ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ . “ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ”

                                                   ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

 

1. Στο πλευρό της Ελλάδας Γερμανία και ΕΕ – Μια σπίθα μπορεί να φέρει ανάφλεξη

Νίκος Δένδιας και Χάικο Μάας

Ε, ναι. Χαζή είναι η Μέρκελ να αφήσει το πεδίο των πολεμικών αγορών ελεύθερο στο Μακρόν; ΄Ετσι κι αλλιώς, ο δικτάτορας  απέναντι,αγοράζει τώρα  πια ό,τι χρειάζεται για τον…πόλεμο με την Ελλάδα από το Ρώσο ομόλογό του. Οπότε,  Γερμανοί και Γάλλοι σφάζονται  στην ποδιά μας. Ποιος θα μας κανακέψει καλύτερα για να τα αρπάξουν  (πάλι) χοντρά.

Συμπολίτη, μη σε γελάνε. Κανένας κίνδυνος, όχι πολέμου,  ούτε καν θερμού επεισοδίου δεν τους παίρνει να κάνουν. Ούτε τούτοι, ούτε οι απέναντι. Και οι δυο κοινοβουλευτικές δικτατορίες είναι. Και ως τέτοιες, “φυλάνε τα ρούχα” τους.

΄Ολο αυτό  το  πολεμικό τζέρτζελο,  γίνεται για  το θεαθήναι. Ο Κούλης θέλει να βγάλει μίζες από τις αγορές όπλων και ο Ερντογανάκος από την άλλη,   παλεύει να μείνει ακόμα λίγο,  γατζωμένος στην εξουσία.

Εγγύς και των  δύο το τέλος. ΄Ενας από τους δυο πάντως ,δε θα χρονίσει. Σημειώστε το.

 

 

2. Προκλητικός Άδωνης για τη διάρρηξη στο σπίτι της Τουλουπάκη

Συγκεκριμένα το tweet έγραφε:

«ΜΑ ΤΙ ΓΚΑΤΕΜΙΑ Η ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΝΑΧΕΙ ΣΩΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑΒΑΖΕ ΜΕΣΑ ΤΗ ΜΙΣΗ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΤΕ ΝΑΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΚΑΠ ΣΤΟ ΚΛΑΟΥΤ Ή ΕΣΤΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ. ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΤΥΧΗ»

***

Είτε το θέλετε,  είτε όχι,  λαμόγια  απανταχού της Ελλάδας  και  σε οποιοδήποτε κομματικό μαντρί κι αν σας έχουν  στριμώξει,   θα αναγκαστείτε μια μέρα να θρηνήσετε πάνω από τα ερείπια  του  ετοιμόρροπου  συστήματος. Εκθρέψατε έναν  ΄Αδωνη και τον αφήνετε να ασελγεί προκλητικά  και ατιμώρητος επί παντός “ιερού και οσίου”,  επειδή, ακριβώς, τηρουμένων των αναλογιών, είστε κι εσείς ίδιοι με τον αμετροεπή και διεφθαρμένο δάσκαλό σας.

Εμάς ποσώς μας νοιάζει. Το σύστημά σας   το  φτύνουμε , τέτοιο που είναι   με κουμανταδόρο του  έναν “Νονό” πρωθυπουργό και μέλη της “φαμίλιας” ,τους γνωστούς και μη εξαιρετέους μαφιόζους.  Κομματικούς και μη.

Ο Γεωργιάδης,ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος,ο Λοβέρδος,ο Αβραμόπουλος είναι οι “δικοί” μας άνθρωποι τελικά.Και… τους είχαμε παρεξηγήσει.  Για μας δουλεύουν. Και οφείλουμε να τους  συνδράμομε στην προσπάθεια  να… “πριονίσουν το κλαρί του δέντρου που κάθονται”.

Μια υπενθύμιση μόνο. Μη φτάσει  το θράσος σας , ως αήθεις και εγκληματικές φυσιογνωμίες  που είστε, να κάνετε οποιοδήποτε κακό  στην Ελένη Τουλουπάκη.  Κάτω τα χέρια,από την εισαγγελέα, γιατί τότε θα έχετε να κάνετε με διαφορετικού είδους αντιμετώπιση. Θα αναγκαστείτε να βάζετε ένας- ένας πέτρα στο λαιμό και να  φουντάρετε στο Φάληρο.  Κι εμείς θα βλέπουμε και θα γελάμε. Το  νου σας, λοιπόν,μαφιόζοι.

 

 

3. Β. Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αντιπολιτευτικό vertigo -Προκαλεί ζημιά στη δημόσια υγεία
Β. Κικίλιας και Ν. Κεραμέως ενημερώνουν τις επιτροπές της Βουλής για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού

Τι νομίζατε, Συριζαίοι μου; Δεν μπορείτε να παίζετε, όπως  πριν το 2015, ” εν ου παικτοίς”.  Σας ξεβράκωσε ακόμα και ένας  Κικίλιας.

Αμφότεροι δημαγωγοί. Ποιος πιο πολύ ,ποιος λιγότερο. Απατεώνες αμφότεροι στο ζήτημα της πανδημίας, Δουλεύετε  τον κόσμο ψιλό γαζί.

 

4. υποβάθμιση διάρρηξης σπιτιού Ελενης Τουλουπάκη

efsyn.gr

“…Σε ανάλογες περιπτώσεις μη τυχαίων ενεργειών που στρέφονται κατά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών με προφανή στόχο τον εκφοβισμό τους, η έκτακτη είδηση κυριαρχεί σε όλα τα ΜΜΕ. Παρ’ όλα αυτά χθες τα αγαπημένα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα όχι απλά υποβάθμισαν το γεγονός, αλλά κάποια παρουσίασαν τη διαπιστωμένη διάρρηξη ως «καταγγελία (!) διάρρηξης» . Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκαν φυσικά και τα δύο κόμματα Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. που, ανυπομονώντας να δουν την καυτή δικογραφία της Novartis να αλλάζει χέρια, δεν… ανησύχησαν με την ύποπτη αυτή διάρρηξη”.

***

¨Αλλων ιατρός αυτός έλκεσι βρύων” (=κάνει στους άλλους το γιατρό,και ο ίδιος γεμάτος πληγές)!

Η εφημερίδα των Συντακτών  έχει πλέον εξελιχθεί σε “Δούρειο ΄Ιππο” της ενημέρωσης. Κι αυτό επειδή  ξέρεις  να φυλάγεσαι από το Ράπτη,τον Κουρτάκη,τον Πρετεντέρη, το Παπαχρήστου,   Ούτε να τους μυρίσει σοβαρός, σεβόμενος εαυτόν πολίτης.  Πλην Δεξιού, όζοντος,  ως γνωστό, και τούτου  Αλλά από τον φίλο μας τον “Παππά” της “αριστερής”  εφημερίδας, που κάθε τόσο του πέφτει η μάσκα και αποκαλύπτεται  μεγαλόπρεπη η  μούρη… Χατζηνικολάου;

Ανοίγει  ο ανύποπτος   αναγνώστης και τσουπ πιάνεται στη φάκα, ΄Οπως  παραπάνω. Οδύρεται η καλή εφημερίδα της κολεκτίβας για την υποβάθμιση της όντως έκτακτης και λίαν  σοβαρής είδησης της διάρρηξης  του σπιτιού της Ελένης Τουλουπάκη από τα Πετσοτραφή  Μέσα κερδοσκοπίας.

Και είναι αλήθεια.  Δεν  την υποβάθμισαν απλώς. Κάποια θρασύτερα , αναπαράγοντας την προκλητικότητα του …πολλού Αδώνιδος  ,λαμογίου εκ των ολίγων, έφτασαν να υπονοούν ….σκηνοθεσία της διάρρηξης .Σκευωρία κι εδώ!

΄Ομως, τα ίδια και χειρότερα είχε κάνει λίγες ημέρες πριν ( παλιότερα πάλι, θα μιλήσουμε και γι΄αυτές τις πομπές  της)   η μεγαλόσχημη  φυλλάδα των συντακτών , ως καλοί μαθητές της παλιάς σχολής Φυντανίδη. Απέκρυψαν, ως γνωστό, και μάλιστα παντελώς την είδηση της απόπειρας δολοφονίας του συναδέλφου τους  Στ. Χίου,ο οποίος  κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς, τον Κυριάκο   και τη γυναίκα του.

Και καλά,  λογόκριναν  την κορυφαία, όντως,  είδηση, να εμπλέκεται σε δολοφονία ο ανώτατος θεσμικός παράγοντας της χώρας,  επειδή ο Χίου είναι παλαβός, αθυρόστομος, θυμικός ,εκτός εσκαμμένων εμπορικής δημοσιογραφίας.  Ενώ τα παλιά παιδιά της Ελευθεροτυπίας είναι… σοβαροί συντάκτες και μάλιστα…Αριστεροί.

Τρομάρας σας, αλητήριοι! ΄Ιδια φάρα είσαστε και με το Χίου και με όσους εσείς τους δαχτυλοδείχνετε στο συνάφι  κι εκείνοι με τη σειρά τους, ποιούν για σας το ίδιο. Μην τα ξαναλέμε πως “όλα τα γουρούνια ίδια μούρη  έχετε”. Οπότε, “στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί”, λογοκριτάδες   μου στην εφημερίδα Συντακτών.

Βεβαίως,  για αυτογνωσία δε  μιλάμε. Είναι σπάνια αρετή για δημοσιογράφους και μάλιστα …αριστερής παραπληροφόρησης. Πορεύεσθε  ,λοιπόν, εν  πονηρία, υποκρισία,  σιωπή και λογοκρισία, αδερφοί.  ΄Οπως κάνετε πάντα. Στο στοιχείο σας.

5. Το χατ τρικ της αποτυχίας Μητσοτάκη σε πανδημία, οικονομία και ελληνοτουρκικά

Κ.Βαξεβάνης.

“Για δείτε τι συµβαίνει. Στα λεωφορεία η πληρότητα µπορεί να είναι έως 65%, αλλά στα πλοία των εφοπλιστών µπορεί να είναι έως και 85% προκειµένου να βγάλουν το µεροκάµατο των εκατοµµυρίων. Στα δε αεροπλάνα ο ιός δεν κολλάει παρότι είσαι στοιβαγµένος σε κλειστό χώρο χωρίς καµία απόσταση ασφαλείας.

Η κυβέρνηση έχει κάνει ακόµη κάτι ανέντιµο. ∆ιαµορφώνει όρους λειτουργίας στα καταστήµατα που πρακτικά θα οδηγήσουν στο κλείσιµό τους χωρίς να αποτρέπουν πρακτικά τον ιό. Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι ο ιός δεν κολλάει πριν από τις 12 το βράδυ. Οποιος κλείνει όµως δεν θα αποζηµιώνεται από το κράτος σαν να µπήκε σε αναστολή. Το κλείσιµο θα εµφανίζεται ως αποτέλεσµα της δικής του αποτυχίας να λειτουργήσει. Φυσικά στο όνοµα του κορονοϊού θα υπάρξουν, όπως υπάρχουν ήδη, µπίζνες και αναθέσεις, προσλήψεις και εργολαβίες χορηγών της Φαµίλιας και άλλων ηµετέρων.

Οταν οι ηλικιωµένοι θα πεθαίνουν αύριο λόγω των εισαγόµενων κρουσµάτων τα δάχτυλα από τα τηλεπαράθυρα θα δείχνουν τους νέους που «εγκληµάτησαν» στις παραλίες, για να µη δείχνει κανένα δάχτυλο τους υπουργούς που εγκληµάτισαν συνειδητά. Και όταν η οικονοµία θα καταρρέει αφήνοντας πίσω για µια ακόµη φορά νεκροζώντανους και ανέργους, θα φταίει πολύ απλά ο κορονοϊός και όχι όσα δεν έκαναν οι κυβερνώντες για τον κορονοϊό”.

***

“Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δε χωράνε” ,Κωστάκη Βαξεβάνη.  Ποιον δουλεύεις;

Εσύ ο μέγας  φύλακας του ιερού  δισκοπότηρου της  υγείας μας που υπερθεμάτιζες για τα συνταγματικά πραξικοπήματα λίγους μήνες πριν  και φυσικά είσαι απ΄τους βασικούς  υπεύθυνους  της νέας χρεοκοπίας,βγαίνεις τώρα και κάνεις τσαμπουκάδες εκ του ασφαλούς;

Πότε τελικά έκανε το σωστό  η κυβέρνηση; Τότε που μας φυλάκιζε και  με τις δικές σου χειροπέδες ή σήμερα που ορθά δε συνέχισε την προφυλάκιση  του κόσμου;  Εσύ τί προτείνεις δηλαδή,  γιατί δεν έχουμε καταλάβει.  Προτείνεις πάλι κλείσιμο επιχειρήσεων και μάντρωμα του κόσμου;

“Και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο”,δε γίνεται,πονηρέ.  Κανόνισε όχθη να σταθείς. Κι εδώ κι από κει δε γίνεται.

Α, και πού σαι; Πες στον Αλέξη μας, να βγάλει κι αυτός  τη…μάσκα (Και μάλιστα,  τον είδαμε να χρησιμοποιεί …τελευταίας  τεχνολογίας  υλικό).  Πες και στο αφεντικό  να πάρει θέση καθαρή. ΄Οχι πάλι τα ίδια, όπως προπρωθυπουργικά.

΄Εχασε εδώ και καιρό το βηματισμό του. Καιρός να βρει  τον πρωθυπουργό του  2015/19.

6. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΩ FACEBOOK
Παραιτήθηκε από τις τάξεις του κλήρου ο π. Ανδρέας Κονάνος -«Πλέον είμαι σκέτο Ανδρέας»

Ανδρέας Κονάνος

“Γνωστός για τις ομιλίες του και για το πλούσιο συγγραφικό του έργο, ο πρώην πλέον αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Ιερού Ναό του Αγίου Ανδρέα της Αγίας Παρασκευής Αττικής, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στη ζωή του, μετά από 20 σχεδόν χρόνια ιεροσύνης. «Πλέον είμαι ένα απλός πολίτης αυτού του κόσμου», έγραψε στην ανάρτησή του η οποία συνοδεύεται από μια εικόνα που απεικονίζει τον ίδιο να φορά ένα λευκό πουκάμισο και όχι ράσα όπως συνήθιζε.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης μέσω Facebook
«Σήμερα, 24/8/20, υπέβαλα στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την παραίτησή μου από τις τάξεις του Κλήρου, και έγινα πάλι ένας απλός πολίτης αυτού του κόσμου. Πλέον, είμαι «σκέτο», ο Ανδρέας Κονάνος», έγραψε στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως οι λόγοι της αποχώρησής του θα αναλυθούν στο μέλλον”.
**

Τουλάχιστον τούτος,έστω και μετά από 20 χρόνια,  κατάλαβε πως “λακτίζει προς κέντρα”.  “΄Ασωτος  Υιός”, που τόσο καιρό  τρεφόταν  με “ξυλοκέρατα” και ακρίδες.

Καλώς όρισες, λοιπόν,  Ανδρέα στον αληθινό κόσμο,που είναι η σωστή θέση σου!