ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

 ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ   ΤΟΥ ,  Ο   ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ.

 *ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΙΑ  ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΦΙΑ-ΑΛΗΤΕΙΑ !

  *ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. “ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ”.

  * ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ  “ΨΕΜΑ-ΑΙΜΑ-ΣΠΕΡΜΑ”

*****

“Έχει πέσει μια ταφόπλακα σιωπής στον Ελληνικό Τύπο και νομίζω ότι ιστορικά μιλώντας, το μέγεθος ενός εγκλήματος φαίνεται και από την τεράστια διαφορά δημοσιογραφικής κάλυψης ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνω τι συμβαίνει στη χώρα μου από το BBC και τους NEW YORK TIMES. Αυτό θυμίζει άλλα καθεστώτα». (Ιάσονας Αποστολόπουλος,  διασώστης).

__________________________________________________

Ερχονται τα Rafale στην Τανάγρα για την πρώτη εκπαίδευση - ΤΑ ΝΕΑ

Λέγαμε χτες

“Από τις 11 το πρωί σήμερα, ως αυτή την ώρα, 23.00,  “είμαι στο δρόμο”. Πάνω σε ένα αυτοκίνητο.  Από Καλαμάτα- Ολυμπία- Μεγαλόπολη. Και   Αγ. Στέφανο- Καπανδρίτι-Μαλακάσα. Σε  αυτές τις περιοχές  που μαθαίνουμε πως πλήττονται από  τις φωτιές.

Δυο…τινά συμβαίνουν. ΄Η είμαι στραβός, κουφός και χωρίς όσφρηση ή , η τεράστια καταστροφή  που είναι όντως σοβαρή, σε αυτά τα μέρη ,όσα  εγώ είδα με τα μάτια μου,   σε καμιά περίπτωση, όμως,  …αντάξια των περιγραφών που έδωσε το “αδελφάτο” των  Γκεμπελίσκων  στα Μέσα παραπλάνησης”.

 

΄Ηταν ένα  πέρασμα,   μια αυτοψία-διαπίστωση , κυρίως  α. αν πράγματι  οι καταστροφές είναι “βιβλικές”, έτσι όπως τις παρουσιάζουν οι Γκέμπελς    β.  ποιο το πραγματικό  μέγεθός τους , οι οικολογικές,  επιπτώσεις τους και οι ζημιές στις περιουσίες των πληγέντων.

Δεν ανεβήκαμε ,αν και δίπλα μας, στη Βόρεια Εύβοια ακόμα.  Εκεί έγινε το μεγάλο κακό.  Θα πάμε  σύντομα κι εδώ για τις  δικές μας  αποτιμήσεις με επιτόπια ,προσωπική έρευνα με τη βοήθεια φίλων από την περιοχή .   ΄Εχουμε,  όμως, κι αυτή την ώρα αξιόπιστες πληροφορίες από    ανθρώπους μας    στις  Ροβιές, τη Λίμνη , την Αγία ΄Αννα και την Ιστιαία.  Γίνεται ,όντως, χαμός μέγας  στις περιοχές αυτές. Και ο κόσμος εντελώς αβοήθητος. Κράτος ανύπαρκτο. ΄Οπως πάντα.

Η πρώτη  περιγραφή και εντύπωση  απ΄αυτή τη χτεσινή  αυτοψία σε Μεσσηνία, Ολυμπία, Αρκαδία είναι τούτη:  Η φωτιά δεν ήταν παντού η ίδια. Ούτε οι εστίες διασκορπισμένες και σε μεγάλη έκταση.  Και φυσικά έκανε ζημιά , απ΄όπου περνούσε, αλλού μεγαλύτερη, αλλού μικρότερη, αλλά όχι εκτεταμένη  και ανεπανόρθωτη.  Κάηκαν δέντρα ,άγρια και καρποφόρα, λόγοι,   βλάστηση, άλλη σε κτήματα και  δημόσιες εκτάσεις,  πήγε, ακόμα και  κοντά σε οικισμούς, αλλά σπίτια  καμένα δεν είδαμε στο πέρασμά μας.

Οι  Γκεμπελίσκοι της συντεχνίας, τοπικά και πανελλαδικά,  όχι μόνο παρουσίαζαν εντελώς διαφορετική από τη πραγματική εικόνα των πυρκαγιών εδώ  με στόχο τον εντυπωσιασμό και την παραπλάνηση, αλλά με τις υστερικές περιγραφές ,τις κραυγές και τα ψευδή στοιχεία που διέδιδαν (εισαγγελέας γιοκ, δεν πήγε ποτέ να δει ιδίοις  όμμασι τα  συμβαίνοντα),  δημιουργούσαν  σκηνικό πανικού , αλλοφροσύνης και “Αρμαγεδώνος” χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ.

΄Ενα παράδειγμα. ΄Εξω από την Κορώνη, στο δρόμο από Πεταλίδι, είναι ένα χωριό  Βασιλίτσι. ΄Οταν έπιασε  η φωτιά, τα τοπικά  ραδιόφωνα, αλλά και τα μεγαλύτερης εμβέλειας μιλούσαν για πραγματική κόλαση, κίνδυνο για ανθρώπους και σπίτια, για χαλασμό  …Δευτέρα παρουσία. Πήγαμε  από  Καλαμάτα, μέσω Πεταλιδίου  επί τόπου. Περιμέναμε  να δούμε την “κόλαση του  Δάντη”.  Μια φωτιά  συνηθισμένη και που θα είχε τεθεί αμέσως υπό έλεγχο, όπως μας είπε ένας  εθελοντής πυροσβέστης από το χωριό,  πρώτα αν υπήρχε σχέδιο και λίγοι έμπειροι  πυροσβέστες  ή αν ο ίδιοι οι κάτοικοι  έτρεχαν από την  αρχή  να τη σβήσουν.

Το ίδιο ,ακριβώς,  σε ένα άλλο χωριό, στις αρχές του δρόμου προς Ζαχάρω-Πύργο και πριν  τη διασταύρωση  “Καλο Νερό”, στο χωριό Διαβολίτσι. Πάλι χαμός οι τοπικές και οι αθηναϊκές  κουτσομπόλες από τα μικρόφωνα, που έδιναν και πανελλαδικά-παγκόσμια το στίγμα και το  τόνο.  Μια επίσης κακή, αλλά μικρή και   ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ φωτιά, που όμως  έκαιγε για ώρες, αφού   κάποιοι  …χωροφύλακες που ήρθαν, ο κόσμος  που κοίταζε και  καμιά ντουζίνα “παιδάκια” που μοιάζανε λόγω  περιβολής  με πυροσβέστες πάνω σε   κάτι  ψηλόροδα     “μπεντεούνια” στο χρώμα της φωτιάς ,    χωρίς νερό, δεν κάνανε απολύτως τίποτα για να σταματήσουν τη φωτιά.

Πάνω–κάτω η ίδια κατάσταση σε Ολυμπία και Αρκαδία. ΄Οπως το πρωτοείπαμε. Φωτιές, αποκαϊδια ,κόσμος μπροστά στις τηλεοράσεις,  αλλά όχι στις εστίες φωτιάς, σχεδόν ανύπαρκτη ή  ανεπαρκής  εναέρια κατάσβεση ,   λίγα πυροσβεστικά,  πυροσβέστες  και εθελοντές, που φανερά αυτοσχεδιάζανε χωρίς πρόγραμμα και  μπούσουλα.  Και το χειρότερο , χωρίς να “πέφτουν στη φωτιά”!

Περισσότερο  ήταν  το μπούγιο και το τζέρτζελο, παρά η ουσιαστική  προσφορά. Η   εντύπωση είναι πως υπήρχε μια σιωπηρή συμφωνία.  “Οι φωτιές δε σβήνουν, αν δεν κάψουν πρώτα ό,τι βρουν μπροστά τους. Γι’  αυτό μην παλεύετε ματαίως να τις σβήσετε . Απλώς κερδίστε τις εντυπώσεις”.

΄Εφριξα σε ένα οικισμό κοντά στο χωριό  ΄Ισαρη της  Αρκαδίας. Μια φωτιά εν τη γενέσει της στα πόδια μας.  2-3 χιλιόμετρα μακριά, κάτι  “παιδάκια”, πάλι, μοιάζανε έχοντες σχέση με πυροσβεστικό και  αστυνομικό  έργο, παλεύαν  ,τάχα, να πείσουν ένα ζευγάρι αγροτών να εγκαταλείψουν το  σπίτι τους, ενώ  την ίδια στιγμή  μια κάμερα  τοπικού καναλιού  απαθανάτιζε τη σκηνή.  Κανένας κίνδυνος για το σπίτι. Οι ιδιοκτήτες,που έβλεπαν την πραγματικότητα, “τα είχαν πάρει κρανίο”. Λόγο ακόμα  κα θα τους έπαιρναν φαλάγγι με τα δικράνια.   Πήγα κοντά, τους είπα για τη φωτιά,  και πως πρέπει  τώρα  να τρέξουν, αλλά  με έγραψαν κανονικά. Τραβούσαν τη σκηνή, σαν να  γύριζαν έργο!

Κανένα μισάωρο  μετά, όταν  η εστία φωτιάς  που είδα μια σταλιά στην αρχή,  είχε πάρει  έκταση  και έκαιγε θάμνους, το ίδιο συνεργείο με τους πυροσβέστες και την κάμερα, φτάσανε με  ένα μικρό  πυροσβεστικό,  2-3 άτομα κάνανε πως ρίχνανε νερό και η κάμερα τράβαγε!  Δέκα λεπτά αργότερα,  σταμάτησε η λήψη και μαζί  το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά πήρε  άνετα την ανηφόρα  και  οι πυροσβέστες με  τον κάμεραμαν κολαούζο   έφυγαν στην   αντίθετη  κατεύθυνση ,να πάνε να παίξουν το ίδιο έργο  αλλού!

Και το οδοιπορικό συνεχίζεται.  Βραδάκι, χτες, φτάσαμε οι “Παυσανίες” στην  Αττική. Γύρω στις 20.30 και μετά ,ως αργά , είμαστε για “αυτοψία”  ΄Αγιο Στέφανο-Καπανδρίτι- Μαλακάσα.  Στη Βαρυμπόπη δεν μπήκαμε, δε θα προλαβαίναμε, ήταν αργά και ,έπεφτε νύχτα, δε θα βλέπαμε.

Προσωπικά, επειδή παθαίνω  εμφράγματα και εγκεφαλικά,  αν ακούσω μικρόφωνο ή δω στο γυαλί μούρη   Γκεμπελίσκου, δεν ανοίγω τα  “κουτιά της Πανδώρας”   αυτών των “Ναζί”. Ούτε τις ημέρες των πυρκαγιών ασφαλώς.  Οπότε,  υποπτευόμουν τί θα συναντήσω. Σίγουρα όχι “Γη Μαδιάμ”.

Οι “συνοδοί” μου, όμως, που δεν έχουν το δικό μου κόλλημα και τον “ψυχαναγκασμό”  με τις δημοσιογραφικές μούρες, με αυτά που  άκουγαν και έβλεπαν ,περίμεναν να  βρουν   “κρανίου τόπο”.  ΄Ερημο από στάχτη, αποκαϊδια και καπνό,  όπως έκοβαν κεφάλι στις  υστερικές περιγραφές τους  οι  μαφιόζοι της παραπληροφόρησης   , που  ξεκινούσε από το εργοστάσιο αλλαντικών του Νίκα    και έφτανε σε ευθεία  πέρα από την παλιά βίλα του μακαρίτη ακροδεξιού  Ιπποκράτη Σαβούρα στη Μαλακάσα.

Εμ, δε. Την πατήσανε την πεπονόφλουδα οι δικοί μου, όπως γίνεται πάντα, αν δώσεις πίστη έστω και στο 1/100 απ΄όσα λένε οι  Γκέμπελς.   Καπνός και μυρωδιά  από μακριά  και κοντά ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ. Τουλάχιστον, την ώρα που είμαστε εμείς εκεί γύρω.  Δεξιά της Εθνικής και μέσα στον παράλληλο  παράδρομο,  που οδηγεί στη Μαλακάσα και δεξιά Καπανδρίτι-Βαρνάβα, η βλάστηση ΚΑΝΟΝΙΚΗ. Ούτε ένα καμένο, εκεί που τις πρωινές ώρες  τα  πανάθλια μικρόφωνα των  “Σκάι”, έκλαιγαν γιατί αντίκρυζαν τάχα  μόνο  “καμένους κορμούς με τα χέρια κοκαλιασμένα σε ικεσία προς στον ουρανό”! Και έδειχναν άλλες εικόνες, όχι από την περιοχή που περιγράφανε!     Μας το διαβεβαίωνε  ο συνεπιβάτης .  (Καλά να πάθει, αφού  ακόμα από μαζοχισμό, επιμένει  να   επιτρέπει στον Πορτοσάλτε να του πετάει στη μούρη σκουπίδια).

Στα Διόδια Αφιδνών αριστερά από Αθήνα προς Λαμία, μεγάλα κομμάτια καμμένα, αλλά τμηματικά. Και μέσα σπίτια, που όμως είχαν διασωθεί τα περισσόερα.  Δεξιά, κάτω από τα Διόδια και προς Καπανδρίτι, δεν έφτασε η φωτιά.

Στη διασταύρωση για Ωρωπό, ήταν σταματημένο με τα αλάρμ  αναμμένα ένα αυτοκίνητο της τεχνικής εταιρίας που εκμεταλλεύεται την Εθνική οδό. Κατεβήκαμε και  πιάσαμε κουβέντα στον οδηγό.  ΄Ηταν αυτόπτης μάρτυρας για ώρες.  “‘Η ζημιά έγινε μέσα” ,μας είπε . “Από Βαρυμπόπη και πέρα.   Κρυονέρι επίσης σε κάποια εργοστάσια.   Ούτε που λένε πως έπιασε στη Μαλακάσα και πρόφτασαν και την έσβησαν. Βλέπετε και με τα μάτια σας σε μας εδώ γύρω. Καμμένο  ως κάτω  στον Ωρωπό, δεν υπάρχει. Πάνω στο βουνό και πίσω του στο Τατόι , έγινε  ζημιά…”.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

  1. Οι πυρκαγιές της 3ης Αυγούστου (ακόμα   μέχρι σήμερα, 8/8/2021 δεν κατάφεραν να τις θέσουν όλες υπό έλεγχο!)  ,παραμονή της επετείου της  Μεταξικής  δικτατορίας, είναι φωτιές βαλμένες από χέρια ΝεοΝαζί-Χρυσαυγιτών απάντηση στην καταδίκη της συμμορίας Μιχαλολιάκου,  όπως είχε γίνει  παλιότερα τις ίδιες ημερομηνίες από Χουντικούς για εκδίκηση από την καταδίκη της Χούντας.  Τον Αύγουστο   του 2018 οι πυρκαγιές στο Μάτι ήταν  επίσης εγκληματικό έργο των Μακεδονομάχων εθνικιστών  , που τους ντόπαραν ο σημερινός πρωθυπουργός,  ο Μίκης Θεοδωράκης, η συμμορία της Χ.Α  και οι οι λοιποί  αστέρες του πατριωτισμού κα της εθνικοφροσύνης.  Αυτή είναι η δική μας ιστορική εκτίμηση.
  2. Δεν “κάηκε”   η Ελλάδα στις πρόσφατες και κάποιες σε  αναζωπύρωση  ευρισκόμενες ακόμα πυρκαγιές , όπως η κυβέρνηση  της απάτης και Γκέμπελς διέδωσαν.΄Ηταν  τοπικές πυρκαγιές , οι   οικολογικές καταστροφές μεγάλες, αλλά όχι “ανυπολόγιστες”, με  εξαίρεση στην Β. Εύβοια  που εδώ  ήταν-είναι  σφοδρότερες και καταστροφικότερες. ΄Οπως  κι εκείνες στη Βαρυμπόπη και τις κοντινές  περιοχές στην Αττική.
  3. Η μαφία του Τύπου έπαιξε πάλι “εν ου παικτοίς”. Για τους γνωστούς λόγους. Τους   κερδοσκοπικούς   (άγραν  πελατών).  Προχώρησε, όπως κάνει πάντα,  στην παρουσίαση  ψευδούς,  κατασκευασμένης εικόνας των πυρκαγιών, με διαστάσεις… Αποκάλυψης!   ΄Οπως κάνει πάντα, με όπλα την  παραπλάνηση, την  υπερβολή, την τρομοκρατία,  την  χειραγώγηση, τον πανικό. Πρόσφατα έκανε το ίδιο με την πανδημία, τους καύσωνες. Και σήμερα με τις πυρκαγιές.
  4.  Η διεφθαρμένη  κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  ,αφού ο ίδιος ως Μακεδονομάχος έκαψε το 2018  πάνω από 100 ανθρώπους, σήμερα συνεχίζει τη σκύλευση. Η  ανικανότητα ολόκληρου του κυβερνητικού επιτελείου από την πρώτη ημέρα,  υπήρξε εγκληματική . Οι μαριονέτες που το παίζουν  αρμόδιοι  ,τύπου Χαρδαλιά,  παντελώς  ανεπαρκείς και ανίκανοι,  δεν κατάφεραν να θέσουν  τόσες ημέρες τις πυρκαγιές υπό έλεγχο. Κι αφού απέτυχαν,    βρήκαν   τρόπο  να μετατρέψουν  την ανικανότητα σε  προπαγάνδα  πως ελόγου του, ο Κούλης  είναι καλύτερος στη διαχείριση κρίσεων από τον  Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργός, το 2018. Διαβάστε  τα εμετικά σχόλια του  Γκεμπελίσκου   Μιχάλη Μητσού στα «ΝΕΑ».  Αποθεώνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη:  ” Πέρα από το θέμα των ανθρώπινων ζωών, η καταστροφή στη Βαρυμπόμπη δεν μπορεί να συγκριθεί μ’ εκείνη στο Μάτι. Γιατί η δεύτερη είχε δυο γνωρίσματα που δεν είχε η πρώτη. Το ένα είναι η ανικανότητα. Εκεί, είδαμε ένα αλαλούμ αντιδράσεων, παρεμβάσεων και εντολών που, όμως θα μαθαίναμε αργότερα, συνοδεύτηκε και από αγωνιώδεις προσπάθειες συγκάλυψης ευθυνών. Εδώ, είδαμε έναν κρατικό μηχανισμό να λειτουργεί με σοβαρότητα και (σχετική) αποτελεσματικότατα, κάτω από τις εντολές ανθρώπων που ξέρουν τη δουλειά. Η άλλη διαφορά ανάμεσα στις δύο καταστροφές έχει να κάνει με την προκλητικότητα. Εκεί, παρακολουθήσαμε μια σύσκεψη-παρωδία στο Συντονιστικό, είδαμε τον Πολάκη να μιλά για γκεμπελισμούς και τυμβωρυχίες, ακούσαμε τη Δούρου να καταριέται τη «στραβή» που της έπεσε στη βάρδια της. Εδώ, είδαμε να τίθενται σαφείς προτεραιότητες, να αποφεύγονται επικοινωνιακά τεχνάσματα, να χρησιμοποιούνται χαμηλοί τόνοι”

    Απίστευτο; ΄Οχι.  Η γνωστή Ναζιστική μέθοδος. “Η νύχτα ημέρα”, το ψέμα αλήθεια”. Πάει αυτά να τα πει  στην Εύβοια; Σήμερα  τολμάει ο υπάλληλος του Μαρινάκη    να έρθει  στην Ιστιαία που καίγεται ,επειδή ακριβώς ΔΕΝ “είδαμε έναν κρατικό μηχανισμό να λειτουργεί με σοβαρότητα και (σχετική) αποτελεσματικότατα, κάτω από τις εντολές ανθρώπων που ξέρουν τη δουλειά”;

     Καμιά σύγκριση,  βέβαια, με τις δύο πυρκαγιές. Στο Μάτι κάψαν τους ανθρώπους στα “κρεβάτια” τους, μέσα στις αυλές τους.  Στις πρόσφατες  οι φωτιές μπήκανε  μακριά από τα σπίτια και  ο κόσμος είχε χρόνο να  φύγει.   Το αντίθετο ,ακριβώς, από το Μάτι. Και φυσικά, όλο αυτό το σκηνικό που επινόησαν να φυγαδεύουν τον κόσμο από τα σπίτια τους και να τους  συμβουλεύουν  να τα  εγκαταλείψουν, ήταν ένα κακοστημένο  θέατρο.΄Οπως είπαμε παραπάνω,   το είδαμε  στην Αρκαδία. ΄Ιδιες σκηνές είχαμε σε όλες τις πληγείσες περιοχές.   Στην Ιστιαία αυτή την ώρα για παράδειγμα,  μας πληροφορούν , αρνούνται οι κάτοικοι  να εγκαταλείψουν τα  σπίτια τους  και να παίξουν το παιχνίδι  Χαρδαλιά. Μένουν και παλεύουν να σβήσουν οι ίδιοι τις φωτιές.

    Οι άνωθεν εντολές είναι αυτές.   Με κάμερες και “παιδιάκια” με περιβραχιόνια να διώχνουν τον κόσμο  (εκκενώστε, εκκενώστε!) . Για  να δείχνουν τη διαφορά με το Μάτι!  Μια αισχρή, ανήκουστη και ασεβής   προπαγάνδα:  “Δείτε πως εμείς  άξιοι και προγραμματισμένα”,  όπως    προπαγανδίζει   στα ΝΕΑ ο πληρωμένος κοντυλοφόρος με τα ναρκοδολάρια του Μαρινάκη,   “δεν είχαμε θύματα. Ενώ εσείς στο Μάτι;”!

    Αυτό  που ήταν, δηλαδή,  η απόδειξη του εγκλήματος των εθνικιστών  το 2018, στα μικρόφωνα  που ελέγχει η κυβερνητική  μαφία, έγινε ατού της κυβέρνησης.  Και η απόδειξη είναι τούτη:  Στο Μάτι δεν ήρθε η φωτιά από χιλιόμετρα μακριά, όπως είπαν.  Μπήκε στα “κρεβάτια” τους.  Στις  τωρινές  ήταν  μακριά από κατοικημένες περιοχές. Κι αυτός ήταν ο λόγος που  ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ, ΕΥΤΥΧΩΣ,  ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΟΧΙ ΓΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ,  ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.

  5. ΄Ολα, όσα έγιναν για τη διαχείριση των πυρκαγιών ήταν  μόνο θέατρο.  Η απόδειξη είναι μπροστά μας.  Ακόμα η Εύβοια καίγεται. “Η απόγνωση σκοτώνει  τους ανθρώπους δίπλα μας.  Είναι τόσες ημέρες  ζωντανοί νεκροί”  όπως μας έλεγε  ο φίλος από τη Λίμνη. “Ποια κυβέρνηση και ποια κατάσβεση; ΄Ολα για το θεαθήναι”
  6. Η πεμπτουσία αυτής της κρίσης και της καταστροφής   βρίσκεται σε ένα ερώτημα.  Η Ισπανία έχει πάνω από 270 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η Ελλάδα κάτω από 80. Το ερώτημα: Πανάθλιε, Κυριάκο, Μητσοτάκη, υιέ του πλέον  διεφθαρμένου  πολιτικού στην ιστορία της χώρας. Πόσα δισ. στοίχισαν τα RAFALE  και οι  ΦΡΕΓΑΤΕΣ  που αγόρασες  από το  φίλο  σου Μακρόν για να τσεπώσεις  τις μίζες για δέκα γενιές;  Πόσα πυροσβεστικά θα είχαμε σήμερα εδώ,  αν  δεν είχαν  οι δικές σου και του αχυρανθρώπου σου Παναγιωτόπουλου, μίζες προτεραιότητα;  Οι χαχόλοι όλων των κατηγοριών  ακούν;