Η…ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ “ΑΓΡΟΤΙΑΣ” ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

 

Πράσινη Συμφωνία: Πρώτη ήττα η απόσυρση του νόμου για τα φυτοφάρμακα –  ευνοήθηκαν τα οικονομικά λόμπι 

 

Αγρότες: Συνεδριάζουν στη Σίνδο με το βλέμμα στο Μαξίμου και τα τρακτέρ αναμμένα

 Καθηγητής Περιβαλλοντικής Υγείας του ΤΕΠΑΚ, δρ Κωνσταντίνος Μακρής:

” Ο εν λόγω κανονισμός για τη βιώσιμη χρήση των φυτοφαρμάκων κατατέθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2022 και αποσκοπούσε να μειωθεί η χρήση φυτοφαρμάκων στο μισό μέχρι το 2030. Είχε ακόμη ως υψηλό στόχο την πλήρη απαγόρευση των προϊόντων αυτών σε ευαίσθητες περιοχές, όπως οι περιοχές Natura 2000, ενώ προωθούσε την υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων χαμηλού κινδύνου.

Χθες η Πρόεδρος της Κομισιόν, υπό το φως των αντιδράσεων κατά της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και των διαμαρτυριών αγροτών, οι οποίοι, μεταξύ πολλών άλλων, διαμαρτύρονται για την επιβάρυνση, που δημιουργούν οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει την απόσυρσή του.”

 

****

Χρόνια επαναλαμβάνουμε  εδώ το αυτονόητο. Αυτοί οι «αγρότες» είναι φονιάδες. Σκότωσαν (και συνεχίζουν) τη ΦΥΣΗ.  Το περιβάλλον. Αέρας,  υδροφόρος ορίζοντας, τροφική αλυσίδα, η καταστροφή τους έχει υπεύθυνους. Και ατιμώρητους.

΄Ενας  εντελώς απολίτικος πληθυσμός που «ζει»,  σκοτώνοντας τη ζωή των άλλων. Και τη δική τους.

 Σήμερα πάλι,  βγήκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ-  τανκς στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες , κρατούν ομήρους τους ανθρώπους της διπλανής τους πόρτας και    κατάφεραν να αρπάξουν   τα λίτρα, που ζήτησαν. Το δικαίωμά  τους να  σκοτώνουν  ‘ζώντες και  ερχόμενους.

΄Όχι, βέβαια  πως σταμάτησαν ποτέ να δηλητηριάζουν   με κάθε τρόπο και όχι μόνο με τα φυτοφάρμακά τους,   γη ,αέρα και θάλασσα. Τώρα, θα επαίρονται κιόλας πως κατοχύρωσαν το δικαίωμά τους  να  σκοτώνουν και  με την… άδεια της αστυνομίας.

Αλληλεγγύη δεν είναι να συμπαραταχτείς και να στηρίζεις τέτοιου είδους δολοφόνους. Μόνο τα συστημικά κόμματα και οι οπαδοί τους έχουν λόγους να τους χαϊδεύουν για να κερδίζουν τις ψήφους τους.

 Ευθύνη του συνειδητοποιημένου πολίτη στο δικαίωμα της  ζωής , το πρώτο από τα βασικά ,  είναι να σταθεί απέναντι σε όλους όσοι  εγκληματούν επί χρόνια ατιμώρητοι Αλλιώς, είναι συνυπεύθυνος στο έγκλημα. .

 Εμάς βέβαια ,μας έχουν πια εξοντώσει. Κάθε κύτταρο του οργανισμού μας είναι σάπιο. Αυτοί μας  αρρώστησαν. Δείτε νέους ανθρώπους , 18/20 χρόνων. Μοιάζουν πια με 35αρηδες.

Και δεν τους σκότωσαν μόνο τα  McDonald’s. Είναι θύματα της παλιάς λεγόμενης  βιομηχανικής, εργατικής-αγροτικής- τάξης, που με τα… μουτζουρωμένα χέρια «παράγουν»  θάνατο κάθε μορφής.

Ας μην τους αφήσουμε να συνεχίσουν το χιτλερικό τους έργο.΄Οποιος δε σέβεται τη ΦΥΣΗ, είναι Ναζί.  Και οι νέοι αυτοί  «τρακτεράδες » ασελγούν πάνω στο πτώμα της.

 Ας τους πολεμήσουμε. ΄Εχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε καθαρό στις γενιές που έρχονται,  αυτόν τον πλανήτη. Θα είμαστε οι πιο καταραμένες γενιές αν δεν το κάνουμε.