Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει λογοκρισία Τύπου, αλλά λογοκρισία … από τον Τύπο!

 (Μόνιμη ανάρτηση)

&&&&&&&&&&&

«Όχι» σε άσυλο για τον Ασάνζ από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση

 

Διακομματικό σχέδιο ψηφίσματος που καλούσε την κυβέρνηση Μακρόν να παραχωρήσει καθεστώς πρόσφυγα στη Γαλλία στον Τζούλιαν Ασάνζ, απέρριψε χθες η γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Το κείμενο καταψηφίστηκε με 31 ψήφους κατά έναντι 17 υπέρ. Το υποστήριξαν ο κομμουνιστής Φαμπιάν Ρουσέλ ,o ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν-, οικολόγοι βουλευτές, κεντρώοι, μια σοσιαλίστρια και κάποιοι αιρετοί της πλειοψηφίας.

«Είναι μια νίκη. Δώσαμε φωνή σ’ αυτόν που τον φιμώνουν», είπε η εισηγήτρια του κειμένου, Ζενιφέρ ντε Τεμερμάν.

Η συνεδρίαση έγινε μερικές ημέρες μετά τη συμφωνία της γαλλικής Βουλής και της Γερουσίας σχετικά με πρόταση νόμου για να προσφερθεί καλύτερη προστασία στους καταμηνυτές ατασθαλιών και στους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στη χώρα.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks κινδυνεύει να δικαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, που ανάβει το πράσινο φως για την έκδοση του εκεί, ενώ όλες οι ελπίδες πλέον εναπόκεινται στην έφεση της συνηγόρου του”

****
Δείτε  τί  γράφει η Εφσυν σήμερα:

“Ο 50χρονος πλέον δημοσιογράφος είναι εξαιρετικά πιθανό να αυτοκτονήσει υπό την ασφυκτική πίεση της αμερικανικής καταστολής, με δεδομένο και ότι αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 175 ετών για τη δημοσιοποίηση από το 2010 και μετά 700.000 και πλέον εμπιστευτικών και απορρήτων αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων.

Υποστηρικτές του έργου του και οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθεροτυπίας τονίζουν ότι δημοσιεύοντας τα έγγραφα, που αφορούσαν ιδίως τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, αποκάλυψε εγκλήματα πολέμου και προειδοποιούν ότι η υπόθεση δημιουργεί πολύ ανησυχητικό νομικό προηγούμενο.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ”

Η… καλή φυλλάδα της κολεκτίβας  αποκαλεί τον  Τζούλιαν ΄Ασανζ  δημοσιογράφο! ΄Οχι ακτιβιστή μπλόγκερ, όπως ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται. ΄Ιδια κι όμοια,  δηλαδή, σαν τον δικό τους  “Παππά”, ας πούμε , τον “Βαξεβάνη” ,τον  “Χατζηνικολάου”. Πώς το λέει  ο λαός μας; “Και η Μαριωρή τον άντρα της με τους πραματευτάδες”.

΄Αθλιοι,  κάτω τα χέρια από τον δικό μας  ακτιβιστή.  Δημοσιογράφος είναι αυτός που πληρώνεται για να γράφει ό,τι εντέλλονται  τα αφεντικά του. Και να φέρει ειδήσεις χαλκευμένες-κατασκευασμένες  ή επιλεκτικές. Και συνήθως τα προϊόντα που πουλάτε  έχουν ως βασική  τους  ύλη  παρασκευής   αίμα, σπέρμα, τρόμο. Αυτά διαθέτετε στην αγορά  .

Ο Τζούλιαν  ΄Ασαζν, ούτε μισθό έπαιρνε,  ούτε διαφημίσεις εκπτώσεων και γιαουρτιών   ανέβαζε.     Και δε θα ήταν φυλακή σήμερα,  αν σας έμοιαζε, έστω  και στο ελάχιστο.  “΄Αλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας”, κοντυλοφόροι  μου. Κι αν θέλετε στη συντεχνία να έχετε κι εσείς… προστάτη ΄Αγιο,  κάντε τον Γκέμπελς.

Και μη ξεγελάτε πάλι το πλήθος.  Το  γεγονός πως  υπάρχουν δημοσιογράφοι ,ακόμα και νεκροί, δε μου λέει κάτι. Και ο πιλότος μαχητικού μπορεί και εν ειρήνη να σκοτωθεί και ο κατάσκοπος, ακόμα και ο οδηγός λεωφορείου.  Τί να πει και ο ακροβάτης στο γύρο του θανάτου.

 Ο καθένας διαλέγει να κάνει τη δουλειά που θέλει ή του προτείνουν. Κι όλες  δε γίνεται  να είναι  ακίνδυνες  . Τον Τζούλιαν ΄Ασανζ αφήστε τον στην άκρη. Δεν είστε, ούτε σαν εκείνον, ούτε κείνος σαν εσάς. Σταματήστε δε  τα κροκοδείλια  δάκρυα. Είστε, πλην των άλλων και αποτυχημένοι ηθοποιοί.

Κι αν σήμερα, μετά από τόσα χρόνια , είναι στη φυλακή και ετοιμοθάνατος ο γενναίος ακτιβιστής,  η  βιομηχανία παραπλάνησης,  εσείς,  ως Τέταρτη  εξουσία ,  έριξε πρώτη  το λίθο. Οι κυβερνήσεις ,  σας ακολούθησαν. Και ο  Τζούλιαν  ξεβράκωσε πρώτα εσάς και μετά τους κυβερνήτες  και τους διπλωμάτες.

Εσείς  στείλατε τους Αμερικανούς  στρατιώτες  στο  Αφγανιστάν και το Ιράκ. Σεις καλύψατε τον Τζορτζ Μπους , όταν παρουσίαζε… σωλήνες αποχέτευσης για ατομικά όπλα και  μουστάρδες  για χοτ ντογκ  ως  χημικά αέρια!   Σήμερα, εσείς πάλι, κρατάτε εκτός φυλακής τον εγκληματία πολέμου Τζορτζ Μπους ,τον, κατά δήλωσή του,  και αναγεννημένο χριστιανό,  βαπτισμένο  με τον ΄Αγιο Πνεύμα.

Παλιότερα, σεις οι ίδιοι λαδώνατε  τη δολοφονική μηχανή του Βιετνάμ. Και όλα τα μεγάλα λάθη και τα  εγκλήματα της Υπερδύναμης μια ζωή τα κρύβατε πίσω από προπέτασμα καπνού του πατριωτισμού και της εθνικοφροσύνης.

Και στις ημέρες μας, όλες τις πομπές που αποκάλυψε ο ιδρυτής των Wikileaks   ήταν αυτές, ακριβώς, που συγκαλύπτατε  εσείς τόσα χρόνια. Για να μην εκθέσετε και  στεναχωρήσετε τις αδερφές εξουσίες. Μη σας κόψουν τον πακτωλό του χρυσαφιού που βγάζετε.

Αυτή είναι μια από τις κύριες ενασχολήσεις σας. Να λογοκρίνετε τη πραγματική είδηση.  Να κυνηγάτε τον ακτιβιστή που αγωνίζεται να πείσει τις μάζες πως εσείς είστε  η απειλή , ο  μεγάλος  εχθρός του.  Μεγαλύτερος κι από  εκείνον των  κυβερνήσεων. Τούτες,  τουλάχιστον, δεν το παίζουν  Ιανός. ΄Εχουν ένα και μοναδικό πρόσωπο .Και το δείχνουν.

Η πιο βρώμικη  εξουσία στον κόσμο είναι η Τέταρτη . Αυτή έβαλε φυλακή και τον ακτιβιστή Τζούλιαν ΄Ασανζ .  Σήμερα, χρόνια μετά και ερείπιο ,όπως τον κατάντησαν  από τον  εγκλεισμό,  κάποιοι από το συνάφι τους ,κάνουν πως κλαίνε. Απλώς, βρήκαν θέμα επίκαιρο , μια και όσα έχουν συνταγή σπέρματος έχουν  κατακλύσει  με  μπόχα τις κοινωνίες.

Κράτα  γερά, Τζούλιαν ΄Ασαζν.  ΄Εχεις δίπλα σου όλους εμάς, που δεν κάναμε την είδηση μπίζνα. ΄Οσοι  περπατάμε στο δρόμο της ενημέρωση που χάραξες εσύ.

Μόνο που ,δυστυχώς, δεν έχουμε  τα δικά σου κότσια.  Συχώρα μας, αδερφέ μου!