ΜΕ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΙΩΘΟΤΑ , ΤΕΚΜΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ο εχθρός του ψεύδους και της απάτης είναι η λογική. Ξεσκεπάζει, αποκαλύπτει, διδάσκει. αλλά και τιμωρεί.  Η  συμμορία  ΠαναγοπουλοΦαναροΓεράκηδων με τις πέτσινες και  μοσχοπληρωμένες δημοσκοπήσεις τους, που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει περίπατο τούτη ή την άλλη  Κυριακή, και μάλιστα με ένα … 37% (!) , όπως ο ίδιος ο αμετροεπής και αδίστακτος γόνος δήλωσε, θα υποστεί,όπως πρόσφατα και η τουρκική  (άλλη μαφία κι εκείνη) πραγματική πανωλεθρία.

΄Ηδη από τα 20άρια και 15άρια που δίνανε κάτι μήνες πριν διαφορά υπέρ των  χορηγών τους ,  άρχισαν σιγά-σιγά, αλλά σταθερά να ξηλώνουν το πουλόβερ. Θα είναι το απελπισμένο άλλοθί τους.   Κατέβασαν τη διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ   σε 12, 10  ,8 και έκλεισαν  τις  τελευταίες ημέρες την  ψαλίδα στο 5 μονάδες διαφορά!

Θυμηθείτε. Η μαφιόζικη συμμορία των Ελλήνων …δημοσκόπων  σε εγκλήματα λευκού κολάρου, αντί τη νύχτα των εκλογών  να έχουν κρυφτεί ή βάλει μια πέτρα στο  λαιμό και να κατηφορίσουν στο Φάληρο, άντε,  έστω να πάρουν άρον-άρον τις  βαλίτσες τους και να  έχουν ξεκουμπιστεί  για  Ελβετία,που φυλάνε τα «αργύρια»   θα βγουν  λάβροι στα γυαλιά , σαν να μη συνέβη τίποτα,  κι αντί να απολογηθούν, άνετοι και θρασείς , θα  εξηγούν  πως

-εμείς σας τα λέγαμε. Εξ ου και δίναμε  τελευταία   ένα 5% διαφορά!  Αν, τελικά,    έσπασε  κι αυτό,  αιτία είναι  η  …κλιματική αλλαγή ! Ο κόσμος την ύστατη στιγμή , μπροστά στις κάλπες,  θυμήθηκε το …φαινόμενο του θερμοκηπίου, τα ακραία καιρικά φαινόμενα   τα τελευταία χρόνια.    ΄Εντρομος και οργισμένος ο ψηφοφόρος για την αδιαφορία και την ελαφρότητα που αντιμετωπίζει   το κυβερνών κόμμα το φαινόμενο (για παράδειγμα στη  Μεγαλόπολη που  έβαλε και δουλεύουν  στο φουλ οι “λιγνιτικές μηχανές”), πήρε ανάποδες  .  Και ήταν αυτός ο βασικός λόγος που ο λαός καταψήφισε  την… κλιματοκτόνα κυβέρνηση. Δικαίως κι εμείς πέσαμε έξω. Πού να πάει ο νους μας!

.

Τί έχουμε να αντιπαραθέσουμε στην αβελτηρία, το θράσος    και τη χρησιμοθηρία αυτών των τεράτων, που  εξαγοράζονται  για να βάλουν την υπογραφή τους σε ψεύτικα ποσοστά δημοσκοπήσεων; Τη λογική και το σύνηθες γιγνόμενο.  Δηλαδή:

Αφού στι εκλογές  του 2019 πήραν  (στρογγυλά) η Ν.Δ 39% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31%, τότε σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί το Μητσοτακικό κόμμα ,όπως  διαλαλεί ο ίδιος ο Κούλης τους και οι  καλοταϊσμένοι  αχυράνθρωποί του  «δημοσκόποι» ,να εξασφαλίσει  37%.  Ούτε καν το  35%, που λέει στη χειρότερη περίπτωση!  Με ποιο μαγικό κόλπο;

Εκτός, αν, όπως έντονα ακούγεται, θα το φτιάξει ο ίδιος ο αρχιερέας των υποκλοπών αυτό το ποσοστό. Η εντολή λένε, όσοι γνωρίζουν πράγματα από μέσα κι εμείς  υποψιαζόμαστε  βάσιμα,  είναι τούτη:   ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΝΔ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ,  ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ «ΕΜΒΟΛΙΜΟΣ ΧΕΙΡ»  ΝΟΘΕΙΑΣ.  ΑΝ ,ΟΜΩΣ , ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΙΣΟΠΑΛΑ ΄Η Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ  ΠΡΩΤΟΣ ,  ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΝΟΘΕΙΑ.

Η δύναμη του εκλογικού σώματος είναι μειωμένη σε αυτές τις εκλογές, συγκριτικά με εκείνες του 2019. Και επί πλέον,  πάνω από 400.000 είναι ο νέοι ψηφοφόροι. Κατά κανόνα,  οι νέοι δεν ψηφίζουν συντηρητικά. Και ειδικά ένα… νεοκτόνο Κυριάκο  Μητσοτάκη. ΄Ενα το κρατούμενο.

Από την άλλη έχουμε άλλες  4  σοβαρές παραμέτρους. “Δεδομένα” που δεν ανατρέπονται  εύκολα.  Στην πραγματικότητα είναι…14,  αλλά αναλύουμε τα βασικά:

  1. Η δύναμη της ΑΠΟΧΗΣ θα παραμείνει ισχυρή και σε αυτές  τις εκλογές.  ΄Οσοι, όμως, αποφασίσουν  λόγω της κρισιμότητας των καιρών να προσέλθουν  στις κάλπες, ψηφοφόροι από αυτή τη δεξαμενή  ή από εκείνη των ΑΚΥΡΩΝ- ΛΕΥΛΚΩΝ, είναι σίγουρο πως μόνο Δεξιά δε θα ψηφίσουν. Η Αποχή από τις εκλογές και το άκυρο-λευκό  είναι  συνειδητή στάση, πολιτική  πράξη, άρα δε θα μπορούσε να καταντήσει  χαχόλος, να ψηφίσει  Δεξιά,  ένας τέτοιος συνειδητοποιημένος  πολίτης.
  2. Υπάρχει μια «κινούμενη άμμος» στο εκλογικό σώμα που είναι οπαδός του… προσωπικού του και μόνο συμφέροντος. Ψηφίζει το κόμμα που νομίζει πως θα τον ταϊσει καλύτερα. Ανάλογα με τις εποχές, οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι υπολογίζονται σε   200-500 χιλιάδες.  Είναι αυτοί  που ψήφισαν Μητσοτάκη το 2019. ΄Όμως…έφαγαν τα μούτρα τους.  Η διακυβέρνηση του πιο διεφθαρμένου πολιτικού στη Μεταπολίτευση,  υπήρξε λαίλαπα για τα συμφέροντα τους. Ούτε ζωγραφιστό  δε θέλει  η  «κινούμενη άμμος»  να βλέπει  Κυριάκο  Μητσοτάκη.  Τούτοι δεν είναι σαν τον  κρετίνο μεροκαματιάρη μεν,  που   ψηφίζει, όμως, σαν το Βαρδινογιάννη, Δεξιά ,επειδή  ο παππού του ήταν  Χίτης.  Ψηφίζουν Τσίπρα που θα τους δώσει  κανένα επιδοματάκι παραπάνω  και εν πάση περιπτώσει τον νιώθουν  πιο κοντά τους, τον έχουν καλύτερη απαντοχή από το  γόνο της φαμίλιας που κατάκλεψε τη χώρα.  Αν,  λοιπόν μετακινηθούν (και θα το κάνουν)  αυτοί οι ψηφοφόροι , δε θα πάνε σε μικρά κόμματα καταγγελίας, που δεν έχουν να τους προσφέρουν  τίποτα. Θα πάνε  μονοκούκι όχι στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον…Αλέξη Τσίπρα.
  3. Κοντά στο 1 εκατομμύριο υπολογίζονται πως είναι δανειολήπτες και οι περισσότεροι με «επισφαλή» την εξόφληση , εξαιτίας της πτωχοποίησης μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού .  Εδώ και χρόνια, μάλιστα, χιλιάδες είναι  τα ήδη κοκκινισμένα δάνεια.  Ο Κούλης ,ως γενικά μισάνθρωπος και ανθρωποδιώκτης από χαρακτήρα,  δε δίστασε ακόμα  και ανάπηρων εγγυητών δανείων να τους πάρει τα σπίτια για να εξοφλήσει τα γραμμάτια στους τραπεζίτες που τον έκαναν πρωθυπουγό.  Ξέρουν ,επομένως.  οι δανειολήπτες  πως αν μείνει όχι τέσσερα  χρόνια, αλλά έξι μήνες  ακόμα στην εξουσία ο γόνος  της επάρατης φαμίλιας ,  θα τους πάρει και τα δικά τους σπίτια ήδη από την επομένη που θα σχηματίσει κυβέρνηση. Φανερό και απολύτως κατανοητό.  Μόνο μαζοχιστές κα τρελαμένοι δανειολήπτες  θα ψήφιζαν τον αχυράνθρωπο  των Τραπεζών Κυριάκο  Μητσοτάκη.  Αυτονόητο, λογικό και ηθικό

   4 .Η φθορά που έχει υποστεί  η κυβέρνηση είναι τεράστια . ΄Οχι μόνο επειδή αυτό είθισται  για  όλες τις κυβερνήσεις μετά 3-4 χρόνια άσκησης εξουσίας, αλλά γιατί ο Μητσοτάκης τα έκανε όλα λίμπα. Χιλιάδες νεκροί, χρεοκοπία της χώρας, ασύδοτη και προκλητική λεηλασία του δημοσίου χρήματος, δεν άφησε, όντως, τίποτα όρθιο. ΄Ένα μεγάλο ποσοστό που ένιωσαν κι εκείνοι στο πετσί τους τον πόνο,    από αυτούς και είχαν ψηφίσει  Δεξιά το  2019,  δε θα ψηφίσουν σήμερα ΝΔ. Θα  αναχωρήσουν  για την Ακροδεξιά και τα μικρά κόμματα διαμαρτυρίας

 

 

Ερώτημα, επομένως,  της λογικής και της  ιστορικής εμπειρίας.  Στη γη βρισκόμαστε. Από …Αριανούς ψηφοφόρους θα εξασφαλίσει η ΝΔ  το 37 % που βλέπει  ο Κούλης υπό μουσική υπόκριση Νιόνιου στα όνειρά του; ΄Ονειρα  … Μαγιάτικης  νυκτός!   Και ευσεβείς πόθοι Σαββόπουλου το 37%.  Δεν υπάρχει περίπτωση  να φτάσει ούτε κατά διάνοια  σε τέτοια ποσοστά η συμμορία της Μητσοτακικής Δεξιάς.

Το ζητούμενο δεν είναι, όμως,  πως  η Ν.Δ θα πέσει με θανατηφόρο γδούπο. Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει ο Τσίπρας μόνος ή με Ανδρουλάκη να σχηματίσουν  κυβέρνηση από την πρώτη ψηφοφορία. Είναι εφικτό. Κι ας αφήσουν τις ανοησίες πως δε θέλουν  κυβέρνηση… ηττημένων!  Ηττημένος  είναι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Το σύνολο των ποσοστών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ . φτάνει και περισσεύει. Είναι ποσοστό νίκης, όχι ήττας.

Μη φάει ο τύπος την ουσία! Μη παίζετε με την αγωνία εκείνων που σας ψήφισαν με συγκεκριμένη εντολή να σχηματίσετε κυβέρνηση και να    να δοθεί ένα τέλος πια  στην τραγωδία του τόπου με μια ισχυρή ΚΑΘΑΡΣΗ.   Πλην των άλλων,  είναι αναγκαία, γιατί  θα προσφέρει  ψυχική  ανακούφιση ,αλλά  και ηθική δικαίωση στα  θύματα μιας  μαφιόζικης κυβερνητικής συμμορίας , που οι ίδιοι τη βάπτισαν μάλιστα … αριστεία!   Στην πραγματικότητα υπήρξε  μόνο μια κυβέρνηση … αλητεία!  Είναι εντολή να σχηματίσετε κυβέρνηση απο την πρωτη Κυριακή.   Και… φωνή λαού…οργή θεού!

 

 

Αλέξη,  Τσίπρα. Η Ιστορία  έχει τα δικά της εργαλεία να προδικάζει. Δεν κάνει μαντείες, ούτε προφητείες. Εκμεταλλεύεται τη συσσωρευμένη  στις σελίδες της  πείρα και  τα διδάγματά της.

Συμπέρασμα:

Στις εκλογές της Κυριακής  «τα κουκιά είναι μετρημένα», όπως ακριβώς, τα μετρήσαμε παραπάνω. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανατραπούν τα «προγνωστικά», που για μας χαρακτηρίζονται   «δεδομένα». Αν παρ΄ ελπίδα  ανατραπούν, τότε μόνο ένας λόγος υπάρχει.  Η ΝΟΘΕΙΑ ΠΟΥ ΥΦΕΡΠΕΙ ΩΣ ΠΙΘΑΝΗ  (ΚΙ ΑΥΤΗ)    ΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ  ΕΠΙΔΟΣΗ  (ΜΑΘΗΜΕΝΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ),   ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΗ.

Κι επειδή σε αυτή την Μπανανία, την έννοια της Δικαιοσύνης την εκπροσωπούν  και την εκφράζουν πια οι Ντογιάκοι, μη χάνετε καιρό. Οι Κούληδες, κάθε είδους, δε λερώνουν οι ίδιοι τα χέρια τους.  Δίνουν εντολές σε αχυρανθρώπους ,όπως ο Κοντολέων και η Βλάχου. «Κρεμάστε τους ανάποδα» να ξεράσουν το έγκλημα.  Μην επιχειρήσετε με άλλο τρόπο να  βγει στο φως η νοθεία.  Είναι μονόδρομος.

 Καθαρά και ξάστερα , ειπωμένα.  Και “αμαρτίαν ουκ έχομεν”!