ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΙΚΟ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

1. Το πολίτευμα της Δημοκρατίας, αν διαφέρει από τα άλλα,  είναι γιατί εκείνα, αρνούνται  να βάλουν Μάσκα. Δείχνουν το απαίσιο τους πρόσωπο, όπως, ακριβώς,  είναι.

Σε αντίθεση με τη Δημοκρατία.  που σε όλες τις παρουσίες της, κυκλοφορεί (ανάλογα   την…περίσταση)… Μασκαρεμένη! Γι΄ αυτό, οι Συνειδητοποιημένοι Πολίτες, ΑΠΕΧΟΥΝ χρόνια τώρα     από το θέατρο των εκλογών.

Αν , όμως, αποφασίσουν να προσέλθουν στις κάλπες, ψηφίζουν   ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ.

Όπως συμβαίνει πάντα.  Τον Κένεντι αντί του Νίξον,  τον Ανδρέα Παπανδρέου, αντί του Κων. Μητσοτάκη, τον Μπάιντεν, αντί του Τραμπ,  τον Αλέξη Τσίπρα ,αντί του Κυριάκου  Μητσοτάκη.

_____________________________________________________

2.Οι εκλογές είναι θέατρο. Ψηφίζουν όσοι έχουν συμφέροντα ή είναι…χαχόλοι. (Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους!). Το να απέχεις συνειδητά από τις εκλογές ως στάση διαμαρτυρίας, πολιτική πράξη και ευθύνη  , είναι υποχρέωσή σου.

ΟΙ συνειδητοποιημένοι ,όμως, πολίτες,  δε βάζουν κόκκινες γραμμές. Επειδή, ακριβώς δεν είναι οπαδοί . Και ως μη όντες τέτοιοι,  έχουν και άπλα σκέψης και άνεση επιλογής. Και ασφαλώς δεν παζαρεύουν  ποτέ  την ψήφο τους με κανένα τίμημα.  Αυτονόητα όλα τούτα.

Στις εκλογές της  Κυριακής, υπάρχει ένα διακύβευμα.   Η Ελλάδα  είχε την ατυχία (που ,όμως, μόνο …τυχαίο  δεν ήταν)  να κυβερνηθεί  για 4 ολόκληρα χρόνια από τον χείριστο εκπρόσωπο του κομματικού Συστήματος.   Κάθε άλλος θα ήταν το μη χείρον. Απλά και κατανοητά,  ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ….ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.  ΛΑΙΛΑΠΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΑΠΑΤΗΣ, ΨΕΥΔΟΥΣ, ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑΣ.

Τίναξε τα πάντα στον αέρα. Στην κυριολεξία δεν άφησε τίποτα όρθιο. Ιδέες, αρχές, αξίες, ό,τι διαφοροποιεί το ζώο από τον άνθρωπο.

 Και όχι μόνο. Χρεοκόπησε για δεύτερη φορά τη χώρα, σκότωσε πάνω από 20.000 συνανθρώπους μας.   Η αδικία, η ανισότητα, η διαφθορά  κάθε μορφής, διαχέονται   ως θανατηφόρο δηλητήριο  στις φλέβες και τους ιστούς  του κράτους και της κοινωνίας. ΄Ενα σεσηπός και όζον πτώμα  είναι το Μητσοτακικό αυτό  καθεστώς και είναι ανάγκη … αυθωρεί και παραχρήμα, να ταφεί. Χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Το δίλημμα, επομένως,  είναι μεγάλο για τους πολίτες της ΑΠΟΧΗΣ.  Τί θα κάνουν αυτή την Κυριακή;  Κόκκινες γραμμές,  όπως είπαμε,  δεν υπάρχουν σε μας. Κι αυτό σημαίνει  πως  ο καθένας  οφείλει να αποφασίσει καθοριστικά και ψύχραιμα , τί θα κάνει τούτη τη φορά.  Στο συνειδητοποιημένο πολίτη είναι ο μόνος που δεν τολμάμε να του κάνουμε υποδείξεις ή να του δώσουμε  συμβουλές.

Και νουν και ηλικίαν, αλλά πρωτίστως πολιτική  συνείδηση και υπευθυνότητα έχουν όλα τα μέλη της τεράστιας κοινότητας της ΑΠΟΧΗΣ.  Ας πάρει ο καθένας  τις αποφάσεις και το…ρίσκο του.

Σε ένα, μόνο,  έγκλημα ας μη γίνουμε συνεργοί.  Να μη ρίξουμε κι εμείς νερό στο μύλο του  Μολώχ  της χώρας. Μια  δεύτερη τετραετία θα συνθλίψει οριστικά τη χώρα.

____________________________________

ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ, ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΥΓΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΗΣ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ  ΘΗΤΕΙΑΣ  ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΤΟΥΣ

Υποψήφιος Γραμματέας της ΝΔ: «Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα

Η  Δεξιά στην Ελλάδα, ανάμεσα σε πολλά που μισεί θανάσιμα , η Ιστορία μπαίνει πρώτη. Ο λόγος απλός. Είναι η κάμερα που λειτουργεί νυχθημερόν και καταγράφει κάθε  κίνηση . Απαθανατίζει ευκρινώς και λεπτομερειακά,  παρόν  και παρελθόν. Και στέλνει  κάθε εγκληματία και κατεργάρη  στον πάγκο του.

Για τα πριν,  δεν έχεις παρά  να γυρίσεις  πίσω την κασέτα με τις καταγραφές αρχειοθετημένες και  να βρεις αυτό που θέλεις σε μια τεράστια έκταση χρόνου. Και είναι αυτός ο λόγος που οι κάθε είδους εγκληματίες και παράνομοι,  αναθέτουν σε  εξωνημένους χειριστές της κάμερας, είτε να καταστρέφουν “επεισόδια», είτε να τα θολώνουν και να τα πετσοκόβουν τα σημεία που  ο φακός τους εκθέτει και τους  συλλαμβάνει εξ απήνης στην εγκληματική τους δράση.

Η Δεξιά με τέτοιες  χειρουργικές  επεμβάσεις,  προσπαθεί να κρύψει τις πομπές της. ΄Ομως, γνωρίζει πολύ καλά πως δεν υπάρχει περίπτωση καμιά σκηνή να απαλειφθεί εντελώς, όσο μακριά κι αν έχει διαδραματιστεί, ακόμα κι αν έχει σβηστεί με περίτεχνο τρόπο. Τα ίχνη μένουν ανεξίτηλα. Και  πάντα υπάρχουν μέσα και εργαλεία να ανασυρθεί το  αυθεντικό, το πρωτότυπο  υλικό , να αποκατασταθούν οι ζημιές στην εικόνα  και να  επανέλθει  στην πρότερη   ευκρινή της κατάσταση.

Στην Ελλάδα η Δεξιά αποδείχτηκε μανούλα στην τέχνη  του ψαλιδοχέρη.   Από το  “η   Πόλις εάλω ” λόγω…Κερκόπορτας   και όχι από την προδοσία του   Ορθόδοξου κλήρου  με αντάλλαγμα τα  θρησκευτικά  του (και όχι μόνο)  προνόμια,  μέχρι  τα ανύπαρκτα Κρυφά Σχολειά των καλόγερων σε μια Οθωμανική επικράτεια, που οι υπήκοοι  δεν είχαν λόγο να κρύβουν τη θρησκεία , τη γλώσσα και τις παραδόσεις τους.

Εκατοντάδες είναι οι παραποιημένες τέτοιες σελίδες της Ιστορίας από την «εμβόλιμο χείρα» της  παράταξης των …πατριωτών.  Και τέτοιες  στα δικά μας χρόνια είναι εκείνες που διδάσκει ο  δάσκαλος, αναμηρυκάζει  ο  γκεμπελίσκος , χρησιμοπιεί εν γένει το  σύστημα στη χώρα μας. Και , παρά τα  διαλείμματα που δεν κυβέρνησε  η Δεξιά,  αυτές οι  χαλκευμένες σχολικές   σελίδες,  δεν έχουν  αποκατασταθεί. Να θυμίσουμε πως  στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας,  τσιμουδιά ακόμα στα σχολικά  εγχειρίδια για τα εγκλήματα που κουβαλάει η ,κατά τα άλλα , εθνικόφρων και ορθόδοξη παράταξη στη Ναζιστική  Κατοχή και τον μετέπειτα άγριο διωγμό της αντιδεξιάς  Ελλάδας.

Να επιχειρήσουμε  την  ανάσυρση  εικόνων από το πρόσφατο, σχετικά, ιστορικό  παρελθόν, μιας περίπου δεκαετίας,   που η κάμερα  συλλαμβάνει  επ΄ αυτοφώρω  τη   Δεξιά να διαπράττει εγκλήματα, κάποια, μάλιστα όχι απλά…εσχάτης  προδοσίας, αλλά καθοσίωσης.  Κι από  τα  πλέον ειδεχθή  και αγριότερα όλων των λαών και  όλων των εποχών.

Είναι η περίοδος από τον Απρίλη του 1941,με την κατάληψη της χώρας από του Ναζί, μέχρι τον Αύγουστο  του 1949, όταν η χώρα παραδόθηκε  από τους συμμάχους σιδηροδέσμια στις διεστραμμένες  ορέξεις  των νικητών Δεξιών.  Ως ταύροι εν υαλοπωλείω!

Με τη κατάληψη της χώρας,  δε θα περίμενε κανείς  οι Ναζί να μην αναζητήσουν τους ομοϊδεάτες  τους  Δεξιούς  για να συνεργαστούν στη διακυβέρνηση μιας δύσκολης χώρας , όπως ήταν η Ελλάδα.   Θα αναζητούσαν, μήπως συμμάχους στην  Αριστερά;  Αστείο.  Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος, Ράλλης  πρωθυπουργοί  από τους πλέον ακραιφνείς  Ακροδεξιούς, και μάλιστα με  πλείστους  συγγενικούς δεσμούς  σε ένα μεγάλο φάσμα ζητημάτων με  το ναζισμό.

Και φυσικά,  δεν ανήκαν  μόνο οι  πρωθυπουργοί και τα μέλη των κυβερνήσεών τους  στη Δεξιά παράταξη. Ταγματασφαλίτες, κουκουλοφόροι, δωσίλογοι,  όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οι  συνεργάτες των Γερμανών από τα σπλάχνα της Δεξιάς προέρχονταν .  Και κήρυξαν   πόλεμο στους συμπατριώτες τους εκείνους  που από τις πρώτες ημέρες της Ναζιστικής  Κατοχής, ξεκίνησαν στην Αντίσταση.

Μια  λεπτομέρεια να επισημάνουμε εδώ που δε λείπει  από καμιά εικόνα διακυβέρνησης της χώρας από τη Δεξιά. Το αίμα και το έγκλημα, βέβαια,  είναι οι κύριες επιδόσεις της.   Αλλά , αν έλειπαν από το κάδρο  η ληστεία του δημόσιου  χρήματος, η κλοπή,  η απάτη, η εκμετάλλευση του αδύνατου, η διαφθορά και η διαπλοκή της   εν γένει, θα ήταν ημιτελής η απεικόνιση.

Στην Κατοχή, πλήθος  κόσμου και όχι μόνο τα στελέχη της  «επάρατης» , πλούτισαν από την κλοπή και την απάτη. ΄Οπως πάντα.  Παραθέτουμε ενδεικτικά   τον Αναγκαστικό Νόμο που εκδόθηκε  επί κυβερνήσεως Νικ. Πλαστήρα  με στοιχεία 182 ( ΦΕΚ 56 – 12.03.1945,  «ΠΕΡΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟΝ ΠΛΟΥΤΗΣΑΝΤΩΝ».

Αφορά τους  «πλουτίσαντας επί κατοχής»,  που ήταν  υποχρεωμένοι να καταβάλουν  υψηλούς  τους φόρους για τις περιουσίες, που απόκτησαν παράνομα και ληστρικά εν μέσω Κατοχής.  Οι  ποινές ήταν από τις πιο αυστηρές,  αφού  προβλεπόταν η εκτόπισή των δραστών, η φυλάκιση και  η δήμευση  της περιουσίας τους. Αλλά, όπως πάντα συμβαίνει σε Δεξιά καθεστώτα που η συναλλαγή και η διαπλοκή με τους εκάστοτε Ντογιάκους της εποχής, είναι από τις προσφιλείς μεθόδους της,  πολλοί  τέτοιοι δωσίλογοι και εγκληματικώς  πλουτίσαντες,  απαλλάχτηκαν  με βουλεύματα. Μέχρι που με ειδικό Νόμο « περί αποσυμφορήσεως των φυλακών»,(!)   παραγράφηκαν όλα τα αδικήματα που είχαν διαπραχθεί από τις 27 Απριλίου 1941 (ημέρα κατάληψης της χώρας από τους Γερμανούς) μέχρι και τη 12η Φεβρουαρίου 1945 (ημέρα υπογραφής της Συμφωνίας της Βάρκιζας) .»

«Τι έχεις Γιάννη, τί είχα πάντα»  σε αυτή τη χώρα που από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζει να είναι Μπανανία. Συνέβη το ίδιο λίγα χρόνια μετά, όταν πάλι καταλήστεψαν την αμερικάνικη βοήθεια (σχέδιο Μάρσαλ) . Προσφέρθηκε ,μεν,  για την  ανασυγκρότηση  της χώρας ,αλλά  το ζεστό  δολάριο , μοιράστηκε   μεταξύ  των νικητών Δεξιών .

Από το 1946 μέχρι το 1949 που η Δεξιά  με τους συμμάχους της είχε το πάνω χέρι στη Μετακατοχική  εποχή, σχεδόν το  μικρό σύνολο το Δεξιού ελληνικού πληθυσμού  σε σχέση με το Αντιδεξιό, που ήταν αριθμητικά υπέρτερο,  και όχι μόνο οι αρχές, οι εξουσίες και τα στελέχη ,  πέταξαν τις μάσκες  του  Χριστιανού  και του πατριώτη και επιδόθηκαν σε νέο  όργιο  εγκλήματος και διαφθοράς. Χιλιάδες τα θύματα που δεν ανήκαν στην παράταξη (και  όχι μόνο οι κομμουνιστές)  με θύτες  κυρίως τους Χίτες ,τους Μάυδες και τους κατά τόπους  κομματάρχες.

Απάνθρωποι φόνοι, βασανισμοί, ακρωτηριάσεις, κακοποιήσεις,  βιασμοί . Με κορύφωμα το πρωτοφανές σε χώρα Ευρώπης, τις τελετουργικές περιφορές  κομμένων κεφαλών ανά τα οδούς και τα ρύμας ή  τα παλουκώματα των θυμάτων τους. Τέτοιο φαινόμενο η Ιστορία έχει καταγράψει μόνο  σε βάρβαρες, παλιές  εποχές και πρόσφατα με την ακραία ισλαμική Σαρία  των Τζιχαντιστών. Κι αυτά τα σπάνια, απεχθή  και ανήκουστα στην Ευρώπη εγκλήματα, διαπράχθηκαν  στην Ελλάδα από τη Δεξιά παράταξη.

Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ, με ορατότητα πάλι  μέσα από τον καθαρό φακό της Ιστορίας, πως καμία σχέση δεν έχουν με αυτά,   τα  εγκλήματα  που διαπράχτηκαν  από τους Αντάρτες την ίδια περίοδο.  ΟΥΔΕΠΟΤΕ  ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΠΑΚΟΥΚΩΣΕ ΄Η ΠΕΡΙΕΦΕΡΕ ΚΕΦΑΛΗ,  ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ.  Ακόμα πιο σημαντικό. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΣ,   ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ,  ΟΠΩΣ  Ο  “ΑΠΛΟΣ” ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ !

Από τότε μέχρι σήμερα τίποτα , δεν άλλαξε.  ΄Οποιος εμφορείται από αυτή την αφύσικη και ανοίκεια ιδεοληψία, έχει, λες,  στο αίμα του το έγκλημα και τη διαφθορά. ΄Εγιναν πλέον γονιδιακά  συστατικά του Δεξιού,  όπως στο μύθο του σκορπιού και το βάτραχου. Δεν  μπορεί να είσαι σκορπιός,  αν δε χύνεις δηλητήριο, αν δεν τσιμπάς ύπουλα. Δεν γίνεται να είσαι Δεξιός και να έχεις απαλλαγεί από  τις  απάνθρωπες  καταβολές σου.  «Ο λύκος μαλλί αλλάζει, μυαλό ποτέ».

Θυμηθείτε,  για να μη λέμε πολλά,  την περίφημη φράση του Παύλου  Μαρινάκη  από τα κορυφαία στελέχη της σημερινής Μητσοτακικής Δεξιάς. Και μάλιστα σεμνυνόμενος στα βιογραφικά του ο ίδιος πως έχει  σπουδές στα νομικά και το δίκαιο (!) :    «Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα πήγαινες»!

Αλλά και οι ΝεοΝαζί Χρυσαυγίτες,  σαρξ εκ της σαρκός της  Μεγάλης Δεξιάς  είναι. Ο Μιχαλολιάκος κατηγορεί τα  σημερινά συστημικά στελέχη της παράταξης  πως απεμπόλησαν αρχές που έχουν σχέση με το τρίπτυχο στο οποίο  ομνύει σύμπας  ο δεξιός χώρος.  Πατρίς- θρησκεία- οικογένεια.  ΟΙ ΛΟΓΗΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΔΕΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ  ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ   ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ  ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ.

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται. Τότε με τους Χίτες και τους Μάυδες .Πρόσφατα    με την…παραστρατημένη   Χρυσή Αυγή, τον ΄Ασωτο υιό της Δεξιάς  που έφτιαξε   τα Τάγματα  εφόδου και απειλούσε  να ακονίζει τις λόγχες των σφαγών ημών των υπολοίπων στα πεζοδρόμια.

Να το επαναλάβουμε.  Αν ο μύθος του Αισώπου  έχει την καταπληκτικότερη εφαρμογή του,   είναι ο σκορπιός,  ως   εκ συστήματος και υποτροπής   θύτης  και ο καλοκάγαθος  και πάντα προδομένος βάτραχος ,  ως  θύμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη, ο γιος του κακού  δαίμονα της Ελλάδας Κων. Μητσοτάκη , έχει προ πολλού ξεπεράσει τις  κόκκινες γραμμές της Δεξιάς και βρίσκεται σήμερα  εντός των τειχών της Ορμπανικής   Ακροδεξιάς. Και   συνεχίζει την παράδοση των εγκλημάτων των ομοϊδετών του στις παλιές ημέρες με νέα εγκλήματα , υπό την ευρωπαϊκή ,όμως …οπτική.

Δεν τόλμησε, αλλά δεν είναι σίγουρο πως δε θα το έκανε, αν μπορούσε, ο ίδιος και οι   αχυράνθρωποί  του  Μαρινάκηδες, να περιφέρουν πάλι τα  κεφάλια του Τσίπρα και οποιουδήποτε,  με τη δική τους  μεζούρα, μετρημένου,  θεωρούν  αντίπαλο και εχθρό τους.

Περιορίστηκαν  σε εγκλήματα του λευκού κολάρου, που αφορούσαν κυρίως οικονομική διαπλοκή και διαφθορά.   Μόνο που αυτή ακριβώς η  καταλήστευση  του δημοσίου χρήματος ήταν αυτή που προκάλεσε  και το θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων μας.

20.000  ανθρώπους σκότωσε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την κυβερνητική συμμορία του, γιατί προτίμησε να ταϊζει μέχρι σκασμού  τους λογής εργολάβους, καναλάρχες, μεσάζοντες όπλων   και  λοιπούς  χορηγούς του κόμματος, παρά  να αγοράσει ΜΕΘ,  για  να μην πεθαίνουν 7 στους 10 ασθενείς εκτός.  Αν αυτό δεν είναι έγκλημα, τότε να ξεχάσουμε τον ορισμό  που δίνεται  στα διεθνή ποινικά δίκαια στην έννοια του εγκλήματος.

Κι ακόμα.  ΄Αφησε  τα τρένα χωρίς την απαραίτητη υποδομή   ασφάλειας για την πρόληψη δυστυχημάτων  για να μη αγοράσει  τον  εξοπλισμό, αλλά να  μοιράζει το δημόσιο χρήμα  στις τσέπες  τις δικές του και των κολλητών του.  Το αποτέλεσμα,  ο τραγικός θάνατος-εξαέρωση(!)  πάνω από 70 ανύποπτων επιβατών. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας  από μας,  το παιδί του καθενός.

Μια υπενθύμιση  του δεξιού ήθους.  Ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας των συνανθρώπων μας στα Τέμπη, ανιψιός του ιδρυτή της παρακρατικής και εγκληματικής ΕΡΕ στην εποχή της, του Κων.  Καραμανλή, με την προκλητική απόφαση του αρχηγού του  για τους συγγενείς, και όχι μόνο, των  θυμάτων, κατεβαίνει  στις Σέρρες  υποψήφιος της Ν.Δ.   Για συμπαράσταση  χτες,  οι υπόλοιποι της δυναστείας  Καραμανλή ,μεταξύ αυτών και ο χρεοκοπήσας  τη χώρα “Κωστάκης”,  παραβρέθηκαν στον προεκλογικό αγώνα του  δολοφόνου,  μέλους της φαμίλιας τους!

Αύριο, αν προσέλθεις  στην κάλπη, θα κληθείς να αποφασίσεις,  όχι μόνο γιατί πληρώνεις τη βενζίνη στην Ελλάδα των 800 ευρώ μισθού,   ακριβότερα από τη Σουηδία με 3χιλιαρο  εκεί απολαβές.   ΄Οχι μόνο γιατί αύριο με   Μητσοτακική  Δεξιά, κινδυνεύεις,  ως δανειολήπτης,  να χάσεις  το σπίτι σου.

Δε λέμε, το προσωπικό δράμα του καθενός είναι απολύτως σεβαστό. Και τα βάρη οφείλουμε να τα σηκώνουμε συλλογικά.

Αλλά, αν πας να ψηφίσεις αντιδεξιά, μόνο γι αυτά, διαπράττεις μέγα λάθος.  Οι Δεξιοί  δεν έχουν  αρχές και αξίες. Ποτέ δεν πολέμησαν  γι αυτές. Η βασική αρχή τους είναι «δούλεψε να φας και κλέψε να έχεις».

Ψηφίζεις  για τους χιλιάδες νεκρούς της Κατοχής, των διωγμών και της εξόντωσης του μη Δεξιού  από το 1946 έως το 1981. Δεκαετίες ολόκληρες βοά αίμα αθώων.  Δεν μπορείς να κλείνεις τα αυτιά σε τέτοιο θρήνο. Αύριο  ψηφίζεις γι αυτά τα θύματα. Μια μορφή τιμωρίας σε ατιμώρητους δράστες.

Η ψήφος σου είναι ζήτημα ηθικής τάξης και δικαιικής απαίτησης.  Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν. Αυτό που σε διαφοροποιεί από το ζώο, είναι πως ο άνθρωπος μπορεί να έχει και να υπακούει σε  αρχές και αξίες.  Τέτοιες, κανένας Δεξιός δε διαθέτει . Ο ανθρωποκεντρισμός, η αλληλεγγύη, ο πόνος για το διπλανό, αλλά και η εντιμότητα , η ευθύτητα , η ανυποκρισία, είναι ξένες αρχές στην  παράταξη  του Κυριάκου  Μητσοτάκη.

Η Ιστορία  προειδοποιεί.  Είναι στη δική σου ευχέρεια να ακούσεις τη φωνή της. Αλλιώς, ο ανιστόρητος, ο ανυπάκουος στα κελεύσματά της  είναι, δυστυχώς,  υποχρεωμένος να ξαναζήσει  τις κακές στιγμές της.