ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΄Η ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ “ΕΒΑΛΕ ΚΑΤΩ” ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΠΙΛΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑΣ!

Βρισκόμαστε σε εποχές που οι μελλοντικές γενιές θα παρακολουθούν την ιστορία μας  με κυρίαρχα  συναισθήματα  τον  τρόμο, την αηδία και  την απαξίωση των σημερινών   γενεών.   Παράλληλα, τα ιστορικά δρώμενα των καιρών μας, θα αποτελέσουν πέρα από εφαλτήριο  αλλαγών των κοινωνιών αργότερα και παραδείγματα αποφυγής και  παρεμπόδισης επανεμφάνισης  όμοιων   φαινομένων  παθογένειας και σήψης ενός ολόκληρου  πολιτικού και κοινωνικού  συστήματος με τις συνθέσεις και τα λοιπά  συστατικά τους  μέρη.

Εξουσίες   και θεσμοί  κάθε είδους  ,κρατικοί και μη,  με  πρακτικές  ολοκληρωτισμού, εκδικητικότητας, απανθρωπιάς  και πρωτοφανή  μανία εξόντωσης  για την… εξόντωση,   σε παράδοξο ιστορικά  συναγελασμό με τους  ψυχαναγκασμούς και τις αφύσικες στερεοτυπικές  συμπεριφορές   των μελών των  κοινωνιών ,  χορεύουν πιασμένοι χέρι χέρι το “χορό το Ζαλόγγου”. Κι  εκεί που αυτά τα μέλη των κοινωνιών , όφειλαν να σπρώχνουν στο γκρεμό  τους εξ ορισμού εχθρούς και χειραγωγούς τους , επιλέγουν να πέσουν αγκαλιασμένοι στα βράχια. Σημεία των καιρών κι αυτά!

 

 

Ιδού μια μικρή λίστα των παράδοξων, εξωφρενικών και  αποτρόπαιων δρώμενων σήμερα με αφορμή τον αγώνα “ζωής και θανάτου” του πολιτικού κρατούμενου και απεργού πείνας-δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα:

  1. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία  εδώ και μέρες  όφειλε να είναι στους δρόμους για συμπαράσταση στον απεργό, που η εξουσία επέλεξε να τον  αφήσει να πεθάνει από το  γνωστό  εκδικητικό  μένος της  γνωστής φαμίλιας που κυβερνά τον τόπο σήμερα. Αντ΄ αυτού, στις συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες συμπαράστασης, κατεβαίνουν κάποιες δεκάδες μόνον πολιτών και στην καλύτερη περίπτωση κάποιες εκατοντάδες.
  2. Η ελληνική κοινωνία αλλοπρόσαλλη, αστόχαστη, παραπληροφορημένη  και μάλιστα “εξ απαλών ονύχων” από την κατάπτυστη, κρατική, συστημική “ιστορία”  θεωρεί  δολοφόνο το Δημήτρη Κουφοντίνα. ΄Ομως , αποκαλεί …Μέγα το σφαγέα βασιλιά της Μακεδονίας  Αλέξανδρο που για λόγους …εκπολιτισμού και διάδοσης  του ελληνικού πολιτισμού  εξολόθρευε  χιλιάδες  άμαχους  και αθώους λαούς εκείνης της εποχής!
  3.  Ακόμα χτες ,φασίστας βουλευτής της Δεξιάς  αποκάλεσε παιδεραστή έναν από τους σημαντικότερους  ήρωες της σύγχρονης  ελληνικής Ιστορίας,  τον ΄Αρη Βελουχιώτη. Και ακόμα … δεν κάηκε το σύμπαν! Πέρασε ντούκου  η ΄Υβρις. Και την υπεράσπιση  της ιστορικής μνήμης ενός τέτοιου παλικαριού, την ανέλαβε “εργολαβικά” και επί τροχάδην στη Βουλή   ο  “ανύπαρκτος” ,ως κομμουνιστής,  Γραμματέας του ΣΚΕ (Σταλινικό Κόμμα Ελλάδας)  Δημ. Κουτσούμπας.  Ο ίδιος  και στην περίπτωση του απεργού πείνας-δίψας και πολιτικού κρατούμενου Δημ.  Κουφοντίνα, διέπραξε πάλι έγκλημα.  Βρήκε πέντε,  όλες -όλες λεξούλες,  αόριστες και γενικές, για να συμπαρασταθεί  σε μια μορφή της σύγχρονης ιστορίας  μας , που ανεξάρτητα από τα λάθη του παρελθόντος (και ποιος  δε διέπραξε λάθη!), εξελίσσεται σε ηρωική με τον τόπο που αγωνίζεται και παραδίδει σε μας και τις επόμενες γενιές μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας.
  4.  Η πρώην δικαστίνα και πρόεδρος του ΣτΕ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ,  η οποία “εξαργύρωσε γραμμάτια”  δικαστικής ασυλίας και συγκάλυψης δολοφονιών  κορυφαίων π. υπουργών της Δεξιάς και κατέλαβε το ανώτατο αξίωμα της χώρας, με την παλιά δικαστική και την τωρινή  προεδρική της κρίση της,  αποφάσισε  πως  η ζωή του πολιτικού κρατούμενου και απεργού πείνας-δίψας  Δημ.  Κουφοντίνα είναι ήσσονος σημασίας και δεν καταδέχτηκε   ούτε   σε μια τυπική έστω ανακοίνωση  να  προχωρήσει για το σεβασμό των αυτονόητων ατομικών δικαιωμάτων του απεργού, που αργοπεθαίνει.   Σε αντίθεση  με τη  διαχρονική, όπως χαρακτήρισε   αξία της  καταγγελίας   μιας Μπεκατώρου, την οποία κάλεσε  για να της αποδώσει τιμές… υψηλού προσώπου  στο προεδρικό Μέγαρο για την με 20ετη καθυστέρηση   δημοσιοποίησης     της πραγματικής ή σκοπούμενης  σεξουαλικής της  κακοποίησης.
  5.  Ο εκπρόσωπος του αρχηγού της εκκλησίας και επικεφαλής  του Ιερατείου , Ιερώνυμος, που σεμνύνεται πως ο αρχηγός του  Ιησούς Χριστός  σε μια συμβολική κίνηση “επί Σταυρού” άφησε έναν ληστή να μπει ΠΡΩΤΟΣ  στον “παράδεισό” του,  κωφεύει στην περίπτωση Κουφοντίνα  και δε βρήκε ακόμα  ούτε μια λέξη συμπάθειας και κατανόησης στο μέγα  δράμα της “σταύρωσης”  του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ίδιο στους αιώνες πανάθλιο ιερατείο!
  6. Η γνωστή, μαφιόζικη  βιομηχανία παραπληροφόρησης  ,ο ελληνικός γκεμπελικός Τύπος, αφιερώνει ελάχιστα “μονόστηλα” στη  τραγωδία του επερχόμενου θανάτου του απεργού πείνας-δίψας ,αλλά  ολόκληρα σαλόνια  στις  φυλλάδες του   και πολύωρα δελτία αναπαραγωγής  κουτσομπολιού .Και φυσικά  αποκρύπτει την ουσία του φαινομένου  Λιγνιάδη, που  το πάθος της παιδεραστίας  δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο,  ,αλλά   αγγίζει πλέον τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους “παρακοιμώμενους”  αυλικούς του.   Η “μπάλα παίρνει” πια  και  τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος,  εκτός των άλλων,  θα καταστεί και  ηθικός αυτουργός δολοφονίας ,  αν συμβεί να μη γλιτώσει  ο απεργός πείνας-δίψας.

 

Το μέγα βάρος  πλέον πέφτει στην Ιστορία. ‘ Ολοι οι κρατικοί  θεσμοί,  αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της,  απέτυχαν παταγωδώς να διαχειριστούν σωστά  την  τραγωδία Κουφοντίνα. Αδιαφορούν ή και επιχαίρουν για τον επικείμενο  θάνατό του.  Ο πολιτικός κρατούμενος  και απεργός πείνας-δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας , έμεινε στην πραγματικότητα ΜΟΝΟΣ!   Εγκαταλελειμμένος από εκείνους που είχα θεσμική αλλά και ηθική  υποχρέωση να τον σώσουν.

Και είναι αυτός ένας ακόμα λόγος που η Ιστορία  του απονέμει “Στέφανο” . Εύσημα  αγωνιστικότητας και ηρωισμού.  Ανύπαρκτες ή υπό εξαφάνιση αρετές στους καιρούς μας πια.