Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ, ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

1.” Να καταστήσουμε σαφές ποιος είναι ο επιτιθέμενος» σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επισήμανε ο Μπομπ Μενέντζεζ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ καταδίκασε τη διαρκή τουρκική προκλητικότητα κατά της χώρας μας και σε συνέντευξή του παραχώρησε στην εφημερίδα Real News και αποσπάσματα μετέδωσε ο ΑΝΤ1δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και να μην σέβεται την Ελλάδα»

 

2. “Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τις συνεχείς προκλήσεις της κατά της Ελλάδας.. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προτρέπουν τους συμμάχους τους να απέχουν από τη χρήση ρητορικής που θα μπορούσε να υποδαυλίσει περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή, σημείωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα εναντίον της Ελλάδας .iefimerida.gr

****

Τον τελευταίο καιρό είναι πλέον απολύτως ευδιάκριτο πως στο γκεμπελικό στρατόπεδο  επικρατεί ένας  (καθόλου, βέβαια,  πρωτόγνωρος) εθνικιστικός  παροξυσμός, που στη δική τους γλώσσα προπαγάνδας , ερμηνεύεται ως  πατριωτισμός! Και στη δικιά μας,  τυφλός εθνικισμός και στείρα  πατριδοκαπηλία.

Και η μεν   Δεξιά μαφία του  μέχρι σκασμού πετσοταϊσμένου τύπου, στόχο έχει  την κάλυψη του  διεφθαρμένου  πρωθυπουργού που  χρεοκόπησε  δεύτερη φορά τη χώρα,  για να εισπράξει τις μίζες από τις αγορές άχρηστης λαμαρίνας.  Ο δε  αριστερός  (στα χαρτιά και στις διακηρύξεις) ελληνικός τύπος, ακολουθεί κατά πόδας το λοιπό συνάφι,  για να παρουσιάσει  διαπιστευτήρια εθνικοφροσύνης και πατριωτισμού, δοθέντος πως η Αριστερά διακατέχεται ανέκαθεν  από το σύνδρομο του προδότη και του εθνικού μειοδότη.

Την τελευταία εβδομάδα ,  το εθνικιστικό αυτό  ντελίριο που σαρώνει τη χώρα,  έχει οδηγήσει τα εθνίκια   σε πραγματική  υστερία .   Είναι έτοιμα να  ζωστούν τα άρματα και υπό τις διαταγές απόστρατων,θερμοκέφαλων και ανόητων  στρατόκαυλων,  νοσταλγών  της «κόκκινης μηλιάς και  του μαρμαρωμένου βασιλιά» , να αποβιβαστούν  στις χαμένες πατρίδες και να τις φέρουν… πίσω στην αγκαλιά της  μάνας  Ελλάδας.

Από την άλλη,  οι Γκέμπελς  στα χαλκεία της  κατακρεούργησης της ενημέρωσης   με επικεφαλής τα μέλη της γνωστής ακροδεξιάς  και μαφιόζικης ομάδας  της σχολής  “Τράγκα”  (Χατζηνικολάου, Ράπτης, Κουρτάκης και συγκρότημα ΔΟΛ-ΔΟΜ), έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμο  ενταφιασμού  μιας πραγματικότητας , ορατής σε όλη την υφήλιο ,αλλά όχι και  στους ΄Ελληνες  εθνικιστές.   Και η πραγματικότητα αυτή,  αν και είναι   ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΑΣΤΕΡΗ, όταν περνάει από τα βρώμικα  φίλτρα της μαφιόζικης αυτής ομάδας,  μεταλλάσσεται σε  ένα τερατώδες και λίαν επικίνδυνο για την ίδια την επιβίωση της χώρας, ψεύδος.

ΝΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΟ ΝΑΤΟ , Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η Ε.Ε,  ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

Αυτό σημαίνει πως στις κυρίαρχες διαφορές ,όπως τα 6  ν.μ στη θάλασσα και τα 10 στον αέρα, την αυθαίρετη επέκταση, όπως απειλεί  η Ελλάδα  των 6 αυτών  μιλίων  σε 12 και το επίσης  καταλυτικής σημασίας ζήτημα της στρατικοποίησης των νησιών ,οι επίσημες κυβερνήσεις  σχεδόν της πλειοψηφίας  των χωρών του κόσμου και όχι μόνο των μελών του ΝΑΤΟ,  ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

Και φυσικά κάθε φορά που ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των δύο…εμπολέμων, οι ΗΠΑ, Η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ είτε χρησιμοποιούν το ” καρότο και  το μαστίγιο”, είτε   συμβουλεύουν  αμφότερους  να χαμηλώνουν τους τόνους και να συμμορφωθούν με το Διεθνές Δίκαιο! Θέσεις υπέρ της Ελλάδας δεν πήραν  στο παρελθόν.

ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ  ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ.  ΟΥΤΕ ΠΩΣ  ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ  ΝΑ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 10 ΜΙΛΙΑ, όπως οι ελληνικές κυβερνήσεις καθόρισαν αυθαίρετα,  από μόνες τους.

Κι αυτό με τη σειρά του σημάνει πως σε περίπτωση ένοπλης  σύγκρουσης των δυο αντιπάλων, επιτιθεμένη  θα θεωρηθεί η Ελλάδα ,αφού καμιά από τις χώρες ,ιδιαίτερα τα μέλη του ΝΑΤΟ , δε θα δεχτούν πως ορθά η Ελλάδα διατηρεί στρατό στα νησιά,  παραβαίνοντας οφθαλμοφανώς τους όρους  των σχετικών συνθηκών.  Αν το ΝΑΤΟ υιοθετούσε τέτοια γραμμή, αυτόματα το κύρος όλων των παγκόσμιων  συνθηκών, δέχεται βαρύ πλήγμα.  Και όχι μόνο, αλλά   σε καμιά  περίπτωση  την  εισβολή  του δικτάτορα της Ρωσίας στην Ουκρανία  δε θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει πια  ως τέτοια.   Δυο μέτρα και δυο σταθμά το ΝΑΤΟ  δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει.

Αυτές τις αλήθειες αποκρύπτει  από τον ελληνικό  λαό , το σύνολο του γκεμπελικού  Τύπου με  επικεφαλής, όπως  ,είπαμε,   τα   μέλη της  ομάδας της γνωστής σχολής  Τράγκα,  που  κατονομάσαμε.  Οι εν λόγω ,  σε ένα ρεσιτάλ κακοποίησης της αλήθειας,  βάζουν   στο στόμα  ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ  ΞΕΝΩΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ  ΝΑ   ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ  ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ.   ΄Η ,ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,  Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΣ (ΤΟ ALTER EGO ΤΡΑΓΚΑ) ,  ΣΤΗΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ (ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ)  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ  ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ  ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ  ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ  ΘΕΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. ΕΝΩ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

Ο  Μπομπ Μενέντζεζ για παράδειγμα εκφράζει και καλώς την  απαρέσκειά του στο καθεστώς Ερντογάν.  Κάθε σώφρων το κάνει.  Και κατακρίνει δικαίως τη συμπεριφορά του Σουλτάνου, ως μέλος του ΝΑΤΟ.  Οι περισσότεροι συμφωνούν. Αυτό όμως δε σημαίνει πως  ο Μπομπ Μενέντζεζ.  τίθεται  αναφανδόν   υπέρ των απόψεων της ελληνικής κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά. Ο Χατζηνικολάου το λέει αυτό. Ο Αμερικανός γερουσιαστής ΟΧΙ.

Κι αυτό θα μπορούσε εύκολα να διαπιστωθεί,  αν ο διεφθαρμένος δημοσιογράφος , έθετε στον Μπομπ Μενέντζεζ  δυο απλά ερωτήματα:

α. Καλώς τα 6 ν. μίλια, τα κάνουμε 10 στον αέρα;

β .Καλώς  στρατικοποιήσαμε τα νησιά κι ας το απαγορεύουν ρητά και κατηγορηματικά οι όροι  σχετικών συνθηκών που καθόρισαν το καθεστώς αυτών των νησιών;

Και βέβαια  σε καμιά περίπτωση  δε θα τολμούσε  ευθέως ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, να απαντήσει θετικά. Αν το έκανε, αυτό θα  σήμαινε πως αυτονομείται και  αποστασιοποιείται  από την επίσημη γραμμή των ΗΠΑ , όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και τις εκφρασμένες επίσημες  θέσεις των Αμερικανών  για τους δυο συμμάχους τους. Αλλά θα αποδομούσε και  τις θέσεις  του δημοκρατικού κόμματος στο οποίο  ανήκει και ο ίδιος.  Δε θα το έκανε ποτέ.

Ζούμε σε  πρωτοφανή  κρίση μιας αξίας από τις σοβαρότερες της ζωής.  Διαχρονική, αναφαίρετη, αναντικατάστατη. Πρόκειται για  το ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΤΗΝ   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.   Το άτομο  έχει  την  απόλυτη ελευθερία   στην πρόσβαση και τη  γνώση  της αλήθειας.   Να  καθίσταται  ενήμερο της πραγματικότητας που τον  περιβάλει.   Να διαθέτει  πραγματική και όχι εικονική και ψευδή  αντίληψη   σε  ζητήματα  που χαρακτηρίζονται ως ζωής και θανάτου.

Το δικαίωμα αυτό  δεν αφορά  μόνο το παρόν, αλλά και το παρελθόν και το μέλλον. Εν ολίγοις, αγγίζει όλο το αντικείμενο που ανήκει στο χώρο της Ιστορίας. Δημοσιογραφία με την έννοια που  σήμερα τη γνωρίζουμε και όπως περισσότερο για λόγους συντεχνιακούς, παρά για επιστημονικούς ,την ορίζουν οι διάφορες σχολές της, είναι μια γενική, αόριστη και συγκεχυμένη έννοια, επειδή ακριβώς στην ουσία δεν είναι αυτόνομη.  Τουλάχιστον με τον τρόπο που λειτουργεί και προσεγγίζει θέματα  αποκλειστικά της Ιστορίας, όπως είναι  τα κορυφαία, ο  πόλεμος, η οικονομία, η επιστήμη, η τέχνη,  ο πολιτισμός.

Το γεγονός πως εντελώς ανεύθυνα οι δημοσιογραφοι  φαντάζονται  πως  τους  πέφτει  λόγος επί όλων αυτών των ζητημάτων της Ιστορίας, σηματοδοτεί και το έγκλημα της ίδιας της δημοσιογραφίας, αλλά και το δράμα της Ιστορίας, που σαν να μην έφταναν όλες οι άλλες δυσκολίες που προκύπτουν,αλλά και προσιδιάζουν στα αντικείμενα  που διαπραγματεύεται, αναγκάζεται να ανοίξει μέτωπο και με την εμπορική δημοσιογραφία,   για  να αποδείξει πως …”άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας”. ΄Αλλο ο «Τράγκας» και ο «Χατζηνικολάου»,  όταν μιλούν για τα ελληνοτουρκικά κι άλλο ο θεσμικός ιστορικός που  και δική του αρμοδιότητα  έχει στην έρευνα και την ιστορική κριτική τους , αλλά  και λόγους δεν έχει όταν  τα προσεγγίζει να λειτουργεί με τα εχέγγυα και την ηθική που δε διέθεταν  ποτέ οι  εκπρόσωποι αυτού του είδους της  εμπορικής δημοσιογραφίας-βιομηχανίας ,όπως θα επιθυμούσε   η  συντεχνία,  η οργάνωση, η πιάτσα.

Στη χώρα μας αυτό το δικαίωμα   συνεχώς και αδιαλείπτως   κακοποιηθείτε  βάναυσα. ΄Από συστάσεως ελληνικού κρατους έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό ένα συνεχές και αυστηρό    λοκντάουν,  στην κυκλοφορία  της σωστής πληροφόρησης και  της ενημέρωσης.   Δηλαδή  στην ίδια την   Ιστορία !   Από  τα πιο απλά ως τα πλέον σύνθετα  και σοβαρά θέματα ή  θα  υπάρχει  συσκότιση  της αλήθειας ή  θα αναφέρεται  μισή και κατ΄ επιλογή.

Ειδικά σήμερα, η λεγόμενη τέταρτη εξουσία, σε  επικίνδυνη  σύγχυση ρόλων, παραδομένη σε ένα ανήθικο  κυνηγητό  κέρδους, σε απόλυτη και καταλυτική  στράτευση, κυρίως από τα κομματικά κέντρα,   δε διστάζει να ακολουθεί παντελώς  ανήθικες μεθόδους, ακόμα και τακτική  μαφίας και  υποκόσμου για να εξασφαλίσει  τα κέρδη που επιδιώκει.   Τόσο μάλιστα αδίστακτος, ώστε να   υποκαθιστά  ο έμμισθος δημιοσιογράφος, ο πληρωμένος κοντυλοφόρος, ο  μπίζνεμαν της  εκδοτοτηλεβιομηχανίας,   τον  ιστορικό, υπεξαιρώντας τη θεσμική του ιδιότητα.

Δημοσιεύει πέτσινες δημοσκοπήσεις με εντελώς αλλοιωμένη  την πολιτική και κομματική πραγματικότητα της χώρας.  Εκβιάζει με κρυμμένα χαρτιά. Χρηματίζεται ασύστολα από  εξωθεσμικά ή άλλα κέντρα.  Κατασκευάζει ενόχους, απειλεί, λογοκρίνει, επιβάλει καθεστώς  τρομοκρατίας  και πανικού. Τα βλέπει ,τα ζει και  υφίσταται τις συνέπειες ο κάθε “μέσος” άνθρωπος,αρκεί να διαθέτει έστω  και ελάχιστη  συνείδηση  και κρίση πολίτη

Και  αυτή η ανήθικη βιομηχανία  κέρδους,  έχει εθίσει σε τέτοιο σημείο  εξάρτησης τους ανεγκέφαλους σκουπιδοφάγους της,   ώστε όχι μόνο να αντιλαμβάνονται το ψεύδος ως αλήθεια,  αλλά να απολαμβάνουν κιόλας  τον τρόμο, να τον επιζητούν στα δελτία ειδήσεων που ακούνε  και να αποχωρούν για… ύπνο περίλυποι  και αδειανοί, αν δεν είχε μερτικό στο  βραδινό δελτίο , η φρίκη, ο Αρμαγεδών, η βία,  ο διασυρμός.   Το σύνδρομο της Στοκχόλμης  στην  πιο τραγική εκδοχή του!

Αυτή την ώρα, δυο τρελαμένοι διαχειριστές της κρατικής εξουσίας, ο Σουλτάνος Ταπίρ Ερντογάν και ο δικός μας  εδώ «΄Ορμπαν της Ελλάδας», Κυριάκος Μητσοτάκης,  αποδεδειγμένα  διεφθαρμένοι αμφότεροι,  ο καθένας για τους δικούς του  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ λόγους, προχωρούν σε  λεκτικές, προς το παρόν,  επιθέσεις- ακρότητες και συντηρούν ένα  φιλοπολεμικό κλίμα, που ουδείς γνωρίζει,  αν θα  έχει και τις τραγικές συνέπειες  της ένοπλης σύγκρουσης,  ακόμα και με αφορμή  ένα απλό, θερμό επεισόδιο.

Αλλά, όπως αντιλαμβάνεται  κανείς,  καμιά ελπίδα δεν είχαν και οι δύο τούτοι επικίνδυνοι  δικτάτορες με κοινοβουλευτικό επενδύτη,   να περάσουν την τρέλα τους  και να αποκρύψουν τη διαφορά τους,  αν δεν υπήρχαν εδώ κι εκεί οι εξωνημένοι αχυράνθρωποί  τους  Γκέμπελς, αυτής της ανήθικης δημοσιογραφίας, όπως την προσδιορίσαμε παραπάνω. Αυτούς εξαγοράζουν και τούτοι βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος  της βρώμικης δουλειάς.

Η δική  μας φωνή  δεν ακούγεται.  Ο Βαξεβάνης, ο Παππάς, ο Ράπτης, ο Χατζηνικολάου ,  μας έχουν φιμώσει εντελώς. Όπως  έκαναν και  στις παραμονές της χρεοκοπίας που και τότε δεν μπόρεσε να ακουστεί πάλι η φωνή της Ιστορίας με επακόλουθο τα μνημόνια και την οικονομική καταβαράθρωση της χώρας για  πολλές δεκαετίες.

Σήμερα,  που πάλι… μυρίζει μπαρούτι   και το …πάνε πόλεμο, ο ελληνικός λαός,  στερημένος του δικαιώματος   στην ενημέρωση,    τρέφεται  σχεδόν αποκλειστικά     με τα σκουπίδια  αυτής της βρώμικης  βιομηχανίας   Απληροφόρητος  και  ως εκ τούτου  φανατισμένος, οργισμένος και σε απόλυτη σύγχυση, δεν μπορεί να διακρίνει , δεν έχει ορατότητα ούτε  πρόσβαση στο σωστό δρόμο.

Τέτοιες ικανότητες έχει μόνο ο πληροφορημένος, ο ενημερωμένος πολίτης. Και τέτοιοι δεν είναι ούτε οι ΄Ελληνες ούτε οι Τούρκοι, για να μπορέσουν  οι συνετοί  να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση αυτή την ώρα και να αποφευχθούν τα χειρότερα .

Γι αυτό  επιμένουμε πως η πρώτη και ουσιαστική προτεραιότητα,  παραμονές ενός νέου πολέμου που δεν αποκλείεται  να κηρύξουν οι άφρονες και στις δυο μεριές του Αιγαίου, είναι η σωστή,  η αντικειμενική  ενημέρωση.  Κι εδώ εκεί.  Όλα τα  άλλα,  έπονται.

Αν  δε συμβεί αυτό, αν πάλι το   ανήθικο  δημοσιογραφικό συνάφι,  καταφέρει   να  υπεξαιρεί συνεχώς  το ρόλο  του ιστορικού  και οι διεφθαρμένοι παλαιοκομματικοί  το ρόλο του πολιτικού  και του ηγέτη, η τραγωδία θα είναι,  πέρα από μεγάλη ,  και μη αναστρέψιμη για  δεκαετίες.  Και στις δυο χώρες.