.

Μια από τις νομοτέλειες  που έχει παρατηρήσει και επισημαίνει συνεχώς η  Ιστορία είναι τούτη.  Η Βία φέρνει Βία. Και η εκδίκηση παίρνει απάντηση με εκδίκηση.

 

Είναι γνωστό πως  σύμφωνα με τον άγραφο νόμο αιώνων ,ακόμα και ο εκείνος , που μπορεί να πολεμώντας να  εξόντωσε εκατοντάδες αντιπάλους, όταν συλλαμβάνεται αιχμάλωτος, τυγχάνει σεβασμού.   Η ζωή του  θεωρείται   ως “αξία”  από εκείνους που θρηνούν  τα θύματά του. Ο πολιτικός κρατούμενος και απεργός πείνας-δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας είναι όμηρος αυτή την ώρα της αυθαιρεσίας και της εκδικητικότητας  ενός κράτους  που απέχει παρασάγγες από το να είναι πια  συντεταγμένη Πολιτεία και κράτος δικαίου

Αυτός είναι και ο λόγος που

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ,

΄Εστω και την ύστατη ώρα στον ανιστόρητο και ως εκ τούτου , λίαν επικίνδυνο πρωθυπουργό της χώρας, να σταματήσει την άφρονα και εκδικητική αυτή  τακτική του  στον απεργό πείνας  και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα και  να μην τον  αφήσει να πεθάνει. Ο θάνατός του θα γυρίσει μπούμερανγκ.  Είναι το μόνο ιστορικά σίγουρο.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ επίσης,

Σ΄εκείνους που δεν μπορούν να διαχειριστούν  αυτή την ώρα την πίκρα και την οργή τους για όσα αποτρόπαια και πρωτόγνωρα   συμβαίνουν πάνω από το μισοπεθαμένο κορμί του  απεργού πείνας και δίψας,  να μην “αλείψουν βούτυρο το ψωμί” του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να μην του λύσουν τα χέρια να  επιβάλει καθεστώς τρόμου και κρατικής βίας στους πολίτες. Περιμένει πώς και πώς μια τέτοια ευκαιρία.

 

Να μην ξεχνούν, άλλωστε,  οι επίδοξοι “οπλοφόροι”  πως η Ιστορία απευθύνεται σε όλους. Και όχι μόνο αποκλειστικά στο Μητσοτάκη. Και  σε τούτους. Και επαναλαμβάνει πως η “Βία οδηγεί στη βία”.  Και είναι μονόδρομος και φαύλος κύκλος.

Αφήστε εμάς που πολεμάμε με την “πένα” να λύσουμε κι αυτό το ζήτημα. Να φέρουμε ειρηνικά και υπεύθυνα την “Κάθαρση”  σε αυτή την τραγωδία. .Να τιμωρήσουμε  το καθεστώς Μητσοτάκη για το νέο έγκλημα  (και δεν είναι το μόνο)  με τον τρόπο που   ο πολιτικός και δικαιικός πολιτισμός του 21ου αιώνα απαιτούν.

Μη γίνεται ίδιοι σαν  το θύτη. Μην ανοίξετε νέο κύκλο αίματος που έκλεισε εδώ και χρόνια. Θα είναι  κι αυτό ανιστόρητο έγκλημα!