Εύβοια. Δραματικές εκκλήσεις για αεροσκάφη. Κούλης: “Σου πήραμε  Rafale.  Τώρα  σκάσε και κολύμπα να σωθείς”.     

1.α Δραματικές εκκλήσεις για αεροσκάφη

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «Ιλιούσιν» (IL-76), τα οποία χαρακτηρίζονται και «ιπτάμενα τάνκερ» γιατί μπορούν να μεταφέρουν έως 44 τόνους νερό, και δύο ελικόπτερα Mi-8, θα στείλει σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσία για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

β. Παραδόθηκαν τα πρώτα Rafale με ελληνικά χρώματα!

 

paradothike-to-proto-rafale-stin-ellada-fotografies-561440968

Κούλης:  “Μη σε ακούω να κάνεις  εκκλήσεις και μάλιστα δραματικές. Σου πήραμε  Rafale.

Τώρα  σκάσε και κολύμπα να σωθείς”.

 

2. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών από εγκληματική οργάνωση

“Μάλλιασε η γλώσσα” μας να λέμε πως οι πυρκαγιές της 3ης Αυγούστου ήταν οργανωμένες και μπήκαν  από  το …κουλό- “χρυσό”  χέρι της εγκληματικής συμμορίας των Νεο-Ναζί. ΄Οπως κι εκείνες τον Αυγούστου το 2018 στο Μάτι από τους εθνικιστές Μακεδονομάχους.

 

Επιτέλους! Να δούμε, θα κάνει τη διαφορά ο Πλιώτας;   Γιατί,  στα ανώτατα κλιμάκια της ταλαίπωρης ελληνικής  δικαιοσύνης  δε συνηθίζονται τέτοιες κινήσεις χωρίς  εντολές.

Θα περιμένουμε πραγματικές και όχι θεματικές ενέργειες προς τη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Μην θολώσουν πάλι τα νερά ,για να ψαρέψουν ψήφους.

Η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις πυρκαγιές:
«Προς τους κ.κ.:

1) Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών (Εποπτεύουσα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος)

2) Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής

Κοιν.:

1) Διευθυντή Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος

2) Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Λάμπρο Σοφουλάκη

Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός πυρκαγιών, ασυνήθους έντασης και έκτασης, που εκδηλώθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες, με συνέπεια να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημίες στο φυσικό περιβάλλον (και ιδίως στο δασικό πλούτο της χώρας), σε κτίρια, εγκαταστάσεις, σε αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες και σε τουριστικές υποδομές, με κίνδυνο μάλιστα για τη ζωή μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας, καθώς και ο «συγχρονισμός» στην εκδήλωσή τους, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης προανάκρισης κατά το άρθρο 245 παρ. 2 ΚΠΔ, παράλληλα βεβαίως και ανεξάρτητα από τον σχηματισμό των επί μέρους (κατά τόπο) δικογραφιών από τις δικαστικές αρχές και τους ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Π.Σ., να συγκεντρώσετε όλα τα κρίσιμα στοιχεία που παρέχουν ενδείξεις για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή για τέλεση του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1 και 2 ΠΚ: συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού (άρθρα 264 παρ. 1 και 265 παρ. 1 στοιχ. β, γ ΠΚ).

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί, σε όλο το εύρος του, το ποινικό δικονομικό οπλοστάσιο (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια, ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεων κ.λπ.) για να ελεγχθεί και να αξιοποιηθεί κάθε χρήσιμη σχετική πληροφορία. Για την πρόοδο της προανάκρισης κατά το σχηματισμό της συναφούς ποινικής δικογραφίας, η Εποπτεύουσα Εισαγγελέας Εφετών θα ενημερώνει τον αρμόδιο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λάμπρο Σοφουλάκη.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Η. Πλιώτας»

______________________________________

 

“Σε απευθείας μετάδοση από τον τόπο της καταστροφής”

 

΄Ολες αυτές τις ημέρες που καίγονται  περιοχές ολόκληρες  από τις πυρκαγιές της 3ης Αυγούστου ως και σήμερα ,  6 ημέρες μετά, ζούμε σε μια μόνιμη  πολιορκία , όλη η χώρα. Κανάλια, ραδιόφωνα, ιστότοποι  νυχθημερόν, με υστερική προθυμία    και “ζωντανά” (διάβαζε όζοντα πτωμαϊνης)  ρεπορτάζ από τους τόπους  καταστροφών,  δείχνουν εικόνες από το πέρασμα της φωτιάς ,  παίρνουν συνεντεύξεις  από τους δυστυχείς κατοίκους ,που χάνουν τις περιουσίες τους και παλεύουν μόνοι και αβοήθητοι την κακιά τους μοίρα.  ΄Οσο για τους  παρουσιαστές Γκεμπελίσκους, αν δεν ωρύονται,  επιδίδονται    σε αγώνα δρόμου…πάρλας (μια  πρωτοφανή διάρροια   φορτισμένου,  ασύντακτου κα ξύλινου  λόγου).

Φαινόμενο σύνηθες και επαναλαμβανόμενο και όχι μόνο στις πυρκαγιές.  Σε κάθε  τραγωδία, πραγματική ή φτιαχτή από τους ίδιους  τους επαγγελματίες του ψεύδους ,της απάτης και της παραπληροφόρησης.

Το ερώτημα είναι  τούτο.  Και  δεν απευθύνεται ούτε στα αρπακτικά ,τους βιαστές της πληροφορίας,  που τρέφονται με “ψέμα, αίμα , σπέρμα”. Αυτή είναι η  “δουλειά” τους¨(!) Ούτε, φυσικά  στους πραγματικούς …εργοδότες τους,  τους   χαχόλους, που ηδύνονται να   ξημεροβραδιάζονται με ένα τηλεκοντρόλ  στο χέρι ή στο σερφάρισμα άπειρων  ωρών στις  εκατοντάδες ιστοσελίδες   (“εδώ το  φρέσκο,  σπαρταριστό νέο”).   Οι πρώτοι, είπαμε,   το ψωμί ή  το παντεσπάνι τους βγάζουν,  αφού  υπάρχουν  οι δεύτεροι , ως  κρετίνοι,  που τους το προσφέρουν .

 

Χτες, πολλά κανάλια, είχαν απευθείας σύνδεση, εικόνες  και συνεντεύξεις για ώρες, συνεχώς και αδιαλείπτως από τη  Εύβοια που  έγινε το μεγάλο κακό και συνεχίζεται ως αυτή την ώρα , αμείλικτο .Σε απόγνωση τόσες ημέρες  ο κόσμος.  Ζητούν άμεσα  πυροσβεστικά,  αλλά τέτοιοι  δεν υπάρχουν, γιατί αγοράσαμε Rafale μια και ο  Τουρκικός  κίνδυνος είναι άμεσος.  Οι πυρκαγιές ας περιμένουν.

΄Ενα ακατάσχετο μπλα-μπλα, ίδιες και   ίδιες περιγραφές, λεξιλόγιο να…  εξορύσσει  μάτι,   και απίθανα ερωτήματα  της μορφής   “πως αισθάνεστε τώρα που κάηκε το σπίτι σας;” (Μια χαρά νιώθει, ο δύστυχος. Γιατί όχι; Σίγουρα θα του φτιάξει καινούριο ο Κούλης, αφού  ,παρόλες  τις μίζες που ξεσκίζει, δεν είναι ικανός “δυο γαϊδουριών άχυρο να χωρίσει”,  μια πυρκαγιά να σβήσουν  6 ολόκληρες ημέρες οι χαρτογιακάδες αχυράνθρωποι  που διάλεξε να βάλει  στα πόστα της κρατικής μηχανής).

Το ερώτημα ,λοιπόν,  αν και  ρητορικό ,  απευθύνεται για απάντηση στους  σώφρονες πολίτες.  Σε όσους ανοίγουν τηλεόραση, μόνο, αν  είδαν  κάπου πως στις 22.00 , η ΕΡΤ2 έχει καλή γαλλική ιρλανδική ταινία.  Και σε καμιά άλλη περίπτωση δε  κάνει  ζάπινγκ σε ελληνικό κανάλι που οι πιθανότητες  είναι τεράστιες να πρόκειται για  βόθρο και χωματερή.  Αλλιώς , θα ήταν και τούτοι ως οι χαχόλοι  που λέγαμε, άρρωστα και περιθωριακά άτομα, που ζουν μια αφύσικη πραγματικότητα  έτσι όπως την έχουν  κατασκευάσει προς ίδιον όφελος ,ο Τράγκας και ο Χατζηνικολάου.

Τί αποκομίζουν ως κέρδος,   ωφέλεια, εξυπηρέτηση από τέτοια ρεπορτάζ και ο ένας και ο άλλος;  Ο  υπάλληλος του ..Ιβάν,  του Μαρινάκη, του Αλαφούζου, του Κυριακού, “οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι” καναλάρχες  και εκδότες,   είπαμε  πως βγάζει  τα ψίχουλα  τα πίπτοντα από την τράπεζα  του κυρίου του. (Κάποιοι άλλοι, βέβαια,  παίρνουν ολόκληρο   κομμάτι από την πίτα).  Αλλά, δεν είναι, βέβαια, λιγότερο ανήθικος, επειδή αυτός παίρνει δεκάρες και τα αφεντικά του εισπράττουν   “Πακτωλό”.

 

Ο υφιστάμενος τη  διαπόμπευση του ρεπορτάζ, ο πρωταγωνιστής της όποιας τραγωδίας,   είναι το πρώτο θύμα. ΄Εχει τον πόνο του, τη σουβή του, κουβαλάει το βάρος της πράξης του, έχει και τον παπαράτσι με το “μαρκούτσι”  μπροστά  του  να τον ρωτάει πώς αισθάνεται που έγινε …πρώτη μούρη στα κανάλια.  Και βεβαίως , πολύ ευχαρίστως  τούτος, θα  κατέβαζε το μικρόφωνο στου παρλαπίπα το  κεφάλι, αλλά σκέφτεται πως μπροστά στις κάμερες οφείλει να δείχνει σοβαρός , πονεμένος και πληγωμένος, ανάλογα την περίπτωση και το λόγο.

Ο καθορών (θεατής) , μέσω  οθόνης,   το θύτη που πιλατεύει ή κατασπαράζει  το θύμα του,  είναι  ο πλέον αξιολύπητος .  Και πιο πολύ γιατί δεν αντιλαμβάνεται πως είναι κι αυτός θύμα.  Δουλικό  του μικροφωνάκια.  Ο θεατής-ακροατής τέτοιων  …ζωντανών, όπως τα χαρακτηρίζουν,  ρεπορτάζ και μάλιστα πολύωρων και επαναλαμβανόμενων, που στήνεται  μπροστά το χαζοκούτι του να τρώσει  στη μάπα το σκουπίδι,   είναι πράγματι  άρρωστος.  100%!

Κανένα καθαρό μυαλό, καμιά υγιής  βούληση, δεν παραδίδεται με τέτοιο    ταπεινωτικό  τρόπο  στο ευνουχιστή του, το βασανιστή του, το θύτη του και να τον θεωρεί κιόλας ήρωα, φίλο και παρέα του. Στην ψυχολογία, αυτή η εξάρτηση, η “κουμπαριά”, είναι  παραίτηση, εκούσια αποχαύνωση κα μετάλλαξη προσωπικότητας  .  ΄Εχει πολλά από τα συστατικά του   “Συνδρόμου της Στοκχόλμης”.΄Οταν  ο όμηρος νιώθει για τον απαγωγέα του αγάπη και εκτίμηση!

 

 

Στην πρόσφατη επικαιρότητα. ΄Εξι μέρες τώρα  από τον τόπο των πυρκαγιών, τα μικρόφωνα και οι κάμερες “του δίνουν και καταλαβαίνει”. Μια τερατώδης ασυδοσία,  κυρίως σε  αποτύπωση  απάνθρωπων στιγμών  και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου  από τη γνωστή βιομηχανία.

Υπήρξε κέρδος, βοήθεια, ουσιαστική συμπαράσταση στους πληγέντες;  ΄Αλλαξε κάτι στην τραγωδία τους, επειδή κάποιοι έβγαζαν το μεροκάματό  τους από τη δική τους συμφορά; ΄Ετρεξε κανείς να αφήσει την πολυθρόνα του, ακούγοντας και βλέποντας το δράμα,  να πάει να βοηθήσει;  ΠΟΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ, Η ΣΥΜΒΟΛΗ,Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ  ΑΥΤΑ  ΤΑ  ΤΖΕΡΤΖΕΛΟΡΕΠΟΡΑΖ  ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ; ΟΥΔΕΜΙΑ.

Και ο άρρωστος που είπαμε  πως όλες αυτές τις ώρες  καθισμένος αναπαυτικά στον καναπέ του;  Τί σόι άτομο είναι τούτο; Αυτός κι αν είναι. Ψυχικά ασθενής.  Απολαμβάνει τη συμφορά του πάσχοντος.  Τρέφεται από τη δυστυχία και τη συμφορά  του. Χαίρεται  γιατί ελόγου του δε βρίσκεται στη δική του δεινή θέση.  Είναι ο τυχερός . Ο  θεός τον αγαπάει.  Από τον κατατρεγμένο  απέστρεψε το πρόσωπό του!

 

 

Μια υγιής κοινωνία ( έτσι όπως δεν είναι η δική μας, αλλά θα εξελιχθεί στα χρόνια που έρχονται), δεν  μπορεί να συνεχίζει να αποδέχεται τέτοια  ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ. Να τρέφονται  μέλη της  από  τη δυστυχία του διπλανού τους. Είναι ανώμαλο,  αφύσικο, ντροπιαστικό.

Και θα τις πάρει τις κάμερες  και τα μικρόφωνα από τα χέρια των Γκεμπελίσκων.  ΄Οσοι   είτε ζουν πλουσιοπάροχα, είτε  βιοπορίζονται  και συντηρούνται  από τις  λοβοτομές στα άρρωστα θύματά τους,  θα είναι οι χαμένοι και περιθωριοποιημένοι.

Ας μην ελπίζουν πως δε θα συμβεί. Είναι  νομοτελειακό.  Η κατάληξη  της Γκεμπελικής θηριωδίας θα είναι πάλι ίδια. Μάρτυς μας η Ιστορία.

Ως τότε, τα θύματα όντως θα είναι πολλά. Και η διατσροφή   αυτού του είδους να τρέφεται ο άρρωστος   από μακριά     από τη δυστυχία του άλλου, θα συνεχίζει να βρωμίζει τις ήδη βρώμικες κοινωνίες των ημερών μας.