ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ, ΑΠΟ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΑ

Αντώναρος και Τσιτουρίδης ζητούν την άμεση συστράτευση πρώην και τέως πρωθυπουργών ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα

Αντώναρος και Τσιτουρίδης ζητούν την άμεση συστράτευση πρώην και τέως πρωθυπουργών ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα

Την ανάγκη άμεσης συστράτευσης πρώην και τέως πρωθυπουργών ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα ζητούν με κοινή τους δήλωση ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Σάββας Τσιτουρίδης. 

Αναφέρουν συγκεκριμένα, ότι οι προκλητικές απειλές του Ερντογάν απαιτούν μια «έκτακτη πανεθνική διαχείριση» όπου πέρα από τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και των αρμοδίων κυβερνητικών και υπηρεσιακών θα ήταν πολύτιμη η θεσμική και ενεργός συμμετοχή αυτών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί στη χώρα.

«Με μεγάλο ενδιαφέρον θα αναμένουμε την άμεση ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.» καταλήγουν στην επιστολή τους οι κ.κ Αντώναρος και Τσιτουρίδης.

Αναλυτικά η κοινή δήλωσή τους

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ

«Η άθλια τουρκική επιθετικότητα και οι προκλητικές απειλές του Ερντογάν του τελευταίου διαστήματος απαιτούν μια «έκτακτη» πανεθνική διαχείριση.
Είναι ξεκάθαρο πως πουθενά στον πλανήτη, αλλά και ειδικότερα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός κράτους μέσω απαράδεκτων αξιώσεων για αναθεώρηση διεθνών συνθηκών και άλλων γεωπολιτικών επιδιώξεων γειτονικών κρατών.

Στη σχέση της χώρας μας με τη γειτονική Τουρκία θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έχει γίνει σαφές από την ελληνική κυβέρνηση. Επειδή όμως δεν είναι βέβαιο ότι αυτό είναι σαφές για όλους, εντός και εκτός Τουρκίας, η Ελλάδα για το θέμα αυτό πρέπει να αναλάβει τώρα μια «έκτακτη» και καλά οργανωμένη πολιτική και διπλωματική εκστρατεία στην Ουάσιγκτον, στις Βρυξέλλες, στις πρωτεύουσες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, στις χώρες που μετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο.

Πέρα από τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων σ’ αυτήν την εκστρατεία πιστεύουμε πως θα ήταν πολύτιμη η θεσμική και ενεργός συμμετοχή αυτών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί στη χώρα. Εκτιμούμε πως οι Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας δε θα έλεγαν όχι σε μια πρόσκληση του κυρίου Μητσοτάκη για τη συμμετοχή τους σε μια εθνική αποστολή, που θα καθιστούσε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με όλα τα μέσα την πατρίδα μας, τα σύνορά μας και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Στην εκστρατεία αυτή ιδιαίτερα χρήσιμη θα ήταν και η συμμετοχή του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η συστράτευση όλων αυτών που χειρίστηκαν από υψηλές θέσεις ευθύνης τα κρίσιμα εθνικά θέματα, χωρίς αυτό να συνιστά συνδιαχείριση της εξωτερικής πολιτικής, θα εξέπεμπε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.
Με μεγάλο ενδιαφέρον θα αναμένουμε την άμεση ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.”

Documento

***

Ευάγγελος Αντώναρος.  Είναι ο παρακοιμώμενος του Κώστα Καραμανλή. Στο τιμ και τούτος  της επάρατης εκείνης Δεξιάς , που  χρεοκόπησε  τη χώρα.

Τους έσωσε  ο  Αλέξης Τσίπρας με την Ομερτά.  Και εδώ και πολύ καιρό, ο υπόδικος π. κυβερνητικός εκπρόσωπος,  κολλητός  πια του Γκεμπελίσκου Κώστα Βαξεβάνη, βγάζει την υποχρέωση  της ατιμωρησίας του και  φανερά πια , προσφέρει  γην και ύδωρ  στο ΣΥΡΙΖΑ που τον έσωσε από το Ειδικό Δικαστήριο.

Αυτός, λοιπόν,  ο υπόδικος καλεί   σε συστράτευση  ΟΛΟΥΣ τους  μέχρι σήμερα  πρωθυπουργούς της χώρας, ενάντια στην επιθετικότητα  Ερντογάν. Γράφει:«Η άθλια τουρκική επιθετικότητα και οι προκλητικές απειλές του Ερντογάν του τελευταίου διαστήματος απαιτούν μια «έκτακτη» πανεθνική διαχείριση.
Είναι ξεκάθαρο πως πουθενά στον πλανήτη, αλλά και ειδικότερα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός κράτους μέσω απαράδεκτων αξιώσεων για αναθεώρηση διεθνών συνθηκών και άλλων γεωπολιτικών επιδιώξεων γειτονικών κρατών”!

Τσιμουδιά ο άθλιος για τις τεράστιες  ευθύνες και τους χειρισμούς τους στα ελληνοτουρκικά όλων αυτών των πρώην και τέως πρωθυπουργών που καλεί  σε…πατριωτικό αγώνα και ξεσηκωμό (!) Τύφλα, εθνικισμός,  εξοπλισμοί, μίζες, διαφθορά, εξαπάτηση. Τα μοιράζονται όλοι εξίσου.   ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.

Ουδείς ποτέ ανάλαβε ουσιαστική πρωτοβουλία να σταματήσει αυτή η παράλογη αντιπαλότητα-εχθρότητα ανάμεσα σε δυο λαούς, που οι  αιώνες συνύπαρξης, τους έκαναν να είναι  περισσότερα  εκείνα που τους ενώνουν και  σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ που  να τους χωρίζει. Δεν τους συνέφερε. Τα ελληνοτουρκικά ήταν  η καλύτερη βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής εναντίον τους.

 Μόνο η Τουρκία έχει τα άδικα!  Εμείς είμαστε  στη σωστή πλευρά, παίζουμε με όλους τους κανόνες τους Διεθνούς Δικαίου!  Τέτοια προπαγάνδα τάισαν τον ελληνικό λαό  δεκαετίες  μέσα από τα στρατευμένα-εθνικιστικά  κανάλια  της εκπαίδευσης  και τους εξωνημένους  Γκέμπελς.

ΨΕΥΔΟΣ ΑΣΥΣΤΟΛΟ!   ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ. ΣΤΥΛΩΣΑΝ  ΤΑ ΠΟΔΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ  ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΟ.  ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Η ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΗ  ΕΧΘΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΑΟΥΣ.

Και  αυτή την ώρα  που έφτασαν τα πράγματα στο μη παρέκει, με ευθύνη των δυο «Σουλτάνων», ο αμετροεπής και πατριωταράς  Αντώναρος (ο πατριωτισμός είναι το  καταφύγιο των απατεώνων),  καλεί σε συμφιλίωση και εθνική συσπείρωση!    Ο υπόδικος για τη χρεοκοπία της χώρας το παίζει πατριώτης!  Σαν να μην ήταν  οι συνέπειες  της χρεοκοπίας    χίλιες φορές χειρότερες  και από δέκα βραχονησίδες  υπό αμφισβήτηση και επαναδιαπραγμάτευση.

Είπαμε.    Θα σας κρεμάσουμε ανάποδα κι εκεί κι εδώ, έτσι και  ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου.  Η δική μας συσπείρωση δεν είναι εθνικιστική.   Είναι  πατριωτική και  λαϊκή. Συσπειρωνόμαστε οι δυο λαοί ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ.   ΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ.  ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Κανονίστε, πανάθλιες ,πολεμοκάπηλες  εξουσίες.  Κάντε την άφρονα κίνηση του ολέθρου και καρτεράτε μας.  Θα μας βρείτε μπροστά σας. Τότε, ούτε πουθενά να κρυφτείτε θα έχετε , ούτε πληρωμένους   (από μας)  φρουρούς να σας φυλάνε.