Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΜΜΑΡΤΥΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

1. ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ  (ΣΕ ΞΑΣΤΕΡΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ)

 

α. Ο «εφιάλτης» του κορωνοϊού και το μερικό lockdown επιστρέφουν -Αλλάζουν ξανά όλα από την Τρίτη με τα νέα μέτρα

Ανδρας με μάσκα για τον κορωνοϊό στο κέντρο της Αθήνας

β. ΟΛΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»
Χρυσοχοΐδης: «Οποιος δεν τηρεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό σκάβει τάφους”

 

Τώρα ποιος σκάβει τον τάφο  τ αλλουνού,   σίγουρα ο μόνος ανίκανος για  να απαντήσει είναι ο αχυράνθρωπος του Κούλη, ο… πολύς Χρυσοχοϊδης. Τα σπίρτα, τα σαϊνια  της κυβέρνησης και οι ΤσιόδροΧαρδαλιάδες που τους ξελασπώνουν, είδαν πόσο αποτελεσματικό (!) ήταν το lockdown  του Μάρτη  για δυο ολόκληρους καi πάνω , μήνες κα επιστρέφουν ξανά στα ίδια μέτρα.  Ανίκανοι πλέον, αλλά και τόσο δημαγωγοί,  για να αντιληφθούν  αυτονόητες αλήθειες, όπως οι παρακάτω:

  1. Ο ιός δε νικιέται με ΚΑΝΕΝΑ από αυτά τα μέτρα. Είναι μέθοδος    Σίσυφου. Η εμπειρία ενός χρόνου το απέδειξε. Φυλακίσανε τον κόσμο χωρίς λόγο, τίναξαν την οικονομία στον αέρα και σήμερα είμαστε πάλι στο ίδιο σημείο!΄Ομως,  δε βάζουν μυαλό. Κάνουν τα ίδια. Τους ενδιαφέρει να δείξουν πως νοιάζονται, ότι  έχουμε κράτος…πατερούλη!
  2. Ο ιός υποχώρησε μετά το  2ημηνο lockdown του Μάρτη, μόνο και μόνο  επειδή α. Οι πόλεις αδειάσανε λόγω διακοπών. β. Ο ιός δεν αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες.  Εξ ου  και τα  λίγα κρούσματα που  μετρούσαν  το καλοκαίρι, κι ας υπήρχε συνωστισμός  στις παραλίες. Μόλις κρύωσε ο καιρός και γύρισε ο κόσμος στο συνωστισμό της πόλης , είμαστε ξανά στο ίδιο και χειρότερο σημείο από την αρχή.
  3. Το πείραμα της Σουηδίας, Ταιβάν, Ν και  Β.  Κορέας και πολλών άλλων χωρών, δείχνει πως ήταν  το καλύτερο.  Χρήση μάσκας σε πολυσύχναστα μέρη και κλειστούς χώρους και  τεστ ανίχνευσης του ιού.
  4. Ο ιός με τρία  μόνο συνδυαστικούς  τρόπους,   θα εξαφανιστεί. ΄Οταν: α. “κλείσει τον κύκλο” του, σε  1 ή 2 χρόνια. (Κι αυτό σημαίνει “ανοσία αγέλης”). β. κυκλοφορήσει σύντομα το  εμβόλιο και θεραπευτικά φάρμακα  που θα τον αποδυναμώσουν. 3.  ο  πραγματικός εφιάλτης, που  δεν είναι ο Κορόνα, ο πλέον επικίνδυνος ιός,  η βιομηχανία παραπληροφόρησης  , αναγκαστεί  από τη συμπεριφορά του κόσμου, να πάψει να κερδοσκοπεί με εργαλείο τον ΤΡΟΜΟ και την παραπληροφόρηση σε  βάρος του  παγκόσμιου του πληθυσμού.
  5.  Κρούσματα και νεκρούς θα έχουμε για περισσότερο από ένα χρόνο. Το 90%  των ασθενών , δε θα έχει  κανένα πρόβλημα. Οι περισσότεροι, μάλιστα,  θα βγάλουν την ίωση στο “πόδι”. Οι νεκροί που θα δηλώνουν οι  λωποδύτες,  δε θα είναι όλοι  από Κορόνα, αλλά από άλλες αιτίες. Και  αριθμητικά στο τέλος της πανδημίας που  θα καταγραφούν  τα πραγματικά θύματα ,θα  είναι πολύ λιγότεροι, ακόμα και   από εκείνα παλιότερα  της Ασιατικής γρίπης.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

“Τύπος” και πολιτικοί είναι η κατάρα του πλανήτη. Αν  η πανδημία σήμερα δεν έχει υποχωρήσει,  οφείλεται σ ΄αυτούς. Σε συνδυασμό πάντα με την αμάθεια, τον φανατισμό, την επιθετικότητα και την έλλειψη  σωστής ενημέρωσης του πλήθους.  Η δύναμή  τους είναι αυτός ο όχλος. Που σκίζεται για “κράτος πατερούλη”,  αλλά  αρέσκεται και  σε συνωμοσίες, μύθους και παραδείσους.

 

 

2. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  1. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

    Με ελληνική αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στη νέα πρόκληση της Αγκυρας

πολεμικό πλοίο

“Η ελληνική Navtex σημειώνει ότι η τουρκική Navtex αφορά σε «παράνομη και μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα», σε περιοχή που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Επίσης, καλεί τους ναυτιλομμένους να αγνοήσουν την τουρκική Navtex τονίζοντας ότι ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού έχει την αρμοδιότητα να εκδίδει μηνύματα Navtex στη συγκεκριμένη περιοχή.

Νωρίτερα, ο σταθμός της υδρογραφικής υπηρεσίας της Αττάλειας εξέδωσε αναγγελία για έρευνες του Oruc Reis και συνοδευτικών του πλοίων σε θαλάσσια περιοχή 16 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από τη Ρόδο και 50 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο”.

****

Ερώτηση εύκολη, ακόμα  και για αδαείς, πλην  εθνικιστικών, και ανεγκέφαλων . Τούτοι  “δεν καταλαβαίνουν Χριστό” από αλήθειες. Τους λες δεξιά, ακούν αριστερά.  Σκόρδο, σου λεν  κρεμμύδι.

Το ερώτημα είναι τούτο:

Γιατί 100 και βάλε χρόνια ,  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δε φτάσαμε σε πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία παρά μόνο στα Ίμια και σήμερα;

Η απάντηση  είπαμε είναι  απλή,  απλούστατη. Ο Ερντογάν που το παίζε απέναντι  τρελαμένος Σουλτάνος,  δε φτάνει για εξηγήσει  της σημερινής έντασης . Μόνο η Ιστορία έχει την απάντηση.

Προηγουμένως, όμως,  να  θυμίσουμε:

 

α. Την επανάσταση το 1821,  την υποκίνησαν- ξεκίνησαν οι Ρώσοι που ξεσήκωσαν τους  Ρωμιούς  για τα δικά τους συμφέροντα. Η απάντηση της “Πύλης” ήταν η λογική για αυτοκρατορίες της εποχής.  Κατάπνιξη της εξέγερσης υπηκόου.  Και αργότερα στους Βαλκανικούς  πολέμους ,πάλι οι ΄Ελληνες “ήρξαντο χειρών αδίκων”, για να προσαρτήσουν εδάφη  του παλιού “Μεγάλου ασθενούς”   στο νεοσύστατο  ελληνικό κράτος.

β.  Στην εκστρατεία της  Μ.Ασίας, οι  Τούρκοι δεν είχαν καμιά ευθύνη, ούτε υπήρξε η παραμικρή πρόκληση. Ο βρώμικος  ελληνικός Τύπος  ,οι πολιτικοί και ο βασιλιάς ξεκίνησαν  την αποβίβαση στρατού  και άρχισαν εχθροπραξίες σε ξένο έδαφος  στις οποίες απάντησε ο Κεμάλ.   Αποκλειστική η ευθύνη της Ελλάδας  κι εδώ. Γι΄αυτό και  στη συνθήκη της Λωζάνης η Ελλάδα καταδικάστηκε  σε πολεμική αποζημίωση.

γ. Οι διαφορές μας με την Τουρκία δεν περιορίζονται μόνο  στην υφαλοκρηπίδα.  Είναι πολύ περισσότερες. Η γραμμή και της Δεξιάς και της Αριστεράς  σε αυτό το ζήτημα είναι και ανιστόρητη και επικίνδυνη κα εθνικιστική.

 

100 και πάνω χρόνια, όμως, ως τώρα, δεν είχαμε την παραμικρή  ένταση, πλην αψιμαχιών με τη γείτονα χώρα. Η εισβολή στην Κύπρο, είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα. Η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα.

Από την άλλη, όμως και γι΄ αυτή την τραγική  εξέλιξη του Κυπριακού, ευθύνεται η Ελλάδα, αφού: α  .ο Κων. Καραμανλής ήταν εκείνος  που δέχτηκε με τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου να είναι η Τουρκία  η τρίτη εγγυήτρια  δύναμη. β. ήταν  ο ίδιος ο Μακάριος  από την Πάφο, μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του από τη Χούντα, που ζήτησε την επέμβαση  της Τουρκίας,  ως εγγυήτρια δύναμη. Ο Ετσεβίτ εκμεταλλεύτηκε την πρόσκληση.

 

Στις πρόσφατες κρίσεις ,όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές εδώ, πρώτα στα Ίμια, πάλι η Ελλάδα με τους  θερμοκέφαλους  από την Κάλυμνο που έβαλαν στη βραχονησίδα σημαία, ευθύνεται για  εκείνη την κρίση. Και πιστεύουμε πως πίσω από αυτή την ενέργεια , βρισκόταν  το “μακρύ χέρι” για την αγορά του αιώνα αργότερα , του   ΄Ακη Τσοχατζόπουλου.

Σήμερα πάλι ο γιος του πλέον διεφθαρμένου πολιτικού της χώρας στην Μεταπολίτευση και ο ίδιος διεφθαρμένος, προκαλεί ανελλιπώς τον  Ερντογάν. Στόχος οι μίζες από τα εξοπλιστικά.   Ο Τούρκος πρόεδρος, άλλο που δε θέλει. “Σηκώνει το γάντι”, δοθέντος πως  τέτοια ένταση  τον εξυπηρετεί αφάνταστα, εξαιτίας  των σοβαρών εσωτερικών αλλά και εξωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Και απαντά …μετά χαράς στις προκλήσεις με… προκλητικότερο τρόπο.

 

Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια. Και  ουδείς μπορεί με ιστορικά επιχειρήματα να την αντικρούσει και να την ανατρέψει. Εκτός αν το μυαλό του είναι κουρκούτι από εθνικιστική  τύφλα ,οπότε στήνει τα  δικά του “επιχειρήματα”.

β. Η Α. Γκαρά (ΣΥΡΙΖΑ) δυσφορεί για την επικήρυξη δραστών της επίθεσης στον πρύτανη: «Ζητούν από τον κόσμο να γίνουν καταδότες»
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMENEWS

Αυτή, όντως, είναι γνωστή  μέθοδος της εξουσίας σε όλα τα καθεστώτα. Πληρώνουν  καλά τους χαφιέδες. Και έχουν ως χόμπι, να δουν όλους τους υπηκόους τους να διαπρέπουν σε αυτό το άθλημα.  Το αποτελεσματικότερο  εργαλείο τους.

Βεβαίως, αυτή  η αισχρότητα, δεν αναιρεί την άλλη αισχρότητα   των μπαχαλάκηδων.   ΄Ο,τι  έκαναν , ήταν  κανονικός   χρυσαυγιτισμός.  Για άλλους λόγους. Καμιά σχέση με ακτιβισμό και αναρχική ιδεολογία.

“Ο σκοπός”,  σε καμιά περίπτωση “δεν αγιάζει τα μέσα”!

 

 

3.ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Κορωνοϊός: Νοσηλεύτρια στις Σέρρες συγκλονίζει περιγράφοντας τα λόγια ασθενούς της -«Σας παρακαλώ, μη με διασωληνώσετε, θα αναπνέω καλυτερα

νοσηλεύτριες

΄Οταν βλέπεις με τις ώρες … ΄Αγριες Μέλισσες, δεν μπορεί, παρά να σου έχουν γανώσει  το μυαλό. Ο τρόμος, ο πανικός, η αγωνία είναι  τα καλύτερα εργαλεία της εμπορικής βιομηχανίας.  Και με αυτό τον τρόπο  λοβοτομούν το μυαλό  σου.

Και δεν πιστεύεις  πια  σε αυτό που βλέπουν τα μάτια σου, αλλά με όσα σε παραμυθιάζουν  με την προπαγάνδα στις οθόνες.

Ο τι χειρότερο είδε στη ζωή τη, ήταν οι ασθενείς από Κορόνα! Αυτό μας λέει η  νοσοκόμα.

Σαν να μην είδε ποτέ καρκινοπαθή σε τελευταίο στάδιο, που ούτε καν  η μορφίνη  τον πιάνει. Ούτε διαμελισμένο άνθρωπο σε τροχαίο. Κι ακόμα ούτε καν ασθενή  με  …οξύ κωλικό  του νεφρού.

΄Ετσι ακούει στην τηλεόραση. Υπερθεματίζει ελόγου της.

“Βρεγμένη σανίδα” που χρειάζεσαι κυρά μου.

 

4.ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ
Η απίστευτη ζωή του Σον Κόνερι: Από τις φτωχογειτονιές του Εδιμβούργου, στα καλλιστεία καιΗ ελληνική Navtex σημειώνει ότι η τουρκική Navtex αφορά σε «παράνομη και μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα», σε περιοχή που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Ο ηθοποιός Σον Κόνερι

Για να καταλάβω, δηλαδή. Αυτός ο άνθρωπος, που καταδυνάστεψε τη ζωή μας και μας τάισε άθελά μας σκουπίδια  από τα μικράτα μας μέχρι τα τωρινά μας , έκανε τέχνη; Και τέχνη σημαίνει πιστολίδι, φαλλοκρατία,  σεξισμός, αμερικάνικος τρόπος ζωής;  Αν ναι, τότε,  ούτε αυτό  είναι Τέχνη ούτε ο Τζέιμς Μποντ , ο 007  υπήρξε ποτέ ηθοποιός.

Να τον χαιρόσαστε, Αμερικανάκια μου.  Μαζί με τον “έτερο Καπαδόκη” , επίσης “εθνικό  ήρωα”  και …σπουδαίο   ηθοποιό σας, τον  Τζον Γουέιν.  ‘ Αλλος “άντρακλας” και  τούτος. Να βρωμάει  μια ζωή  η “τέχνη” του  από  βαρβατίλα και   …  bullshit  ταύρων  κι αλόγων.

 

Αμερική,  δεν είναι αυτοί οι σπουδαίοι σας άνθρωποι. Μην ομνύετε  σε τέτοια σκουπιδο-ονόματα.

Υπάρχουν  εκατοντάδες άξιοι να τους θαυμάσετε και να τους τιμήσετε. Στην επιστήμη, την τέχνη,  τον ανθρωπισμό. Από τον  Άλμπερτ Αϊνστάιν και  τον Χάουαρντ Ζιν ,ως   τον ΄Ερνεστ Χεμινγουέι και  το Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Εκεί διέπρεψαν. Κι ας ήταν πολλοί   απ΄ άλλους τόπους. Η Αμερική τους ανάδειξε και τους πρόσφερε τα  εφαλτήρια και τα μέσα προόδου.

Κι αυτό είναι το θαύμα στη  “Νέα ΄Ηπειρο” .΄Εγινε “καμίνι” για να καούν  στα σπλάχνα του  οι τεχνητές διαφορές των ανθρώπων. Αλλά,  πρόσφερε επίσης συνθήκες και προϋποθέσεις ανάδειξης στον άξιο, τον ταλαντούχο τον εργατικό.

Σε καμιά άλλη χώρα δε συναντάς  το μοντέλο  του  κόσμου και της κοινωνίας, όπως θα διαμορφωθούν στο μέλλον..  Η Αμερική είναι η μικρογραφία τους.

  Κι ας μην κατάφερε ακόμα να νικήσει ολοκληρωτικά παθογένειες που σε άλλες χώρες ,βέβαια, είναι κυρίαρχες. Με δύο, τις πλέον επικίνδυνες.  Την οπλοκατοχή  (γεννά ανεξέλεγκτη βία) και την κατάκτηση   του “αμερικάνικου ονείρου”.

Ο  Σον Κόνερι διέπρεψε και στα δυο επί οθόνης.  Και γέμισε το σινεμά   με χιλιόμετρα φιλμ  από  σκουπίδια.