Η βία των ανδρών είναι βιολογική και με τη βούλα της επιστήμης, μας λέει τώρα επισήμως και η Δεξιά!

 

Kαλύπτει ο Φλωρίδης τον Βαρτζόπουλο

 

 

«Αδιανόητο ότι ένας υφυπουργός υγείας με αρμοδιότητα την Ψυχική Υγεία καταφεύγει σε “βιολογικές δικαιολογίες” για την έμφυλη βία και για τη φαυλότητα στην κοινωνία», επισημαίνει για τον συνάδελφό του ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημητριάδης

Ακροδεξιά και μυσογυνικά συνεχίζει ο υφυπουργός Υγείας, ψυχίατρος στο επάγγελμα, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, επιμένοντας μάλιστα, παρά τον ορυμαγδό αντιδράσεων που ξεσήκωσε, ότι η τοποθέτησή του για τις γυναικοκτονίες είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Επανήλθε μάλιστα μετά τις σκοταδιστικές δηλώσεις του στις αρχές του μήνα και την ανάρτησή του στο Facebook.

Mέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση». Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απόλυτα σωστή, είπα ότι επειδή ότι επειδή το αρσενικό φύλο έχει πιο δυνατή σωματική διάπλαση έναντι του γυναικείου, γι’ αυτό και είναι πιο επικίνδυνο, άρα η έκφρασή μου είναι σωστή επιστημονικά».

Στο ίδιο προκλητικό πνεύμα και ο υπουργός Δικαιοσύνης που έσπευσε να καλύψει τον κ. Βαρτζόπουλο για τις αντιεπιστημονικές, προσβλητικές και σεξιστικές δηλώσεις του.

Σε συνέντευξή του στο OPEN, κληθείς να τις σχολιάσει, o Γιώργος Φλωρίδης υποστήριξε ανοιχτά τον συνάδελφό του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη:

«Είναι ψυχίατρος και έχει δώσει μια επιστημονική ερμηνεία. Έκανε επιστημονική προσέγγιση στο ζήτημα της γυναικοκτονίας», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γιώργος Φλωρίδης για το θέμα που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο στο πολιτικό πεδίο όσο και στην κοινωνία.

Ωστόσο, οι δηλώσεις Βαρτζόπουλου έχουν προκαλέσει κοινωνική και πολιτική κατακραυγή, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει ζητήσει την αποπομπή του από την κυβέρνηση και τη Ν.Δ., ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης με αυστηρή δήλωση έφερε προ των ευθυνών του τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του συναδέλφου του, σε ανάρτησή του στα social media, ο γνωστός ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, τη χαρακτηρίζει «ύπουλη» και «επικίνδυνη».

«Σχεδόν 24 ώρες μετά το… σεμινάριο ευγονικής του υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου, ο οποίος παραμένει μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σήμερα το πρωί επανήλθε για να υποστηρίξει τις δηλώσεις του», αναφέρει η Νέα Αριστερά και σχολιάζει ότι «κάθε λεπτό που παραμένει στην κυβέρνηση σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τις απόψεις του» και ότι «κάθε λεπτό που περνάει επιβεβαιώνει ότι η Ν.Δ. συνεχίζει να νομιμοποιεί και να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο».

***

Μέχρι τώρα , είχαμε το ακροδεξιό μόρφωμα ΜΕ ΤΟΟ  και   τα κόμματα- μορφώματα της αριστεροφροσύνης ,   θρασύτατα  αυτοτοποθετούμενα   στην Αριστερά.   Αλλά  τέτοια, ασφαλώς, δεν μπορούν να είναι , παρά μόνο    με  συμπλήρωμα  αναφοράς  στην παλιά, σοφή Τσαρουχική  ρήση «ο καθένας είναι ό,τι δηλώσει».  Ειδικά σε αυτή τη χώρα.

Με τέτοια προϋπόθεση να τα  (απο)δεχτούμε ως    αριστερά κόμματα.   Στη δική μας, όμως,  ιστορική, «Λυδία λίθο» δοκιμαζόμενα, δε διαθέτουν τα εχέγγυα, πλην   αυτής και μόνης  της δήλωσης  αυτοπροσδιοριμού , για να αποκτήσουν αριστερή, ιδεολογική  ταυτότητα γνησιότητας.

“Μητούδες”    και κατ΄ επίφαση αριστεροί, λοιπόν, τον τελευταίο  καιρό  διεξήγαγαν …  πολιτικό-κοινωνικό   αγώνα , λέει,     με σημαία  το παλιό  εκείνο τσιτάτο των Μαινάδων  «καλός άντρας, ο νεκρός άντρας»!  Και  είναι μοιραία μια τέτοια κατάληξη,  ως ευχή, έστω από μέσα τους,    μια και δεν πρόκειται,  σου λέει,  ποτέ το σερνικό  να στρώσει, να εξανθρωπιστεί.  Είναι από τη φύση του καταδικασμένο  να αρέσκεται στη βία, τον πόλεμο,  την κακοποίηση. Να θέλγεται  από τέτοια διαστροφή.

Κάθε άντρας είναι εν δυνάμει φονιάς!  Γιατί, λέτε, σφάζει  τη γυναίκα του,  αν δεν το έχει μέσα του απο γεννησιμιού ;     «Δεν έφταιγε ο  ίδιος»,  που λέει  και ο ποιητής.  Τέτοια είναι η φύση του άντρα.

Στο χορό της  μισανδρίας , επίσημα και φανερά, τουλάχιστον,  δεν είχε μπει η Δεξιά , ως τώρα.  Στο μισογυνισμό,  βέβαια, διέπρεπε από καταβολής. Η πατριαρχία , δική της , και μάλιστα  κυτταρική της “αξία”  υπήρχε ανέκαθεν.    Η Νέα Δημοκρατία,  ως κόμμα  και κυβέρνηση πρέπει να παραδεχτούμε  πως δε   βγήκε  στους δρόμους φουριόζα και έξαλλη, σαν την αριστεροφροσύνη ,  να πετάνε, μαζί με τις σκούφια   και τα …σουτιέν τους.

Κρατούσε τα προσχήματα, ο Κυριάκος. ΄Ηξερε τί έκανε (μανούλα σε αυτά).  Για να μην πάθει ό,τι έπαθε ο Αλέξης με την αφροσύνη του που έδιωξε από τις  κάλπες χιλιάδες  αγανακτισμένους  ψηφοφόρους (κυρίως, πατεράδες που τους αρνήθηκε τη συνεπιμέλεια στο παιδί τους και η Δεξιά, σοφά και δίκαια ποιούσα , θέσπισε και εφάρμοσε το νόμο )   ή κατέληξαν φηφοφόροι της Ν.Δ    ,μόνο και μόνο γι΄αυτό τον πόλεμο και τον έμφυλο ρτασιμό που  κήρυξε  ενατίον τους  μαζί με τις Μαινάδες του ΜΕ ΤΟΟ ,  η Κουμουνδούρου .

.

Τη σούπα  του Κυριάκου ,όμως,  τη χάλασε ξαφνικά και εν μια νυκτί ο υφυπουργός του της  Υγείας, εκείνος ο ανεκδιήγητος ψυχίατρος Βαρτζόπουλος, που δήλωσε επί τηλεοπτικής τραπέζης , ευθαρσώς και ανερυθριάστως  πως και με τη βούλα της επιστήμης ο άντρας είναι βίαιος! ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ…ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΤΟΥ  …ΑΡΡΕΝΟΣ!   Γι΄ αυτό σφάζει γυναίκες !  Και μάλιστα  στο σωρό τελευταία  στην Ελλάδα.  ΄Ετσι ερμηνεύεται αυτή η παράνοια.  Δεν έχει να κάνει με  τον τραμπούκο το  φονιά και την τύφλα του, τον ψυχάκια και  τρελαμμένο.

(Και για  ελόγου μου που γράφω σήμερα τέτοια, ο ψυχίατρος,  που όντως  χρειάζεται…ψυχίατρο,  δεν αποκλείεται  να γνωμάτευε   πως  και  ο Homo, θα μπορούσε   να  στραγγαλίσει τη γυναίκα του και ας  γράφει αυτά που γράφει.  Ας μην κατάφερα, μηδέ  επιχείρησα ποτέ,  ούτε …κοτόπουλο  να καρυδώσω. Ήρθε η ώρα ,  μάλλον,  να αναρωτιέμαι,  αν στα αλήθεια τόσα χρόνια  υπήρξα   άντρας και αν είναι φυσιολογικό  έτσι να  συμπεριφέρεται  ένα  πραγματικά αρσενικό!).

Λίγο μετά, το Βαρτζόπουλο, για να δέσει  το δεξιό γλυκό, ήρθε και  υιοθέτησε την… επιστημονική διαπίστωση του ψυχιάτρου   και ο πολύς, παλιός πρασινοφρουρός και νυν  «Ναζί χωρίς στολή»  ο “L’ etat c’est moi”,  Φλωρίδης.     Υπουργός …Δικαιοσύνης!  (Για τέτοια  υπευθυνότητα, σύνεση    και σωφροσύνη πολιτικού ,μιλάμε.  Αλλά, ποιος έχασε τέτοια ακριβή  ιδιότητα για να τη βρει ο Φλωρίδης;)

Οπότε, περιμένουμε.  Μένει να δούμε τί θα κάνει τώρα ο Κυριάκος, που του πέταξαν την καυτή πατάτα οι υπουργοί του. Θα την πιάσει να καεί και τούτος ή, όπως κάνει πάντα, θα την αφήσει κατά μεριά  να κρυώσει πρώτα;

 

 

Από την άλλη ,  σύμπασα η αριστεροφροσύνη μαζί και ο Νέος  αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με  τους δικούς τους  Γκεμπελίσκους ( πρωτοπορία, όπως η πάντα,  η  φυλλάδα του “Παππά”,   βγήκαν σε  φρενήρεις ρυθμούς  να κατακεραυνώνουν τον  υφυπουργό, όχι για τον έγκλημα που διέπραξε να χαρακτηρίσει τον άντρα «εκ γενετής ανώμαλο» (αυτό ,ακριβώς, που υποστηρίζουν και προπαγανδίζουν και οι ίδιοι οι αριστερίζοντες), αλλά γιατί, τάχα, δικαιολόγησε τις γυναικοκτονίες!  Για τέτοια  φανατισμό-φαρισαϊσμό, τύφλα  (διάβαζε φασισμό),  μιλάμε.

Η μια ουσία των πραγμάτων είναι  αυτή. Η άλλη, το ίδιο σοβαρή και  αναπόσπαστη, ως αλήθεια,  που επανειλημμένα την τονίζουμε εδώ, είναι τούτη:  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΣΕΡΝΙΚΟ ΒΙΑΙΟ.  Δεν είναι πολεμοχαρής ο άντρας γιατί κουβαλάει αίμα, DNA “Λεβιάθαν”  .  Καμιά βιολογική τέτοια ανωμαλία δεν κουβαλάει. ΕΙΝΑΙ  ΥΒΡΙΣ!

Τέτοια  ήταν   τα ναζιστικά, εγκληματικά ιδεολογήματα . Ανομολόγητες, φρικιαστικές  θεωρίες για βιολογικές διαφορές  σε ράτσες  ανώτερες (ισχυρές)  και  παρακατιανές («κιμάς»). ΄Ασπροι και Μαύροι,   Εβραίοι  και ΄Αριοι. Γύφτοι   και Μπαλαμοί,  ομοφυλόφιλοι  και στρέιτ.

Ο σημερινός  φασίστας (στην καθημερινή του συμπεριφορά, που μπορεί να δηλώνει, όμως, και αριστερός)  δείχνει να απορρίπτει  μετά βδελυγμίας   τέτοιους ιδεασμούς.  Δεν τον παίρνει πια να λέει τέτοια.   Μια, όμως  που δεν μπορεί να ζήσει  χωρίς «παντιέρες» αντιπάλου, τις σηκώνει στα γήπεδα (κομματικά και ποδοσφαιρικά) τον  εθνικισμό, τον τοπικισμό  και ασφαλώς   στον έμφυλο ρατσισμό. « ‘Ολοι οι άντρες είναι  γουρούνια» .  ΄Ολες οι γυναίκες είναι πουτάνες» .

Δε σκοτώνει ο φονιάς άλλους άντρες ή γυναίκες, επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.  Σαν το σκορπιό με το βάτραχο στο μύθο.  Δε διαμορφώνει ούτε επιβάλει  τέτοιους  ΡΟΛΟΥΣ Η ΦΥΣΗ   στα δύο φύλα.  Αλλόκοτες κουβέντες αυτές.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ( κοσμική  εξουσία και ιερατείο) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ, ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΡΟΛΟΥΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ.   ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ ,ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ.

Και η επιστημονική τεκμηρίωση  αυτής  της αλήθειας  είναι αρκούντως ικανή να  στηριχτεί στις  έρευνες δεκάδων ανθρωπολόγων κοινωνιολόγων , ιστορικών και ψυχολόγων  με κορυφαίες  μελέτες από τις οποίες ,ξεχωρίζουν Η  “ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ” ΤΟΥ ΜΟΡΓΚΑΝ ΚΑΙ “Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ”,  ΤΟΥ ΕΝΓΚΕΛΣ.

Οι πρώτες  κοινωνίες των ανθρώπων  ήταν ΑΦΥΛΕΣ.  Το κάθε φύλο είχε το βιολογικό ρόλο του να επιτελέσει . Και ήταν αυτοί οι ρόλοι , που δεν τους επέβαλε η ιδιοκτησιακή,  αργότερα,  αντίληψη  της κοινωνίας ,που θέλει γυναίκα  και άντρα αντίπαλους  σε έμφυλο  πόλεμο και με τεράστιες βιολογικές διαφορές.

Δεν υπάρχει καμιά τέτοια διαφορά. Είμαστε και ίσιοι και ίδιοι.  Πρωτίστως, είμαστε ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, όχι φύλα.  Αυτή είναι η βασική ιδιότητα  του άντρα και της γυναίκας. Σε καμιά περίπτωση ο σεξισμός και  η σωματικη κατατομή,  δεν καθορίζουν το φύλο. Η αρρενωποτητα και η θηλυκότητα είναι ΡΟΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ.  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Οι κοινωνέες εκεί  πλέουν πλησίστιες. Και κανένα Μητσοτάκης,   Κασσελάκης, Μπεκατώρου,  “Βαξεβάνης” και  “Παππάς”  δεν μπορούν να ανακόψουν αυτή την πορεία.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ  ΑΤΑΞΙΚΕΣ,   ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ,      ΑΝΤΙΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ,  ΑΘΡΗΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΦΥΛΕΣ

Τα άλλα, είτε από δεξιά είτε από αριστερά  ως επιστημονικά ,τάχα, πλασαρισμένα  τεκμήρια,  είναι φληναφήματα .  Κουταμάρες  και παλαβά!

΄

Όπως,   το  έλεγε   και ο μακαρίτισσα η «Γιωτάρα», η μάνα μου   για την καψερή τη Γιαννού,  που τη  βάραγε  « ο παλιάνθρωπος ο Μαγκανάς ο άντρας της » ,όπως  μολογάγανε στην Ανδρίτσαινα:

«Εμ, παιδάκι μου, αν δεν είναι ο άνθρωπός σου ο σωστός,  καλύτερα  μη φτιάξεις  σπίτι.  Το σπίτι  θέλει δύο  και καλούς  να γίνει και να σταθεί»!

“Με δύο” , μάνα,   “και καλούς”, ναι.  Φτάνει να είναι  , όπως το λέγατε, στη ζωή,  « συντρόφια   και γονιοί».   Είδα κι έμαθα από σας.  Κι  αξιώθηκα   σαν εμπειρία να τα μοιράζουμε και με άλλους.