ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΥΙΟΥ ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ …

 Του άχρου,άγευστου, άοσμου…  αριστερού Αλέξη Τσίπρα και των αρπακτικών της γκεμπελικής δημοσιογραφίας  “Ράπτη” και  “Βαξεβάνη” ,δεν αποκλείουμε  να  δουν κι αυτό τα μάτια μας. Μια  επίθεση σε Χίο, Κω, Ρόδο!

Να μην ξεχνάμε,πλην χαχόλων πως

 Ο Σουλτάνος απέναντι ,θα μπορούσε να αποτολμήσει  μια τέτοια ενέργεια ,ως:

α. Διακατεχόμενος  από τα  γνωστά σύνδρομα του Τσάρου

β. ΄Εχων στρατιωτική υπεροπλία

γ. ΄Εχων με το  μέρος του το Διεθνές Δίκαιο, σύμφωνα με τους όρους των συνθηκών που αφορούν το καθεστώς της 12Νήσου.

Και ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια νέα  πολεμική  τραγωδία είναι αυτός που περιγράψαμε πρόσφατα στο κείμενό μας με τίτλο

ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙΣ “ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ”. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (*)

 

*****

«Θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο: Πόσο χρόνο χρειάζονται οι Τούρκοι για επίθεση σε Χίο, Κω, Ρόδο

«Θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο: Πόσο χρόνο χρειάζονται οι Τούρκοι για επίθεση σε Χίο, Κω, Ρόδο

Χάρτης – «καμπανάκι» από το υπουργείο Εξωτερικών για τα σχέδια νέου «Αττίλα» της Τουρκίας στο Αιγαίο – Πανέτοιμη να αντιδράσει η Ελλάδα σε κάθε επιθετική ενέργεια.

Ανησυχία που οδηγεί σε αυξημένη επαγρύπνηση επικρατεί στην ελληνική διπλωματία και στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τις ευθείες απειλές της Τουρκίας ακόμα και για εισβολής σε ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Αθήνα δεν αφήνει καμία πρόκληση αναπάντητη, τόσο διπλωματικά όσο και επί του πεδίου, διαμηνύοντας στο τουρκικό καθεστώς πως θα απαντήσει με κάθε τρόπο σε ενδεχόμενη απόπειρα περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης.

Παράλληλα, οι διπλωματικές Αρχές της χώρας μας, πέρα από το γεγονός ότι γνωστοποιούν σε όλα τα διεθνή φόρα τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, που επιχειρεί να συνδέσει την αποστρατιωτικοποίηση νησιών με το δικαίωμα της κυριαρχίας τους από την Ελλάδα, φροντίζουν να ενημερώνουν τις πρεσβείες της χώρας μας σε όλο τον κόσμο με ισχυρά επιχειρήματα για την ανάγκη ύπαρξης στρατού στο Ανατολικό Αιγαίο, υπό το φόβο της τουρκικής απειλής.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών με αδιαβάθμητο έγγραφο της 10ης Μαΐου 2022 γνωστοποιεί στους Έλληνες πρεσβευτές όλα τα νομικά επιχειρήματα απέναντι στις αιτιάσεις της Άγκυρας, ενώ τα συνοδεύει και με έναν χάρτη στον όποιο περιέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τον χρόνο που απαιτείται στις τουρκικές δυνάμεις της Γ’ Στρατιάς του Αιγαίου που βρίσκεται στην Μικρά Ασία, για να συγκεντρωθούν, να επιτεθούν και να εισβάλουν στην Ρόδο, την Κω και την Χίο, την Σάμο, την Ικαρία και άλλα νησιά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ή ελληνική εξωτερική πολιτική παρουσιάζει σε όλους τους συνομιλητές της, με τον πλέον παραστατικό τρόπο, τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας στην πράξη.

Newsbomb.gr

______________________________________________________________________________

(*) νΠΕΡΑΣΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙΣ “ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ”. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

22/4/2022

Οι νέες γενιές  οφείλετε να γνωρίζετε πως με  «ιστορική  ακρίβεια»    αυτή την ώρα,  βαδίζετε  σε μια χειρότερη  από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τραγωδία , αν δεν κόψουμε  το δρόμο,  ΣΗΜΕΡΑ κιόλας, σε όσους την προετοιμάζουν.  Από ανευθυνότητα και χρησιμοθηρία όλων των ειδών.  Ο καθένας από τους υπεύθυνους ,   εγκληματεί   για τους δικούς του λόγους.

Συγκεκριμένα:

Η Αριστερά ,ανέκαθεν εδώ και δεκαετίες,  για να  μη χάσει   ψήφους και  την κατηγορήσουν για  εθνική μειοδοσία. Είναι το  διαχρονικό της κόμπλεξ.   Η Δεξιά , εθνικιστική και διεφθαρμένη ,ανέκαθεν, έχει τους δικούς της  λόγους,  ιδεοληπτικούς και  …εξοπλιστικούς (η μίζα πάει σύννεφο εδώ και χρόνια). Από τα πλέον κερδοφόρα προϊόντα της πατριδοκαπηλίας).

 Απ΄ άκρου εις  άκρον το…συνταγματικό , κομματικό τόξο στην Ελλάδα, τηρεί την ίδια  εθνική  γραμμή.  Ουδείς αφίσταται. Και  όλοι μαζί,  τη θεωρούν  «κόκκινη γραμμή»  και δεν  τολμά  να την περάσει. Και όλοι μαζί ,υπεύθυνοι και ένοχοι,  οδηγούν  τη χώρα σε πραγματικό όλεθρο.

Το δημοσιογραφικό  αληταριό, συμμετέχει στο έγκλημα, όπως κάνει πάντα και   δίνει τα ρέστα του για το κέρδος με οποιοδήποτε κόστος.   Η κίνηση  είναι αμφίδρομη. Τα κόμματα τροφοδοτούν με πελατεία  τα  εγκληματικά Μίντια  και τούτα με  τη σειρά τους, ταϊζουν  με εθνικιστικά σκουπίδια  προπαγάνδας τον    κομματικό ,αυτό  συρφετό.

 Οι δυο βασικοί ένοχοι της τραγωδίας, αν συμβεί, όποτε κι αν συμβεί, επομένως,  έχουν όνομα ,ιδιότητα και  περιγραφή Είναι οι ίδιοι, ακριβώς,  ένοχοι και  για τη Μικρασιατική Καταστροφή.   Αυτοί   και τότε την προκάλεσαν.

΄Οπως δεκάδες φορές έχουμε επισημάνει και αναλύσει  στο παρελθόν, η  χώρα μας εδώ και χρόνια, παραβιάζει με θράσος και προκλητικότητα βασικούς όρους  των συνθηκών της Λωζάνης (1923)  και  της Ειρήνης των Παρισίων.(1947)  Είναι ηλίου φαεινότερο πως είμαστε παραβάτες και μόνο η εθνικιστική , υστερική  Ελλάδα σε αντίθεση  με τη Διεθνή κοινότητα,  έχει τύφλα και δεν το διακρίνει.

Πιο αναλυτικά:

Για τα νησιά Λήμνος και Σαμοθράκη , το καθεστώς τους καθορίζεται από τη Σύμβαση της Λωζάνης για τα Στενά  το 1923, η οποία στη συνέχεια αντικαταστάθηκε με τη Σύμβαση του Montreux του 1936.  Για τα νησιά της Μυτιλήνης, Χίου Σάμου και Ικαρίας ,ισχύουν οι όροι της  συνθήκης της Λωζάνης του 1923.  Και τέλος, το καθεστώς των  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ  ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΤΟΥ 1947 και ορίζει την ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Αυτά είναι καθαρά, ξάστερα και ορατά στην παγκόσμια κοινότητα  και δια γυμνού οφθαλμού στους  μη έχοντας αορασία .     ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ,  ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΟΠΛΑ. Πάει και τελείωσε. Και δεν έχει ναι, μεν, αλλά. Ούτε υποσημειώσεις και  ψιλά γράμματα. ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. Πόσο καθαρά πια να το πούμε;

Η χώρα ,παραβιάζοντας  τον παραπάνω όρο της Συνθήκης, ΕΒΑΛΕ ΣΤΡΑΤΌ ΚΑΙ ΌΠΛΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ , παραδέχονται όλες οι  ελληνικές κυβερνήσεις …εκούσες,  άκουσες . ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ.

 Αλλά, με ποιο σκεπτικό και πρόσχημα διεπράχθη αυτό το έγκλημα ;  Η απάντηση είναι  απλή και…ελληνική.   “Για την ασφάλεια της πατρίδας  ,ρε γαμώτο…”!

 -Και η συνθήκη;  Ρωτάει ο Σουλτάνος από την άλλη μεριά.   “Στους…όρχεις μας”, απαντούν θρασύδειλα  οι πατριωταράδες εδώ!

‘ Ετσι,όμως, απαντούσαν  και οι Ουκρανοί στον Τσάρο. Και μάλιστα, τούτοι εν δικαίω, διότι  καμιά όμοια «ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΑΡΙΣΙΩΝ» ,πέρα από υποσχέσεις και ευχές,   δεν υπήρχε που να απαγορεύει στη  Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Και ο τρελαμένος Τσάρος έκανε τη χώρα …γης Μαδιάμ.

Αυτό θέλει ο Αλέξης  Τσίπρας να γίνει;  Να αφήσει τον από  το ίδιο σύνδρομο με τον Τσάρο  πάσχοντα  Σουλτάνο να  εξαφανίσει από το χάρτη την Ελλάδα; Στρατιωτικά -και όλοι το ξέρουν- έχει την  υπεροχή.

 Ο Κυριάκος κοιτάζει μόνο να  εξασφαλίσει στις  δέκα επόμενες γενιές  του  πακτωλό από λογής μίζες.    Εγκληματεί χρόνια, όπως όλη η Μητσοτακική φαμίλια.  ΄Ηδη με τα Ραφάλ και τις φρεγάτες, καβάτζωσε  εκατομμύρια.

Εσύ, Αλέξη Τσίπρα , δεν έχεις πέτσα;  Στοιχειώδη λογική και υπευθυνότητα;  Θα χρεωθείς μια  τέτοια  ιστορική καταστροφή της χώρας,  100 χρόνια μετά την άλλη τραγωδία της Μικρ΄ Ασίας από τους ίδιους ενόχους;

Αυτή την ώρα, έτσι,  όπως έστρωσαν, το κομματικό και άφρον ελληνικό κατεστημένο,  μαζί  με τη  γκεμπελική μαφία, ας κοιμηθούν.  ΄Όμως  κι εμείς μαζί θα πληρώσουμε, αφού δεν τους κόψαμε, ως τώρα,  τα πόδια.  ΟΦΕΙΛΑΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ  ΛΥΧΝΟ  ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΨΗΛΑ, ΟΧΙ  “ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΟΔΙΟΝ”.Δεν έγινε ποτέ.

Και η αλήθεια  είναι τούτη :  ΟΦΕΙΛΑΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ  ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ  ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.  ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ,  ΟΣΟΙ  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ  ΤΩΝ ΓΚΕΜΠΕΛΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΑΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ. Τώρα  είναι αργά.

Δεν μπορούμε πια να  αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά. Ο μόνος τρόπος για να τηρήσουμε τον όρο της συνθήκης, αλλά και για να αναγκαστεί να λογικευτεί  ο Σουλτάνος  είναι ΝΑ “ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ”  ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ  ΣΤΡΑΤΟ  ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ  ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ!

΄Όπως, ακριβώς , το αναλύσαμε  λίγες εβδομάδες  πριν εδώ  στο παρακάτω κείμενό  μας σε συνέχειες.

Ο “ΠΟΥΤΙΝ” ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ , ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗΣ KAI Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ… ΜΕΓΑΛΕΞΑΔΡΟΥ (3ο)

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, και για τους λόγους που εξηγήσαμε ,δεν αποκλείουμε εν καιρώ μια νέα εκδήλωση της νόσου από την οποία  πάσχει ο “Τσάρος” και για τον  πάσχοντα από ίδιο σύνδρομο  ιστορικής παράκρουσης-  Μεγαλειότητας,  “Σουλτάνο”. ΄Με  Ουκρανία αυτή τη φορά, την Ελλάδα.   Μια συντονισμένη   εισβολή σε ένα-δυο νησιά της Δωδεκανήσου και με αφορμή μια στημένη προβοκάτσια, μια επανάληψη της παλιάς  ιστορίας στα ΄Ιμια. Μόνο που αυτή τη φορά,  η εξέλιξη θα είναι διαφορετική. Τραγωδία,  μεν,  αλλά  καθόλου προβλέψιμο το μέγεθός της.

Βεβαίως, υπάρχει η…αποστομωτική απάντηση από μεγάλη  μερίδα  “ειδικών” που θα διαφωνήσουν με επιχείρημα τη  γνωστή υπενθύμιση πως  Ελλάδα και Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, άρα σύμμαχοι και υποχρεωμένοι να τηρούν  ειρήνη μεταξύ τους. Κι αυτό είναι αλήθεια. Ισχύει για όλα σχεδόν τα  μέλη της συμμαχίας και ασφαλώς   για την  Ελλάδα και την Τουρκία.

΄Ομως,  ο κανόνας τούτος, υπαρκτός και σεβαστός  μέχρι χτες,   σήμερα  μπορεί ήδη να έχει ανατραπεί  με ένα “Σουλτάνο” απέναντι που έχει μπερδέψει στο εθνικιστικό  μυαλό του  τις  χρονολογίες . Καθόλου δεν είναι απίθανο  αυτή την ώρα  να ζει  με το ημερολόγιο του  εικονικού κόσμου της “Γαλάζιας Πατρίδας”.  Στη  Μ. Ασία το ‘΄22, για παράδειγμα, όταν  τα στρατεύματα του Κεμάλ  πέταγαν τους ΄Ελληνες πανικόβλητους και μελλοθάνατους  στη θάλασσα.

Αλλά , γιατί συνέβη,  αυτήν ακριβώς  την ώρα;   Ποιος ο λόγος να   υπάρχει ο φόβος εκδήλωσης  στο μυαλό του  της   επικίνδυνης  αυτής αναφυλαξίας,  ως αντίδραση της  χρόνιας   αλλεργικής πάθησης-φαντασίωσής του,  ως  Σουλτάνος; Εδώ και μήνες τουλάχιστον ήταν  “υπό καταστολή”‘.  ‘Ολα έδειχναν ήρεμα δίπλα μας.

.

Το  «Φαινόμενο του Ντόμινο»  είναι η αφορμή.   Ως γνωστό,  τέτοιο φαινόμενο  παρατηρείται,  όταν   με την   πτώση του πρώτου ντόμινο,   θα χτυπηθεί   το επόμενο  και τούτο  θα  παρασύρει στη πτώση  το  άλλο στη σειρά,  σαν σε μια γραμμική αλυσίδα .  Σε αυτήν ακριβώς  την αλυσιδωτή αντίδραση ,όταν ανατραπεί  το πρώτο ντόμινο, η ενέργεια της πτώσης  μεταφέρεται και στα επόμενα ,με αποτέλεσμα κανένα να μην μπορεί να μείνει όρθιο.

Η εισβολή του δικτάτορα της Ρωσίας στην  Ουκρανία  ίσως ήρθε λουκούμι   για τον δικτάτορα της Τουρκίας.   Και όπως  αναφέραμε οι λόγοι που ίσχυαν  για την εισβολή   στην Ουκρανία, ισχύουν και για την επαπειλούμενη  στη χώρα μας. Είναι σχεδόν καρμπόν και αφορά  τον ανύπαρκτο στην ουσία κίνδυνο και υπαρκτό μόνο στα μη…καλά  στεκούμενα  μυαλά “Τσάρου”  και “Σουλτάνου” πως κινδυνεύει  η ακεραιότητα των χωρών τους από την επιθετικότητα του επεκτεινόμενου ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και τη στρατικοποίηση των νησιών στην Ελλάδα.

΄Ολα όσα λέμε παραπάνω , είναι μια υπόθεση.  Και δεν ισχύουν απαραίτητα.  Χωρίς, όμως, καθόλου  να αποκλείεται να είναι και η πραγματικότητα.   Οι περισσότεροι, ακόμα και το ίδιο το ΝΑΤΟ ,  δεν περίμεναν σε καμιά περίπτωση τέτοια  εξέλιξη στην Ουκρανία. Αν είχαν, έστω και την ελάχιστη υπόνοια, δε θα έμενε αναπάντητη η εισβολή του δικτάτορα στην Κριμαία το 2014. Δεν πίστευε ποτέ ο Ομπάμα, κι ας έλεγε πως ο Πούτιν  είναι  εντελώς τρελός και επικίνδυνος ,  όσο ο…’ Εμπολα, πως  θα συμβεί ό,τι συνέβη σήμερα.  Και άφησε τα πράγματα να φτάσουν εδώ που έφτασαν.

Συνέβη ,λοιπόν, το απίστευτο  μπρος στα έκπληκτα μάτια τους και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν.  Εμείς εδώ, ήδη πολλά χρόνια  και πριν   την εισβολή  του Τσάρου στην Αν Ουκρανία το 2014,  διαβλέψαμε τον κίνδυνο.  Με τα εργαλεία  της  Ιστορίας, που είναι πάντα δυνατά και καινούργια, είδαμε το αυτονόητο. Το Ανατολικό ζήτημα ,όπως επί αιώνες  το αντιμετώπιζε  η Ρωσία, παραμένει  το ίδιο επίκαιρο και σήμερα .Και η  “Αρκούδα του Βορρά” με έναν άρρωστα Μεγαλομανή Πούτιν  στο τιμόνι της ιστορικής χώρας, ήταν θέμα χρόνου να δοκιμάσει ξανά  να δώσει λύση.  Κάθε σπιθαμή  γης στην Κριμαία, μιλάει   για το παρελθόν, που κληροδότησε  άλυτα,  τόσα πολλά και  κρίσιμα προβλήματα  στο Μέλλον . Σήμερα ξαναζεί η ταλαίπωρη εκείνη γη τα ίδια δεινά.    Απλά, καθαρά, ξάστερα   όλα τούτα στις σελίδες της Ιστορίας.

΄Ηδη από  το 2007 που λειτούργησε το σάιτ , ξεκινούν  και οι δημοσιεύσεις μας για το συγκεκριμένο  ζήτημα. Και γράφαμε ανελλιπώς , τόσο   για τον κίνδυνο που εγκυμονούσε  η  αφροσύνη  που κατατρύχει  τον “Τσάρο” ,όσο και για τον τρόπο που θα όφειλε η Δύση να τον αντιμετωπίσει. Μια ματιά μόνο να ρίξει κανείς εδώ,  θα βρει  πολλά παλιά  κείμενα μας και  δε θα πιστεύει  πως γράφτηκαν την εποχή που σφραγίστηκαν.   Αλλά … scripta manent.

Και τώρα; Τί γίνεται τώρα;  Είτε όλα, όσα αναφέραμε παραπάνω ,μπορεί να τα βρούμε ,είτε όχι ,  μπροστά μας ,  ως χώρα ,  η προετοιμασία για την αντιμετώπιση του  κινδύνου, υφιστάμενου  ή όχι,  είναι υποχρέωση σημερινή .  ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΟΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ. ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ, ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΄Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝ, ΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Με τους εξοπλισμούς που διατυμπανίζει  ο γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη ,  τον οποίο η χώρα έχει την ατυχία  αυτή την ώρα να τον έχει πρωθυπουργό, εξηγήσαμε γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί  ένας κίνδυνος πολέμου. Και το ξέρει πολύ καλά  αυτό ο Ερντογάν.  Γνωρίζει και τη δική  μας  και τη δική τους εξοπλιστική δύναμη. Αν ποτέ το διανοηθεί  να ανοίξει τον “ασκό του Αιόλου”, αργά ή γρήγορα θα πετύχουν τα σχέδιά του.  Και γνωρίζει, επίσης,  καλά και τη σημασία της  στρατηγικής θέσης της χώρας του ,που θα του επιτρέψει να μη βρει αντιμέτωπο το ΝΑΤΟ,  αν επιχειρήσει το “αδιανόητο”.  Οι…σύμμαχες χώρες αμφοτέρων, θα εξαντλήσουν  την προσφορά  τους στα ευχολόγια και τις συμβουλές. Ούτε μια σφαίρα δεν πρόκειται   να ρίξουν απέναντι, αν ξεσπάσει το κακό.

Οι μόνες εφικτές και βιώσιμες λύσεις, ως αποτρεπτικές   μιας τέτοιας εξέλιξης αλά Ουκρανία για τη χώρα μας , είναι οι ακόλουθες:

1. Από Θράκη μέχρι Κρήτη κι από Αιγαίο μέχρι Ιόνιο, ολόκληρη η χώρα  πρέπει να είναι “σκαμμένη”. Να γεμίσει η χώρα στα έγκατά  της ΝΑΤΟΪΚΑ ΟΠΛΑ,  κυρίως πυρηνικά.  Σπιθαμή να μη μείνει ακάλυπτη.  Ο Αμερικανός, αν πειστεί να  φέρει εδώ τα όπλα του και όχι απέναντι στην Τουρκία,  θα είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας. ΠΟΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ,ΚΙ ΟΣΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΕ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.   Εδώ έχουν  τα όπλα τους,  το στρατό τους.   Και ξέρει πολύ καλά ο  “Σουλτάνος” πως αν τολμήσει και  τα πειράξει , θα  το κρεμάσουν στη μέση της… Αγια Σοφιάς για παραδειγματισμό.   Δεν παίζεις με τον Αμερικανό . (Καλώς ή κακώς!). Σήμερα, αν είχε η Ουκρανία στα χώματά της θαμμένα  αμερικανικά όπλα,  ο “Τσάρος”  ακόμα και ως  “παρανοϊκός”,  δε θα τολμούσε,  όχι μόνο να εισβάλει στη χώρα,  αλλά ούτε καν να αναγνωρίσει ανεξάρτητες   τις περιοχές που έκλεψε στην Ανατολική   Ουκρανία το 2014. Αν τολμούσε,  τούτον   θα τον είχαν κρεμάσει  με τα “κλειδιά” των πυρηνικών του  στο λαιμό συμβολικά,  στη μέση  της “Κόκκινης πλατείας”.

2. Οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να συμφωνήσουν  με Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξουσία, για  να προχωρήσουν στην υλοποίηση   τέτοιων  ιστορικών αποφάσεων  στη χώρα μας.   Δεν τον εμπιστεύονται, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά  πως είναι αδίστακτος και διεφθαρμένος. Οι ίδιοι στην Αμερική δίκασαν και καταδίκασαν  τη μισή κυβέρνησή του στα δικά τους  δικαστήρια για την υπόθεση Novartis.  Ξέρουν κι από την εποχή της Αποστασίας  πως η φαμίλια Μητσοτάκη δεν έχει το θεό της. Είναι άρρωστη με το χρήμα. Και δε θα αποφάσιζαν ποτέ μια τέτοια σοβαρή συμφωνία να την  υλοποιήσου  με  γόνο Μητσοτάκη  πρωθυπουργό ΄Οσο, επομένως πιο γρήγορα παραδώσει την εξουσία, τόσο πιο κοντά είμαστε στην πραγμάτωση ενός τέτοιου σχεδίου.  . Το ευτύχημα είναι πως θεωρούν  επίσης και εντελώς αναξιόπιστο και τον Ερντογάν απέναντι. Καμιά εμπιστοσύνη δεν τρέφουν σε ένα “Σουλτάνο”. Και όνειρό τους είναι να ξεμπερδεύουν και με τούτον, που τον θεωρούν ίδια επικίνδυνο  με έναν  “Τσάρο” .